Açılmak istiyorum. Aileme durumu nasıl izah edebilirim?

Bu arada erkeklerin eğitilmesi ile ilgili değil bu tamamen.
Tesettür Allah ın emri olduğu için uygulanır
Sen tesettürüne dikkat edersin, karşıdaki erkek bakar veya bakmaz, bu tamamen onun kendi ahlakı ile ilgilidir.
Herkes kendinden sorumlu kısaca.
Böyle abes nedenlerle açılmak veya kapanmak istemek çok saçma.
İnsan inandığı için, istediği için kapanır.
O ne der bu ne yapar diye değil
Ayrıca evet, bu dini bir konu.
Ve daha fazla uzarsa inandığım dinin değerlerine hakaretler edilecek, ben buna katlanamam mesela.

Ben en iyisi Mune etiketliyim, kendileri karar versin

Erkekleri tahrik etmemek icin basini orten gercekten az.
Cogumuz Allahin emri oldugu icin, onun rizasini kazanmak icin, onu sevdigimiz icin basimizi kapatiyoruz.

iyi de böyle bir emir yok dinimizde.. siz istiyorsanız başınızı kapatın ama bunu dinin bir gereğiymiş gibi dayatma yapmaya kimsenin hakkı yok. dinin emri namaz oruç gibi ibadetlerle güzel ahlak, iyi huy gibi davranışlardır. baş örtme emredilmez.

Allahın rızasını kazanmak istiyorsanız işe dinde olmayanları varmış gibi göstermeyecek başlayabilirsiniz.

Bu konuda ilk adımı atmak zor, ama yaptıktan sonra devamı çok rahat geliyor inan. Ailenin tepkisinden çekiniyorsan ufak cümlelerle niyetini belli et. Yavaş yavaş bu fikre alıştır onları. Akrabaları da umursama. Konuşacaklardır, ya dinleme ya da dalganı geç bırak.
Bana gelen sorular “açılmanı sevgilin mi istedi” (sevgilim bile yoktu o dönem ), “iş için mi açıldın”, “dışarıda utanmıyor musun” minvalinde şeylerdi aynı soruya farklı zamanlarda farklı cevaplar veriyordum. İşi eğlenceye dökünce ne stres kaldı ne başka şey. 6 aya kadar unutuyor zaten insanlar sonra hep açıkmışsın gibi geliyor demeye başlıyorlar.

Kısacası, yapmayı gerçekten istiyorsan sadece bu isteğe tutun ve insanları umursama. Gerekirse nerede durmaları gerektiğini hatırlat. Bu hayat sadece senin, kimsenin üzerinde söz hakkı yok.

bu sizin kendi kararınız . bu konuda size kimsenin baskı yapmasına hakkı yok bence. siz kendiniz için ne yapmak istiyorsanız onu yapın.
ben kendi adıma söyleyeyim eğer böyle bir durumu ben yaşasaydım önce konuşmaz, açılır, öyle karşılarına çıkarım ben buyum ve böyle olmak istiyorum derim çok birşey söylediklerinde.

açılmak istiyorsan açıl kimsenin seni istemediğin bir şeye zorlama hakkı yok.
eğer istiyorsan senin gibi açılmak isteyip de açılan kadınların hikayelerinin olduğu sayfalar var onlara bakabilirsin özelden yazarsan link gönderirim. yaşanmış deneyimler sana ilham verecektir.
akraba vs.. 2 gün konuşur sonra kaparlar çenelerini. sen ne istiyorsun o önemli.

Kuran_ı kerimde baş örtüyle ilgi ayetler var bunu inkar edemezsiniz baş kapatmak var ama o sizin tercihiniz isteyen kapatır istemeyen kapatmaz.

