Acil Türkçe-Almanca Çeviri yardım!!

Lambrusco

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2010
3.692
437
0
- Yurtdışı
Arkadaşlar nişanlım alman, ama biz inglizce anlaşıyoruz hiç almancam yok, doğumgünü hediyesinin notuna ekleyeceğim şu satırları biri çevirebilir mi?

Beraber doğumgününü kutlamamıza sadece bir yıl kaldı, sadece bir yıl daha sürecek bu hasret, iyi ki benimsin ve iyiki doğdun sevgilim....

Umarım almanca bilen birileri bana yardım edebilir, çeviri sitelerine hiç güven olmuyor

annem nişanlıma türkçe umarım çok mutlu olursun yazmış, o çeviri sitesinde çevirince, UMARIM CEHENNEME GİDERSİN yanıtını almış:1::1::1:

böyle bir yanlışlık olsun istemiyorum:)

canim
yardimci olabilirim amabu söyledigin cümleler almancaya cevrilince cok manali gelmiyor

baska türlümü yazsak

Es dauert nur noch ein Jahr bis wir dein Geburtstag zusammen feiern können...
Ich bin froh das es dich gibt...
Herzlichen glückwunch zum Geburtstag mein schatz...

evlenince nasıl anlasacaksınız peki

meraklanmayin cok güzel gidiyor :)

bizim 10-12 yil önce durumumuz da ayniydi. mecburen sadece ingilizce konusuyorduk... ama evlendikten sonra ben almanca esim türkce ögrendi. simdi hangi dil denk gelirse o dili konusuyoruz... hatta bazen farketmeden tek bir cümle icinde 3 dili de kullandigimiz bile oluyor kaydirigubbakcemile3 3 ü birarada cok süper oluyor . 3 dilde derdini paylasabilmek ayri bir güzel yerimseniben

konu sahibi arkadasa : senin yazdiklarin türkce de cok anlamli cok güzel ama almancada ayni duygulari vermiyor maalesef.... ben senin durumundayken kisacik bir not yazmistim... cok hosuna gitmisti... hala da söyler cok güzeldi diye... belki isine yarar sen de öyle yapabilirsin... ben sadece '' du bist alles für mich'' yazmistim... sen benim herseyimsin...

Son düzenleme:
Es dauert nur noch ein Jahr bis wir dein Geburtstag zusammen feiern können...
Ich bin froh das es dich gibt...
Herzlichen glückwunch zum Geburtstag mein schatz...

ay canım çok teşekkür ederim ya:)

Sana güveniyorum kartın üzerine böyle yazacağım o zaman:)

Çok sevindim sağollll:)alkisalkisalkisvereliniortak:1hug:

meraklanmayin cok güzel gidiyor :)

bizim 10-12 yil önce durumumuz da ayniydi. mecburen sadece ingilizce konusuyorduk... ama evlendikten sonra ben almanca esim türkce ögrendi. simdi hangi dil denk gelirse o dili konusuyoruz... hatta bazen farketmeden tek bir cümle icinde 3 dili de kullandigimiz bile oluyor kaydirigubbakcemile3 3 ü birarada cok süper oluyor . 3 dilde derdini paylasabilmek ayri bir güzel yerimseniben

konu sahibi arkadasa : senin yazdiklarin türkce de cok anlamli cok güzel ama almancada ayni duygulari vermiyor maalesef.... ben senin durumundayken kisacik bir not yazmistim... cok hosuna gitmisti... hala da söyler cok güzeldi diye... belki isine yarar sen de öyle yapabilirsin... ben sadece '' du bist alles für mich'' yazmistim... sen benim herseyimsin...

Çok teşekkür ederim yanıtın için, o zaman bunu da mektubun sonuna yazayım ben:) Eski dönemlerdeki gibi mektuplaşmayı çok seviyoruz :)

Merak eden arkadaşlara söyleyeyim, interpal diye bir yabancı arkadaşlık sitesi var, aslında amacım sadece inglizcemi geliştirmekti, gel zaman git zaman konuşa konuşa ruh eşimi bulduğumu fark ettim:)

O şimdilik az türkçe biliyor yani sadece kelimeler, ben de almancayı aynı şekilde, bir kaç kelimeden ibaret,
fakat gerçekten mesaj yazarken 3 dili de kullanıyoruz.

