• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardm... Sevgilim tehdit ediyor!!!!

saçmalıyosun arkadaşım sen galiba imam nıkahı nıkah yerine gecmiyomu hayret bişeysin biraz oku öyle konus canım belliki haberin yok bu konulardan ozaman herkes sevgilisiyle imam nıkahı yapsın oldu ya çocuk oyunca sankı gül canım sen bencede öğrenmemiş olmana gül
benim icin resmi nikah olmaksizin kiyilan imam nikahinda gecersiz olmasi demektir ki bunu istersen diyanet in int. sayfasindan da arastirabilirsin diyanet de kabul etmiyor sirf dini nikahi...
ayriyeten yazinida anlamadim celiskili geldi bana, kirmizi isaretledigim yeri hele hic anlamadim , iste bu yüzden herkes sevgilisiyle dini nikah kiyamasin diye resmi nikah sart...
ve yorumumu iyice okuyup anlamadan alel acele yorum yazicam diye dikkatli okusaydin neye güldügümü anlardin ortada cok daha önemli bir konu tehdit varken arkadaslarin imam nikaha odaklanmasina güldüm,sen neden üstüne alindinki senden alinti yaparakmi yorum yazdim, buyur altdaki arkadasin yorumunu nikahi kiyanda bir arkadasi:umursamaz:
uslubunada dikkat et bana sacmalama deme hakkinida kimse vermedi sana:delphin:
evet biliyorum daha önce yazmıştım nikahımın geçerli olmamasının iki sebebi ilişkiye girmemem ve kimsenin bilmemesi ama yinede içim rahat değil ki :(

biraz önce yazmıştım, bidaha okudum, bidaha yazma ihtiyacı hissettim.
ya arkadasım takma bunları kafana boşver, imam nikahı resmi nikah falan, hata yaptım demişsin, ne olacağını sanıyordun, nikah yapınca seni vitrine süsmü yapacak sanıyordun? sevdiğin biriyle yaşadığın şey pişmanlık vermemeli, hata diye değerlendirilmemeli... isteyerek yaptın herşeyi bence... ileriye bak bundan sonra... seviştiysen seviştin... bunu başkasına açıklayamamaktanmı korkuyorsun? bu nedenlemi böyle bunalım takılıyosun? ayrıca pişman olduysan, bu hataydı diyosan neden yaptın? adam sana tecavüzmü etti? zorlamı oldu herşey?
sana bi abla tavsiyesi, kendini topla ve hayatında yeni bir sayfa aç bundan sonra, onunla yada onsuz ama bu bunalımla sağlıklı bir ilişki sürdüremezsiniz bence...
yazdıklarındanda anladığım kadarıyla siz birbirinizin psikolojisini bozuyosunuz. şimdi baktımda sende intiharı düşündüğünden bahsetmişsin. zaten dünyada kalmak için sebebiniz yok bu durumda ikinizinde...

tabiki isteyerek bilerek farkında olarak yaptım nikah ama bir gün bunu aileme söylemekle tehdit edeceğini tahmin edemezdim tabiki ilişkiye girsem zaten kocam girdim derdim ama şükür o konuda vicdanım rahat hiç değilse aileme karşı .bana zorla birşey yapmadı bnde istedim ama dediğim gibi bu duruma geleceğini düşünemezdim her zaman kıskançtı evet bu yapıda olduğunu biliyordum ama bu derece tehditler felan düşünmüyordum ben intiharı düşünmüyorum öyle bir hatayı 17 yaşında yapmıştım annemin yüzünden baskılara dayanamadığım için yanlış anlamayın tutucu dindar bir ailem yok sadece çift karakterli bir annem var..

aılene yada bır yakınına anlat yardım etmesı ıcın ya bıde su var benım yasım 27 olcak bu sene ama hala evlenmedım en son bırlıktelıgımıde o aılemle yasadıgım sehre gelmıyo dıye bıtırdım onun yasadıgı yere hıc gıtmedım cesaret var sızde baya dogrusu ama uzulmeyınde bu durumu asmaya calısın ımam nıkahı vs tamamda resmı nıkah olunca onla olabıleceksenız devam edın dusunun en dogru kararı yıne sız vereceksınz ama tehdıt hos degıl bı yakınızla konusun

