herkesin herkesten öğrenerek birşeyleri vardır eğer bu şekilde düşünmüyorsanız zaten bu tarz sitelere girmeniz yanlış herkes hata yapabilir sizde sizin kızınızda bu tarz bakış açısıyla zemin hazırladığınız kesin.burada bu kadar insan yorum yaptı görüşünü söyledi kızdı ama sizin gibi yapmadı.bu kadar insanın yorum yaptığı yardımcı olduğu bir konuda eğer kendi kültür seviyenizi eğitim durumunuzu yaşınızı vs.yüksek bir konumda görüp küçümseme hakkını kendinizde görüyorsanız bu kadar insana da haksızlık etmiş bulunuyorsunuz evet burası bir forum ve herkesin herkese saygı göstererek yorum yaptığı bir forum.eğer kendinizi herkesle konuşmayacak nitelikte buluyorsanız bu tarz sitelere girmeyip etrafınızda sizin statünüzde kişilerle iletişime geçmenizi tavsiye ederim....
Neye kızıyosunuz?
Türk medeni kanununa göre imam nikahı yolu ile evlenmek yasaktır.
Evlilik işlemi bir akittir ve bunu artık nikah memurları zaten yapıyorlar.
Kanunlar tarafından tanınmadığı ve yaptırımı olmadığı için, imam nikahı resmi nikahla birlikte yapılmazsa dinen geçersizdir.
Bir din adamından aldığım cevap da budur. :umursamaz:
sen nasıl bir belaya çattığının farkındasın ki buraya yazmışsın
o ruh hastasından uzak dur.
ne demek seni döverek öldürcek miş?
ne demek silahla kendimi öldürcem demesi?
çok duyduk bu lafları,seni kandırmak elde etmek için yapıyor,,kanma sakın..
delikanlı adam silahla sevdiğini kendimi öldürcem diye tehtit etmez.varsa yüreği sıksın bakalım kafasına.
ne demek senin ailenden izinsiz oraya gitmen
ailesinin seni yatak odalarında ağırlamaları
e adam normal değilki aileside normal olsun.
kendine gel bir an önce ayrıl,tehtitlerine sakın boyun eğme.korkma sakın
off niye bu kadar saf olabiliyorsunuz kızlar ya...
kıskanç diyorsun ama bu öyle sadece kıskanç demekle geçiştirilebilecek bir olay değil
adam senin üzerinde resmen egemenliğni ilan etmiş, sen de hiç karşı çıkmadan çoktan bağrağı kendi elinle vermişsin
iş işten geçince de ne yapacağım diyorsun
baştan buna izin vermeyecektin
bu olay sana çok büyük bir ders!!
ya kıskanç biri demek ne demek en başta
bu adam psikopat!!
nasıl olur da günde 200 mesaj çekmesini kıskançlığına bağlarsın
kız arkadaşını her türlü kendisine bağlı bir piyon haline getirmek isteyen bir psikopatça eğilimleri var bunun!!
kıskançlık inan çok masum bir duygu..
böyle seni hapistesin gibi sürekli sorguya çekmek, sürekli sevgilin de olsa mesajlarla baskı altına almak daha ciddi bir mesele!!
sen bir de tut bununla "dini nikah" kıy.. adamın eline koz vermekte üstüne yok
gönüllü kulu olmuşsun, şimdi ne de olsa nikahı kıydık sözümden çıkamazsın der tabi
zaten psikopat!! şimdi daha rahat der!
oysa ki dini nikahın hiçbir hükmü yok!!!
neden kendini bir de böyle bir olayın içine attın??
hemen size dini nikah kıyan hocayı diyanete şikayet et!
çünkü imamların hocaların resmi nikahı olmayanlara dini nikah kıymaları yasak!
hep böyle yanlış işler yapıyorsunuz sonra ah ben ne yapayım..
aklını kullanacaksın, kendine güveneceksin, kendine değer vereceksin
böyle bir psikopatın senin hayatını zehretmesine izin vermeyeceksin, senin özgürlüğünü kısıtlamasına da izin vermeyeceksin.
al o mesajları git bir karakola şikayet et!
ama durumunu iyice anlat, eğer yeterli ilgiyi göstermezlerse basını devreye sokacağını ifade et ki bu konuda hiç şüphen olmasın yardımcı olurum sana
nedir bu korkaklık kadınlarda ya...
bir psikopata pabuç bırakacaksan zor senin işin hayatta söyleyeyim!
