Acil yardım hanımlar ..

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.442
208
Herkese selam
Kızlar kv kp yemeğe gelecek
Kv herzaman aynı yemekleri yapar
Ne zaman gitsek özenmez ama ben yine de özenmek istiyorum. Misafir sonuçta
Hem beni yormayacak hem de misafire uygun dolu dolu bir menü olsun istiyorum. Menü için fikirlerinizi bekliyorum. Ona göre alışverişe çıkacam alınacaklar için. Bir de sizce mutfak masamda mı salonda mı ağırlamalıyım? Onlar ya yerde ya mutfakta yer eşim boşuna salonu açıp kirletme diyor ben ne kadar aramız kötü de olsa iyi ağırlamak istiyorum içime sinsin istiyorum. Bilirler bilmezler o ayrı tabi :)
Becerikli hatunlar yardımınızı bekliyorum öptüm

Mutfakta yiyorlarsa mutfak masasina hazirlayin kurdan kebabi yapabilirsiniz yanina meyhane pilavi ve kabak salatasi soyle cevizli dereotlu :) bide hazir servis cigkofte bulundurun dolu olsun sofraniz aklima gelenler bunlar

Salonda agirla bence, ne kadar kirlenebilir ki? Hem salon işte yaşama alanı yani kirlenmek icin var.
Yemek olarak mercimek çorbası ya da yayla çorbası, fırında tavuk, pilav, ortaya zeytinyağlı sarma(çok da gerek yok), cacık ya da salata, bi de revani yapsan yeter. Kolay sayılır bi menü fena da değil

Salonda agirla bence, ne kadar kirlenebilir ki? Hem salon işte yaşama alanı yani kirlenmek icin var.
Yemek olarak mercimek çorbası ya da yayla çorbası, fırında tavuk, pilav, ortaya zeytinyağlı sarma(çok da gerek yok), cacık ya da salata, bi de revani yapsan yeter. Kolay sayılır bi menü fena da değil
Güzel bir menü gerçekten teşekkür ederim :)

Menu olarak:)

Mercimek corbasi, yayla corbasi ya da sehriye corbasi vs
Firinda tavuk patates pilav.. eger ona usensem hazir doner aldiririm bi pilav yaparim oh:)

Usenmezsen kusbasi et pisir duduklude kavur sogan biber domatesle sotele.

Ortaya
Salata cacik cig kofte olur dendii gibi.. ya da yanina zeytinyagli yesil fasulye.. barbunya pilaki

Tatli olarakta hazir alirdim ben kesin :) o da sobiyet baklava tulumba karisimi olurdu herhlde..

Cayin yaninada ekler filan aldiririmmeyve kahve derken aksam oldu bile:)

Mercimek çorbası
Etli bir ana yemek. İstersen fırında yap daha pratik
Pirinç pilavı
Zeytinyağlı olarak taze fasulye veya barbunya pilaki olabilir. Ortaya koyarsın.

Yakınında ev mantısı varsa onu da ortaya koy..
Mantı yoksa yoğurtlu havuç salatası gibi bir şey yap.
Salata

Bence yeterli..

Menu olarak:)

Mercimek corbasi, yayla corbasi ya da sehriye corbasi vs
Firinda tavuk patates pilav.. eger ona usensem hazir doner aldiririm bi pilav yaparim oh:)

Usenmezsen kusbasi et pisir duduklude kavur sogan biber domatesle sotele.

Ortaya
Salata cacik cig kofte olur dendii gibi.. ya da yanina zeytinyagli yesil fasulye.. barbunya pilaki

Tatli olarakta hazir alirdim ben kesin :) o da sobiyet baklava tulumba karisimi olurdu herhlde..

Cayin yaninada ekler filan aldiririmmeyve kahve derken aksam oldu bile:)
Tatlıyı bende hazır almayı düşünüyorum bu ara elimin ayarı iyi değil güzel olmaz felan :)

Tabikide salonda ağırla ben kim olursa olsun salonu açarım güzel temiz masa örtüsü ser güzel yemek takımın vardır herhalde onu aç . İçecek için ve su için ayrı ayrı güzel bardaklarını diz . Mercimek çorbası yoğurt domates çorbası tavuk çorbası seçenekler arasında . Pilav fırında tavuk patates yada köfte patates olabilir balık yapabilirsin buglama gibi fırına at 15 dk da tamam olur yada etli güveç yap . Güzel salatanı yap bol yeşillikle . Masanın büyüklüğüne göre salatayı 2 tabağa böl herkes kolay uzansın. Turşu koy istersen meze yapabilirsin havuç tarator mesela Tatlında hemen bir revani karıştır tamamdır :halay:

Kalabalık olacaksanız neresi ferah olacaksa orada yiyin.
Sofranızı güzelce kurun. Ama çok abartmayın böyle şeylere önem vermeyen insanlarsa işte bize nispet yapıyor bizi beğenmiyor vs demesinler. Menünüzü de bu doğrultuda hazırlayın bence.
Hangi çorbayı güzel yapıyorsanız ondan.
Yanına et/tavuk pilav sote ya da karnıyarık/kürdan kebabı
Pilav (püreye alışkın değillerdir) meyane pilavı da olur hep pirinç pilavı yapılıyorsa
Cacık/yoğurt/salata hangisi uygunsa
Üstüne şekerpare (pudra şekerli güzel bir tarif var)
Yemeğin üstüne kahve yapın yanına lokum/çikolata vs koyun.
Uzun kalacaklarsa Çay saati yapın gitmeden bir de kek yedirirsiniz. En temizi havuçlu tarçınlı kek.
Dediğim gibi abartırsanız beğenmezler bence:)

