- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.619
- 498
- Konu Sahibi yamukprenses
-
canım benim iyiki sizin gibi insanlar var,bana vakit ayırıp bu kadar detaylı yazdığın için çok teşekkürediyorum,umut oluyorsunuz bana.umarım meleklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim sana.evet benim sürekli tutup düşüyor,aslında kimyasal gebelikmi değilmi onu da bilmiyorum,ilkinde kese göründüğüne göre ilk gebeliğim kimyasal değildi ama,diğer ikisini bilmiyorum.aslına bakarsan hikayem uzun bunlardan önce normal yolla hamile kalıp 16 haftalıkken düşük yapmıştım.zaten o hamileliğimde hep kanamalıydı.düşüğün üstüne tekrar hamile kalamayınca rahim filmi çekilmiştim onda tüplerim boğum boğum çıktı ve septüm var denilince laparoskpi ve histereskopi ameliyatı oldum ama bu seferde tüplerim kapandı,antalya memorial tüp bebeğe gittim,genetik araştırmalar yaptırdım,bende sadece kan pıhtılaşması çıktı,eşiminde morfolojisi 0 çıktı,tabi biz şok üstüne şok yaşadık.birde ilk rahim filmimden sonra rahim girişinde sol tarafta bir ağrı yaşamaya başladım,üstünden 5 sene geçmesine rağmen o ağrıyı yaşıyorum ve aşırı akıntım var,doktorlar birşeyin yok diyorlar ama o ağrı hep orada bana miras kaldı.transferler sırasında tuvaletimi tutmak benim için ölüm çünkü o ağrıya baskı yapıyor.üstüne birde her transferden 5 gün sonra karnımın sağ alt tarafında inanılmaz ağrı yaşıyorum yani sanırım ohss ama benim bildiğim ohss transferden önce olunuyor ama benim hep transferden sonra.işte seçeceğim hastane ve doktor o kadar profosyenel olmalıki tüm bu detayları göz önüne almalı ona göre beni değerlendirmeli.birde era testi diye birşey duymuştum,o da sadece bahçecide mi var acaba yoksa şişli memorialdede varmı hiç biliyormusun?Canim benim tutup dustugune gore genetik bir sorun var. Onun icin sisli memorial derim. Sistemleri biraz ilginc ben oranin labaratuvarlari iyi oldugu icin gittim 2. Ve 3. Denememi orada yaptirdim 3. De elhamdulillah ikizlerime hamileyim. Soyle bir sistemleri var. Prof. Semra kahraman icin gittim ama direk ona gidemiyorsunuz ekiple calisiuoruz diyorlar ekipten birine randevu veriyorlar ilk randevunu mutlaka semra hanima al o zaman ekipdeki dr. Seni gorup sonra semra hanimi cagiriyor. O da seni muayene edip konusuyor yapilacaklati soyluyor durumun ciddi ise ve semra hanim hastanede ise her muayenende dr.dan sonra seni oda goruyor. Siradan bir vaka isen o zaman sadece dr. Muayene ediyor. Sabah saatlerine randevu veriyorlar. Sen sabah muayene olup kan veriyorsun. Oglrn 1.30 da ortalama hastalari bitiryorlar ondan sonra bir araya gelip butun dr.lar ve semra hanim doayalari tek tek konusuyorlarmis. Bu arada kan sonucun cikiyor ve 5 denn sonra sana mesaj atiyorlar kullanacagin ilaci. Hemsiren ve dr.un sana telefonunu vermek zorunda ozrllikle hemsireler mutlaka telefonuna bakiyorlar ama dr.lara zor mesaj yazip oylr cevap aliyorsun. Soyle bir dezavantaji var. Cok yoginlar ve randevu saatinden iyi ihtimalle yarom saat hep gec gorebiliyorsunuz. Ben transfer gunumde birinde +2 saat birinde +1.5 saat bekledim ki tuvaleti tutmak o kadar saat nasil biseydir bilirsin. Transferinde de mutlaka ama mutlaka semra hanimi iste onun hastanede oldugu surece denkgetirmeye calissinlar. Opuya semra h. Girmiyor galiba opuda da sevdiysrn kendi dr.un olmazsa ayse hanimi iste. Sisili memorial boyle. Soracagin bisry varsa seve seve cevaplarim seni col iyi anliyorum ben de aynen ikisi arasinda kaldim umit tup bebek hakkinda bilgim yok ama
