Açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle merhaba. 17 yaşındayım ve açılmak istiyorum. 6. Sınıfta kapanmıştım yarı annemin isteği yarı benim isteğim ama kapandığım günden beri açılmak istiyordum tabi o zamanlar çocuk olduğum için tam anlamıyla anlamıyordum. Ama yaklaşık 1 senedir çok fazla açılma isteği geliyor. Hatta bu aralar sıkıntıdan dışarıya çıkamıyorum . Zaten sınav senem hem sınava çalışmaya çalışıyorum hem bununla baş etmeye çalışıyorum neredeyse her gün ağlıyorum. Anneme konuyu açtım ama annem senin en hassas nokta bu olduğu için bununla imtihan ediliyorsun diyor ve açılmama izin vermiyor. Ama gerçekten artık dayanamıyorum . Çok fazla bunalıyorum. Kendimi aşırı derecede özgüvensiz hissediyorum. Şimdi gidip açıl senin hayatın demeyin çünkü inanın o kadar kolay değil aileme değer veriyorum ve onları üzmek istemiyorum açılırsam benimle araları açılır ama onları mutlu edeceğim diye kendim mutsuz oluyorum . Ailemi nasıl ikna edeceğimi de bilmiyorum . Arkadaş çevremde kapalı hatta açılırsam sülalemde sadece açık kız ben olacağım fakat akrabalarım ne dediğini umrumda değil lütfen yardımcı olun
sizi anlıyorum ama bu sınav süreci bu tarz psikolojik savaş ile uğraşmayın bence sınav sonra böyle değişiklik yapın.

Asla açılın veya böyle devam edin diyemem size. Sonucunda etkili olmak isteyeceğim bir seçim değil bu.
Sadece sınav dönemi bitene kadar bu fikri rafa kaldırın demek istiyorum. Belliki ders çalışmanızı etkileyecek kadar kötü tepki verecek bir aileniz var. Sınavdan sonra yapın ne yapacaksanız

Ben gerçekçi yazacağım. Yerinde olsam deli gibi ders çalışır , şehir dışını yazar ve o zaman bu konuyu bir kere daha düşünürdüm. Şu an ailenin bunu kabullenmesi de zor gibi görünüyor. Ama zaten orta okulda kapanan birisinin kendi kararı olamaz o karar.
Geçen gün ortaokul'a giden kuzenim kapandı herkes onu tebrik etti . Ama herkes örf ve adet olduğu için sevindi . İşte bu benim zoruma gidiyor. Üniversitede açılsamda ailemin beni gördükten sonra ne diyecekleri sen korkuyorum bu arada şiddet veya hakaret etmezler ama gerçekten bana asla ama asla güvenleri kalmaz

Üniversiteye gidinceye kadar ailenize açılmanız gerektiğini sindire sindire anlatın aşılayın. Çünkü üniversitede yine ailenize bağımlı olacaksınız. Dolasıyla -su an bazı şeyleri göz önünde bulundurarak yazıyorum- üniversitede açıldığınızı öğrenen aileniz size nasıl bir tepki gösterir? Okuldan alma ihtimalleri olur mu? Olmaz mı? Bunu düşünün.
Üniversite ortamını gördükten sonra bu kız değişti diyip alabilir mi? O yüzden üniversitede açılma gibi düşünceniz varsa o zamanlar değil şimdiden yavas yavas açılın.

Şu duygu bana o kadar tanıdık ki tam 2 ay evden çıkamamıştım bundan 6 ay önce maalesef 11 yaşında daha cocuktuk çok küçüktum zorla kapatildim ve açılmak gibi bir terim söz konusu bile olamazdı ama 35 yaşıma geldiğimde ben bakıyorum dedim asla istemiyorum zorla takıyorum ve hiç anlamı yok farkındayım evliyim de ve ıç anadolu kültürü var iki tarafta da bir gün kararımı verdim kim bana bakicakmis işte nasıl acildin diyecekmiş hiç umrumda olmadı o kadar net durdum ki karşılarında kimse soramadı bile neden acildin bunca yıldan sonra diye
Diyeceğim su ki daha çok küçüksün evet ama eğer artık işin içinden çıkılmaz hale geldiyse durum mücadele et çünkü bu gönül işi zorla olacak birşey asla değil olmuyorda zaten bir yerden sonra kimse durduramıyor kendimden biliyorum
Bende o kadar fazla net durmaya çalıştım ama bu seferde gerçekten şüpheleniyorlar benden. Acaba sigara içer mi ya da sevgilisi olur mu diye buda benim çok fazla zoruna gidiyor .

