• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardm... Sevgilim tehdit ediyor!!!!

canım ilerde çok sıkıntı çekersin..o senin asla son şansın değil..imam nikahı falan bir hata yapmışsın ama zararın neresinden dönsen kardır..bırak tehdit etsin..ilerde olabilecekleri düşün.şundan emin ol havlayan köpek ısırmaz..ona güzellikle sevginin bittiğini sevgisiz evlilik olmayacağını söyle asla başka erkelerden bahsetme başka biri ile evleneceğini falan düşünmesin sakın!!ben ayrılmanı tavsiye ediyorum çünki bu tür kişilik bozukluğu olan insanlar severken bile eziyet ederler hayatını çekilmez yapar en kısa zamanda güzellikle konuşarak ayrılmanı tavsiye ederim..ve sakın korkma söylerse söylesin ilerde daha büyük sıkıntılar yaşayacaksın onun için bunu kesip atman lazım..seni buralara yazıp yardım isteyecek kadar bunaltmış bir insana kendi hayatını zehir ettirme yeter de bitir bu ilişkiyi..bitiremiyorsan psikoloğa gitmesini sağla çünkü çocukta kişilik bozukluğu var tedavi olması gerekiyor.Allah yardımcın olsun...

kaç arkadaşım kaç arkanı dönmeden kaç hemde. psikopat bu adam. evini falan bilmiyorsa telefonlarını değiştir. sana ulaşamasın. bulmuş kolayını adam şunu yapmazsan vururum kendimi, öldürürüm kendimi. senin iyi niyetini kullanıyor bu kişi. sana her istediğini tehditle yaptırıyor. kendini öldürecek kişi söylemez zaten. sen ne diyorsun bende cehaletle intihar ettim diyorsun. sen kimseye demiş miydin ben intihar edeceğim, öldüreceğim kendimi diye.
intihar ederse de her koyun kendi bacağından asılır. senin günahın değil bu. öteki dünyasını da yakar. kendi bileceği iş oda.
Dinimizde insanın kendisine eziyet etmeside günah. sen böyle yaparak kendine eziyet ediyorsun. her durumu kendi zamanında düşünmek lazım. imam nikahı bundan yılllar önceki zamanın koşullarında düşünülmeli. imam nikahının elini ayağını bağlamasına izin verme. Rabbim büyüktür tövbeni et, düşünme nikahıda.
ailenede istediğini söylerse söylesin. senden daha kıymetli değil böyle şeyler. önce kendine değe ver önce kendini sev sonra başkalarına değer ver.
okulunu bitir. işine gir kendine yeni bir hayat çiz. kendi ayakların üzerinde dur. doğru düzgün sağlıklı bir insanla hayatını birleştir. dünyaya bir kez daha gelmeyeceksin arkadaşım. 1 kere gelediğin bu dünyada kalan ömrünü bir psikopatla geçirme.
dert varsa inan derman da vardır.

ah canım bnm ya keske ailenden gizli evlenmeseydn cok yanlıs yapmıssn basa gelen cekilir umarm bulunr bi yol

gızlı ıama nıkahı yaparak buyuk hata yapmıssın bence
aılelerınde haberı oldugu resmı nıkah yapmalıydınız
madem evlendın benım görusume gore gerı donus yapma
madem bır yola gırdın alnının akıyla çıkmak ıcın ugraş helede sevıyorsan dedıgımı yap bence
oncelıkle sana guvenmelı ona guven ver
kendı kendıne demelıkı benım karım asla benı aldatmaz ölse yapmaz demeli
zamanla kıskançlıgı gecer zaten

