benim icin resmi nikah olmaksizin kiyilan imam nikahinda gecersiz olmasi demektir ki bunu istersen diyanet in int. sayfasindan da arastirabilirsin diyanet de kabul etmiyor sirf dini nikahi...saçmalıyosun arkadaşım sen galiba imam nıkahı nıkah yerine gecmiyomu hayret bişeysin biraz oku öyle konus canım belliki haberin yok bu konulardan ozaman herkes sevgilisiyle imam nıkahı yapsın oldu ya çocuk oyunca sankı gül canım sen bencede öğrenmemiş olmana gül
evet biliyorum daha önce yazmıştım nikahımın geçerli olmamasının iki sebebi ilişkiye girmemem ve kimsenin bilmemesi ama yinede içim rahat değil ki
biraz önce yazmıştım, bidaha okudum, bidaha yazma ihtiyacı hissettim.
ya arkadasım takma bunları kafana boşver, imam nikahı resmi nikah falan, hata yaptım demişsin, ne olacağını sanıyordun, nikah yapınca seni vitrine süsmü yapacak sanıyordun? sevdiğin biriyle yaşadığın şey pişmanlık vermemeli, hata diye değerlendirilmemeli... isteyerek yaptın herşeyi bence... ileriye bak bundan sonra... seviştiysen seviştin... bunu başkasına açıklayamamaktanmı korkuyorsun? bu nedenlemi böyle bunalım takılıyosun? ayrıca pişman olduysan, bu hataydı diyosan neden yaptın? adam sana tecavüzmü etti? zorlamı oldu herşey?
sana bi abla tavsiyesi, kendini topla ve hayatında yeni bir sayfa aç bundan sonra, onunla yada onsuz ama bu bunalımla sağlıklı bir ilişki sürdüremezsiniz bence...
yazdıklarındanda anladığım kadarıyla siz birbirinizin psikolojisini bozuyosunuz. şimdi baktımda sende intiharı düşündüğünden bahsetmişsin. zaten dünyada kalmak için sebebiniz yok bu durumda ikinizinde...
benim icin resmi nikah olmaksizin kiyilan imam nikahinda gecersiz olmasi demektir ki bunu istersen diyanet in int. sayfasindan da arastirabilirsin diyanet de kabul etmiyor sirf dini nikahi...
ayriyeten yazinida anlamadim celiskili geldi bana, kirmizi isaretledigim yeri hele hic anlamadim , iste bu yüzden herkes sevgilisiyle dini nikah kiyamasin diye resmi nikah sart...
ve yorumumu iyice okuyup anlamadan alel acele yorum yazicam diye dikkatli okusaydin neye güldügümü anlardin ortada cok daha önemli bir konu tehdit varken arkadaslarin imam nikaha odaklanmasina güldüm,sen neden üstüne alindinki senden alinti yaparakmi yorum yazdim, buyur altdaki arkadasin yorumunu nikahi kiyanda bir arkadasi:umursamaz:
uslubunada dikkat et bana sacmalama deme hakkinida kimse vermedi sana
tabiki isteyerek bilerek farkında olarak yaptım nikah ama bir gün bunu aileme söylemekle tehdit edeceğini tahmin edemezdim tabiki ilişkiye girsem zaten kocam girdim derdim ama şükür o konuda vicdanım rahat hiç değilse aileme karşı .bana zorla birşey yapmadı bnde istedim ama dediğim gibi bu duruma geleceğini düşünemezdim her zaman kıskançtı evet bu yapıda olduğunu biliyordum ama bu derece tehditler felan düşünmüyordum ben intiharı düşünmüyorum öyle bir hatayı 17 yaşında yapmıştım annemin yüzünden baskılara dayanamadığım için yanlış anlamayın tutucu dindar bir ailem yok sadece çift karakterli bir annem var..
tüm yorumları okudum ve inanın ne yazacağımı bilemedim ,bir süre uzaklaşmaya çalış zamana ihtiyacım var de ve mutlaka bi büğüyünle bunu paylaş ,bu daha şimdiden böle yapıyosa ilerde çok daha büğük sorunlar çıkar Allah yardımcın olsun....
inanın biliyorum ne demek olduğunu ama kocam yazsaydım çok fazla dikkat çekeceğini düşünmedim o yüzden öyle yazdım.evet o benim kocam biliyorum ve ailelerin bilmediği bir nikahın ve ilişkiye girilmeyen bir evliliğin ne kadar allah katında kabul görüldüğünü bilmiyorum.ama tabki kabul olması isteğiyle yapmıştım.
¤ decemBer ¤;9178794 .!.:kuşum, konunun ilk mesajını okudum.
imam nikahının olmazsa olmaz maddelerinden biri eksik olduğu için nikahınız geçersiz sayılabilir.
bu da ilandır.
ayrıca anne baba onayı olmadan evlilik olur, SADECE ŞAFıı MEZHEBıNDE anne baba habersiz evlilik hükümsüzdür. bunu da düzelteyim.
telefonlarını açmayın bi süre bence
CADIARZU Şunu buldum
İslâm hukukuna göre nikâhın sahih olması için gereken şartlardan birisi de, evlenecek olan kadının velisi durumunda olan kişinin izninin ve rızasının alınmasıdır. Bu mesele Hanefî mezhebi dışında kalan üç mezhebe göredir. Velinin izni, Mâlikî ve Şafiî mezhebine göre nikâhın bir rüknü, Hanbelî mezhebine göre ise şartıdır. Her üç mezhebe göre kadının velisinin izni alınmadıkça yapılan nikâh sahih olmaz, batıldır.
Hanefî mezhebine göre ise henüz bulûğ çağına ermemiş kız çocuklarının, kendini idare edemeyecek durumda aklen noksan olanların ve bunakların velilerinin izni olmadan nikâhları caiz olmaz. Bunların dışında kalan kadınlar, velilerinin izni olmadan da evlenip nikâh akdedebilirler. Çünkü nikâhta kadının ifadesi muteberdir. alıntı...
vereliniortak
bu arada sevgilin ailene imam nikahlı olduğunuzu sölemekle nası tehdit edebilir ki?
bunun belgesi yok.
inanın çözüm değil avi arıyor annemi arıyor o da olmadı annesine söylüyor annesi arıyor
uff çok sinir bozucu yaa
bu ne böyle yaaa
çok yüz vermişsin cnm valla ne diyim
20 yaşında bi erkeğin gözü kararmış oluyor
çok iyi biliyorum çünkü
herşey yapabilir
e öyle olmaz böyle olmaz diyorsun
madem olmaz sen bunu çekicenmi
bnce tamamen bi karar ver ve ailenede açıkla bunu.
sinirlerin harap olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?