- 24 Kasım 2009
- 22.106
- 85.743
- 798
- Konu Sahibi imagination forever
-
Merhaba iğneden sonra korunma vermedi mi doktorunuz?Benim dış gebeliğim de zor sonlandı 2 mtx vuruldum 2 hafta hastanede yattımama rahim filmi tertemizdi. Bide benim değerim sıfırlanınca kanamam başlamadı sıfırı gördük bir hafta sonra rahim filmi çekildim o gün adet oldum o ay erken yumurtlamam oldu 24.gün idrar da 25.gün kanda pozitifi yakaladık hemen kan sılandırıcı başladık ve şuan 19 aylık kızım
Kısmet değilmiş inşallah kimyasaldır. Kendini toparladıktan sonra hamile kalmak daha iyi bence de ben hemen üstüne kalınca ilk aylar psikolojik olarak zorlanmışımtımŞu an yine kimyasal gebelik sanırım benim dün düşen değer sonrası bugün kanama başladı cuma yine gidicem artık rahim filminden sonra düşünüyorum bende o zamana kadar da ara veririm 1 aya başka şehire taşınıcam sonrasında biraz tatil yapıcaz ondan sonra nasipse inşaallah bende kendimi toparlamış olurum biraz
Hayır vermedi. Sadece rahim filminden sonra klasik 2 haftalık yasak vermişti o yasakta yumurtlama dönemi bitince olanlar olduMerhaba iğneden sonra korunma vermedi mi doktorunuz?
Kimyasal gibi kanama yoğunluğu artıyor çünkü tekrar dış gebelik olmadığına şükrediyorumKısmet değilmiş inşallah kimyasaldır. Kendini toparladıktan sonra hamile kalmak daha iyi bence de ben hemen üstüne kalınca ilk aylar psikolojik olarak zorlanmışımtım
Aaa buna da çok şaşırdım gerçekten bana 6 ay demişti sizin dr u merak ettim gerçekten söyşediği herşey diğer Dr lara zıt nerdeyseHayır vermedi. Sadece rahim filminden sonra klasik 2 haftalık yasak vermişti o yasakta yumurtlama dönemi bitince olanlar oldu
Evet o konuda aynı hastanedeki başka dr dr da en azından 3 ay korunma olsaydı demişti ben daha önce araştırmadığım için kendisiyle önceden konuşmadım sonra da gerek duymadımAaa buna da çok şaşırdım gerçekten bana 6 ay demişti sizin dr u merak ettim gerçekten söyşediği herşey diğer Dr lara zıt nerdeyse
İğnenin 2 doz yapılmış olması da şaşırttı beni ona rağmen de hiç korunma vermemesi bana tek doz yapılmıştı bide ve ayrıca yumurtalık rezervim de az de buna rağmen 6 ay demişti bana ama tabii 6 ayı beklemedim o ayrı mesele tabii sonu yine hüzün ama hayırlısı buymuş sizin adınıza sevindim her şeye rağmen sonu güzel bitmişEvet o konuda aynı hastanedeki başka dr dr da en azından 3 ay korunma olsaydı demişti ben daha önce araştırmadığım için kendisiyle önceden konuşmadım sonra da gerek duymadımhala nedenini bilmiyorum ama kendisi tüp bebek doktoru beni de en baştan beri takip ediyordu vardır bi bildiği herhalde
Bende tek tozla düşürdüm 1 ay olduHayır vermedi. Sadece rahim filminden sonra klasik 2 haftalık yasak vermişti o yasakta yumurtlama dönemi bitince olanlar oldu
Burda bir parantez açmam gerekirse aslen hatay da yaşıyorum kendi dr um burda dış gebelikte ben adana balcalı hastanesinde yattım orda prof takip ediyordu ilk doz iğnem yapıldı 4.gün kan testinde yine yükselme vardı ultrasona bakan doktor başkaydı telefonda prof la görüşünce benim görüşüm 7.günü beklemeden 2.dozu yapmak dedi öyle yapıldı. Kendi doktorumu ilk gün aradım değerim 2100 dü kese görülmüştü bana yol için izin vermediğini iç kanama riskim olduğunu söyledi orada kaldım bendeİğnenin 2 doz yapılmış olması da şaşırttı beni ona rağmen de hiç korunma vermemesi bana tek doz yapılmıştı bide ve ayrıca yumurtalık rezervim de az de buna rağmen 6 ay demişti bana ama tabii 6 ayı beklemedim o ayrı mesele tabii sonu yine hüzün ama hayırlısı buymuş sizin adınıza sevindim her şeye rağmen sonu güzel bitmiş
İnan bende sonradan öğrendim 3 yada 6 ay muhabbetiniBende tek tozla düşürdüm 1 ay oldu
Doktorum en az 3 ay korunma önerdi
Araştırdım 3 ay 6 ay 1 seneye kadar korunun diyen doktorlar var
Nasıl korunma vermedi üstelik 2 doz olmuşsunuz aşı şu an şoktayım