arkadaşlar lütfen yardım edin yardımınıza ihtiyacım var ne yapacağımı neyi yapmanın doğru olacağını bilmiyorum.hemen konuya gireyim 21 yaşındayım.onunla bir buçuk senedir beraberiz.ben istanbuldayım o ise izmir de insan olarak çok iiyi bir insan yardımsever iyi kalpli göze batan hiç bir kötü yanı yok diyebilirim.fakat aşırı derecede kıskanç düşünün artık evden çıkmıyorum bakkala bile zor gidiyorum.hiç arkadaşım yok kız yada erkek .telefon elimden hiç düşmüyor.sürekli arıyor ve günde en az 200 mesaj atıyor tabi bende ona. çok ta seviyorum .AMA artık herşey değişmeye başlıyor.kıskançlık yüzünden,neden geç mesaj yazdın yüzünden başlayan kavgalar aşırı derecede büyüyor.bana konuştuğu ters laflara ters karşılık alınca kendini öldürmekle tehdit ediyor msn de konuşmalarımızda silah elinde oluyor.edirnede okuduğum için 4 kez ailemden gizli olarak izmire onun yanına gittim ve ailesinin yanında kaldım çok iyi insanlar annesi beni kendi yatak odalarında yatırdı ve 3 ay önce istanbula geldiğinde imam nikahıyla evlendik olay çok karışık biliyorum.şimdi beni en ufak tartışmalarda aileme evlendiğimizi söylemekle ve oraya gittiğimi söylemekle tehdit ediyor ve sürekli kendini öldürmekle tehdit etmiyor bununlada kalmıyor beni de öldüreceğini eğer ondan ayrılırsam döverek öldüreceğini söylüyor sinirlenince ne yaptığını bilmiyor.ve şu an ailelerimiz görüşüyor annemde sadece arada bir ciddiyet olsun diye isteme olayı olsun aile arasında yüzük takılsın istiyor.onun ailesi de istiyor ama biraz zaman geçsin diyorlar .LÜTFEN YARDIM EDıN.

tüm yazılanları sonuna kadar okumadım ama şunu söyleyeyim nikah evli olduğunuzu toplumun kabul edeceği şekilde halka duyurmak, kadını korumak ve çocukları meşrulaştırmak, zürriyeti tanımak için yapılan bir akittir. yani geçmişte bir imamın kıydığı nikah toplum tarafından resmi olarak o evliliğin kabulu anlamına geliyordu ve çift resmi olarak karı-koca kabul ediliyordu.ama şu an toplumumuzda imam nikahı resmi olarak kabul edilmiyor. resmi nikah kıymanız gerekir bunun için.bu nedenledir ki nişanlı çiftlere bile imam nıkahı kıyılsa düğün olana, resmi nıkah kıyılana kadar çiftlerin beraberliğine izin verilmez. o nedenle imam nikahı geçersizdir arkadaşım.
ailene soylemekle tehdit ettiğini söyledin. söylesin ne olacak, olmadı oyle bir şey dersin olur biter.
ama yine de durumun ciddi. elinde silahla konuşan, öldürmekle tehdit eden birinden herşeyi beklenir. şimdiye kadar devam ettirmen garip. böyle bir sevme anlayışını anlayamıyorum.ama bunun üzerinde duracak değilim.yaptığı tehditleri ve durumu ailene anlatmanı ve ilişkini koparmanı tavsiye ederim.evlensen de mutlu olacağın şüpheli çünkü.

Son düzenleme:
Seni alkışlıyorum konuyu okuduğum ilk an aklıma bu gelmişti.Dini nikah diye bir şey yoktur.
Lütfen kızlar, böyle şeylere kanmayın.Eğer bir erkek sizinle aile kurmak istiyorsa gider resmi nikah kıyarsınız.Dini nikah, Hristiyanlıkta geçerlidir.Kaldı ki, Türkiye'deki kiliseler dahi resmi nikah olmadan dini nikah kıymıyor.Lütfen dini nikahlıyım, kocam vs. demeyin :1shok:

öyleyse şunu oku

Seni alkışlıyorum konuyu okuduğum ilk an aklıma bu gelmişti.Dini nikah diye bir şey yoktur.
Lütfen kızlar, böyle şeylere kanmayın.Eğer bir erkek sizinle aile kurmak istiyorsa gider resmi nikah kıyarsınız.Dini nikah, Hristiyanlıkta geçerlidir.Kaldı ki, Türkiye'deki kiliseler dahi resmi nikah olmadan dini nikah kıymıyor.Lütfen dini nikahlıyım, kocam vs. demeyin :1shok:

öyleyse şunu oku

Pardon canim anliyamadim nasil yani dini nikah hiristiyanlikta gecerlidir?

bianka yerine ben cevap vereyim. daha sonra kendisi gelince de yanlışım varsa düzeltir veya daha ayrıntılı cevap verir.
alıntıdır

“Dini nikahın kıyılması için nikahı kıyan din adamının Allah adına hüküm veren biri olması, nikahın kıyıldığı yerin kutsal yer olması ve yapılan işin de dini işlem olması lazım. Dini nikah için bu üç unsurun olması gerekir ki, bu da Katoliklerde olan bir nikahtır. Kilise kutsal sayılan yerdir, papaz, Allah adına konuşan din adamıdır, nikah da ebediyen bozulmayacak olan dini bir işlemdir. ıslam'da, Allah adına söz söyleyen bir din adamı ve kutsal bir mekan yoktur. Namaz kılınan her yere mescit, cami denir ve başka amaçlarla da kullanılabilir. Buraların, kilise gibi kutsiyeti yoktur. Medeni Kanunun hükümlerine göre kıyılan resmi nikah geçerlidir. ıslam dininde bu anlamda dini nikah yoktur.”

"Osmanlı ımparatorluğu döneminde mahalle imamları tarafından kıyılırdı ve bugün belediyelerce kıyılan nikahtan farklı değildi. Mahalle imamlarının, devletin itibar ettiği kayıtları tutan, evlilik cüzdanını veren, mahkemelerin kayıtlarını tutan niteliği vardı, bugünkü belediyelerin evlendirme daireleri gibiydi. Bu işlemleri o zaman mahalli imamlar yürütüyordu”

yani dinimizde önemli olan nikahın toplumda meşrulaştırılmasıdır. yani illa ki imam kıyacak diye bir kanun yoktur. şu an evlilik cüzdanı sizin evli olduğunuzu kanıtlar ve resmi nikah toplum ve yasalar tarafından kabul edilmiş nikah şeklidir. ayrıca bir dini nikah gereksizdir ve sadece dini nikah yapıp "biz evliyiz" demek kabul görmez. yani o evlilik Allah ve toplum katında geçersizdir.

Ay bilmeden nasılda polemik atmışım ortaya uzamış gitmiş konu akannehir
Ben imam nikahının hükmü yok derken imam nikahını yok saymadım bende hem imam nikahı hemde resmi nikahla evlendim neyin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum konuyu saptırmayalım
Asıl konu dini nikahla kızları kandırıp sonra ortada bırakanlar adam yarın birgün bu kızdan da bıkıp terketse ne hak talep edebilecek bu durumda madur olmayacakmı
bu tip hasta ruhlu bir adama imam nikahım var diye nasıl güvenip kendini teslim edecek bana göre çok yanlış herkes düşüncesinde özgürdür

ne demek yaaa... ne demek imam nikahin hükmü yok kardesim!!! Sen neye dayanarak bu nikah gecersizdir ve hükmü yoktur diyorsun. ya bilgisi olmayan yazmassin lütfen yaa...

ayrica arkadaslar yazmassaniz daha iyi olur artik, cünkü konu sahibi ortalikta yok!

Pardon ama böyle mahalle ağzıyla konuşmayalım kardeşim falan hiç sevmem :olmaz:
Bu kadar tepki vermenize de şaşırdım ayrıca demek istediğimi anlamadan konuyu farklı taraflara çekeceğinize yanlış yapmak üzere olan bir kıza doğru akıl verin konu sahibi ortada veya değil bu konuyu buraya açtıysa elbet okur
Çok şükür her konuda uzman olmasamda kendime yetecek bilgiye sahibim a.s

Canım benim bildiğim dini nikah, Hristiyanların yaptıkları törendir.İslamda böyle bir şart yok, ama resmi nikahtan sonra yapanlara da saygı gösteririm, herkesin kendi bileceği iş.

