- 7 Mart 2012
- 3.765
- 2.595
- 133
- Konu Sahibi pozitifkiz59
-
Erkekleri tahrik etmemek icin basini orten gercekten az.
Cogumuz Allahin emri oldugu icin, onun rizasini kazanmak icin, onu sevdigimiz icin basimizi kapatiyoruz.
bu sizin kendi kararınız . bu konuda size kimsenin baskı yapmasına hakkı yok bence. siz kendiniz için ne yapmak istiyorsanız onu yapın.Merhabalar. Ben 16 yasinda kapandim. Ama istemeyerek kapandim. Icimde hep bir seyler ukde kaldi. Saclarimi boyatmak, kuafore gitmek isterdim. Ama ne yazik ki olmadi
Ailem degil de akrabalarim cok yobazlar. Kuzenim kapandigi icin bana "Bak ne guzel kapanmis" diyorlardi. Ama obur kuzenim kapali degildi. Ona kimse karismiyor. Benim onlarla gobegim bagli degil ki? Onlarin hep yaptigini yapmak zorunda degilim. Akrabalarim bana "Acikken koyde erkekler bakiyor elalem laf ediyor. Cehenneme gideceksin" vs vs tarzi seyler soyluyorlar. Ama kapaninca da bakan erkekler var? Yani bunun benim kapanmamla degil erkek zihniyetiyle alakasi var. Aileler kizlarini zorlamak yerine neden ogullarini egitmiyorlar?
Kapanmaktan nefret ediyorum. Kendimi cok cirkin hissediyorum. Simdi olmasa bile evlendikten sonra acilmak istiyorum ki evlenene kadar da bekleyememAileme bu durumu nasil izah edecegim?
Merhabalar. Ben 16 yasinda kapandim. Ama istemeyerek kapandim. Icimde hep bir seyler ukde kaldi. Saclarimi boyatmak, kuafore gitmek isterdim. Ama ne yazik ki olmadi
Ailem degil de akrabalarim cok yobazlar. Kuzenim kapandigi icin bana "Bak ne guzel kapanmis" diyorlardi. Ama obur kuzenim kapali degildi. Ona kimse karismiyor. Benim onlarla gobegim bagli degil ki? Onlarin hep yaptigini yapmak zorunda degilim. Akrabalarim bana "Acikken koyde erkekler bakiyor elalem laf ediyor. Cehenneme gideceksin" vs vs tarzi seyler soyluyorlar. Ama kapaninca da bakan erkekler var? Yani bunun benim kapanmamla degil erkek zihniyetiyle alakasi var. Aileler kizlarini zorlamak yerine neden ogullarini egitmiyorlar?
Kapanmaktan nefret ediyorum. Kendimi cok cirkin hissediyorum. Simdi olmasa bile evlendikten sonra acilmak istiyorum ki evlenene kadar da bekleyememAileme bu durumu nasil izah edecegim?
iyi de böyle bir emir yok dinimizde.. siz istiyorsanız başınızı kapatın ama bunu dinin bir gereğiymiş gibi dayatma yapmaya kimsenin hakkı yok. dinin emri namaz oruç gibi ibadetlerle güzel ahlak, iyi huy gibi davranışlardır. baş örtme emredilmez.
Allahın rızasını kazanmak istiyorsanız işe dinde olmayanları varmış gibi göstermeyecek başlayabilirsiniz.
Ne kadar kolay ya cehennrmlik ilan etmek insanları. Çünkü bazıları için cennetin tek ölçütü ne halt yersen ye örtünmek(!) kapalı mısın? En önce cennete seni alacaklar sanki. Ya da açık olup iyi insan olsan bile davranışlarınla örnek kişi olsan bile cehennemliksin(!) kafalar pırıl pırıl, keşke din diyanet bu kadar ucuz olmasa. Herkes bu konularda hüküm belirtemeseMerhabalar. Ben 16 yasinda kapandim. Ama istemeyerek kapandim. Icimde hep bir seyler ukde kaldi. Saclarimi boyatmak, kuafore gitmek isterdim. Ama ne yazik ki olmadi
Asiri derecede erkekleri tahrik edecek kadar acik giyinmiyorum ki. Sadece saclarimi acip makyaj yapiyorum o kadarBunlar ayip ve kotu seyler mi?
