• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları acill yardım edın kafayı yıcem

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhabalar. topici açan hanımefendinin sorunu bambaşkaymış ama bu kaka yapamama problemi çoğu bebekte görülüyor. ben de tecrübelerimi yazmak isterim.

öncelikle poposunda çatlak olabilir ben bu sorunla karşılaştım kızım kakasını yaparken ölüyormuşçasına ağlardı doktora götürmek zorunda kaldık poposunda çatlak olduğunu söyledi. böyle durumlarda çocuğu kendi akışına bırakmak kesinlikle tavsiye edilmez aksine çatlak büyürse problem de büyür. böyle durumlarda doktorun tavsiye ettiği 2 ilaç var biri kayganlaştırıyor biri de ağrı kesici etkili pomad. ikisini bir kulak çöpüne sokup her ıkındığında (ben günde 4 5 kere yapardım) poposuna hafifçe sokuyorsunuz zaten çocuk su gibi kendiliğinden kakasını yapıyor. bir doktor tavsiyesidir.

ikinci olarak yaptığı kaka köpüklü ve sümüksüyse kaka testi yaptırın çocuğunuzda amip olabilir bunun da bir ilaç tedavisi var. doktor istemezse bile kaka testi için ısrar edin.

bebeğiniz kabızlık çekiyorsa ki zaman zaman çekebilir çocuğun canının çıkmasını beklemeye gerek yok gene aynı işlemi kulak çöpünü deneyebilirsiniz ben kabızlık çekerken de yapmıştım 2 defa yavrum kaskatı kaka yapardı onu yapayım derken poposunda gene çatlak bırakabilir.

çocuk kaka yapmaya alışamaz diye bir şey yok bu tamamen saçmalıktır. herkes bebeğinin iyiliğini düşünür ama bazen doğal yolları beklemenin mantığı yok ben çok hata ettim yavrum onca geceleri ağlayıp durdu kendini paraladı. 10 15 günde çatlak geçiyor zaten pamuğu soktuğunuzda görebilirsiniz yarık gibi oluyor.

bizim problemlerimiz 3. ayda sonlandı ama ilk kabızlık döneminde gene yaptık aklınızda bulunsun. her bebek ilk kabızlık dönemini kolayca atlatamıyor.

Back