• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardm... Sevgilim tehdit ediyor!!!!

herkesin herkesten öğrenerek birşeyleri vardır eğer bu şekilde düşünmüyorsanız zaten bu tarz sitelere girmeniz yanlış herkes hata yapabilir sizde sizin kızınızda bu tarz bakış açısıyla zemin hazırladığınız kesin.burada bu kadar insan yorum yaptı görüşünü söyledi kızdı ama sizin gibi yapmadı.bu kadar insanın yorum yaptığı yardımcı olduğu bir konuda eğer kendi kültür seviyenizi eğitim durumunuzu yaşınızı vs.yüksek bir konumda görüp küçümseme hakkını kendinizde görüyorsanız bu kadar insana da haksızlık etmiş bulunuyorsunuz evet burası bir forum ve herkesin herkese saygı göstererek yorum yaptığı bir forum.eğer kendinizi herkesle konuşmayacak nitelikte buluyorsanız bu tarz sitelere girmeyip etrafınızda sizin statünüzde kişilerle iletişime geçmenizi tavsiye ederim....

Kızcağız haklı, burada kimsenin kimseyi küçük düşürmeye hakkı yok.
Siz üstü kapalı da olsa aşağılamaya çalışmışsınız lookfor'u.
Ama güzel en azından hak ettiğiniz cevabı vermiş siz,
Her nekadar hala burnu büyük davranmış olsanızda.
Gerekeni yazmış en azından.

Lookfor hatanın farkındasın, ve düzeltmeye çalışıyorsun.
Açık sözlü ol ve olmayacağını söyle, soğutma çaban işe yaramaz.
Emin ol o tehditler de numara, gerekirse çık karşısına gözlerine bakarak söyle.
Anlamazsa da okuyan birisin, kendi ayaklarının üzerine basmak için
Eğitim alıyorsun. O halde hiç durma şikayetçi ol, hayat tehditlerle geçmez.
Öyle bir adamla seviyosun diye düzelecek diye yuva da kurulmaz.
İmam nikahında kadınında boşama hakkı vardır,
Sana yaptıkları boşayabilmen için yeterlimi bilemiyorum ama,
Bu konuyu da bir araştır derim.
Üzme kendini, buda hayatın sınavı canım :gitme:

Neye kızıyosunuz?
Türk medeni kanununa göre imam nikahı yolu ile evlenmek yasaktır.
Evlilik işlemi bir akittir ve bunu artık nikah memurları zaten yapıyorlar.
Kanunlar tarafından tanınmadığı ve yaptırımı olmadığı için, imam nikahı resmi nikahla birlikte yapılmazsa dinen geçersizdir.
Bir din adamından aldığım cevap da budur. :umursamaz:

aynen katılıyorum..
imam nikahının asıl uygulanışı sadece imamın dua okumasıyla olmuyo canım..
amam malesef günümüzde imam nikahının cılkını çıkardı bazıları.
eskiden uygulanışına bir bakarsanız.
ozamanlarda hoca karşısında kıyılan nikahın nekadar ciddi olduğunu görürsünüz.
neden ciddi, güvenilir ve hüküm kurucu idi sizce.
çünkü yaptırımı vardı.
bu da demek oluyor ki. yaptırımı yoksa sadece hocasnın okuduğu dua bi işe yaramıyor.
imam nikahı çocuk oluncağı değil..

sen nasıl bir belaya çattığının farkındasın ki buraya yazmışsın
o ruh hastasından uzak dur.
ne demek seni döverek öldürcek miş?
ne demek silahla kendimi öldürcem demesi?
çok duyduk bu lafları,seni kandırmak elde etmek için yapıyor,,kanma sakın..
delikanlı adam silahla sevdiğini kendimi öldürcem diye tehtit etmez.varsa yüreği sıksın bakalım kafasına.:kızgın:
ne demek senin ailenden izinsiz oraya gitmen
ailesinin seni yatak odalarında ağırlamaları
e adam normal değilki aileside normal olsun.
kendine gel bir an önce ayrıl,tehtitlerine sakın boyun eğme.korkma sakın