inşaallah canım sonucunda pozitif olur,rabbim sanada meleğini kucağına almayı nasip etsin.bizi en güzel bizler anlıyoruz.sen şimdi izmire gerimi döndün yoksa hala istanbuldamısın,yani yatacak yer sorununu nasıl çözdünüz,çünkü bizim istanbulla hiçbir bağlantımız yok,yani tüp bebek tedavisini orada yaptırırsak nerede kalacağımızı bilmiyoruz,eşyalı bir ev tutarız diyoruz yada başka birşey bilmiyorum,siz nasıl çözdünüz?bu arada cevap verdiğin için sana da çok teşekkürederim.şişli memorialda 2 kasımda transferim gerçekleşti.pgt hastasıydım ilgiden gayet memnunum inşallah sonucumda güzel olur.tavsiye ederim.doktorum ayşe hanımdı gayet memnun kaldım arada hande hanım muayenemi yaptı o da çok çok iyi bir doktor hatta transferimi o yaptı.semra hanım belli günler yapıyor transfer.onu sorup öğrenirsin benim pazar gününe denk geldiği için o yapamadı.zaten olacaksa olur.hepimiz için hayırlısı.bu arada bende izmirden geldim şili memorial için
Canim keske faydam olsa neler yasiyoruz ne surecler geciriyoruz yeri geliyor esler bile anlamiyor. Yazmak bisey degil. Bahsettigin eratesti su rahmin uygun zamanini belirleyip bekleyip transfer etmek gibi bisey dimi eger ayni seyden bahsediyorsak ispanyaya ornek gidiyormus oradan gelen sonuc uzerine transfer gunu belirleniyormus filan. Bunu evet sadece bahceci yapiyormus. Bu olayi bana sisli memorialdeki ayse h. Soyledi benim esimin sperm sayisi morfolojisi hareket vs. Hersey kotuydu beni muayene ediyor hersey 4×4luk. Tutunmaya kesin gozuyle bakiliyor ama sonuc negatif artik 2.den sonra nasil boyle diyorsunuz da boyle oluyor yapacak bisey yokmu diyince bundan bahsetmisti ama bu da krsin degil dedi. Sadece done yani bilgi sagliyormus biraz daha iste ne bileyim ama o bile umut degil mi sonucta. Canim srn cok buyuk seyler yasamissin Rabbim sonunu hayra cikarsin. Senin yaninda benim hic bisey degil sukretmem lazim. Bu arada ohss transferden once degil transferle birlikte oluyor opudan sonra baslayabiliyor sonrasinda transfer hatta soylenilene gore tutunmayla birlikte daha da artiyormus. Benim 1. De ohss dene seyden haberim bile yoktu. 2. De ohss riskim var diye bir embriyo konuldu iyiki bir embriyo konulmus boylece 3.Tarnsfere 2 embriyom kalmis oldu. Ins. Saglikla aliriz kucagimiza zor surecler tabi deiyecegim hic bisey yok. Ama ben umut tup bebegi soyle eledim. Esimde sperm testlerinde sikinti cikinca uroloji icin gittik gitmiskende tup bebek icin fiyat alalim dedik ama tup bebegin t sini bilmiyorum ilk dumur animiz cunku o an yeni ogrenmisiz basimiza gelecekleri filan. Neyse oradaki guya yetkili kisiyle gorusuyoruz ben bayan dr. Sordum bu islemleri yapacak bayan dr. Var mi diye yok dedi tuekiye capinda yok zaten filan diyip kendilerini ovmeye basladi. Ben icim buruk napalim sonucta dr. Durum belli diye icim buruk ayrildim eve geldim arastirmalara basladim ki ne prof.ler ne dr.lar var bayan. Cok