AÇILIN HANIMLAR BEN GELDİM

10 dakika o 3 dakika siz konuşuyorsunuz dimi. Hatta o anlatırken çok hayati bişeyleri yapmayıp atladınız gibi hissettiriyor. Valla gerek yok görüşme hayatın boyunca öğrencilik edersin o adama. Zaten günün birinde devam ederseniz patlarsın elbet biryerde. Birde flört ettiğin kadına eksiklik listesi cıkarmış resmen yok ehliyet yok spor bilmem ne. Sanane diyiver
Her birimiz için hayatın temel dinamikleri farklıdır. Benim için onlar öncelikli olmamış demek ki. Anlamak yerine abartmak lüzumsuz geliyor.

Bir kaç kez daha görüşün tabi içinize sinmezse uzatmaya gerek de yok. Ancak çok ayrıntıcı olmak çok yıpratıcı değil mi...
Bu benim mizacım. Mizaç, değişmez özelliklerimizdir. Yorucu olsa dahi değişmesi mümkün olmuyor :)

Kesinlikle bende de öyle bi his uyandı. Bu biraz da yapı meselesi, ben de genelde bana karışılmasından veya yönetilmekten hiç hoşlanmam. Ama kimisi de var ki hayatındaki kişiye uyum sağlamayı, onun ilgi alanlarıyla ilgilenmeyi sever. Bence o karakterdeki kişiler bu adamla uyumlu olabilir. Ben o anlamda bağımsız olmayı severim. İlgimi çekmeyen bi şeyi sırf sevdiğim kişi seviyo diye yapamam mesela. Bence bi ilişkide herkes kendi benlik sınırları içinde kalarak müşterek bi hayat kurmalı. Anladığım kadarıyla siz de öylesiniz. Tabi çok yeni tanışıyosunuz belki bu tarz olaylar tesadüfen üst üste geldi. Açıkça düşüncenizi söyleyip tepkisine bakabilirsiniz bence. Mesela "o niyetle söylememiştim, eğer sana öyle hissettirdiysem kusura bakma lütfen" gibi bir şeyler mi söyleyecek yoksa "ne alakası var, ben olması gerekeni söyledim, senin için iyi olanı belirttim bunu bile yanlış anlıyosan yapabileceğim bi şey yok" gibi bi tavır mı takıncak diye tartabilirsiniz bence.
Benim için ilişki bir beraberlik; ama mıç mıç olma hali değil. Hani her şeyi birlikte yapalım çifti olmak istemem. İkimizin de özel alanları olmalı. Bireyselliğimizi kaybetmeyen bir çift olalım isterim.

Ben de hislere çok inanıyorum haklısınız, birine anlatırken o enerji geçmiyor ama olayı yaşarken halinden, tavrından, mimiklerinden ne demek istediği açıkça anlaşılıyor.
Bana da mesela birisi çok yersiz bir şaka yapmıştı, anlatınca herkes aman sen de çok büyütüyorsun gülüp geçseydin dediler.
Sonrasında ben de büyütüyorum galiba diye düşündüm, görüşmeye devam ettim sonra daha da yersiz şeyler yaptı çok spesifik olduğundan anlatamadım :KK53:
Ama işte bazen kelimelere dökemesek de karşımızdakinin tavrını sezebiliyoruz.
Zaten iletişimde etkili olan kelimeler değil; beden dili, ses tonudur. Yüzyüze olmadığımız için, beden dilini görme şansım da yoktu ki asıl niyetini anlayayım.

Zaten iletişimde etkili olan kelimeler değil; beden dili, ses tonudur. Yüzyüze olmadığımız için, beden dilini görme şansım da yoktu ki asıl niyetini anlayayım.
İnanın ben anlattığım o meseleyi mesajla yaşadım ve hemen hissettim anormal bir şeyler olduğunu yüzyüze gelince de hiç şüphem kalmadı.
Bence çoğu zaman içimizdeki ses doğruları fısıldıyor, bazıları bize abartıyorsun dese de..

Ben sizde nedense bir güven eksikliği sezdim.Bana tamamen kendi fikrini söylemiş gibi geldi.Çok fazla ayrıntı içerisinde kaybolmayın.

Kendinizi ne guzel ifade etmissiniz. Psikolojik danisman olunca insan hislerinin daha bir farkinda oluyor demek ki.
Ilk gorusmede psikolojik baski baslamis, temkinli olmakta fayda var.
Çok teşekkür ederim. Şimdilik temkinli gidiyorum :)

