• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları acill yardım edın kafayı yıcem

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Cinarefeninannesi

çınar efe_alya naz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2007
5.239
36
156
38
Ankara
kızlar oglum ılk dogdugunda 2 gun kaka yapamamıştı daha sonra dr bısey yaptı azda olsa 1 ay kaka .suan 3 aylık ve 2 aydır kakasını yapmıyor
ben yaptırırsam yapıyor yaptırmazsam ıkın ıkın kıvranıyo yıne yapamıyo.ne zaman dr götursem ılaç ve fıtıl verıyo ama fayda etmıyo.böyle olan varsa lütfen yardım beklıyorum

aslnda emen bebek her gün yapması lazım hani bir hata yapmayan bebek duydum ama 2 ay ayapmayan hiç duymadım inan çok üzücü bir olay büyüklern ne diyor bu duruma ??

canım bnm ya ne diyeceğimi bilemiyorum çok üzücü bir olay sen sık sık emzir bnm oğlum 2 yaşına kadar emdi ama sürekli bn birgn 1 saat emdiğini bilirm üstelk 15 dk da bir sende sürekli yarım saatte bir 1 saatte bir falan emzir canm ya

ozaman sağ sütü öyle ver bide öyle dene bn denemedm ama deneyenler iyi ve raahat oldğnu söylüyorlar şimdi nerde bebeğin?

canım çok üzüldüm bu çok fazla bebeğin başına gelen bişey.
eğer bebeğin erkekse kulak pamuğu ile kaka yaptırmaya çalışma bence.ileride fark lı sorunlar çıkartabileceğini duymuştum.
2 ay kaka yapmadan bir bebek nasıl dayanır anlamadım.bence bağırsaklarıyla bir problemi var.bu konuda uzman bir dr.a çok acil gitmeni tavsiye ederim.

ben yaptırırsam yapıyo yaptırmazsam yapamıyo hıç bısey demıyo dr lar

benim kızımda ilk doğduğundan itibaren bir kaç ay kakasını kendi yapamıyordu. sürekli bizim yardımımızla yapıyordu. yaptığındada çok özür dilerim keçi kakası gibi tane tane yapıyordu. benim sütüm az olduğu daha doğrusu emmediği için azaldı (sağmaklada olmadı)hazır mamalarla takviye yaptık. ama endişelenme kendiliğinden durum düzeliyor. doktorumda bize öyle demişti. belki yeterli emmediği için bağırsakları işlevini yapmıyordur yani kabızlık gibi bir durum oluyordur . bu da bebeğinin yapmasına engel oluyordur. benim kızımda en azından durum buydu...6 aydan sonra ek gıdalara başlayınca mesele halloldu. işin iyi tarafı kendi rahatsız olmuyordu. gaz problemi yada yapamamaktan kaynaklı huzursuzluğu yoktu...
en kısa zamanda düzelmesi dileğiyle, allah bağışlasın...

ya bazen oluyor annenin sütündenden kaynaklanıyor benim bebegimin dört gün bes gün yapmadıgı olurdu bence üstüne bu kadar düsme belki sen sürekli makatını uyardıgın icin alısmısda ola bilir yedigini yapmak zorunda yer yüzünde yiyipte geri cıkaramayan kimse yoktur heralde büyüdükce düzeliyor eyer bir an da yapamayıp kusmaya baslarsa korkun cünki bazen bebeklerde barsak yapısıklıgı olurmus komsumun bebeginde oldu cocuk sürekli kustu ve kakasını yapamadı eyer cocugu annesi doktora götürmese barsakları patlayacakmıs nerdeyse .neyse gecmis olsun hepinize

kızlar oglum ılk dogdugunda 2 gun kaka yapamamıştı daha sonra dr bısey yaptı azda olsa 1 ay kaka .suan 3 aylık ve 2 aydır kakasını yapmıyor
ben yaptırırsam yapıyor yaptırmazsam ıkın ıkın kıvranıyo yıne yapamıyo.ne zaman dr götursem ılaç ve fıtıl verıyo ama fayda etmıyo.böyle olan varsa lütfen yardım beklıyorum

canım aynı sorun bendede var ve 2,5 aylık kızım ben yaptırmazsam kaka yapmıyor .çok kere doktora götürdüm bişey dğeişmedi şimdi debridat diye bi şurup kullanıyorum inşallah işe yarar

slm canimm,bnde okuyunca sasirdim nasil oyle 2ay kaka yapmaz diye,ilk dogdugundan itibaren annesutu icen bir bebk gunde 2,3kez kaksini ypar,,normal degil yanii,bnce baska bir doktora gotur eger emmek istemiyorsa biberonla dene,oda olamzsa kasikla ver,mecbur yiyecekk,yemezse zaten kaka gelmez,o inatciysa sen daha cok inatci ol,allah korusun daha ufakk bisey olurr,,bagirsaklari bozulur,,,gecmis olsun canim,ins en kisa zamnda gecerrr,sevgilerrrrrrrrr

benim kızımda 2 hfta önce 5 gün yapmadı.cok sey denedik.doktorum sütümün az oldugunu söyledi ve mamaya baslattı.hem emzirdim he de mama verdim.ufacık bir sabun parcasını kaka yatıgı deliğe yrlestirdim ve 5 dk.sonra hemen yaptı.sonra kend kendine yapmaya devam etti.ilac felan hikaye en güzeli sabunmus bence,şimdi hic bir problemi kalmadı.umarım işine yarar...

Merhaba,
Ben de aynı dertten muzdaribim.
Benim bebeğim de erken doğdu 36 haftalıkken, şimdi 3 aylık.
Erken doğanlarda daha çok görülüyormuş. Bir de yoğun gaz problemi olan bebeklerde.Bazen de anne sütünün yağsız olmasından kaynaklanırmış.Bunlar benim duyduklarım hangisi doğru bilmiyorum.
4 doktora gittim sonuç yok. Fakat en son uyguladığım yöntem biraz işe yaradı.
Sabah aç karna 1 çay kaşığı hakiki zeytinyağını sütümle karıştırıp verdim. Sütümden çok ekliyorum.Neredeyse yağ kayboluyor içinde çünkü zeytinyağı ciğerine kaçarsa zarar verirmiş.
işe yaradı bazen her gün kendisi yapıyor ama yine de arada sırada yapamadığı oluyor ben de 3 gün bekleyip 3. gün dereceyle yaptırıyorum ( cam derece değil ama). Kulak çubuğunun pamuğu tahriş eder diye duydum.Fitil bizimkinin poposunu tahriş etmişti.
Umarım en kısa sürede kurtuluruz bu sorundan.

merhaba canım aynı problemi bizde yaşadık.önceleri bende senin gibi pamuklu çubukla denedim.ama nereye kadar.sonunda başka bi doktora götürdüm ve bize gliserin-kansuk diye bi ftil verdi.ben hemen faydasını gördüm.sanada tavsiye ederim.

Back