Ne kadar kolay ya cehennrmlik ilan etmek insanları. Çünkü bazıları için cennetin tek ölçütü ne halt yersen ye örtünmek(!) kapalı mısın? En önce cennete seni alacaklar sanki. Ya da açık olup iyi insan olsan bile davranışlarınla örnek kişi olsan bile cehennemliksin(!) kafalar pırıl pırıl, keşke din diyanet bu kadar ucuz olmasa. Herkes bu konularda hüküm belirtemese

Asiri derecede erkekleri tahrik edecek kadar acik giyinmiyorum ki. Sadece saclarimi acip makyaj yapiyorum o kadar Bunlar ayip ve kotu seyler mi?

erkeğe kalsa çuval giysen etkilenmek isterse etkilenir..
erkeklere laf edemeyenler tipler kadının giyimine kafayı takar.
erkek gözüne dizine hakim olamıyorsa suçlusu kadınlar değildir. ben batıda da yaşadım belli bir süre aşırı açık giyinen kadınalara dahi erkekler dönüp bakmazdı. o yüzden kimse şöyle böyle demesin.

Kuran_ı kerimde baş örtüyle ilgi ayetler var bunu inkar edemezsiniz baş kapatmak var ama o sizin tercihiniz isteyen kapatır istemeyen kapatmaz.

o ayetlerde baş örtüsü emredilmiyor hanımefendi. o ayetlerde belli yerlerin (avret) örtülmesi tavsiye edilir. dini bir emir değildir. ayetlerin yorumlarını tartışıyorsunuz şu an.

Hanımefendi siz hangi dinden söz ediyorsunuz bilmem ama, bir din var, örtünme emrini veren, farz kılan.
Biz ondan söz ediyoruz.
Yanlış fetva vermeyin, vebal almayın.
Konuyu da dine doğru çekmeyin iyice

Mune

Evet bu başımı açmak istiyorum konuları ne kadar din ile alakalı değil dense de direk konu dine geliyor, gereksiz yada farz degile kadar gidiyor konu verilen cevaplarla, cevap yazsan konu uzayıp başka yerlere gidecek, yönetim gelip kapatsa diye bekliyorum bende hep.

o ayetlerde baş örtüsü emredilmiyor hanımefendi. o ayetlerde belli yerlerin (avret) örtülmesi tavsiye edilir. dini bir emir değildir. ayetlerin yorumlarını tartışıyorsunuz şu an.
Dinimizde kapanmak yok diyerek siz taşıdınız ben değil hanımefendi ben doğru olanı söyledim sadece

Hanımefendi siz hangi dinden söz ediyorsunuz bilmem ama, bir din var, örtünme emrini veren, farz kılan.
Biz ondan söz ediyoruz.
Yanlış fetva vermeyin, vebal almayın.
Konuyu da dine doğru çekmeyin iyice

Mune

ben ilahiyat okudum. dini burdaki pek çok kadından çok daha iyi bilirim. bahsettiğim din de islamiyettir. muhammed-i islamdır. siz mezhep-hadis dinine inanabilirsiniz orada her şey haramdır ama kitabımızdaki dinde örtünme emri yoktur.

Sizin ilahiyat okuduğunuza inanmıyorum.
Okuduysanız da yazık olmuş, boş okumuşsunuz.

Daha fazla insanların damarına basmayın, konuya din din din diyerek geldiniz,insanların hassas noktaları ile alay edercesine yanlış söylemlerde bulunuyorsunuz.
Yapmayın.
İyi günler

Arkadaslar kapanmak Kurani Kerimde yaziyor. Ama bu herkesin kendi tercihi yani kapali acik olmak insanin Allahla arasinda olan bir sey. Bir harami inkar etmek haram islemekten daha gunahtir.
Acilmak istiyorum evet ama kapaliyken makyaj vs yapiyorum. Bu durumda tesetturun bi onemi kalmiyor.

Dinle alakalı olmaz olur mu, ya ne amaçla örtünüyoruz sanıyorlar anlamadım.
Konu kaydı bile.
Etiket yaptım sabırla mune bekliyorum :)
Tahriklere kapılmamaya çalışarak

sizin mezhebinize göre yanlış olabilir beni ilgilendirmez ama kuran-ı kerim'e göre doğrusunu anlatıyorum. isterseniz diplomayı da göndereyim.

doğru yolu bulmanızı dilerim.
dinimizi ana kaynağından öğrenin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…