sen gayet güzel açıklamışsın moirane.

bianka yerine ben cevap vereyim. daha sonra kendisi gelince de yanlışım varsa düzeltir veya daha ayrıntılı cevap verir.
alıntıdır

“Dini nikahın kıyılması için nikahı kıyan din adamının Allah adına hüküm veren biri olması, nikahın kıyıldığı yerin kutsal yer olması ve yapılan işin de dini işlem olması lazım. Dini nikah için bu üç unsurun olması gerekir ki, bu da Katoliklerde olan bir nikahtır. Kilise kutsal sayılan yerdir, papaz, Allah adına konuşan din adamıdır, nikah da ebediyen bozulmayacak olan dini bir işlemdir. İslam'da, Allah adına söz söyleyen bir din adamı ve kutsal bir mekan yoktur. Namaz kılınan her yere mescit, cami denir ve başka amaçlarla da kullanılabilir. Buraların, kilise gibi kutsiyeti yoktur. Medeni Kanunun hükümlerine göre kıyılan resmi nikah geçerlidir. İslam dininde bu anlamda dini nikah yoktur.”

"Osmanlı İmparatorluğu döneminde mahalle imamları tarafından kıyılırdı ve bugün belediyelerce kıyılan nikahtan farklı değildi. Mahalle imamlarının, devletin itibar ettiği kayıtları tutan, evlilik cüzdanını veren, mahkemelerin kayıtlarını tutan niteliği vardı, bugünkü belediyelerin evlendirme daireleri gibiydi. Bu işlemleri o zaman mahalli imamlar yürütüyordu”

yani dinimizde önemli olan nikahın toplumda meşrulaştırılmasıdır. yani illa ki imam kıyacak diye bir kanun yoktur. şu an evlilik cüzdanı sizin evli olduğunuzu kanıtlar ve resmi nikah toplum ve yasalar tarafından kabul edilmiş nikah şeklidir. ayrıca bir dini nikah gereksizdir ve sadece dini nikah yapıp "biz evliyiz" demek kabul görmez. yani o evlilik Allah ve toplum katında geçersizdir.

arkadaşlar lütfen yardım edin yardımınıza ihtiyacım var ne yapacağımı neyi yapmanın doğru olacağını bilmiyorum.hemen konuya gireyim 21 yaşındayım.onunla bir buçuk senedir beraberiz.ben istanbuldayım o ise izmir de insan olarak çok iiyi bir insan yardımsever iyi kalpli göze batan hiç bir kötü yanı yok diyebilirim.fakat aşırı derecede kıskanç düşünün artık evden çıkmıyorum bakkala bile zor gidiyorum.hiç arkadaşım yok kız yada erkek .telefon elimden hiç düşmüyor.sürekli arıyor ve günde en az 200 mesaj atıyor tabi bende ona. çok ta seviyorum .AMA artık herşey değişmeye başlıyor.kıskançlık yüzünden,neden geç mesaj yazdın yüzünden başlayan kavgalar aşırı derecede büyüyor.bana konuştuğu ters laflara ters karşılık alınca kendini öldürmekle tehdit ediyor msn de konuşmalarımızda silah elinde oluyor.edirnede okuduğum için 4 kez ailemden gizli olarak izmire onun yanına gittim ve ailesinin yanında kaldım çok iyi insanlar annesi beni kendi yatak odalarında yatırdı ve 3 ay önce istanbula geldiğinde imam nikahıyla evlendik olay çok karışık biliyorum.şimdi beni en ufak tartışmalarda aileme evlendiğimizi söylemekle ve oraya gittiğimi söylemekle tehdit ediyor ve sürekli kendini öldürmekle tehdit etmiyor bununlada kalmıyor beni de öldüreceğini eğer ondan ayrılırsam döverek öldüreceğini söylüyor sinirlenince ne yaptığını bilmiyor.ve şu an ailelerimiz görüşüyor annemde sadece arada bir ciddiyet olsun diye isteme olayı olsun aile arasında yüzük takılsın istiyor.onun ailesi de istiyor ama biraz zaman geçsin diyorlar .LÜTFEN YARDIM EDİN.