Bende diyorum ki resmi nikah olmadan imamlar nikah kıymıyo diye :1ninca:
Meğer imam bile kıymamış akannehir
Ama arkadaşım bak sonradan kafanı duvarlara vurma yol yakınken geri dön.
Çünkü aşk dediğin şey senin karnını doyurmaz.
cicim ayları geçince ne olacak.
Hiç düşündün mü akannehir

benim icin resmi nikah olmaksizin kiyilan imam nikahinda gecersiz olmasi demektir ki bunu istersen diyanet in int. sayfasindan da arastirabilirsin diyanet de kabul etmiyor sirf dini nikahi...
ayriyeten yazinida anlamadim celiskili geldi bana, kirmizi isaretledigim yeri hele hic anlamadim , iste bu yüzden herkes sevgilisiyle dini nikah kiyamasin diye resmi nikah sart...
ve yorumumu iyice okuyup anlamadan alel acele yorum yazicam diye dikkatli okusaydin neye güldügümü anlardin ortada cok daha önemli bir konu tehdit varken arkadaslarin imam nikaha odaklanmasina güldüm,sen neden üstüne alindinki senden alinti yaparakmi yorum yazdim, buyur altdaki arkadasin yorumunu nikahi kiyanda bir arkadasi:umursamaz:
uslubunada dikkat et bana sacmalama deme hakkinida kimse vermedi sana:delphin:

arkadaşlar ablalarım mı diyeyim bilmiyorum lütfen bir tartışma içine girmeyelim üzülüyorum lütfen diyanete göre öyle olabilir ama bunu allah katında bilemeyiz ki evet arkadaşım ama ilahiyat fakültesi mezunu bir arkadaşım neden bu yüzden küçümsendi anlamıyorum o kişinin belki bir çok imamdan daha çok inancı ve bilgisi var

tabiki isteyerek bilerek farkında olarak yaptım nikah ama bir gün bunu aileme söylemekle tehdit edeceğini tahmin edemezdim tabiki ilişkiye girsem zaten kocam girdim derdim ama şükür o konuda vicdanım rahat hiç değilse aileme karşı .bana zorla birşey yapmadı bnde istedim ama dediğim gibi bu duruma geleceğini düşünemezdim her zaman kıskançtı evet bu yapıda olduğunu biliyordum ama bu derece tehditler felan düşünmüyordum ben intiharı düşünmüyorum öyle bir hatayı 17 yaşında yapmıştım annemin yüzünden baskılara dayanamadığım için yanlış anlamayın tutucu dindar bir ailem yok sadece çift karakterli bir annem var..

o zaman görüşme sıklığınızı azaltın biraz, sosyal hayatınızı canlandırın, sevgilin çalışıyormu bilmiyorum, çalışmıyorsa bi iş bulsun kendine, senle uğraşçak vakti kalmaz, sende kendine gelirsin böylelikle, üzerindeki ağırlık hafifler... ikinizede iyi gelir...
mutluluklar diliyorum sana... herşey gönlünce olsun, sevgiler...

tüm yorumları okudum ve inanın ne yazacağımı bilemedim ,bir süre uzaklaşmaya çalış zamana ihtiyacım var de ve mutlaka bi büğüyünle bunu paylaş ,bu daha şimdiden böle yapıyosa ilerde çok daha büğük sorunlar çıkar Allah yardımcın olsun....

tüm yorumları okudum ve inanın ne yazacağımı bilemedim ,bir süre uzaklaşmaya çalış zamana ihtiyacım var de ve mutlaka bi büğüyünle bunu paylaş ,bu daha şimdiden böle yapıyosa ilerde çok daha büğük sorunlar çıkar Allah yardımcın olsun....

teşekkür ederim Allah hepimizin yardımcısı olsun ama bir saat bile başı boş bırakmıyor ki kaldıı ki bir süre ...:(

Araştırdım sırf meraktan senin sayende bilmiyodum öğrendim.
Anne ve babanın bilgisi dışında onayı olmadan kıyılan imam nikahı geçerli olmazmış.
Yani bir hükmü yokmuş.

inanın biliyorum ne demek olduğunu ama kocam yazsaydım çok fazla dikkat çekeceğini düşünmedim o yüzden öyle yazdım.evet o benim kocam biliyorum ve ailelerin bilmediği bir nikahın ve ilişkiye girilmeyen bir evliliğin ne kadar allah katında kabul görüldüğünü bilmiyorum.ama tabki kabul olması isteğiyle yapmıştım.

canim yasin kucuk daha ve sen hala cahilsin imam nihaki Allah katinda nekadar dogru diyosun eh ozaman niye kiydirdin simdi bu imam nikahinimi oyuncak olarakmi goruyosunuz ne gunlere kaleik yarabim

kuşum, konunun ilk mesajını okudum.
imam nikahının olmazsa olmaz maddelerinden biri eksik olduğu için nikahınız geçersiz sayılabilir.
bu da ilandır.

ayrıca anne baba onayı olmadan evlilik olur, SADECE ŞAFıı MEZHEBıNDE anne baba habersiz evlilik hükümsüzdür. bunu da düzelteyim.

bu arada sevgilin ailene imam nikahlı olduğunuzu sölemekle nası tehdit edebilir ki?
bunun belgesi yok.

¤ decemBer ¤;9178794 .!.:
kuşum, konunun ilk mesajını okudum.
imam nikahının olmazsa olmaz maddelerinden biri eksik olduğu için nikahınız geçersiz sayılabilir.
bu da ilandır.

ayrıca anne baba onayı olmadan evlilik olur, SADECE ŞAFıı MEZHEBıNDE anne baba habersiz evlilik hükümsüzdür. bunu da düzelteyim.