Üniversiteye gidinceye kadar ailenize açılmanız gerektiğini sindire sindire anlatın aşılayın. Çünkü üniversitede yine ailenize bağımlı olacaksınız. Dolasıyla -su an bazı şeyleri göz önünde bulundurarak yazıyorum- üniversitede açıldığınızı öğrenen aileniz size nasıl bir tepki gösterir? Okuldan alma ihtimalleri olur mu? Olmaz mı? Bunu düşünün.
Üniversite ortamını gördükten sonra bu kız değişti diyip alabilir mi? O yüzden üniversitede açılma gibi düşünceniz varsa o zamanlar değil şimdiden yavas yavas açılın.
Evet aşırı haklısınız ama bu seferde böyle dersem şehir dışında okumama izin vermezlerse diye korkuyorum

Evet aşırı haklısınız ama bu seferde böyle dersem şehir dışında okumama izin vermezlerse diye korkuyorum
Korkarım ki üniversiteye bırakma derim. Çünkü biliyorum kapalı bir arkadaslarım vardı. Okula gelirken açılıyorlardı. 2 kisiydiler. 2’sinide ailesi okuldan aldı. Biri bıraktı biri de ailesinin yanında üniversiteye basladı. Bu durumla karşı karşıya kalmanızı istemem. Üstelik atıyorum üniversite bitti iş hayatı derken o zaman açılsanız “hakkımızı helal etmiyoruz” diyerek söylenebilirler.

Siz herşeyden önce aşılayın zorlandığınızı yapamadığınızı.

Evet zaten dinimizi yaşamak aslında çok zor değil ama çevremizde böyle dört dörtlük bakımlı açık genç kızları görünce tesettürlü gençlerinde özenmesi gençlik zamanlarında normal geliyor bana onu da zamanla aşacaklar sabrederek tabiki...

Ne için kapandığın önemli bunu bildikten sonra özentilikte gidiyor. Bende evde istediğim herşeyi giyiyorum. Yazın şortla da gezinirim evin içinde bu özentilik değil evde rahat olmak istiyorum.
Evet aslında hiç zor değil. Ama yanlış anlamayın lütfen beni böyle dışarıda açık kızlar görünce baya özeniyorum . Evde bende yapıyorum ama bazen acil bir işim çıkıyor ve yaptığım saçı bozuyorum sonra başımı kapatınca açıkken daha güzelim diye düşünmeye başlıyorum. Mesela fotoğraf çekiliyorum ama beğenmiyorum. Lütfen yadırgamayın beni sen bu yüzden mi tesettürden çıkacaksın diye .

Keşke ben de o kız gibi cesaretli olsam . Dışarıya çıkınca da daha çok moralim bozuluyor ne yapsam zevk almamaya başladım 1 aydır evden okula okuldan eve gidiyorum.
Sen kendi bedenin ve hayatın da özgürsün bunu reşit olunca daha iyi anlarsın.
Şuan ikna yolundan başka pek çaren yok.
Ama gerçekten içinden ne istiyorsa ileride o cesareti kendinde bulup yapacaksın ben inanıyorum.
Bu baskıdan dolayı hayatını karartma.zevk alamıyorum deme en azından dene.
Senin yapmak istediğini yapan çok kadın var sende yaparsın kendine güven.

Evet aslında hiç zor değil. Ama yanlış anlamayın lütfen beni böyle dışarıda açık kızlar görünce baya özeniyorum . Evde bende yapıyorum ama bazen acil bir işim çıkıyor ve yaptığım saçı bozuyorum sonra başımı kapatınca açıkken daha güzelim diye düşünmeye başlıyorum. Mesela fotoğraf çekiliyorum ama beğenmiyorum. Lütfen yadırgamayın beni sen bu yüzden mi tesettürden çıkacaksın diye .
Hayır tabiki de yadırgamıyorum anlıyorum da seni. Aslında hata sende değil ki ailende. Onlar sana kapan demiş sende kapanmışsın ne için kapanıyorsun bilmiyorsun bile ailende bunu sana anlatmamış işte ailelerin hatası burada başlıyor... Başından beri anlatsalar neyin ne olduğunun farkinda olarak yapacaksın...

Bende lise yıllarında saçlarıma fön çekerdim bir güzel makyaj yapar sonra bir sürü resim çekinirdim bu normal ergenlik dönemlerinde.

Şimdi de bazen saçım açık resim çekinirim ama aaa aslında böyle daha güzelim demem.

Eskiden yakışmıyor aslında açık olmak yakışıyor derdim. Şimdi ise yakışmayla alakalı olmadığını dinimize uygun bir şekilde yaşamam gerektiğinin farkındayım...

Ayrıca eşimin yeğenlerinden biri de açıldı aniden. Görümcemin morali çok bozulmuştu ama baskı da yapmadı ilerde yine kapanır diye düşündü... 3 yıldır da açık. Onun da yaşı seninle aynı olması lazım. Ama onun babası çok baskıcı biri olmasına rağmen bişey demedi...

Anneme durumu anlatınca baya ilgili yaklaştı beni mutlu etmek için her şeyi denedi ama dediğiniz gibi yaşım küçük olduğu için bu kararımdan ileride pişman olacağımı söylüyor ve olumlu bakmıyor. Ama bilmiyor ki çok zorlandığımı :KK43: sadece kendi kararlarımı kendim vermek istiyorum
Şu an bu başörtü olayından odağını uzaklaştırmaya çalışmalısın. Çünkü önünde bir sınav var. Sınavdan sonra konuşursun tekrar. Sürekli gündeminde olursa bu konu daha çok üzülürsün

Geçen gün aynı bu muhabbetle bir öğrenci geldi . Dediğim tek şey ailenle sınav senesinde çatışmaya girme . Bu sene tek derdin ders çalışmak olsun , sonrasında bakarsın dedim . Aynını sana da diyorum .
Bu konu fena bir şey, daha fazla yorum yapamam .