Buna da aynen katılıyorum.
ayrıca şunu da ekleyeyim. Sen manyağın birine çatmışın ve eğer ondan kurtulmasan hayatın cehennem azabı ile geçer. kendimden biliyorum. (gerçi seninki kadar değildi ama yine de ben bilirim çektiklerimi)
benden sana tavsiye, bir an önce ondan kurtuuuuuuuuuuuuuuul..
olan olmuş, herkes hata yapar, önemli olan hatanı anlayıp, düzeltmeye çalışmak, dersini almaktır. sen de fazlasıyla almışın dersini belli..
artık ailene mi anlatıyosun polise mi başvuruyosun bilmem ama. bir an önce kurtul yoksa battıkça batarsın.
sen şimdi ailenin tepkisinden korkuyosun biliyorum.. ama şunu unutma ki onlar senin ailen. bir müddet kızarlar, tepki gösterirler ama yine snei bağırlarına basarlar, ama sen bu şekilde devam edersen ömür boyu çekeceksin belli.
biyerde gözü karar olmalısın.
bu tehtitlerden de korkma
hiçbişey yapamaz.. iş ciddiye bininnce bütün tehtileri boş çıkıyo. tecrübe ile sabittr.
Allah kolaylık versin canım..selametle..

off niye bu kadar saf olabiliyorsunuz kızlar ya...
kıskanç diyorsun ama bu öyle sadece kıskanç demekle geçiştirilebilecek bir olay değil
adam senin üzerinde resmen egemenliğni ilan etmiş, sen de hiç karşı çıkmadan çoktan bağrağı kendi elinle vermişsin
iş işten geçince de ne yapacağım diyorsun
baştan buna izin vermeyecektin
bu olay sana çok büyük bir ders!!

ya kıskanç biri demek ne demek en başta
bu adam psikopat!!
nasıl olur da günde 200 mesaj çekmesini kıskançlığına bağlarsın
kız arkadaşını her türlü kendisine bağlı bir piyon haline getirmek isteyen bir psikopatça eğilimleri var bunun!!

kıskançlık inan çok masum bir duygu..
böyle seni hapistesin gibi sürekli sorguya çekmek, sürekli sevgilin de olsa mesajlarla baskı altına almak daha ciddi bir mesele!!

sen bir de tut bununla "dini nikah" kıy.. adamın eline koz vermekte üstüne yok
gönüllü kulu olmuşsun, şimdi ne de olsa nikahı kıydık sözümden çıkamazsın der tabi
zaten psikopat!! şimdi daha rahat der!

oysa ki dini nikahın hiçbir hükmü yok!!!
neden kendini bir de böyle bir olayın içine attın??
hemen size dini nikah kıyan hocayı diyanete şikayet et!
çünkü imamların hocaların resmi nikahı olmayanlara dini nikah kıymaları yasak!
hep böyle yanlış işler yapıyorsunuz sonra ah ben ne yapayım..

aklını kullanacaksın, kendine güveneceksin, kendine değer vereceksin
böyle bir psikopatın senin hayatını zehretmesine izin vermeyeceksin, senin özgürlüğünü kısıtlamasına da izin vermeyeceksin.
al o mesajları git bir karakola şikayet et!
ama durumunu iyice anlat, eğer yeterli ilgiyi göstermezlerse basını devreye sokacağını ifade et ki bu konuda hiç şüphen olmasın yardımcı olurum sana

nedir bu korkaklık kadınlarda ya...
bir psikopata pabuç bırakacaksan zor senin işin hayatta söyleyeyim!

canım bana dini nıkah sayılmaz diye eksi puan vermişin öğrende kaaarsıma öyle gel konus arastırdım vede dini bilgimede çok güvenıyorum osenin düşüncen dini nıkahın nıkah yerine geçmediği geçiyo demekte benim düşüncem

ozaman bekar kıslar hepiniz dini nıkah kıyın gezin dolaşın buda yenı moda olsun hersey moda oldu zaten.ben bu sayfayı açan arkadaşa kızmıyorum bi hatadır yapmıs o hatanın açıklamasını yaptık iyi yada kötü ama lütfen din konusu çok hassas konu öğrenmeden geçerli geçersiz demeyin benim yazımı okuyanlar benim gidip bi imamla bu konu hakkında açıklama istememide okumuslardır kendi kafanıza göre geçersiz demeyin.geçmişteki insanların nıkahları geçersizdi ozaman onlar dini nıkahla yazsıyolardı.hassas konularda hassas cevaplar yazın lütfen ben zaten sayfayı açan arkadaşa bunun açıklamasını yaptım arkadaşımda beni gayet iyi anlamıstı