hakikaten pess yani 21 yaşındayım diyorsun okuyorum diyorsun cahil değilsin diyeceğim ama okumaklada cahillik geçmiyor ne yazıkki be kardeşim artık olan olmuş ama söylemeden geçemeyeceğim sen bu adamı tanımadınmı hiç ki bu kadar uzun arkadaşlığını yada nasıl adlandırıyorsan devam ettirdin bide nikah lafı geçiriyorsun kiii o çok büyük bir hata imam nikahı tamam dinimizde geçerli bişey ama insan bu devirde resmi nikah olmadan neden imam nikahı kıyar be güzelim demekki bazı olaylar için kendini suçlu hissetmek istememişsin de onun için yapmışsın bu çoook büyük hatayı .
netice belli sen bu adamdan aileni arkadan alarak herşeyi anlatarak ayrılacaksın başka çaren yokk eğer psikopat tavırları var ise polisten yardım alacaksın mecburen ama dikkatli ol o kişinin ailesinede haber ver niyetini ki eğer iyi bi aile olaydı bir kızın ailesinden habersinz imam nikahı gibi bi saçmalığı yapmasına ve onların evinde kalmana izin vermezlerdi o şekilde yanii

nikah resmı olandır o yapılınca karı koca olunur öburu gelenekseldır
resmı nıkahla bırlıkte yapılırı ısteyen yaptırır asıl olan resmı nıkahtır yoksa karı koca resmı olarak sayılllmaz
adam bırakıp gırse kadın ortada sap dıye kalır dınımız kadının boyle ortada madur kalmasını ıstermı ıstemes ozaman dınende resmı nıkah 1. derecede önemlidir öbur nıkahta geleneksel olarak yapılır

karsit fikir savunan arkadaslara gercekten tesekkur ederim..mesela bu dini nikah konusunu arastirmak hic aklima gelmemisti nedir ne degildir diye..koru korune bize ogretilmis seylere inanmak,bizim dusunmemizi ve arastirmamizi engellektir..bu yuzden elimden geldigince arastirmaya calisiyorum..dua okurken bile hem arapcasini hemde turkcesini oluyorum..cunku diger turlusu seyee benziyor ingilizce bir kitap okuyup ne dedigini anlamamak..ben sadece tesekkur etmek icin yazdim..daha fazla mesgul etmeyeyimm:))

kitabımızda geçer;
günün koşullarınca kabul edilmiş,meşrulaştırılmış olan nikah geçerlidir diye.. .çok din alimi geçinen arkadaşlar hiç mi okuma,araştırma gereği duymadınız?
günümüz koşullarında TC'de hükümet nikahı geçerlidir. Allah'ın nikahı da budur.ama suudi'de yaşasaydık imam nikahı geçerli olacaktı çünkü o ülkenin yasalarına uygun düşen durum bu. evlilik cüzdanını eline alıp nikahını bir de din adamına tasdikleten arkadaşlara lafım yok.sünnettir.
ama resmi nikah olmadan kıyılan dini nikahın hiç bir geçerliliği yoktur.
ayrıca Suçtur!!
kıyan imam da suçludur.merak ediyorum kaç para sıkıştırdınız imamın eline diye..
ayrıca dini nikah geçerli olsa bile ilan edilmedi,duyurulmalıdır.ailelerin rızası,en azından bilgisi dahilinde olmak zorundadır(savaş,deprem gibi özel durumlar hariç)
bu durumda senin nikahının geçerliliği yoktur.
boşsun kardeşim
önüne bak...