Öncelikle merhaba. 17 yaşındayım ve açılmak istiyorum. 6. Sınıfta kapanmıştım yarı annemin isteği yarı benim isteğim ama kapandığım günden beri açılmak istiyordum tabi o zamanlar çocuk olduğum için tam anlamıyla anlamıyordum. Ama yaklaşık 1 senedir çok fazla açılma isteği geliyor. Hatta bu aralar sıkıntıdan dışarıya çıkamıyorum . Zaten sınav senem hem sınava çalışmaya çalışıyorum hem bununla baş etmeye çalışıyorum neredeyse her gün ağlıyorum. Anneme konuyu açtım ama annem senin en hassas nokta bu olduğu için bununla imtihan ediliyorsun diyor ve açılmama izin vermiyor. Ama gerçekten artık dayanamıyorum . Çok fazla bunalıyorum. Kendimi aşırı derecede özgüvensiz hissediyorum. Şimdi gidip açıl senin hayatın demeyin çünkü inanın o kadar kolay değil aileme değer veriyorum ve onları üzmek istemiyorum açılırsam benimle araları açılır ama onları mutlu edeceğim diye kendim mutsuz oluyorum . Ailemi nasıl ikna edeceğimi de bilmiyorum . Arkadaş çevremde kapalı hatta açılırsam sülalemde sadece açık kız ben olacağım fakat akrabalarım ne dediğini umrumda değil lütfen yardımcı olun
Açıl demeyin diyorsun
Ne diyelim
Ozaman açılma
Allah rızası için değilde ailen için kapandığın için bir sevabı olurmu sence
En geç universiteyi kazanınca zaten açılırsın

Ülkemizin başlıca sorunlarından biri bu. Aileler doğru yaptım derken bir çok duygu bastırılmasına neden oluyorlar.
Açılacaksan bile bunu sınav sonrasına bırak derim. Şuan bu kararı alırsan okula bile yollamayabilirler. Şehir dışında okuyacaksan senin için daha rahat olabilir.

Ben sizin gibi bir çevrede yaşayan ama saçlarını açan birisini tanıyorum. Çalışmaya başladıktan sonra bu kararını uygulamaya koydu, siz de biraz daha bekleyin izin vermeyeceklerini düşünüyorsanız.

Benim anladığım bir kararsızlık falan yaşamıyorsunuz. İsteğiniz net. O yüzden bekle denmesi bana annenin baskısına teşvik gibi görünüyor.
Hal böyleyken 2 yol geliyor aklıma. Birincisi annenize; örtündün ömür boyu kapalı kalacaksın veya örtüyü çıkardın hayatın boyu açık duracaksın gibi bir durum olmadığını açıklayabilirsiniz. Bu şekilde sizi baskılarsa dini duygularınızın samimiyetine zarar vereceğini, Allahla kul arasına girmemesi gerektiğini sizin de bu kararı verebilecek yaşta olduğunuzu vs söyleyebilsiniz. Eğer ki sizi dinleyen uzlaşmacı biri değilse ve bunları değerlendirmeden kestirip atacaksa o zaman ölümü gösterip sıtmaya razı etme metoduna geçmek gerekebilir😄 Şunu kastediyorum buna dahi rıza göstermezse isteklerin aşırılaşacağı yönünde sinyaller verebilirsiniz. Ki bazı insanlarda (ben dahil) bu böyledir. Makul taleplerine karşı çıktığı takdirde taleplerin fazlalaşmasından çekinirse işte o zaman diretmeyi bırakır.

Yalnız Yürümeyeceksin'in Instagram hesabında sizinkine benzer çok hikaye var. Belki siz zaten görmüşsünüzdür ama bakmadıysanız fikir edinmek için bir bakın isterseniz.

Eğer okuldan alma ya da sizi çok kısıtlama gibi bir durum olacaksa yapmayın. Üniversitede yapacaksanız da gizli yapın. Okuldan alabilme ihtimalleri falan varsa tabii. Zor olur ama en azından belli bir yerde istediğiniz gibi yaşarsınız.

Ama böyle riskler yok da sadece üzülürler, güvenleri biraz zedelenir gibi bir durum varsa üniversiteye gitmeden açılın. Sınav seneniz olduğu için şimdi umursamayacaksanız bile yazın bu işi halledin. Yoksa üniversiteye gitti bizim sözümüzden çıktı gibi bir algı olabilir. Evden daha gitmeden halledin. Üniversite için değil kendim için öyle istiyorum. Bunalımdayım. Mutlu değilim. İçimden gelerek kapanmak istiyorum. Böyle giderse psikolojim bozulur, iyice soğurum başörtüsünden diyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X