CADIARZU Şunu buldum
ıslâm hukukuna göre nikâhın sahih olması için gereken şartlardan birisi de, evlenecek olan kadının velisi durumunda olan kişinin izninin ve rızasının alınmasıdır. Bu mesele Hanefî mezhebi dışında kalan üç mezhebe göredir. Velinin izni, Mâlikî ve Şafiî mezhebine göre nikâhın bir rüknü, Hanbelî mezhebine göre ise şartıdır. Her üç mezhebe göre kadının velisinin izni alınmadıkça yapılan nikâh sahih olmaz, batıldır.

Hanefî mezhebine göre ise henüz bulûğ çağına ermemiş kız çocuklarının, kendini idare edemeyecek durumda aklen noksan olanların ve bunakların velilerinin izni olmadan nikâhları caiz olmaz. Bunların dışında kalan kadınlar, velilerinin izni olmadan da evlenip nikâh akdedebilirler. Çünkü nikâhta kadının ifadesi muteberdir
. alıntı...
vereliniortak

uff çok sinir bozucu yaa
bu ne böyle yaaa
çok yüz vermişsin cnm valla ne diyim
20 yaşında bi erkeğin gözü kararmış oluyor
çok iyi biliyorum çünkü
herşey yapabilir

e öyle olmaz böyle olmaz diyorsun
madem olmaz sen bunu çekicenmi

bnce tamamen bi karar ver ve ailenede açıkla bunu.
sinirlerin harap olur..

CADIARZU Şunu buldum
İslâm hukukuna göre nikâhın sahih olması için gereken şartlardan birisi de, evlenecek olan kadının velisi durumunda olan kişinin izninin ve rızasının alınmasıdır. Bu mesele Hanefî mezhebi dışında kalan üç mezhebe göredir. Velinin izni, Mâlikî ve Şafiî mezhebine göre nikâhın bir rüknü, Hanbelî mezhebine göre ise şartıdır. Her üç mezhebe göre kadının velisinin izni alınmadıkça yapılan nikâh sahih olmaz, batıldır.

Hanefî mezhebine göre ise henüz bulûğ çağına ermemiş kız çocuklarının, kendini idare edemeyecek durumda aklen noksan olanların ve bunakların velilerinin izni olmadan nikâhları caiz olmaz. Bunların dışında kalan kadınlar, velilerinin izni olmadan da evlenip nikâh akdedebilirler. Çünkü nikâhta kadının ifadesi muteberdir
. alıntı...
vereliniortak

benim kaynaklarımda da sırf şafii yazıyo bacım. ama kaynak kaynaktır, canınız sağolsun. Türkiyedeki yoğunluk hanefi olduğuna göre bizim için böle bi sorun yok sanırsam.

bu arada sevgilin ailene imam nikahlı olduğunuzu sölemekle nası tehdit edebilir ki?
bunun belgesi yok.

evet yok daha doğrusu var ama o kağıt bende arapça türkçe karışık yazıyor yani bazı yerleri arapça bazı yerleri türkçe ama kağıdı Allahtan ki ben almıştım elinde kanıtı bile yok evet ama bunu söylemesi bile büyük bir kaos yaratır aileler içinde ailem bana inanır sonuçta yok dediğimde ama bu geçen zamanda benm ömrümden ömür alır .ayrıca hanifi olduğum içinde nikahım o bakımdan kabul oluyor ama ilişkiye girmediğim için sanırım tam olarak evlilik akdi tamamlanmış olm uyor

hadi bunu atlattım dielim bir şekilde peki yanına evlerine gitiğimi bir şekilde ispat ederse bu ne olacak peki.(

inanın çözüm değil avi arıyor annemi arıyor o da olmadı annesine söylüyor annesi arıyor

Tabi çözüm olmaz arkadaşım sen bu durumu devam ettirmek istemediğini ne kendi ailene ne de psikopat arkadaşının ailesine söylememişsin ki!
Onca km. uzaktan hissiyat kontrolü yapamaz herhalde oğlanın anası.

uff çok sinir bozucu yaa
bu ne böyle yaaa
çok yüz vermişsin cnm valla ne diyim
20 yaşında bi erkeğin gözü kararmış oluyor
çok iyi biliyorum çünkü
herşey yapabilir

e öyle olmaz böyle olmaz diyorsun
madem olmaz sen bunu çekicenmi

bnce tamamen bi karar ver ve ailenede açıkla bunu.
sinirlerin harap olur..

çok yüz verdiğim doğru evet aileme açıkladım diyelim peki neden nikah deseler kesin ilişkiye girdiğimi düşünürler kesin bn olmadı desem bile akıllarında soru işareti olur bu da bni kahreder yani...

Back