- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
- Konu Sahibi pozitifkiz59
-
İran'da polislere rağmen eşarbını çıkaran idamı,cezayı göze alan kadınlar var. İnanmıyorsan herşeye rağmen arkasında durmalı ve onu yapmalı. Aman üzülmesinler aman kızarlar diye kararsız kalırsan daha çok sindirebileceklerini düşünürler. Cesur olmak gerekBu kadar cahillikle nasıl baş edilir bilemiyorum. Hepiniz ayrı birer konusunuz. Tesettür inançla ilgilidir. “Ay ama erkekleri eğitin” diyince dini zorunluluk ortadan kalkmaz. Neyi neden yaptığını, neden yapman gerektiğini, yapmadığında neyle karşılaşacağını araştır önce. Hatır gönül için kendini bi kalıba sokma. Baktın ben buna inanmıyorum diyorsun aç başını. Şiddet mi uygulayacaklar?
iste size bunu soyleyene vereceginiz cevap bu olacakBu yaptiklariyla Allaha sirk kosuyorlar
Erkekler her türlü tahrik olur. Bu bi kıstas degil. Istemiyorsan kesin bir dille söyle ve açıl.Asiri derecede erkekleri tahrik edecek kadar acik giyinmiyorum ki. Sadece saclarimi acip makyaj yapiyorum o kadarBunlar ayip ve kotu seyler mi?
Merhabalar. Ben 16 yasinda kapandim. Ama istemeyerek kapandim. Icimde hep bir seyler ukde kaldi. Saclarimi boyatmak, kuafore gitmek isterdim. Ama ne yazik ki olmadi
Ailem degil de akrabalarim cok yobazlar. Kuzenim kapandigi icin bana "Bak ne guzel kapanmis" diyorlardi. Ama obur kuzenim kapali degildi. Ona kimse karismiyor. Benim onlarla gobegim bagli degil ki? Onlarin hep yaptigini yapmak zorunda degilim. Akrabalarim bana "Acikken koyde erkekler bakiyor elalem laf ediyor. Cehenneme gideceksin" vs vs tarzi seyler soyluyorlar. Ama kapaninca da bakan erkekler var? Yani bunun benim kapanmamla degil erkek zihniyetiyle alakasi var. Aileler kizlarini zorlamak yerine neden ogullarini egitmiyorlar?
Kapanmaktan nefret ediyorum. Kendimi cok cirkin hissediyorum. Simdi olmasa bile evlendikten sonra acilmak istiyorum ki evlenene kadar da bekleyememAileme bu durumu nasil izah edecegim?
Her erkek tahrik olmaz. Cahil ve tacize meyilli erkekler tahrik olur. Normalde kimse kimsenin saçından,ojesinden tahrik olmaz.Erkekler her türlü tahrik olur. Bu bi kıstas degil. Istemiyorsan kesin bir dille söyle ve açıl.
Ailem sehir disina izin veriyor'' Nefret ediyorum '' kıvamına geldiysen açık birinden daha fazla günaha giriyorsun şu an.
Bu kadar yobazlarsa kafanı açınca etmedikleri kalmaz. Bilmem kimin kızı açıldı diye laf çıkarttın başımızı eğdirdin demeleri de olası.
Üniversiteyi kazan oku ve iş bulup kendi ayaklarının üstünde dur. Yanlış anlama ama bu insanlar senin çok arkanda duracak gibi gelmedi, dayak atan kocam var desen ara bulmak için uğraşırlar gibi geldi bana el alem ne der diye(((
Ailenin seni uzak bir yere okumaya göndereceklerinden de şüphe ettim şu an..
Sonuç alacağını zannetmem ama yinede konuşmayı dene , kafamı açacağım fakat dar , kısa kollu giymeyeceğim diye ikna etmeye çalış yada kafanı kapamanın doğru bir şey olduğunu anlamak için biraz bir şeyler oku derim ben. Kuran'ın türkçe meali olabilir mesela. Ne zaman okusam bütün maneviyatım kabarır... İstemeyerek te olsa yaptığın çok güzel bir şey özünde , bunun farkına varmaya çalışsan olmaz mı?
Bu konuyu dini amacli acmadimDinde zorlama yoktur.
Içinden geldiği zaman içinden geldiği şeyi yapmalıydın.
Keşke basta ailene direnmiş olsaydı.
Bu arada dini konu açmak yasak.
Biliyorum ama yönetim daha önce benzer Konuları hep kapattı.Bu konuyu dini amacli acmadim
Dini konu yasak niye gorevli buna musade ediyor konular basla yere kayiyor konu kapansin ben muneyi alintiliyamiyorum siz dermisiniz.[/QU
Size özel mesaj attım burada kalabalık oluşturmak istemiyorumAilem sehir disina izin veriyor
İnsanların lafları dine kayıyor ister istemezBiliyorum ama yönetim daha önce benzer Konuları hep kapattı.
Oku , okurken para kazanmaya part time işle başla hatta kenara paranı koy, hemen iş hayatına atıl ve yolunu çiz canım.Ailem sehir disina izin veriyor
Bu konuda da haklısın kardeşimOku , okurken para kazanmaya part time işle başla hatta kenara paranı koy, hemen iş hayatına atıl ve yolunu çiz canım.
Ailene muhtaç kaldığın sürece onların istediği şekilde yaşamak zorunda kalacaksın çünkü her anlamda. Onlarıda olduğu gibi kabul et ve sev
Asiri derecede erkekleri tahrik edecek kadar acik giyinmiyorum ki. Sadece saclarimi acip makyaj yapiyorum o kadarBunlar ayip ve kotu seyler mi?
Diretirsen ve geri adım atmazsan çok kolay olur . Arkadaşım açıldı . Bir ara şapkayla geziyordu . Ailesi bir dünya tantana etti. Ama sonra alıştılar . Kuzenimin karısı açıldı hem de düğün sabahı . anlaşmışlar ama önceden . Kız kapalı kalmak istemiyordu baba baskısı vardı . Sonra kocasını arkasına aldı açıldı .Merhabalar. Ben 16 yasinda kapandim. Ama istemeyerek kapandim. Icimde hep bir seyler ukde kaldi. Saclarimi boyatmak, kuafore gitmek isterdim. Ama ne yazik ki olmadi
Ailem degil de akrabalarim cok yobazlar. Kuzenim kapandigi icin bana "Bak ne guzel kapanmis" diyorlardi. Ama obur kuzenim kapali degildi. Ona kimse karismiyor. Benim onlarla gobegim bagli degil ki? Onlarin hep yaptigini yapmak zorunda degilim. Akrabalarim bana "Acikken koyde erkekler bakiyor elalem laf ediyor. Cehenneme gideceksin" vs vs tarzi seyler soyluyorlar. Ama kapaninca da bakan erkekler var? Yani bunun benim kapanmamla degil erkek zihniyetiyle alakasi var. Aileler kizlarini zorlamak yerine neden ogullarini egitmiyorlar?
Kapanmaktan nefret ediyorum. Kendimi cok cirkin hissediyorum. Simdi olmasa bile evlendikten sonra acilmak istiyorum ki evlenene kadar da bekleyememAileme bu durumu nasil izah edecegim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?