zoruma gitti kadinin benim o nki duygulrimi hatta bir nevi cahilligimi kullanmasi. Esime dedim asla onlara kurus para kazandirmak istemiyorum diye. Oyle oldu tabi. Onemli olan labaratuvar teknikler ve embriyologlarinda kaliteli olmasi. Cunku bu surecte ne insanlarla karsilasiyoruz. Hakkimizda hakkinizda hayirlisi ins. Hersey cok guzel olur. Istanbula gelirken en ufak testine tahliline kadar getir ne var ne yok elinde dosyani hastanrden al mutlaka. Cok isine yarayacak malum bu isler kurtlar sofrasina donmus cok ciddi paralar donuyorcanım benim iyiki sizin gibi insanlar var,bana vakit ayırıp bu kadar detaylı yazdığın için çok teşekkürediyorum,umut oluyorsunuz bana.umarım meleklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim sana.evet benim sürekli tutup düşüyor,aslında kimyasal gebelikmi değilmi onu da bilmiyorum,ilkinde kese göründüğüne göre ilk gebeliğim kimyasal değildi ama,diğer ikisini bilmiyorum.aslına bakarsan hikayem uzun bunlardan önce normal yolla hamile kalıp 16 haftalıkken düşük yapmıştım.zaten o hamileliğimde hep kanamalıydı.düşüğün üstüne tekrar hamile kalamayınca rahim filmi çekilmiştim onda tüplerim boğum boğum çıktı ve septüm var denilince laparoskpi ve histereskopi ameliyatı oldum ama bu seferde tüplerim kapandı,antalya memorial tüp bebeğe gittim,genetik araştırmalar yaptırdım,bende sadece kan pıhtılaşması çıktı,eşiminde morfolojisi 0 çıktı,tabi biz şok üstüne şok yaşadık.birde ilk rahim filmimden sonra rahim girişinde sol tarafta bir ağrı yaşamaya başladım,üstünden 5 sene geçmesine rağmen o ağrıyı yaşıyorum ve aşırı akıntım var,doktorlar birşeyin yok diyorlar ama o ağrı hep orada bana miras kaldı.transferler sırasında tuvaletimi tutmak benim için ölüm çünkü o ağrıya baskı yapıyor.üstüne birde her transferden 5 gün sonra karnımın sağ alt tarafında inanılmaz ağrı yaşıyorum yani sanırım ohss ama benim bildiğim ohss transferden önce olunuyor ama benim hep transferden sonra.işte seçeceğim hastane ve doktor o kadar profosyenel olmalıki tüm bu detayları göz önüne almalı ona göre beni değerlendirmeli.birde era testi diye birşey duymuştum,o da sadece bahçecide mi var acaba yoksa şişli memorialdede varmı hiç biliyormusun?
kusura bakma çok uzun yazdım ama beni anlıyorsundur umarım,başıma arka arkaya hep olumsuzluklar geliyor çünkü.teşekkürederim yine.umarım benim içinde birgün bahar gelir!
canım benim senin içinde hayırlıs olsun annemler Kocaelide yaşıyor onlarda kaldık ordan gün aşırı gidip geldik istanbula transferimin ertesi gününde de izmire döndüm.istanbulda kalacak yer olayını nasıl çözebilirsin inan bilmiyorum ama eminim burda seni tecrübeleriyle yönlendirecek pekçok arkadaş vardır.allah yardımcın olsun gönlünce gelişsin herşeyinşaallah canım sonucunda pozitif olur,rabbim sanada meleğini kucağına almayı nasip etsin.bizi en güzel bizler anlıyoruz.sen şimdi izmire gerimi döndün yoksa hala istanbuldamısın,yani yatacak yer sorununu nasıl çözdünüz,çünkü bizim istanbulla hiçbir bağlantımız yok,yani tüp bebek tedavisini orada yaptırırsak nerede kalacağımızı bilmiyoruz,eşyalı bir ev tutarız diyoruz yada başka birşey bilmiyorum,siz nasıl çözdünüz?bu arada cevap verdiğin için sana da çok teşekkürederim.
Canim keske faydam olsa neler yasiyoruz ne surecler geciriyoruz yeri geliyor esler bile anlamiyor. Yazmak bisey degil. Bahsettigin eratesti su rahmin uygun zamanini belirleyip bekleyip transfer etmek gibi bisey dimi eger ayni seyden bahsediyorsak ispanyaya ornek gidiyormus oradan gelen sonuc uzerine transfer gunu belirleniyormus filan. Bunu evet sadece bahceci yapiyormus. Bu olayi bana sisli memorialdeki ayse h. Soyledi benim esimin sperm sayisi morfolojisi hareket vs. Hersey kotuydu beni muayene ediyor hersey 4×4luk. Tutunmaya kesin gozuyle bakiliyor ama sonuc negatif artik 2.den sonra nasil boyle diyorsunuz da boyle oluyor yapacak bisey yokmu diyince bundan bahsetmisti ama bu da krsin degil dedi. Sadece done yani bilgi sagliyormus biraz daha iste ne bileyim ama o bile umut degil mi sonucta. Canim srn cok buyuk seyler yasamissin Rabbim sonunu hayra cikarsin. Senin yaninda benim hic bisey degil sukretmem lazim. Bu arada ohss transferden once degil transferle birlikte oluyor opudan sonra baslayabiliyor sonrasinda transfer hatta soylenilene gore tutunmayla birlikte daha da artiyormus. Benim 1. De ohss dene seyden haberim bile yoktu. 2. De ohss riskim var diye bir embriyo konuldu iyiki bir embriyo konulmus boylece 3.Tarnsfere 2 embriyom kalmis oldu. Ins. Saglikla aliriz kucagimiza zor surecler tabi deiyecegim hic bisey yok. Ama ben umut tup bebegi soyle eledim. Esimde sperm testlerinde sikinti cikinca uroloji icin gittik gitmiskende tup bebek icin fiyat alalim dedik ama tup bebegin t sini bilmiyorum ilk dumur animiz cunku o an yeni ogrenmisiz basimiza gelecekleri filan. Neyse oradaki guya yetkili kisiyle gorusuyoruz ben bayan dr. Sordum bu islemleri yapacak bayan dr. Var mi diye yok dedi tuekiye capinda yok zaten filan diyip kendilerini ovmeye basladi. Ben icim buruk napalim sonucta dr. Durum belli diye icim buruk ayrildim eve geldim arastirmalara basladim ki ne prof.ler ne dr.lar var bayan. Cok zoruma gitti kadinin benim o nki duygulrimi hatta bir nevi cahilligimi kullanmasi. Esime dedim asla onlara kurus para kazandirmak istemiyorum diye. Oyle oldu tabi. Onemli olan labaratuvar teknikler ve embriyologlarinda kaliteli olmasi. Cunku bu surecte ne insanlarla karsilasiyoruz. Hakkimizda hakkinizda hayirlisi ins. Hersey cok guzel olur. Istanbula gelirken en ufak testine tahliline kadar getir ne var ne yok elinde dosyani hastanrden al mutlaka. Cok isine yarayacak malum bu isler kurtlar sofrasina donmus cok ciddi paralar donuyor
Merhaba. Bende yazdigin 2 merkez arasinda kararsiz kalmistim ama yakin cevremden bir kisinin umuttaki tedavisi olumlu sonuclanip, başka bir tanidigimin Memorial daki tedavisi olumsuz sonuclaninca umuta yoneldim.aslinda bunun kriter olmadigini sonucta herkesin durumunun farkli oldugunu bilsem de yine de doğal olarak olumlu olana yoneldim ve dr.ulun uluğ beyde tedaviye basladim.olumlu pozitif bi insan.cok şükür ilk denemede hamileyim.merkez iyi sorularina yanit aliyosun.ben memnun kaldim.ama duyduğum kadariyla ulun bey umuttan ayrilmis.sadece bayan doktor var sanırım suan.o dr. Hakkinda bilgim yok. Istersen iki merkezle de gorus ve oyle karar ver.bahceci fulyada da iyi dr.lar varmis.Allah kolaylik versin.nasip isi biraz da.Insallah hakjinda hayirli olur
Evet gerceevet canım ya ulun bey oradan ayrılmış eşim dedi.ama bu seferde fulyadaki laborantları devreye girmiş eşimi aradı,eşim konuşmadan memnun kaldı,benimde kafam karıştı,aklımda ulun bey vardı ama şimdi labaratuvar için fulyayı tercih etsem doktorum kim olacak bilmiyorum,herşey dört dörtlük olsun istiyorum,hem labaratuvar hem doktorlar.
Gercekten karar vermek cok zor ben de umutta on gorusme icin randevu aldigimda acaba sisliyede gitsemmi dedim ama kafami karistirmak ustemedim cunku ulun beyin methini cok duymustum ve randevudan sonrada dogru karar verdigimi anladim.evet suan ulun bey orda yok liv hospitale gecmis orda da tup bebek bolumu var ama sadece dr icin hic bilinmedik biryere gidilir mi bilemedim ama bahceci fulya da iyi dr.lar var.mesela dun show habere erbil yagmur cikti ismini burdan okumustum hep.surekli dusuk yapan bir kadinin bebegi olmustu.bence o adamla da bir gorus derim.sonrada sisli mi orasi mi kemdin karar verirsin.ben memorialahic gitmedim ama burdan okudugum kadariyla orasida cok iyi.burdaki arkadaslarin bebek haberlerinin cogu o merkezden.evet canım ya ulun bey oradan ayrılmış eşim dedi.ama bu seferde fulyadaki laborantları devreye girmiş eşimi aradı,eşim konuşmadan memnun kaldı,benimde kafam karıştı,aklımda ulun bey vardı ama şimdi labaratuvar için fulyayı tercih etsem doktorum kim olacak bilmiyorum,herşey dört dörtlük olsun istiyorum,hem labaratuvar hem doktorlar.
erbil beyi bende duydum ama kafam çok karışık,bende sürekli düşük yapan biriyim,yani hep tutuyor ama sonra düşüyor.evet memoriali de öven çok kaldım yine ortada,zaten herzaman böyle iki şık arasında kalır karar veremem,en sonunda kararsızlıktan vazgeçerim.Evet gerce
Gercekten karar vermek cok zor ben de umutta on gorusme icin randevu aldigimda acaba sisliyede gitsemmi dedim ama kafami karistirmak ustemedim cunku ulun beyin methini cok duymustum ve randevudan sonrada dogru karar verdigimi anladim.evet suan ulun bey orda yok liv hospitale gecmis orda da tup bebek bolumu var ama sadece dr icin hic bilinmedik biryere gidilir mi bilemedim ama bahceci fulya da iyi dr.lar var.mesela dun show habere erbil yagmur cikti ismini burdan okumustum hep.surekli dusuk yapan bir kadinin bebegi olmustu.bence o adamla da bir gorus derim.sonrada sisli mi orasi mi kemdin karar verirsin.ben memorialahic gitmedim ama burdan okudugum kadariyla orasida cok iyi.burdaki arkadaslarin bebek haberlerinin cogu o merkezden.
Isine karismak gibi olmasin ama eger olumlu olup dusuk yapiosan bence erbil beye git.eger internette dr.u arattirirsan hep buna benzer haberler var.forumdada okudum olumlu seyler yazilmis.erbil beyi bende duydum ama kafam çok karışık,bende sürekli düşük yapan biriyim,yani hep tutuyor ama sonra düşüyor.riali de öven çok kaldım yine ortada,zaten herzaman böyle iki şık arasında kalır karar veremem,en sonunda kararsızlıktan vazgeçerim.
anladım canım,eşimi biraz önce aradım ve erbil hocadan randevu almasını söyledim.eğer haftaya cumartesi randevu verirlerse cumada şişli memorialden aldım,ikisiylede görüşeceğim ve kararı o zaman vericem.ama tüm bunları araştırmak,telefonda konuşmak bile beni artık çıldırtıyor,sürekli ağlıyorum,psikolojim berbat.hep sıfırdan en baştan başlamak yoruyor beni,bazen eşim bile anlamıyor hislerimi.böyle direkt hastane odasına ışınlansam,sende şu şu problemler var sana şunları yapacağız deyip oracıkta yapsalar,sonra hiçbirşey konuşmadan transfer olsa,zaman çabucak geçse....o konuşmalar,tedaviler,en baştan anlatmalar,telefonla randevu almalar herşey yoruyor,ağlatıyor beni.Isine karismak gibi olmasin ama eger olumlu olup dusuk yapiosan bence erbil beye git.eger internette dr.u arattirirsan hep buna benzer haberler var.forumdada okudum olumlu seyler yazilmis.
Seni cok iyi anlayabilyorum ama biraz sakin olmalisin.biliyosun bu isin en buyuk dusmani stres.bende senin gibi merkez secerken falan cok stres olmustum ve nedense tedaviden korkup nasil olacak nasil sonuclanacak diye saatlerceaglamistim ama inan bana merkeze karar verip doktor bir rota cizdiginde rahatliyosun ve gunler cabucak heyecanla geciyor.o yuzden hic bosuna canini sikma.bu tedaviyi istedigi halde olamayanlar da var.hakkinda hayirli olsun tekrar.insallah Allah bu yolda ugras veren herkesin yardimcisi olsun.anladım canım,eşimi biraz önce aradım ve erbil hocadan randevu almasını söyledim.eğer haftaya cumartesi randevu verirlerse cumada şişli memorialden aldım,ikisiylede görüşeceğim ve kararı o zaman vericem.ama tüm bunları araştırmak,telefonda konuşmak bile beni artık çıldırtıyor,sürekli ağlıyorum,psikolojim berbat.hep sıfırdan en baştan başlamak yoruyor beni,bazen eşim bile anlamıyor hislerimi.böyle direkt hastane odasına ışınlansam,sende şu şu problemler var sana şunları yapacağız deyip oracıkta yapsalar,sonra hiçbirşey konuşmadan transfer olsa,zaman çabucak geçse....o konuşmalar,tedaviler,en baştan anlatmalar,telefonla randevu almalar herşey yoruyor,ağlatıyor beni.
Canım hamileligin hayirli olsun senin tum denemelerin memorialda miydi?bizde de sperm sayısı cok dusuk 5 milyon alti yani hareketli sperm de az morfolojimiz de sıfırdı sjzde de sayı bizim kada dUsuk muydu eger oyleyse bana da umut olursun dualarini eksik etme tatlimCanim keske faydam olsa neler yasiyoruz ne surecler geciriyoruz yeri geliyor esler bile anlamiyor. Yazmak bisey degil. Bahsettigin eratesti su rahmin uygun zamanini belirleyip bekleyip transfer etmek gibi bisey dimi eger ayni seyden bahsediyorsak ispanyaya ornek gidiyormus oradan gelen sonuc uzerine transfer gunu belirleniyormus filan. Bunu evet sadece bahceci yapiyormus. Bu olayi bana sisli memorialdeki ayse h. Soyledi benim esimin sperm sayisi morfolojisi hareket vs. Hersey kotuydu beni muayene ediyor hersey 4×4luk. Tutunmaya kesin gozuyle bakiliyor ama sonuc negatif artik 2.den sonra nasil boyle diyorsunuz da boyle oluyor yapacak bisey yokmu diyince bundan bahsetmisti ama bu da krsin degil dedi. Sadece done yani bilgi sagliyormus biraz daha iste ne bileyim ama o bile umut degil mi sonucta. Canim srn cok buyuk seyler yasamissin Rabbim sonunu hayra cikarsin. Senin yaninda benim hic bisey degil sukretmem lazim. Bu arada ohss transferden once degil transferle birlikte oluyor opudan sonra baslayabiliyor sonrasinda transfer hatta soylenilene gore tutunmayla birlikte daha da artiyormus. Benim 1. De ohss dene seyden haberim bile yoktu. 2. De ohss riskim var diye bir embriyo konuldu iyiki bir embriyo konulmus boylece 3.Tarnsfere 2 embriyom kalmis oldu. Ins. Saglikla aliriz kucagimiza zor surecler tabi deiyecegim hic bisey yok. Ama ben umut tup bebegi soyle eledim. Esimde sperm testlerinde sikinti cikinca uroloji icin gittik gitmiskende tup bebek icin fiyat alalim dedik ama tup bebegin t sini bilmiyorum ilk dumur animiz cunku o an yeni ogrenmisiz basimiza gelecekleri filan. Neyse oradaki guya yetkili kisiyle gorusuyoruz ben bayan dr. Sordum bu islemleri yapacak bayan dr. Var mi diye yok dedi tuekiye capinda yok zaten filan diyip kendilerini ovmeye basladi. Ben icim buruk napalim sonucta dr. Durum belli diye icim buruk ayrildim eve geldim arastirmalara basladim ki ne prof.ler ne dr.lar var bayan. Cok zoruma gitti kadinin benim o nki duygulrimi hatta bir nevi cahilligimi kullanmasi. Esime dedim asla onlara kurus para kazandirmak istemiyorum diye. Oyle oldu tabi. Onemli olan labaratuvar teknikler ve embriyologlarinda kaliteli olmasi. Cunku bu surecte ne insanlarla karsilasiyoruz. Hakkimizda hakkinizda hayirlisi ins. Hersey cok guzel olur. Istanbula gelirken en ufak testine tahliline kadar getir ne var ne yok elinde dosyani hastanrden al mutlaka. Cok isine yarayacak malum bu isler kurtlar sofrasina donmus cok ciddi paralar donuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?