Şükür birşey olmamış yaİnan bende sonradan öğrendim 3 yada 6 ay muhabbetiniilk idrar testi yaptığımda pozitif çıktı demiştim yanlıştır o test kana gel dedi kendi hamile kalacağıma inanmıyordu galiba
Bana başka doktor metabolizmayı bile etkiliyor demişti iğne için yani netice de kemoterapi iğnesiŞükür birşey olmamış ya
İğne hücre bölünmesini engelliyor ya çoğu bebek ya oluşmuyor ya da düşüyormuş
Regl olmadan da rahim filmi çekmesi çok ilginç normalde reglden sonra çekilirdi
Doktor über farklı çıktı
Peki düşük riski falan yaşadınız mı?Bana başka doktor metabolizmayı bile etkiliyor demişti iğne için yani netice de kemoterapi iğnesiama o zamanlar evlat hasreti, eve dönmüş olmanın sevinci bide doktora fazla güvenme her aşamada hep destek oldu ondan kaynaklı hiç sorun yaşamadım diye sorgulamadım. Ha bide normalde fazla pimpirik bir adamdır desem herhalde inanmazsınız
4. gün düşmese bana da yapılacaktı ama çok şükür olması gereken gibi düştü değer başta öğrendiğimde bnm iç kanamamda vardı ama fazla değildi ondan operasyona gerek duymadı Dr iğne ile bitti çok şükürBurda bir parantez açmam gerekirse aslen hatay da yaşıyorum kendi dr um burda dış gebelikte ben adana balcalı hastanesinde yattım orda prof takip ediyordu ilk doz iğnem yapıldı 4.gün kan testinde yine yükselme vardı ultrasona bakan doktor başkaydı telefonda prof la görüşünce benim görüşüm 7.günü beklemeden 2.dozu yapmak dedi öyle yapıldı. Kendi doktorumu ilk gün aradım değerim 2100 dü kese görülmüştü bana yol için izin vermediğini iç kanama riskim olduğunu söyledi orada kaldım bende
Yukarıda arkadaşa yazdım ilk aylar psikolojik olarak zorlanmıştım canım bin türlü şey geldi aklıma ama ne bir kanama ne farklı bir sıkıntı yaşamadım hamileliğim sonuna kadar güzeldi aktiftim vitamin ilaçları içmedikçe yatmadım bilePeki düşük riski falan yaşadınız mı?
Bazı üyelerin doktorları demiş mesela yok 6 aydan önce çocuk yaparsan sakat kalır bilmem ne. Böyle şeyleri okuyunca da insan korkuyor haliyle. Sizin adınıza sevindim
Operasyon olmaması çok iyi olmuş ben hastanede yatarken bir kadın alınmıştı operasyona onu görünce kendi halime bile şükrettim her aşaması ayrı zor dış gebeliğin bir daha yaşamayız inşallah4. gün düşmese bana da yapılacaktı ama çok şükür olması gereken gibi düştü değer başta öğrendiğimde bnm iç kanamamda vardı ama fazla değildi ondan operasyona gerek duymadı Dr iğne ile bitti çok şükür
İyi şükürYukarıda arkadaşa yazdım ilk aylar psikolojik olarak zorlanmıştım canım bin türlü şey geldi aklıma ama ne bir kanama ne farklı bir sıkıntı yaşamadım hamileliğim sonuna kadar güzeldi aktiftim vitamin ilaçları içmedikçe yatmadım bile. En sonda plasenta ayrılmasıyla erken doğum yaptım ama onun zaten başlı başına bir nedeni yok
Kızım hem böyle olup hem prematüre olunca sık doktor kontrolünde olduk gelişim sorunu da olmadı çok şükür herşey yolunda
Bana ilk doz yapıldığında 4.gün değerinde %13 lük artışa kadar yükselmesini normal buluyoruz ama düşmesini bekliyoruz demişlerdi. Benim değer 2100lerden 2500lere çıktı bide kan testinden sonra ultrasona bakıp karar verdi doktorlarİyi şükür
Bide 4.gün yükselmesi normalmiş benim 290dan 640a fırladı önemli olan 7.gün. 7.gün 390a sonra da 116ya düşmüştü. 2 doz için acele etmiş doktorlar ama kese göründüyse tabi farklı olabilir
değerler yüksekmis. Benim en fazla 640a çıkmıştı ondan. Şimdi ağustosu bekliyorum hsg içinBana ilk doz yapıldığında 4.gün değerinde %13 lük artışa kadar yükselmesini normal buluyoruz ama düşmesini bekliyoruz demişlerdi. Benim değer 2100lerden 2500lere çıktı bide kan testinden sonra ultrasona bakıp karar verdi doktorlar
Biz adana ki prof un kurbanı olduk biraz, önceki değerlerim normale yakın arttı kendi doktorum ilk başta dedi sağlıksız diye ama işte o an resmen donmuştu aklımız bebekte bebek diye iyi konuşana inanmak kolayımıza geldiSenim
değerler yüksekmis. Benim en fazla 640a çıkmıştı ondan. Şimdi ağustosu bekliyorum hsg için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?