Mein alles, i miss you çok :)

heheheee:)

veya, mein atem, you are so beautiful ama çok çok ama çok:)

bunun gibi:)

Peki siz Yurtdışında mı yaşıyorsunuz? Ne kadar sürede almancay öğrendiniz ve eşiniz Türkçe'yi????

kaydirigubbakcemile3

Bir de, bir şey daha soracağım , biz önümüzdeki yaz evlenmeyi düşünüyoruz, benim okulum haziranda bitiyor, ve temmuzda evlensek, ben direk onun yanına yerleşebilir miyim? Sanırım avusturyada ya da hollandada yaşayacağız..Bazı arkadaşlar 2 3 ay Türkiyede bekliyorsun diyor ama nedenini kimse bilmiyor bir fikriniz var mı?

biz su anda yurt disindayiz... ama hem tr de hem burada yasadik. yasklasik 3 yilda her dili kullanmaya basladik diyebilirim. su anda ilk lafa baslayan hangi dilde basladiysa o dilde devam ediyoruz cogu zaman... ama ingilizce azaldi zamanla...

evet bekleme konusu dogru... ( almanya icin konusabilirim ama bildigim kadariyla digerlerid e ayni) esinizin evlendikten sonra memelekete gidip is ve ev ayarlamasi lazim. sonra sizi yanina almak icin basvuruda bulunuyor. siz de tr de konsolosluga basvuruyorsunuz gerekli evraklarla... tüm arastirma isleri 2-3 ay sürüyor. ( evliliginizin gercekligi, sizin adli kayitlarinizi falan inceledikleri icin vakit aliyor ) sonra onayiniz geldiginde vizenizi alip gidiyorsunuz. turist vizesiyle giderseniz vermiyorlar oturma iznini.. beklemek gerek ...

3 yıl çok iyi bir zaman bunu duyduğuma çok sevindim, ve tabiki güzel bir örnek duymak da beni daha çok rahatlattı, ne kadar emin olsam da, herkesin ayrı bir laf söylemesi tabiki bazen açıklayamadığınızda problem olabiliyor.

Gerçekten baya meşakatli bir işlem sanırım. Almanya olsaydı bir de A2 seviye almanca öğrenmem gerekecekti.

Aslında evlendikten sonra ayrı kalmayı hiç istemiyorum. O zaman aynı süre içerisinde bir de 2 aylık akraba ziyareti vizesine başvurup, hiç değilse burda Tr de beklememiş olurum, onun yanında beklerim...Ama sanırım bu olmaz, olsaydı herkes öyle yapardı beklemek yerine:)

Ya da dil okuluna falan yazılıp öğrenci olarak gitmek lazım sanırım..

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum bonibon..

oturma izni basvurusunu tr den yapmak ve bu süre icersinde de tr de beklemek gerekiyor.. oraya gitmek icin 2. bir vize vermiyorlar bu bekleme süresinde maalesef... yoksa dediginiz gibi ne güzel olurdu :)

ama sonunda sevdigine kavusmak olunca katlaniyor insan bu ayriliga. hem hazirliklar falan heyecanli oluyor :)

siz kendinizden eminseniz kimsenin kafanizi karistirmasina izin vermeyin derim.. yanliz ufak bir ayrinti. siz evlendiginiz gibi hemen yurt disina cikacaksiniz. hem evlilige ayak uydurma, hem esinizi tam anlamiyla tanima hem de yeni ülke, cevre biraraya gelecek. biraz zorlanabilirsiniz. ben sansliyim. biz tr de tanisip evlendik, yasadik... sonra geldik ...

sonradan akliniza takilan birsey olursa özel mesajla da sorabilirsiniz... bakmayabilirim konu kapandi diye :)

Back