• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açılmak istiyorum. Aileme durumu nasıl izah edebilirim?

Arkadaslar kapanmak Kurani Kerimde yaziyor. Ama bu herkesin kendi tercihi yani kapali acik olmak insanin Allahla arasinda olan bir sey. Bir harami inkar etmek haram islemekten daha gunahtir.
Acilmak istiyorum evet ama kapaliyken makyaj vs yapiyorum. Bu durumda tesetturun bi onemi kalmiyor.

kuran-ı kerim de kapanmak yazmıyor
daha gençsin sana yanlış öğretmişler.
ayrıca başı kapattın artık makyaj yapamazsın diye bir şey de yazmıyor.
çok değişik konular bunlar.
açmak istiyorsan başını açabilirsin gerisi önemli değil.
mesela bak namazın farz olduğuna dair bir tartışma yoktur. namaz farzdır çünkü ama baş örtme vs. dinimizde olmayan şeyler.

ben ilahiyat okudum. dini burdaki pek çok kadından çok daha iyi bilirim. bahsettiğim din de islamiyettir. muhammed-i islamdır. siz mezhep-hadis dinine inanabilirsiniz orada her şey haramdır ama kitabımızdaki dinde örtünme emri yoktur.
Bende bu tur konulara bu ortamlarda gırmek istemiyorum ama haksızlık karsısında susmak da dilsiz seytanlıktır..istediğiniz kadar diyanet te okuyun Allahın emri tesettur yok deyın ama gerçek degısme z ..Tesettür Allahın emridir farzdır..
Ha açılmak isteyen bır insan da acılsın zaten amacı üzere tasımıyordur zaten örtüyü.ortmesının bahanesi yoktur...

Bende bu tur konulara bu ortamlarda gırmek istemiyorum ama haksızlık karsısında susmak da dilsiz seytanlıktır..istediğiniz kadar diyanet te okuyun Allahın emri tesettur yok deyın ama gerçek degısme z ..Tesettür Allahın emridir farzdır..
Ha açılmak isteyen bır insan da acılsın zaten amacı üzere tasımıyordur zaten örtüyü.ortmesının bahanesi yoktur...

asıl haksızlık dinde olmayanı varmış gibi anlatmak insanları zan altında bırakmaktır.
tesettür diye farz yoktur dinimizde. bunu böyle öğretmeye kalkanlar ahirette büyük hesap verecekler.
namaz, oruç, zekat gibi emirlere yok sayıp örtüye gelince bir anda koyu dindar kesilenlerden allah muhafaza eylesin bizi.

en son ne zaman zekatını verdin?

İnsanların gelişi guzel kafalarına gore yaptıkları tevıller ne yazıkki boyle anlaşmazlıklar ortaya koyuyor...bu tartışmanın sonu bitmez arkadaslarım... Onlar yok der biz var deriz.Allah zaten en guzel hükmünü ahirette verecek.herkes kalbine gore olanı yapsın.
Mune Mune hanımboyle bır tartışmaya dahil olmak ıstemezdım ama işte insan dayanamıyor

asıl haksızlık dinde olmayanı varmış gibi anlatmak insanları zan altında bırakmaktır.
tesettür diye farz yoktur dinimizde. bunu böyle öğretmeye kalkanlar ahirette büyük hesap verecekler.
namaz, oruç, zekat gibi emirlere yok sayıp örtüye gelince bir anda koyu dindar kesilenlerden allah muhafaza eylesin bizi.

en son ne zaman zekatını verdin?
Hıc birşey demiyorum hanfendı Allah Gönlünüze doğruyu ılka etsin.

İnsanların gelişi guzel kafalarına gore yaptıkları tevıller ne yazıkki boyle anlaşmazlıklar ortaya koyuyor...bu tartışmanın sonu bitmez arkadaslarım... Onlar yok der biz var deriz.Allah zaten en guzel hükmünü ahirette verecek.herkes kalbine gore olanı yapsın.
Mune Mune hanımboyle bır tartışmaya dahil olmak ıstemezdım ama işte insan dayanamıyor

kafalarına göre değil kitaba göre konuşuluyor burada.
mezheplere-hadislere kuran'dan daha çok önem atfedenlere sözlerimiz ağır gelir elbette.
ahirette herkes görecek doğruyu yanlışı inşallah..

'Asiri derecede erkekleri tahrik edecek kadar acik giyinmiyorum ki' aşırı derecede açık gıyınenler tahrik etmek için mi gıyınıyor? kendın yazmadın mı konuda erkekler eğitilsin erkekler zıhnıyet değiştirsin diyen.erkek erkektır o zaman makyajdanda etkılenır boyalı saçtanda..

'Asiri derecede erkekleri tahrik edecek kadar acik giyinmiyorum ki' aşırı derecede açık gıyınenler tahrik etmek için mi gıyınıyor? kendın yazmadın mı konuda erkekler eğitilsin erkekler zıhnıyet değiştirsin diyen.erkek erkektır o zaman makyajdanda etkılenır boyalı saçtanda..
Hayir siz yanlis anladiniz. Ben akrabalarima gore konustum. Yoksa bikiniyle gezen birini gorsem bile yadirgamam saydi duyarim. Ben humanist bir insanim

Dini içerikli konular neden yasak oluyor anlamıyorum herkes istediğine inanır inanmaz o kendi sorunu insanı incitmeden kırmadan hakaret etmeden konuşulursa hiçbir sakıncası yok bence ben burda yeni olduğum için bilmiyorum anlatabilir misiniz neden dini konular yasak oluyor.
Açıklamama gerek kalmamış, yasağın sebebini uygulamalı olarak görmüşsünüz, ayrıca "dini konular yasaktır" tüm din, mezhepler için, ateizm ve deizm gibi inançlar için de geçerlidir.
Sebebiyse sitede her inançtan kadın olması ve yönetimin herkesin inancına dinine saygı duyması.
Kimse kimsenin inanışına saygı göstermediğinden, inançlarınızın aşağılanmaması için yasak olması sizlerin yararınadır.

Back
X