öyleyse şunu oku

Diyanet ışleri Başkanlığı Din ışleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, ıslam dininde “dini nikahın” olmadığını belirterek, “Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kıyılan resmi nikah, ıslam dininin de geçerli saydığı nikahtır” dedi.

Prof. Dr. Yeprem, dini nikahın”, kilisede, rahip ve papazlar tarafından kıyılması mecburi olan Hristiyan nikahı için kullanılan bir terim olduğunu söyledi.

ıslam'da bu anlamda bir “dini nikah” olmadığını ifade eden Yeprem, “Her işte olduğu gibi nikahta da Allah'a dua ederek hayır talep etmek, Müslümanların iyi davranışlarındandır. Bu yapılmadığı takdirde resmi nikahın geçerliliği de ortadan kalkmaz” dedi.

Dini nikahın, Hristiyanlıkta geçerli olduğunu vurgulayan Yeprem, şunları kaydetti:

“Dini nikahın kıyılması için nikahı kıyan din adamının Allah adına hüküm veren biri olması, nikahın kıyıldığı yerin kutsal yer olması ve yapılan işin de dini işlem olması lazım. Dini nikah için bu üç unsurun olması gerekir ki, bu da Katoliklerde olan bir nikahtır. Kilise kutsal sayılan yerdir, papaz, Allah adına konuşan din adamıdır, nikah da ebediyen bozulmayacak olan dini bir işlemdir. ıslam'da, Allah adına söz söyleyen bir din adamı ve kutsal bir mekan yoktur. Namaz kılınan her yere mescit, cami denir ve başka amaçlarla da kullanılabilir. Buraların, kilise gibi kutsiyeti yoktur. Medeni Kanunun hükümlerine göre kıyılan resmi nikah geçerlidir. ıslam dininde bu anlamda dini nikah yoktur.”

Osmanlı ımparatorluğu döneminde mahalle imamları tarafından kıyılan nikahların bugün belediyelerce kıyılan nikahtan farklı olmadığını vurgulayan Yeprem, “Mahalle imamlarının, devletin itibar ettiği kayıtları tutan, evlilik cüzdanını veren, mahkemelerin kayıtlarını tutan niteliği vardı, bugünkü belediyelerin evlendirme daireleri gibiydi. Bu işlemleri o zaman mahalli imamlar yürütüyordu” diye konuştu.

link istersen de

Radikal-çevrimiçi / Türkiye / Diyanet: ıslam'da dini nikâh yoktur

Diyanet: ıslam'da dini nikah yok!... - TurkeyForum Community

SABAH - 11/10/2006 - Diyanet: ıslam'da dini nikah yok

islam üzerine çalışan bilim adamlarından daha iyi biliyorsun yani sen cmrm bu duruma göre

ve demek ki neymiş bu benim düşüncem değilmiş sadece
diyanet işleri bakanlığının da düşüncesiymiş.

