- 12 Ekim 2009
- 985
- 4.400
- 638
moirane canim nasil oluyoda papaz kalkip kilisede nikah kiyiyo bu gecerli oluyodu sana gore bizim imamlar kalkip nikah kiydiginda gecersiz oluyo varmi boyle birsey ya papazin kiydigi nikaha nasil hiristiyanlar sahip cikiyosa bizim dini nikahimiza bizim miletimiz kalkip boyle birsey yoktur derya konu cok farkli yerlere saptirilmis inanirsin inznmasin o senin problemin beni ilgilendirmez ama kendi kendine fetva verme canim
merhaba Lapinu. öncelikle ben kendi kendime fetva vermiyorum (kaldı ki buradaki herkes aklı başında insanlar. eğer bir şüpheleri varsa araştırıp bulabilirler ki aslında hepimiz için yapılması gereken bu şekilde araştırıp doğrusunu bulmak değil mi zaten. ). hangi hocaya sorarsanız aynı cevabı verecektir. yukarıdaki mesajım Reaha Yeprem'den alıntıydı. aynı cevabı Doç. Dr. Mustafa Karataş Hoca'dan da çeşitli vesilelerle sorulan sorular üzerine defalarca duydum. kaldı ki din hakkında kendi kendime fetva vermeye asla kalkışmam. bu konuda çeşitli kitaplardan da okudum. ayrıca hristiyanlar sahip çıkıyor biz de sahip çıkalım ne demek. hristiyanlıkla muslumaklık birmi? dinin kuralı bellidir ve daha önce de açıkladığım gibi nikahın amacı meşrulaştırmaktır. imamın kıydığı nikah için "Allah imama nikah kıydırmamızı emretti" demek ve bunu zorunlu görüp devam ettirmek olayı çok farklı yerlere götürür. ha, resmi nikahtan sonra dua niyetiyle yapılan nikaha bir şey demiyorum. güzel bir şeydir, evliliğe dua ile başlamaktır. ama burada bahsettiğimiz sadece bir imama kıydırılan nikahla karşınızdaki kişi sizin kocanız olmaz çünkü şu an toplum bunu meşru saymamaktadır.
ayrıca daha fazla mesaj yazıp yazmama konusuna gelirsek bana kalırsa buradaki tartışma artık başlık sahibi nedeniyle de dönmüyor. burada yapılan bir yanlış ve onun da ötesinde nikah gibi önemli bir konu tartışılıyor. yani bu başlık amacını aştı ve bence daha da iyi oldu bu durum.
Son düzenleme: