Acil Yardııım

Kılolu olmak ayıp degıl senı oldugun gıbu kabukkenecekler elbet cıkar karsına ama saglıgın ıcın vermek ıstıyorsan dıyetısyene ggıt sıkı bır dıyetısyen olsun kendını yalnız hıssetme yanı bır ozel dıyetısyen sana takım arkadası havası yaratır onunla basarırsın

1905_96_gs
"Zamanim yok, vaktim kalmiyor " bunlarin hepsi bir bahane biliyorsun degil mi? Bilmiyorsan da suan da ogrendin. Yogun calisabilirsin ama bu sana bir sey katmiyor. Ki masa basi is.
Kilo vermek hayallerine idealine kavusmak istiyorsan rahatindan odun vermek zorundasin. 1 saat tv karsisinda yatmayacaksin.
O 1 saatte olabildigince caba gostereceksin. Yorulacaksin amannn yeter diyeceksin pes etmek isteyeceksin.
Ama boyle bir luksun yok. Hareket etmeye spor yapmaya alisacaksin. Zamanla artik zorunluluktan, gorev olmaktan cikacak. Severek yapmaya baslayacaksin. Cabalarinin karsiligini almaya baslayinca daha cok hevesle yapacaksin.
Velhasil kelam oncelikle zamanim yok benim klisesini hayatindan cikart. Bu ilk adimdi.

Gelelim beslenme aliskanliklarina.
Her turlu paketli ve islenmis gidalar, trans yaglar ve kati yaglardan kosarak uzaklasiyorsun. Sekeri hayatindan cikartiyorsun.
Tuzu minimuma indirmelisin.
Her gun 1 fincan yesil cay tuket. 3-4 litre su icmeye calis.( 3 litrenin altina dusme mesela)
Meyve yiyorsan aksamlari yeme. Sabah kahvaltilarina ekle veya ara ogunune ekle.

Porsiyonlarini kucult. Her turlu fast foodtan kurtul. Ekmek,Hamur isi, kizartma, pasta-borek, makarna,pilav bunlari unut.

Her ogunune mumkun oldukca yesil salata ekle. Baslar da doymam ben diyorsan salatayla desteklersin.

Sabah kahvaltilarini guzel ve dengeli yap.
Oglen yemeklerinde tika basa degil de hafif gecistirmeye calis.
Aksam yemeklerinde de mumkun oldugunca 1 dilim ekmegi gecme.
Tukettigin ekmekler organik mumkunse tam bugday ve ya cavdar olsun derim.

Peki ben bunlari nasil yapicam diyorsun demi. Gerekirse is yerine yemek tasiyacaksin. Bunu yapan binlerce insan var. Senin bir hedefin bir idealin var ve bunu yapmak zorundasin.

Herkes sana yapamazsin diyecek. Basta ailendekiler. Ama yaptiktan sonra da nasil yaptin anlat diyecekler.

Yapabilecegin basit sporlar da,
Ornek ilk gunun leslie 1 mil + 10 mekik+ 10 squat olabilir. Obur gun bunlara +30 ip atlama eklersin vs vs vs.
Gun gun uzerine ekleyerek veya degsitirerek devam et sporuna.
Vucudun alistikca zaten zor gelmeyecek hic bir sey.
Minibus otobus mumkun oldugunca kullanma. Her yere yuruyerek git gel.

Buraya yazmissin iyi hos ne de guzel etmissin. Burada ki herkes 3 asagi 5 yukari ayni seyleri yazacagiz. Ama kimse sana bu yazilanlarin otesinde yardim edemez. Zaten surda yazilanlara uysan. Senden fiti olmaz. Sihirli degnegimiz yok ki baska bisey yapabilelim.

Bak diyorsun ya ne diyetler ne diyetiysenler geldi gecti. Eksigin bence ozguvendi yapamam dedin. Vaktim yok dedin ve olmadi da zaten. Artik bunlari degistir.

Doktorun dogru soylemis. Adetlerin de duzene girecek.

Daha uzun uzadiya yazabilirim ama gecenin bu saatinde bu kadar oluyor.

Yapabilirsin,ama sen istersen.

Basarabilirsin.

Not: Diplomali polikistik overliyim. Selamlar saygilar.

Tatlım bu iş beyinde bitiyor öncelikle zayiflayacagina kendin inanmalisin gerisi geliyor emin ol .

Kendini en iyi sen bilirsin seni motive edecek şeyi bulmalısın. Aslında en güzel motive kilo verebildiğini görebilmek .

Yasin çok genç çok rahat verirsin sen yeter ki iste gerçekten . Şuna emin ol beyninde bitirmedikten sonra hangi diyeti yaparsan yap o iş yarım kalır .

Kendine 15 gün ver spora başlamadan önce 2 hafta kacamaksiz diyetini yap kilo verdiğini görünce motivasyonun artar diye düşünüyorum.

Bir de diyeti uzun aylar yıllar yapacağım düşüncesine girme şimdiden sadece günü bitirmeye odaklan gerçekten işe yarıyor .

Boş konuşmuyorum kendi basima senin vereceğinden fazla verdim

Merhabaa. Yasitiz bende 96 liyim.
Su an normal kilomda olsam da ergenligim ne yazikki kabus gibiydi.
160 boyunda bir kiz dusun. Kilom cok asiri olmasa da 70 i bulmustu.Arkadaslarimin alay etmesini tercih edecek durumdaydim. Cunku daha yakinlarim arkadaslarim degil kuzenlerim, babanem, halam,babam kilomla vuruyordu;boyumla vuruyordu beni.
Sonrasinda kizdim,kirildim ve 4 ayda 20 kilo verip 50 ye dustum.
Bunu yasadigim vakitlerde liseye gidiyordum ustelik ergenligin doruklarinda insan daha kirilgan,daha savunmasiz oluyor.
Kendine inan asla vazgecme. Ve ozguvenin yuksek olsun. Bende kendimi hic begenmezdim. Ama erkek arkadasimla oyle kiloluyken cikmaya basladik ve kilo verme suresinde yanimda ,arkamda herkesten cok o durdu.
5 sene oldu hala yanimd cok sukur.

Diyecegim o ki kendine guven kendine inan. Ozguveninden bir sey kaybetme sen boyle de guzelsin kiloyu sagligin icin ver. Daha da guzel olmak icin ver. Yemek yerken kalori hesabi yapmak bence cok etkili.

Ayrica ilk basamakta kendine ulasilmasi daha kolay kucuk hedefler koy bunlara ulasmak seni motive edecektir.

Spor yapmak için illa yürümene gerek yok eve gayet güzel bi eliptik bisiklet alırsın 30 dk kondüsyon olur mis gibi hareket edersin. Ki çok pahalı bişey değil mutlaka araştır. Burda zayıflama topic leri var bi bak mutlaka. 4. Takımda bi arkadaşımız 90 küsür kilolardan 58 e düştü mesela... yapılmayacak bişey değil yapabilirsin inan sadece

Servisle dönüyorum eve çağrı merkezi çalışanıyım inan öyle zor ki eve geldiğimde kendimi zor atıyorum odamdan çıkamıyorum bile yoksa evde bende çok spor yapmak isterim
İşte bir saat daha çalıştığını düşün 7 de geldin evde sporunu yap yani seni engelleyen ney? Bak ben bebeğime 60 kiloyla hamile kaldım ve 87 kilodan sonra tartılmadım çünkü tırstım 35 haftalıkken doğum yaptım yani öyle aman aman gürbüz bi çocuk da çıkmadı. Doğumdan sonra 8 aya kadar da kilo veremedim. Oğlum spor yapmama asla izin vermedi. 8. Ay ağlaya ağlaya diyete başladım ama adı diyet değil porsiyon küçültme önceden7 dilim ekmek yiyordum 5 dilime düşürdüm ve tam tahıllı ekmeklere döndüm ilk 2 hafta baktım e böyle de oluyor sonra 3 e sonra 1 e düşürdüm. Öyle birden kesmedim zaten kesemezdim huyumu biliyorum.çocuğu pusete koy çık dediler ama ne mümkün pusette durmuyor anakucağında durmuyor aldım kucağıma yürüdüm gerek evin içinde gerek evin dışında... önceden eşime koyduğum tabagın aynısını kendime de koyardım sonra ona me koyduysam 2 kaşık eksilttim porsiyon küçültmeyle başladım anlayacağın ve oğlum 11 aylık olduğunda ben 60 kiloya geri döndüm. Paketli gıda yememeye çalış bi de dışarıdan mümkün mertebe yemek yeme.

Fatsecret kalori sayacını öneririm. Hiç veremediğim ölçüde kilo verdim kalori sayarak 20 kilodan fazla.

sen çabalamazsan, bahaneler bulmaya devam edersen bi sihirli değnek gelip seni zayıflatmayacak. ciddi anlamda boğazını tutup, spor yapman lazım yoksa imkansız :/
benim tavsiyem (fazla kilolu oldugun için) doktor kontrolunde zayıflaman. bence yaşın daha da ilerlemeden harekete geç ama sevgili bulmak için değil obezite hastalığından kurtulman için!
instagramda "80kilogitlutfen" diye bi hesap var motivasyon için takip etmeni öneriririm

Canan karatayın kitaplarını al oku gerçekten çok tok tutuyor ama 2 öğün yemen lazım sabah 8 akşam 4 5 gibi ara öğün filanda yok bence güzel bi diyet evde egzersiz yapabilirsin programlar var onlardan indir orda egzersiz hareketleri filan veriyor bide paran varsa eve eliptik bisiklet al çok yorucu ama güzel zayıflatıyor

Merhaba, adına diyet değil de yaşam tarzı dersen kilo verişin ve verdiğin kiloda kalabilmen kalıcı olur :)

4 haftadır diyetisyene gidiyorum. tamı tamına 4 kg gitti. ilk 2 hafta 3 kg son iki hafta 1 kg gitti. 3.600 kg yağdan gitti. 61 kg ile başldım şu anda 57 kg yum boyumda 153 ben kendimi 54 kg iyi hissediyorum. Ben çok yürüyen bir insanım eve gidince spor yapmaya vaktim yok.yavaş yavaş gidiyor ama olumlu sonuç. Önce sen isteyeceksin beynini hazırlayacaksın .Gerisi zaten geliyor. Birde öyle atla deve diyet değil benimki sadece porsiyon azaldı. Ara öğün girdi o kadar. Kaldi ki yarı yaşımdan gençsiniz daha kolay verirsiniz. Sadece iste gerisi zaten gelir. Sağlıklı günler.

Selam canımm
Cuma zayıflama yarışmalarına katılmayı düşün bir.Ben 6. Takımda kaptan yardımcısıyım,çok çok faydasını gördüm.Geçen yıl bu zamalar 90 kiloydum .şu an 67’yim.Takımda olup yarışmak,motivasyonu çok güzel sağlıyor,günlük menü paylaşımı da insanı otokontrollü yapıyor.
Aşağıya link bırakıyorum bir incele,düşünürsen gel bekleriz.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/6-takim-cuma-zayiflama-yarismasi.143241/

Spor niye yapamıyorsunuz ki? Leslie ile yürü mesele. Bunu saati yok ve hem kolay hem zevkli. Ağırlık kaldır, kolları çalıştır.

Ben dün akşam 9 da başlayıp 1 saat bisiklet yaptım. Diyet forumlarında örneklerini görüyorum. Çok güzel spor yapan insanlar var. Arkadaşım 2 çocuğuna rağmen düzünli pilates yapıyor mesela. Vaktim yok, spor yapamam bahane.

Ne güzel genceciskin. Tam giyin kuşan gezmelik yaşlar. Bu yıllarını böyle kendine acıyarak geçirme. Yapamam edemem yok, 1 sene de çok da iyi kilo verirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…