Açılmak istiyorum. Aileme durumu nasıl izah edebilirim?

pozitifkiz59

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2017
377
121
23
Merhabalar. Ben 16 yasinda kapandim. Ama istemeyerek kapandim. Icimde hep bir seyler ukde kaldi. Saclarimi boyatmak, kuafore gitmek isterdim. Ama ne yazik ki olmadi
Ailem degil de akrabalarim cok yobazlar. Kuzenim kapandigi icin bana "Bak ne guzel kapanmis" diyorlardi. Ama obur kuzenim kapali degildi. Ona kimse karismiyor. Benim onlarla gobegim bagli degil ki? Onlarin hep yaptigini yapmak zorunda degilim. Akrabalarim bana "Acikken koyde erkekler bakiyor elalem laf ediyor. Cehenneme gideceksin" vs vs tarzi seyler soyluyorlar. Ama kapaninca da bakan erkekler var? Yani bunun benim kapanmamla degil erkek zihniyetiyle alakasi var. Aileler kizlarini zorlamak yerine neden ogullarini egitmiyorlar?
Kapanmaktan nefret ediyorum. Kendimi cok cirkin hissediyorum. Simdi olmasa bile evlendikten sonra acilmak istiyorum ki evlenene kadar da bekleyemem Aileme bu durumu nasil izah edecegim?

Bir söz okumuştum "sen olmak istediğin kişi olduğun zaman insanlar seni yalnız bırakabilir ama kendin olmak uğruna yapacağın herşey mübahtır". Söyle onlara içimde ukte kaldı de. Büyük ihtimalle seni anlamayacaklardır. Ama başörtünü çıkar güzelce giyin. Birkaç gün direndikten sonra seni rahat bırakacaklardır

Şimdi değil ama üniversiteyi kazaninca acilacagim. Artik elalem ne der diye yasamaktan biktim. Uniye gecince numarami falan degistirip sehir disinda okumayi dusunuyorum

Ben böyle düşünüyor olsam kimseyi dinlemem.
Hayat sizin hayatınız neden boyun eğiyorsunuz ki ?
Bence kimseye bir şey açıklamak zorunda da değilsiniz . Sizi değiştirmeye kalkan /kabullenmeyen insanlardan uzak durun .

Bu kadar isteksiz takıyorsan o basındakı örtüyü cıkart zaten..bi anlamı kalmıyorki.. Zorla olmaz bu işler.. Güzellikle açıklayabilirsin ailene. Ama şöylede birşey var kapalıykende kendıne bakım yaptırabilirsin sacını boyatabilirsin, cilt bakımı vs.. Soncuta yıne kendıne guzel gözükebilirsin. ama senın derdin örtüylese de dedigm gibi konus acıkca..

Istemeyerek kapandim icimde hep bir seyler ukde kaldi

Nefret ediyorsunuz demek ki dini boyutu içi yapmıyorsunuz. Sırf milletin gönlünü hoş tutmak için tesettüre girilir mi?

Kaç yaşındasınız ki? Uzun yıllar olmamış, aileniz bişey demez, 1-2 haftaya unuturlar.

Asiri derecede erkekleri tahrik edecek kadar acik giyinmiyorum ki. Sadece saclarimi acip makyaj yapiyorum o kadar Bunlar ayip ve kotu seyler mi?

18 yasindayim. 11.sinifta kapandim yani 2 yildir kapaliyim. Dinimi cok seviyorum ama akrabalarimin baski yapma sebebi din degil erkekler...

Istemeyerek kapandim icimde hep bir seyler ukde kaldi
Anlıyorum seni o saç örgülerini dalgaları yaptırmak istiyorsun. Bu normal. Kendini kötü hissetme. Ülkemizde çocukluğundan beri zorla kapanan kızlarımız var. Erkek kardeşi denize girerken kendisi sıcaktan kavrulan,inancı farklı olan istediğini giyemeyen kızlarımız var. Bu yüzden kendin ol. Benim inancım görüşlerim ailemden farklı. Bunu söyledim. Arkasında dik durdum. Kimse konuşamıyor şimdi. Dik dur. Okulunu kazan kendine yol çiz

Asiri derecede erkekleri tahrik edecek kadar acik giyinmiyorum ki. Sadece saclarimi acip makyaj yapiyorum o kadar Bunlar ayip ve kotu seyler mi?
Sevgili kardeşim, aşırı açık da giyinebilirsin bu erkeklerin tahrik olmasını haklı kılmaz. Nasıl mutluysan onu yap. Açılmak istiyorsan da biraz aşamalı açıl belki ailen yavaş yavaş kabullenir. Mutlu olacağın adımlar atman dileğiyle.

Hayır değil,bakımlı olmak açık giyinmek bütün erkekleri tahrik etmez. Cahil ve potansiyel tacizci erkekleri tahrik eder. İstediğini giyin

Aileme bi keresinde "Bizim okulda kapaliyken acilan bi kiz var" dedim. Annemgilde "Herkesin kendi tercihi" dediler. Belki bana da saygi duyarlar ama yine de korkuyorum

Aileme bi keresinde "Bizim okulda kapaliyken acilan bi kiz var" dedim. Annemgilde "Herkesin kendi tercihi" dediler. Belki bana da saygi duyarlar ama yine de korkuyorum
Korkun normal,cesaretini kıracak şekilde davranmışlar. Ama bir kere söylediğinde cesaretini geri kazanıyorsun. Ben evlilik öncesi birlikte yaşama karşı olmadığımı dahil söyledim sonra teyzem(ki çok dindar o da) küçükken sigara denediğini ve gençlikte birşeyleri denemenin normal olduğunu söyleyip hak verdi

Bi insana dini konuda baskı yapmakta günah diyin benim düşüncem bu değil o yüzden yine günah diyin ben istediğimi yaparım de ve yap akrabalar kim ki sizi zorluyorlar kimseye boyun eğmek zorunda değilsin bende esimin isteğiyle kapanmistim 10 gün dayanabildim yine acildim millet arkamdan demiştir ama ilgi alanima girmiyor yuzume de kimse bişey diyemez zaten biraz baskın olun ve agizlarini kapayin böyle düşünerek kapanmanin bi anlami yok zaten ayrıca okadar günah varken bi kapalilik mi cehenneme götürecek önemli olan merhametin insanligin allaha olan inancindir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…