Tabikide salonda ağırla ben kim olursa olsun salonu açarım güzel temiz masa örtüsü ser güzel yemek takımın vardır herhalde onu aç . İçecek için ve su için ayrı ayrı güzel bardaklarını diz . Mercimek çorbası yoğurt domates çorbası tavuk çorbası seçenekler arasında . Pilav fırında tavuk patates yada köfte patates olabilir balık yapabilirsin buglama gibi fırına at 15 dk da tamam olur yada etli güveç yap . Güzel salatanı yap bol yeşillikle . Masanın büyüklüğüne göre salatayı 2 tabağa böl herkes kolay uzansın. Turşu koy istersen meze yapabilirsin havuç tarator mesela Tatlında hemen bir revani karıştır tamamdır :halay:
Aslında balık olabilir eşimin ailesi seviyor ama bilemedim kokmaz mı ?

Yemek mercimek çorba
Karnıyarık
Cacık
Pilav
Salata
Tatlı revani

Çay ve en son kahve yanına lokum

Ve bence salon

Kalabalık olacaksanız neresi ferah olacaksa orada yiyin.
Sofranızı güzelce kurun. Ama çok abartmayın böyle şeylere önem vermeyen insanlarsa işte bize nispet yapıyor bizi beğenmiyor vs demesinler. Menünüzü de bu doğrultuda hazırlayın bence.
Hangi çorbayı güzel yapıyorsanız ondan.
Yanına et/tavuk pilav sote ya da karnıyarık/kürdan kebabı
Pilav (püreye alışkın değillerdir) meyane pilavı da olur hep pirinç pilavı yapılıyorsa
Cacık/yoğurt/salata hangisi uygunsa
Üstüne şekerpare (pudra şekerli güzel bir tarif var)
Yemeğin üstüne kahve yapın yanına lokum/çikolata vs koyun.
Uzun kalacaklarsa Çay saati yapın gitmeden bir de kek yedirirsiniz. En temizi havuçlu tarçınlı kek.
Dediğim gibi abartırsanız beğenmezler bence:)
Hiç bu açıdan düşünmedim laf arayan insanlar aslında dediğin gibi düşünmeleri ihtimal bence de fazla abartmayayım ben:)

Ben hep mutfağa kurarım onlar gelince mutfak masam çok büyük çünkü:KK70:sigmayanları da balkon masasinda ağirlarım hep:KK70::KK70:yerler geri gecerler sLona. Menüye gelecek olusak

Mercimek /yayla corbası
Yeşil fasulye/bamya /kuru fasulye/nohut bunlardan birini yaparım
Ayrica bi de et /tavuk birini fırinda ana yemek yaparım
Pilav
Komposto ve salata
Bazen extra börek ya da makarna salatası da yaparim.
Kalabalık gelirler hep cünkü. Kafana göre takil kasma:confused:

Aslında balık olabilir eşimin ailesi seviyor ama bilemedim kokmaz mı ?
Bak şimdi biz hafta sonu dışardan alıp geliyoruz büyük balık seviyoruz . Evimizde ne yazıkki davlunbaz aspiratör gibi bir alet Yok çünkü adam öyle bir çıkış yapmamış . Bunun için hiç balık kızartmam ben . Neyse dışardan geliyoruz balıkları yıkarım hemen fırın tepsisine dizerim altına üstüne patates halkaları soğan dilimlerin mor soğan mesela yarım limon dilimlerim üzerine biraz zeytinyağı defne yaprağı olursa koyarım tuz dökerim. 15 dk da pişer ev hiç kokmaz İnan . Eğer azıcık şüphe duyarsan yemek pişerken ve sonrasında küçük tencerede sirke limon kaynat bitti gitti rahat ol bu saydığım yemekler arasında varya en kolayı balık

Bak şimdi biz hafta sonu dışardan alıp geliyoruz büyük balık seviyoruz . Evimizde ne yazıkki davlunmaz aspiratör gibi bir alet Yok çünkü adam öyle bir çıkış yapmamış . Bunun için hiç balık kızartmam ben . Neyse dışardan geliyoruz balıkları yıkarım hemen fırın tepsisine dizerim altına üstüne patates halkaları soğan dilimlerin mor soğan mesela yarım limon dilimlerim üzerine biraz zeytinyağı defne yaprağı olursa koyarım tuz dökerim. 15 dk da pişer ev hiç kokmaz İnan . Eğer azıcık şüphe duyarsan yemek pişerken ve sonrasında küçük tencerede sirke limon kaynat bitti gitti rahat ol bu saydığım yemekler arasında varya en kolayı balık
Çorba balık salata yaparsam yanına ek ne yapabilirim ki çok mu basit

Çorba balık salata yaparsam yanına ek ne yapabilirim ki çok mu basit
Pirinç pilavı tabiki . Birde yeşil fasulye yada barbunya gibi bir zeytinyağı yap canım masan dolu olur ortası . Ama onu önceden pişir biraz dinlensin

Hiç bu açıdan düşünmedim laf arayan insanlar aslında dediğin gibi düşünmeleri ihtimal bence de fazla abartmayayım ben:)
Ben nişanlıyken gelmişlerdi evime.
Mercimek çorbası/et sote/pilav/kuru patlıcan dolması/koyu cacık ve kabak tatlısı yapmıştım. Bir ayakları köy çünkü.
Bazısı benim gelinin maşallahı var neler öğrenmiş neler yapmış der bazısı da ne biçim yemek bizim pilavın suyu mu çıkmış yiyemedim der.
Siz daha iyi tanırsınız.
Kolay gelsin.

Back
X