demek ki neymiş resmi nikahın hükmü varmış sadece

Son düzenleme:
arkadaşlar lütfen yardım edin yardımınıza ihtiyacım var ne yapacağımı neyi yapmanın doğru olacağını bilmiyorum.hemen konuya gireyim 21 yaşındayım.onunla bir buçuk senedir beraberiz.ben istanbuldayım o ise izmir de insan olarak çok iiyi bir insan yardımsever iyi kalpli göze batan hiç bir kötü yanı yok diyebilirim.fakat aşırı derecede kıskanç düşünün artık evden çıkmıyorum bakkala bile zor gidiyorum.hiç arkadaşım yok kız yada erkek .telefon elimden hiç düşmüyor.sürekli arıyor ve günde en az 200 mesaj atıyor tabi bende ona. çok ta seviyorum .AMA artık herşey değişmeye başlıyor.kıskançlık yüzünden,neden geç mesaj yazdın yüzünden başlayan kavgalar aşırı derecede büyüyor.bana konuştuğu ters laflara ters karşılık alınca kendini öldürmekle tehdit ediyor msn de konuşmalarımızda silah elinde oluyor.edirnede okuduğum için 4 kez ailemden gizli olarak izmire onun yanına gittim ve ailesinin yanında kaldım çok iyi insanlar annesi beni kendi yatak odalarında yatırdı ve 3 ay önce istanbula geldiğinde imam nikahıyla evlendik olay çok karışık biliyorum.şimdi beni en ufak tartışmalarda aileme evlendiğimizi söylemekle ve oraya gittiğimi söylemekle tehdit ediyor ve sürekli kendini öldürmekle tehdit etmiyor bununlada kalmıyor beni de öldüreceğini eğer ondan ayrılırsam döverek öldüreceğini söylüyor sinirlenince ne yaptığını bilmiyor.ve şu an ailelerimiz görüşüyor annemde sadece arada bir ciddiyet olsun diye isteme olayı olsun aile arasında yüzük takılsın istiyor.onun ailesi de istiyor ama biraz zaman geçsin diyorlar .LÜTFEN YARDIM EDİN.

hangi imam kıydı nikahınızı evlilik cüzdanınızı görmeden...bravo...:mymeka:
öyle tehtit ederler bişeycik yapamazlar....
kendi hayatını yakacaksın yoksa

seni ayrılıkta öldürecem diye tehtit ediyosa demekki çok bencil ki bencil insanların canları kıymetlidir ne kendilerine bişey yaparlar ne de yaptırırlar

hangi imam kıydı nikahınızı evlilik cüzdanınızı görmeden...bravo...:mymeka:
öyle tehtit ederler bişeycik yapamazlar....
kendi hayatını yakacaksın yoksa

ben de merak ettim nasıl bir imam bu diye
şikayet edilse yeridir
yasak çünkü resmi nikah yokken imamların dini nikah kıymaları

o değil de Saim Yeprem kral adamdır, konferansına gitmiştim. ki dediği de mantıklı. ya en güzeli evlenmeden böle işlere kalkışmamak tabi ama erkek müsveddeleri işte bunu böyle o kullanıyo. ama baktığın zaman toplumda geçerliliği yok dini nikahın. ilan hususu işlenmiyor. ilansız da nikah olmamalı, olmuyor da zaten.

seni tehdteden birine nasl güvencen artık evlendginde...
seni çaltrmaz evden çkarmazsa görürsünn..kişiliği oturmamş hala bu çocugun...
bulmuş senn gibi kızı kandırıyo işte öldürürüm falan filan..kanma güzelim bu numaralara...
tekrar bi gözden geçir sen bu çocukla mutlu olurmuzun olmazmısın...

bu arada isterse gtsn dedin annenlere imam nikahı kydık vs diye..nasl ispat etcek hem :delphin:

durumun zor,annenden intikam için kendini yakmışsın.en azından cinsel açıdan dokunmamış sana ve resmi nikah da yok,bunlar işin iyi tarafı.belli ki karşı taraf psikopat,kıskanç bi erkek her şeyi yapabilir.sen başkası ile normal bir evlilik yapmak istesen bile bu psikopat ortaya çıkıp her şeyi mahvedebilir.sakın devam etme,böyle bir adam ile bir ömür geçmez,kendine yazık edersin.zararın nersinden dönersen kardır.bi an evvel bu adamdan kurtulmaya çalış.aklını başına al ve yoluna daha iyi biri ile devam et