Kuran_ı kerimde baş örtüyle ilgi ayetler var bunu inkar edemezsiniz baş kapatmak var ama o sizin tercihiniz isteyen kapatır istemeyen kapatmaz.
Hanımefendi siz hangi dinden söz ediyorsunuz bilmem ama, bir din var, örtünme emrini veren, farz kılan.iyi de böyle bir emir yok dinimizde.. siz istiyorsanız başınızı kapatın ama bunu dinin bir gereğiymiş gibi dayatma yapmaya kimsenin hakkı yok. dinin emri namaz oruç gibi ibadetlerle güzel ahlak, iyi huy gibi davranışlardır. baş örtme emredilmez.
Allahın rızasını kazanmak istiyorsanız işe dinde olmayanları varmış gibi göstermeyecek başlayabilirsiniz.
Evet bu başımı açmak istiyorum konuları ne kadar din ile alakalı değil dense de direk konu dine geliyor, gereksiz yada farz degile kadar gidiyor konu verilen cevaplarla, cevap yazsan konu uzayıp başka yerlere gidecek, yönetim gelip kapatsa diye bekliyorum bende hep.Bu arada erkeklerin eğitilmesi ile ilgili değil bu tamamen.
Tesettür Allah ın emri olduğu için uygulanır
Sen tesettürüne dikkat edersin, karşıdaki erkek bakar veya bakmaz, bu tamamen onun kendi ahlakı ile ilgilidir.
Herkes kendinden sorumlu kısaca.
Böyle abes nedenlerle açılmak veya kapanmak istemek çok saçma.
İnsan inandığı için, istediği için kapanır.
O ne der bu ne yapar diye değil
Ayrıca evet, bu dini bir konu.
Ve daha fazla uzarsa inandığım dinin değerlerine hakaretler edilecek, ben buna katlanamam mesela.
Ben en iyisiMune etiketliyim, kendileri karar versin
Dinimizde kapanmak yok diyerek siz taşıdınız ben değil hanımefendi ben doğru olanı söyledim sadeceo ayetlerde baş örtüsü emredilmiyor hanımefendi. o ayetlerde belli yerlerin (avret) örtülmesi tavsiye edilir. dini bir emir değildir. ayetlerin yorumlarını tartışıyorsunuz şu an.
Hanımefendi siz hangi dinden söz ediyorsunuz bilmem ama, bir din var, örtünme emrini veren, farz kılan.
Biz ondan söz ediyoruz.
Yanlış fetva vermeyin, vebal almayın.
Konuyu da dine doğru çekmeyin iyice
Mune
Sizin ilahiyat okuduğunuza inanmıyorum.ben ilahiyat okudum. dini burdaki pek çok kadından çok daha iyi bilirim. bahsettiğim din de islamiyettir. muhammed-i islamdır. siz mezhep-hadis dinine inanabilirsiniz orada her şey haramdır ama kitabımızdaki dinde örtünme emri yoktur.
o ayetlerde baş örtüsü emredilmiyor hanımefendi. o ayetlerde belli yerlerin (avret) örtülmesi tavsiye edilir. dini bir emir değildir. ayetlerin yorumlarını tartışıyorsunuz şu an.
Dinle alakalı olmaz olur mu, ya ne amaçla örtünüyoruz sanıyorlar anlamadım.Evet bu başımı açmak istiyorum konuları ne kadar din ile alakalı değil dense de direk konu dine geliyor, gereksiz yada farz degile kadar gidiyor konu verilen cevaplarla, cevap yazsan konu uzayıp başka yerlere gidecek, yönetim gelip kapatsa diye bekliyorum bende hep.
Sizin ilahiyat okuduğunuza inanmıyorum.
Okuduysanız da yazık olmuş, boş okumuşsunuz.
Daha fazla insanların damarına basmayın, konuya din din din diyerek geldiniz,insanların hassas noktaları ile alay edercesine yanlış söylemlerde bulunuyorsunuz.
Yapmayın.
İyi günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?