Çocuk Hastalıkları acill yardım edın kafayı yıcem

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

anladığım kadarıyla kendiliğinden yapamıyor.bak benim oğlum 4 aylıktı aynı sorunu yaşadım 6 gün bir hafta yapamıyodu sonunda fitil.doktor bişey vermedi sadece emzir diyordu.eve geldik annem dedi ki senin sütün yetmiyo galiba ek gıdaya geçelim ilk ne verilir pirinç unu yaptık bir tabak yedi yavrum yarım saat sonra yaptı.bağırsakları boş.emzirmenin yeterli oluşunu çocuğun kakası ve kilosu belirliyor.kaka azsa doymuyo.dene bence ek gıda ver yanında emzir.
oğlum 9 ay emdi ama ek gıdaya 4 aylıkken başladım.şimdi 4 yaşına giriyor o gün bu gündür kakamız hergün oluyo.a.s.

canım karnına saat yönünde yağ ile masaj yap sık sık yap bunu.benim oğlanda olurdu masaj yapardım kakasını yapardı.sık sık bebe yağı yada zeytin yağı ile masaj yap.yüz üstü yatır ayaklarından tut bisiklet çevirir gibi yavaş yavaş hareketler yaptır.faydası olur.

canım ben bebeğime çözüm buldum kızımı çocuk cerrahisine götürdüm bişey çıkmadı doktor sabahları 2 çay kaşığı hakiki zeytinyağ ver ve her emzirmeden 40 dk sonra karnına içine ılık su koyduğun şişe iile masaj yap dedi faydasını gördüm...

benım bır arkadasın bebegıde aynı memeyı agzına aldıramıyorum dıyor. ama nasıl aldıracagını o da blmıyor. gecmıs olsun.

slm. ben yeni katılıyorum aranıza. ama uzun süredir sağlıkla uğraşıyorum. mesleğim muhasebecılık fakat yapmıyorum. cerrahi teknikerim. emdirdiğin için sanırım senin beslenmenden kaynaklanıyo. daha hazmı kolay şeyler yemen lazım aayrıca bebişe analdan değil oral yoldan da bi tedavi gerekiyo.

arkadaşım allah yardımcın olsun bende oğlumda çok yaşadım hatta acaba popo deliği kapalımı diye bile şüphelendi doktorumuz film çektirmiştik bende 4 ay uğraştım sürekli ilaçla yapıyodu kakasını ben kayısı suyuda kullandım çok faydalıydı tavsiye ederim zaten 4 ila 6.ayda kendiliğinden düzeliyor meraklanma ,inşaallah çabuk atlatır allah şifalar versin...

slm arkdşım gerçkten snin adına üzüldüm ama bence saf zeytinyağ içirsen 1 çy kşğı o yumuşatır belki bağırsaklarını .pkla bağırsak tembeliği var acba?

öncelikle geçmiş olsun güzelim, benim oğlumda böyleydi 3 ayını doldurduğunda doktorumuz bir ilaç aldırdı bize toz halindeydi ilaç az bir meyve suyunun içine atmıştık sandoz gibi erimişti içinde bir kere verdik o ilacı bir dahada bu problemi yaşamadık.
ilacın adını hatırlamıyorum ama bence başka bir doktora git normalde çocukların gaz ve kaka problemleri olur ama 3 aylık olunca düzelirler.

Canım cocuğun aç kalıyodur ondan kaka yapamıyor olabılır. bir yazı okumuştum az yemek yediğinde bağırsaklardan posası geçerken bütün suyu emiliyormuş ve kabız oluyormuşsun.
Cocuguna düzenli aralarla ya emmesi için biraz üğraş yada mama ver.
Ama emzirmeye çalışırken sakin davran sen paniklersen veya sinirlenirsen emzirmeyi başaramazsın
sevgiler

canım benim geçmiş olsun 2 ay çok uzun bir zaman ama sen kendin yaptırıyorum diyorsun akışına bıraksan hayatım benim oğlum ilk doğduğu aylarda günde 6 defa felan yapardı 3 aylık olunca 4 gün yapmadı çılgına döndüm dr gittik normal düzene biniyor dedi 10 güne kadar yapmayan bebekler var dedi fitil felan verseniz rahatlasa çok huzursuz dediğimde sakın bebeğiniz kaka yapmayınca fitil felan vermeyin sabırlı olun fitille yapmaya alışırsa bağırsaklar tembelleşirhep yardım ister kendi kendine yapamaz zamanla demişti keşke dr değiştirsen belki kaka yapmasına yardımcı olarak tembelleştiriyorsundur :sm_confused:

arkadaslar yazılarınız ıçın sagolun ama ben demıştım zaten fıtıktan yapamıyor dıye suan 6 aylık 3 aylıkken fıtık amelıyatı oldu ve kaka sorunumuz gectı

canım aynısı komşumun kızındada olmuştu teşhis ise şu oldu bebeğin popo deliği bağırsağın çıkış yerinden az yukardaymış o yüzden kakası direk deliğe gelemediği için orada katılaşıp kabızlığa neden oluyormuş onlarda haftada bikere lağman yaptırıyorlardı bebeğe şimdi küçük bi operasyonla yani korkulacak bişey değil düzelttiler..

kulak pamugu ve yagla.yada dr verdıgı jelle

canım sakin ol bir sorun yok
ilk 6 ay sıklıkla karşılaşılan bir durum bu
çocukta kaslar yeterince gelişmediği için yaşanır 6 aydan itibaren bebek canlanmaya başlar kaslar gelişir ve sorun kendiliğinden hallolur
yanlız yöntemlerin yanlış
jel zaten zararlı pamukluçöpler ise poposunda kalabilecek minik pamuk parçaları bebeğinin bağırsak sorunlarına neden olabilir
yapacağın şu yoksa eğer silindir dereceler varya cam olanlar onlardan al ve hafifçe vazeline dokundurp makattan uyar
ben 6 ay boyunca uyguladım bunu doktor tavsiyesiyle
günlük değilde 2 günde bir yaptırsan yetecektir
hem böylece bebeğine de kendisi yapabilmesi için zaman vermiş olursun

tatlım benimde uyarmassan ypmuyodu,biz şurup kullandıkadı lazım olursa verebilirim,daha sonra elma suyu ve bol sıvı ver su havuç suyu falan elma çalıştırır,iki gün uyarma üçüncü gün yaptır tatlım ben şuruptan çok yararlandım geçmiş olsun tatlım....

inanamıyorum iki ay kaka yapmıyo ve doktorlar bişey demiyo .bence araştır canım arkasını bırakma bu çok tuhaf bi durum .bol su ver kayısı ver .ne bileyim ishal yapıcı şeyler ver.üzüm suyu verebilirs
in .nasıl bişey bu ya .yavrum prişan olmuştur. iki ay benmi yanlış anladım acaba.acab sütünmü yapıyo.bence araştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…