Diyanet ışleri Başkanlığı Din ışleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, ıslam dininde “dini nikahın” olmadığını belirterek, “Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kıyılan resmi nikah, ıslam dininin de geçerli saydığı nikahtır” dedi.
Prof. Dr. Yeprem, dini nikahın”, kilisede, rahip ve papazlar tarafından kıyılması mecburi olan Hristiyan nikahı için kullanılan bir terim olduğunu söyledi.
ıslam'da bu anlamda bir “dini nikah” olmadığını ifade eden Yeprem, “Her işte olduğu gibi nikahta da Allah'a dua ederek hayır talep etmek, Müslümanların iyi davranışlarındandır. Bu yapılmadığı takdirde resmi nikahın geçerliliği de ortadan kalkmaz” dedi.
Dini nikahın, Hristiyanlıkta geçerli olduğunu vurgulayan Yeprem, şunları kaydetti:
“Dini nikahın kıyılması için nikahı kıyan din adamının Allah adına hüküm veren biri olması, nikahın kıyıldığı yerin kutsal yer olması ve yapılan işin de dini işlem olması lazım. Dini nikah için bu üç unsurun olması gerekir ki, bu da Katoliklerde olan bir nikahtır. Kilise kutsal sayılan yerdir, papaz, Allah adına konuşan din adamıdır, nikah da ebediyen bozulmayacak olan dini bir işlemdir. ıslam'da, Allah adına söz söyleyen bir din adamı ve kutsal bir mekan yoktur. Namaz kılınan her yere mescit, cami denir ve başka amaçlarla da kullanılabilir. Buraların, kilise gibi kutsiyeti yoktur. Medeni Kanunun hükümlerine göre kıyılan resmi nikah geçerlidir. ıslam dininde bu anlamda dini nikah yoktur.”
Osmanlı ımparatorluğu döneminde mahalle imamları tarafından kıyılan nikahların bugün belediyelerce kıyılan nikahtan farklı olmadığını vurgulayan Yeprem, “Mahalle imamlarının, devletin itibar ettiği kayıtları tutan, evlilik cüzdanını veren, mahkemelerin kayıtlarını tutan niteliği vardı, bugünkü belediyelerin evlendirme daireleri gibiydi. Bu işlemleri o zaman mahalli imamlar yürütüyordu” diye konuştu.
arkadaşlar lütfen yardım edin yardımınıza ihtiyacım var ne yapacağımı neyi yapmanın doğru olacağını bilmiyorum.hemen konuya gireyim 21 yaşındayım.onunla bir buçuk senedir beraberiz.ben istanbuldayım o ise izmir de insan olarak çok iiyi bir insan yardımsever iyi kalpli göze batan hiç bir kötü yanı yok diyebilirim.fakat aşırı derecede kıskanç düşünün artık evden çıkmıyorum bakkala bile zor gidiyorum.hiç arkadaşım yok kız yada erkek .telefon elimden hiç düşmüyor.sürekli arıyor ve günde en az 200 mesaj atıyor tabi bende ona. çok ta seviyorum .AMA artık herşey değişmeye başlıyor.kıskançlık yüzünden,neden geç mesaj yazdın yüzünden başlayan kavgalar aşırı derecede büyüyor.bana konuştuğu ters laflara ters karşılık alınca kendini öldürmekle tehdit ediyor msn de konuşmalarımızda silah elinde oluyor.edirnede okuduğum için 4 kez ailemden gizli olarak izmire onun yanına gittim ve ailesinin yanında kaldım çok iyi insanlar annesi beni kendi yatak odalarında yatırdı ve 3 ay önce istanbula geldiğinde imam nikahıyla evlendik olay çok karışık biliyorum.şimdi beni en ufak tartışmalarda aileme evlendiğimizi söylemekle ve oraya gittiğimi söylemekle tehdit ediyor ve sürekli kendini öldürmekle tehdit etmiyor bununlada kalmıyor beni de öldüreceğini eğer ondan ayrılırsam döverek öldüreceğini söylüyor sinirlenince ne yaptığını bilmiyor.ve şu an ailelerimiz görüşüyor annemde sadece arada bir ciddiyet olsun diye isteme olayı olsun aile arasında yüzük takılsın istiyor.onun ailesi de istiyor ama biraz zaman geçsin diyorlar .LÜTFEN YARDIM EDİN.
hangi imam kıydı nikahınızı evlilik cüzdanınızı görmeden...bravo...:mymeka:
öyle tehtit ederler bişeycik yapamazlar....
kendi hayatını yakacaksın yoksa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?