Allah yardımcın olsun canım ne denebilirki sana akıl vermej değil amacım bende 22 yaşındayım ve 1.5 yıllık evliyim 1 yılllık nişanlılık döneminde dini nikah söz konusu bile olmadı eğer dini nihak kıyılsaydı gel dese gelmek gir yatağa dese girmek zorundaydım yapmazsam günah olurdu ve bizim resmi nikahımız düğünden 15 gün önce kıyıldı eve geldik akşamada dini nikah kıyıldı ama saolsun eşim yapamıyacağım şeyler istemedi.
En iyisi halana şteyzene anlat sonra babana sonrada babanla polise gidin sana attığı mesajları .yol yakınken yap sonra Allah korusun 3. sayfa haberleri okuyoruz gazetelerde sende onlardan olma

arkadasım bence annene syle hemde baslarda hoşlanıyodum ıyıydık fılan de snrada izmire gelmessen senı de vururum kendımıde dedı mecbur gıttım de.konuştuk de şimdide ben ayrılmak istiyom ama benı tehdıt edıyo yıne de snrada ara sevgılını annem mesajlarını gördu sılahından haberı var buraya geldıgımde ögrendı benı dövdü ayrılmamız lazım debi müddet görüşme araya sogukluk gırene kadar snrasındada unutur belkı.

kamera actiginda goruntuleri ve yazismalari kaydet.bu cocuktan ailene bahset..her ayrintiya girmeden..sende ona soyle boyle devam edersen ailene ve polise soylemekle tehdit et.sana zarar gelirse ailenin ondan bileceigni soyle.boyle iliski olmaz.yani bu iliski degill

bak canım hiç kimse çocuğunun bu duruma düşmesini istemez suçu annene atma bizde baskı gördük neyapsaydık birer psikopatta bizmi bulsaydık. hele kıskançlık yüzünden birileri testereyle kesilip birileri telle boğulurken şu yaptığın çok korkunç geldi bana.hayat senin allah akıl fikir versin nediyeyim ister 20 yıl yaşa ister 70 sen sen bilirsin cesur geçinen zavallıcığım

senın sevgılın bır pskopata benzıyo bence evlenınce sıddet falan gorebılrısın cunku adam kıskancın onde gıdenı bence hayatın da yanlıs yapmıs olabılırsın ama neresınden dopnersen kar annenlere durumunu anlatıp daha saglıklı karar verebılırsın

Bak canım başına gelen olaya üzüldüm. Gençliğinin verdiği heyecanlarla hareket ettiğin belli. Ancak şunu sana garanti ederim ki, evlat çok başka bir şeydir. Yani hiçbir sevgi ile ölçülemez yavrunun sevgisi... Bu yüzden durumu annene anlatmanı, beraber bir savcılığa gidip, suç duyurusunda bulunmanızı öneririm. Yaptıklarının ortaya çıkması, şu çektiğin acı kadar canını yakmayacaktır. "Söylemesi kolay" deme sakın, ne aileler evden kaçmış -çoğunun sonu malum olmuş- kızlarını ne olursa olsun affedip kabul ediyorlar ki, senin öyle bir suçun da yok, Allah da kimsenin başına vermesin. Hemen şimdi anneciğine durumu anlat, özür dile. İnan sorunun çözümü onlarda...

Şu imam nikahı işini iyice araştırmalıyız sanırım. ımam nikahını tam olarak ne için kıydınız anlamadım. Şahitler kimdi. Bu arada bence bir büyüğüne açılsan aileden çok rahatlayacağına eminim

ÇOK ÜZÜLDÜM DURUMUNA YAA :(

ama bence en iyisi herşeyi göze aliı aline bütün herşeyi anlatmak olacaktır diye düşünüyorum....
benden 1 yaş küçük demişsin demekki çocuk daha 20 yaşında.....

yaşınız daha çok küçükmüş yaa neden böyle şeylere kalkışırsınız kiii :oklava:

normal bir psikolojisi yok anlattıklarına bakılırsa silah elinde tehtit etmeler felan çok tehlikeli tavırlar bunlar yaa :1no2:

en iyisi dediğim gibi ailenle paylaşman unutma bi gün herkes gitse bile yanında bir tek ailen kalır...

ya görmüyomusun ne psikopatlar var sırf kıskançlık için öldürüp kesenler var yaa zavallı münevver gbi :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

zararın neresinden dönsen kardır yerimseniben

ama o çocuktan uzak dur !!!!!!!!!

Back