valla arkadaşlar bende tam o nikah sayılamaz hatta durun bu nikah kıyılamaz diye olaya girecektim ki bazı arkadaşlar sağolsunlar yazmışlar ..
dinimizce dini nikah vardır amma imamlar bile önce resmi nikah diyor..
ayrıca ailelerin izni olmadan o nikah sahih değil kardeşim...
bu ilk mesele ikincisine gelirsek , bende 23 yaşındayım sevgilimle 5 yıldır beraberim ..
ben kapalıyım kızlar yarım tunik felan olur ya onlardan giyiyorum dar felan giyindiğim yok ilk senelerde pardüse diyeyim artık onun içinden bileğim görünmüş oraya sen lastik mi taksan acaba dedi ..
yekk yaaa dedim, ben bilmiyormuyum nasıl giyincemi dedim
zaten kapalıyım daha napim çuvalla mı gezim , hem zaten ben bana yakışanı gerekli olanı biliyorumki bunu bana ne annemin ne babamın ne eşimin söylemesine gerek yok ...
eğer o gün ona pekü aşgum sen bilirsin hayatımın bahar tomurcuu desem belki bugün tepemde olurdu..
ama ben hayır dedim sonra bana ünv bittikden sonra evde otur dedi napcan çalışıp felan dedi ben üstüne ikinci üniversitemi kazandım .. valla gidicem hayatım dedim biliosun ben grafikerliği istiyorum dedim .. tamam canım dedi ben olmıcam yanında ne olursa söyle ama dedi..
arkadaşlarla oturmaya da gittim konserede gittim hepsini söyledim tabii..
aslında etrafımdaki çoğu kızın problemi bu ilk senelerde kıskanılmak hoşlarına gidio onla bunla şunla konuşma dedikleri zaman ayılıp bayılıyolar ee sonra zaman geçince adam tepeye biniyo ...
ilişkilerde saygı sevgi önemli senin hayatına müdahale edildiği kadar sen de onun hayatına müdale ediyomusun ... eminim hayır ..
ee kuzum annende biliyormuş
annene sevdiceğim piskopattı rahat gezelim diye imam nikahı dedi nedir ne değildir bilemedim anne beni tehdit ediyo ikimizide öldürürüm diyo desen ya kuzu..
bizden önce anneciğin sana çözüm bulur..
yarın bi gün bi yere gitceniz birine bakcan ne diye baktın diycek küt vuracak
başka bi gün bi kıyafet giycen ne demeye giydin diycek dayak yicen..
bak benim bi arkadaşım aynı dediğin gibi bi adamlan beraber oda 23 yaşında
kız oğlanı aldattı oğlanda kızı... yüz göz oldun ayrıl demi ı ıh çocuk kızı bırakmıyor. "ben sende açtım gözümü sen elimin altında olcan" diyo ben okurken kızı okulda mı dövmedi kız gece yarısında çocukla kaldığı evden kaçıp bana mı gelmedi neler neler aradan bak kaç sene geçti kız halen o çocuklan beraber..
ama ben her zaman diyorum istedikden sonra bırakılır arkadaş..
yok ben seviyorum yola gelsin diyosan ona ölümden korkmadığını sadece düzelmeni istiyorum bak böyle hayat geçmez de otur burda yazdığın gibi anlat bence..
........
neolacak bu gençliğin hali yaaav hep bi boyun eğme hep bi suspus olma hep bi psırıklık ..
kız olduk diye ne bu eziklik yaaaaf ..
bak geldiler soldan soldan hee..
bu aralar böyle o kadar çok olay varki sinirleniyorum tetemin kızınıda çalıştığı yerdeki çocuk tehdit etmiş benle sevgili olmazsan hep önünü keserim belan olurum kısmetini bağlarım felan demiş .. oda bana anlattı.. ay dedim korktun mu sende .. e napim dedi korktum
lan dedim bu devletin polisi var jandarması var olmadı kasap dayımız var (hakket kasap haa)
söyle işi bitirsin manyahkmısın nesin dedim ..
valla üzülüom ya bende 18 yaşındaydım bende21 dim nebilim şimdi 23 üm oooy ooooyyy işte ...

Son düzenleme:
arkadaşlar lütfen yardım edin yardımınıza ihtiyacım var ne yapacağımı neyi yapmanın doğru olacağını bilmiyorum.hemen konuya gireyim 21 yaşındayım.onunla bir buçuk senedir beraberiz.ben istanbuldayım o ise izmir de insan olarak çok iiyi bir insan yardımsever iyi kalpli göze batan hiç bir kötü yanı yok diyebilirim.fakat aşırı derecede kıskanç düşünün artık evden çıkmıyorum bakkala bile zor gidiyorum.hiç arkadaşım yok kız yada erkek .telefon elimden hiç düşmüyor.sürekli arıyor ve günde en az 200 mesaj atıyor tabi bende ona. çok ta seviyorum .AMA artık herşey değişmeye başlıyor.kıskançlık yüzünden,neden geç mesaj yazdın yüzünden başlayan kavgalar aşırı derecede büyüyor.bana konuştuğu ters laflara ters karşılık alınca kendini öldürmekle tehdit ediyor msn de konuşmalarımızda silah elinde oluyor.edirnede okuduğum için 4 kez ailemden gizli olarak izmire onun yanına gittim ve ailesinin yanında kaldım çok iyi insanlar annesi beni kendi yatak odalarında yatırdı ve 3 ay önce istanbula geldiğinde imam nikahıyla evlendik olay çok karışık biliyorum.şimdi beni en ufak tartışmalarda aileme evlendiğimizi söylemekle ve oraya gittiğimi söylemekle tehdit ediyor ve sürekli kendini öldürmekle tehdit etmiyor bununlada kalmıyor beni de öldüreceğini eğer ondan ayrılırsam döverek öldüreceğini söylüyor sinirlenince ne yaptığını bilmiyor.ve şu an ailelerimiz görüşüyor annemde sadece arada bir ciddiyet olsun diye isteme olayı olsun aile arasında yüzük takılsın istiyor.onun ailesi de istiyor ama biraz zaman geçsin diyorlar .LÜTFEN YARDIM EDİN.

kaç kurtar kendini canım.ve bence kesinlikle yüzük olayına falan girme. geleceğini düşün eğer bu adamla evlenirsen ilerde çocuklarının karşılaşacağı manzaryı düşün.
evet bi hata yapmışsın dini nikah,ailenden gizli işler falan ama bırak en büyük hatan bununla sınırlı kalsın.buraya kadar yaptıların saflıktı,aşktandı falan olsa bundan sonrakiler bile bile ladestir unutma..önce kendine değer ver unutma sen herkesten daha değerlisin.
tehdit konusuna gelince mesajlarını ya da tel. konuşmalarını kaydetip direk suç duyurusunda bulun hatta bi süre ailenin yanında yaşa.ve ailene mutlaka herşeyi anlat.ilk önce(haklı olarak) kızsalarda sonuçta kimse evladının böyle bi durumda kalmasını istemez.ayrıca şöle iyiydi böyle iyiydi fasıllarını geç.kendini kandırma!!

Konu sahibi ortada yok kizlar bize noluyo anlamadim!!! Yapmis yapacagini zaten dini nikaha gelince bence onemli bir husus karsi cikanlara boyle birsey yoktur diyenlere saygim var ben sahsen evlenirsem dini nikahsiz evlenmem Allah katinda kari koca olunuyo birbirinizin helali oluyosunuz tabikide resmi nikahta olmazsa olmaz zaten benim bildigim resmi nikah olmadan dini nikah kiyilmiyor imam nikahi dinimizde olan birsey degilmi?nasil ve hangi arastirmaya gore boyle birsey yoktur diyosunuz anlam veremedim ama herkes dusuncesinde serbestir saygi duyarim

moirane canim nasil oluyoda papaz kalkip kilisede nikah kiyiyo bu gecerli oluyodu sana gore bizim imamlar kalkip nikah kiydiginda gecersiz oluyo varmi boyle birsey ya papazin kiydigi nikaha nasil hiristiyanlar sahip cikiyosa bizim dini nikahimiza bizim miletimiz kalkip boyle birsey yoktur derya konu cok farkli yerlere saptirilmis inanirsin inznmasin o senin problemin beni ilgilendirmez ama kendi kendine fetva verme canim

Back