Herkes abarttigini dusunmus ama ben oyle dusunmuyorum. Icine sinmeyen, oturmayan, seni dusunmeye sevk eden birseyler varsa ortada bir sorun var demektir. Iliskinin baslarinda goz ardi etmelerimiz yuzunden bosanmalar, ayriliklar oluyor cogunlukla. Goz kirpma emojisini ben de cok sevmem, ozellikle gereksiz kullanilmasi beni irrite eder.
Spor ile ugrasabilir ama bunun psikolojik baski gibi empoze edilmesini ben de sevmem. Siz de mesela ona psikolojik kitap okumayi seviyor musun? Kisisel gelisimin icin kisisel gelisim kitaplari okuman lazim, olmadi bak simdi falan deseydiniz bakalim o ne hissedecekti.
Araba kullanmaman sizii ilgilendirir. Gereginden fazla onu ilgilendirneyen konulara girip baski yapmis bence. Ilkokul cocugu gibi bana akil verilmesinden ben de hoslanmam. Bunlari ben de dusunebilirim, onun aklina ihtiyacim yok diye de dusunurum. Dahasi dayatma hic hosuma gitmez. Sevgi ozgurlestirir insani kolelestirmez. Iliskinin baslarinda daha tanima asamasinda dogru durust tanimadan etmeden hemen dayatmalara girilmesi bence karsi tarafin ego problemleri oldugunu ya da kendini ezik gorup bu sekilde uste cikmaya calistigini gosterir. Siz daha iyi bilirsiniz.
Bir de sizli bizli konustigunuza gore iliski daha cok yeni. Daha bu kadar yeni bir iliskide simdiden baslamis akil hocaligina, elestirilere...
Detaylar önemlidir diye düşünüyorum, tabi abartıya kaçmadığı sürece. Mesela ben de güçlü olduğum yönler üzerinden yola çıkıp, aa bunu nasıl bilmezsiniz, bunu size öğreteyim vs desem aynı tavrı sergilemiş olurdum. Ve bu haddi aşmak olurdu kanaatimce.
Evet henüz çok yeni ve tanışma sürecindeyiz. Daha beni tanımadan böyle tekliflerle ya da önerilerle gelmesi kişisel sınırlara saygı duymadığını düşündürüyor.

Benim için ilişki bir beraberlik; ama mıç mıç olma hali değil. Hani her şeyi birlikte yapalım çifti olmak istemem. İkimizin de özel alanları olmalı. Bireyselliğimizi kaybetmeyen bir çift olalım isterim.
Okurken ben yazdım sandım. Ben de aynıyım sizinle. Bu adamdaki mıç mıç olalım, her şeyi beraber yapalım isteğinden kaynaklanıyorsa size uymaz ama bu beklentide olan kadınlarla uyum sağlar. Ama eğer bu adamdaki bizim hissettiğimiz gibi kendini merkeze alıp karşımdaki kafamdakinin kopyası olmalı çünkü ben ve kafamdaki mükemmel olan tek şey kafasında olan bir egoistse o zaman kimseyle uyum sağlayamaz, ilişkide psikolojik şiddete sebep olur bence. Son seçenek olarak da hepsi tesadüfen üst üste geldi, aslında öyle demek istemedi falan filan ama tabi bence biraz düşük ihtimal bu. Yine de içinizde kalmasın da emin olun diye biraz daha ölçüp tartabilirsiniz.

Yani adam gayet sıradan bir insan gibi göründü bana. Kendini anlatmış ve teşvik edici olmaya çalışmış. Zamanın ihtiyaç ve yönelimlerinden dem vurmuş. Araba kullanmayı ben öğretirim diyerek ileride görüşmeye devam edebiliriz beğendim seni mesajı bırakmış. İşinle ilgili bir yer açabilirsin diyerek erkek ve ticaret ikilisinin hep iç içe olduğunu görüyoruz. Yani anormal bir durum yok ama spor hayatında bu kadar önemliyken senin fit bir bedeninin olmamasının adamda yaratacağı tramva ve sana uygulayacağı baskıyı düşünemiyorum bile. Bir tek o nokta sıkıntılı geldi bana.

Bana, konuştukları böyle bir küçümseme hissi verdi bilemedim. Sanki "böyle de yapabilecekken yapmamışsın" havası... Birlikte olacağı kadınların statüsüne önem veren tiplerden olabilir mi. Daha üst seviyelere çıkın da ona layık(!) olun diye düşünmüş olabilir.

+++
Ben katılıyorum
Adam kendi ilgi alanlarındna muhabbet açmış işte, sonra da öğreteyim demiş spor için de gel birlikte koşalım demiş işte :KK200:
Ben adamın yerinde olsam konu sahibesiyle görüşmem hem hayat tarzları benzemiyor, hem de konu sahibesi muhabbet olsun diye söylenen cümlelerden bile nem kapmış
Kesinlikle katılıyorum adam ortak nokta bulmaya çalışmış

Yani adam gayet sıradan bir insan gibi göründü bana. Kendini anlatmış ve teşvik edici olmaya çalışmış. Zamanın ihtiyaç ve yönelimlerinden dem vurmuş. Araba kullanmayı ben öğretirim diyerek ileride görüşmeye devam edebiliriz beğendim seni mesajı bırakmış. İşinle ilgili bir yer açabilirsin diyerek erkek ve ticaret ikilisinin hep iç içe olduğunu görüyoruz. Yani anormal bir durum yok ama spor hayatında bu kadar önemliyken senin fit bir bedeninin olmamasının adamda yaratacağı tramva ve sana uygulayacağı baskıyı düşünemiyorum bile. Bir tek o nokta sıkıntılı geldi bana.
Gayet fit ve bakımlı biriyimdir. Sağlıklı beslenir, düzenli yürüyüş yaparım. Yaşımdan çok da küçük gösterdiğimi söyleyebilirim. Bu konuda endişeleneceği bir durum söz konusu değil aslında. Ama tabi evlilik için konuşursak, bunun hamile olması var ,alınan kilolar var. Böyle bir durum olsa belki aşırı derecede rahatsız olabilir.

X