• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil tavsiyelerinizi bekliyorum

bffean

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
429
410
323
Manisa
Merhaba arkadaşlar ben daha öncede bu konuyla ilgili mesaj yazmıştım ama hala aynı derttle uğraşıyorum 3,5 senelik evliyim eşimde bende çalışıyoruz.direk konuya giricem ben çünkü kafayı yemek üzereyim eşimin bir evi var kendi almış evlendiğimizde 7 sene borcu vardı biz evlendikten birkaç ay sonra evin borcunu ailesinin ödediğini söyledi halada onlar ödüyormuş.bende hafta sonu dedim ki o evi satalım birazda bankadan para çekelim daha iyi bir yerde hemde kendimizin oturacağı bir ev alalım,çünkü o evde şuanda ailesinden birkaç kişi oturuyor.bana dediki o evi unut o ev hayatta satılmaz o evde ailedeki herkesin hakkı var hem o evim 9 sene borcu var dedi.tamam dedim sustum
sonra para biriktirelim dedim ama kredi kartının borçları varmış onada yok diyor,o zaman ben aldığım maaşın hepsini biriktiriyim sadece içinden kendime harçlık alayım ve evin tüm masrafını sen yap dedim onada olmaz dedi,bana sen evin tüm masrafını yap ben para biriktiriyim dedi. yani onada yanaşmadı.eşim kirayı ödüyor bense market alışverişini,faturları ve gazı ödüyorum ama eşim bana sen napıyorsun ki diyor yani ben hiçbişey yapmıyormuşum.yılbaşında alışveriş yap dedim bana kızdı market alışverişi senden dedi git sen al dedi bana.
YA ARKADAŞLAR BANA GERÇEKTEN AKIL VERİN NE YAPMAM LAZIM,BU ADAMDAN ÇOCUKTA YAPILMAZKİ ZATEN GELMİŞİM 34 YAŞINA,BEN GELECEKLE İLGİLİ PLAN YAPAMIYORUM ÇÜNKÜ GÜVENEMİYORUM.NE YAPMALIYIM BANA AKIL VERİN.

Kendi birikim yapmıyor sana da yap demiyor.İkinizin birlikte birikim yapmasınada yanaşmıyor.O halde bu evlilikte pek birlik yok.O halde sen kendin yapacaksın birikimini tasarrufunu.Bana çok tuhaf gelmiştir evliliklerdeki ayrı gayrı birikim ama bazı eşler yanaşmıyorsa bu durumda yanlız birikim yapmak en mantıklısı görünüyor.

evlilik birlik değil midir?

:44::44:

sizde sen- ben davası girmiş. birlik yok. zaten bütçeniz de ayrı olmuş. kendin biriktirirsin o zaman:34: kendini güvenceye almak gibi bak o zaman.

Kalan parandan zırnık koklatmıycan bildiğini okuycan o zaman , ama bir aile mantığına uyan bir davranış değil bence :44::44:

Diyorum arkadaşım ben yapıyorum birikim bana karışma diyorum,bak masraflarıda bana yıkma yetiştiremiyorum elimde para kalmıyor ve kredi kartınada yüklenmek istemiyorum diye bana verdiği cevap aynen şöyle,sen para biriktirirsen ilerde o paraya benim param dersin sen diyor,ve aldığım her giysi yada aksesuarlara karışıyor bende kendim alıyorum kendim ödüyorum diyorum öyle çok bişey aldığım da yok çünkü lüks yaşayan bir insan değilim.

Onun gibi davran sende... Fatura bile ödeyemiyorsun ben ödüyorum de bi daha ağzını bile açamaz... Çok kızıyorum böyle erkeklere..bide erkeklik taslamıyorlar mı... :41:

Diyorum arkadaşım ben yapıyorum birikim bana karışma diyorum,bak masraflarıda bana yıkma yetiştiremiyorum elimde para kalmıyor ve kredi kartınada yüklenmek istemiyorum diye bana verdiği cevap aynen şöyle,sen para biriktirirsen ilerde o paraya benim param dersin sen diyor,ve aldığım her giysi yada aksesuarlara karışıyor bende kendim alıyorum kendim ödüyorum diyorum öyle çok bişey aldığım da yok çünkü lüks yaşayan bir insan değilim.

Kişi kendinden bilirmiş işi..demekki kendisi biriktirse benim param diyecek.Üzgünüm ama eşiniz çok bencilce davranıyor.

Ne yapmalıyım arkadaşlar bana sanki geçici bir hayat yaşıyormuşum gibi geliyor insan eşine güvenerek bir gelecek hazırlamak çocuk yapmak istiyor ama korkuyor bu nasıl bir hayat ya.
konuşsam anlamıyor bile,nasıl davranmalıyım ne konuşmalıyım yada ne yapmalıyım bana yardım edin.

herkes kendi yağında yoğrulacaksa aynı evde yaşamanında bir anlamı yok ki birlik güven kavramları olmadıktan sonra evliliğin ayakta durması çok zor.

ikinizde çalışıyorsunuz ki ev giderlerinin yarsını siz yüklenmişsiniz. Eşiniz sadece kira ödediği halde kredi kartı borcu olması da ayrı bir soru işareti. Birlikte hareket ederseniz borçta kalmaz ev arabada alınır.

cnm ztn çok geç evlenmişsin, ilk evliliğinmi bilmiyorum. diğer konularını okudum şmd. eşin gerçekten rezil biri. sen ayrılıcam dediğinde sana,düğüne çok masraf yaptım öldürürüm seni. rezil ederim demiş..
daha neler neler.. şimdi birde bu son konu, şöyle sorayım: sen çocuk istiyormusun? böyle ucuz bi adamdan çocuk yapılmaz :19:
ama gel gelelim yaşın 34 :26: boşanacaksın da, yeni biriyle tanışıp evleneceksin de, cocuğun olacak.. :50:
işin çoook zor çooooookkk :50:
iki ucu b.klu değnek misali.. içim karardı yaavv :25: ne dertler var.. Allah yardımcın olsun..

arkadaşım ev ve arabada alınırda adam bana nişanlıyken biz aldığım o evi satarız üzerinede para koyar yeni bir ev alırız diyordu ama evlendikten sonra döndü adam,şimdi bana alıyorsan al ev bana ne diyor,benimde zoruma gidiyor ben adama ev alıcam ama ailesi onun aldığı evde oturacak bu benim çok zoruma gidiyor.

e$iniz garip davraniyor gerçekten
bizdede e$im kira ve faturalari oderdi bende evin ali$veri$ini oduyordum
iama kimizde birikenide yine ayle için harciyoruz sonuçta
son aylarda bunun yuzunden tarti$ma çikdi,e$im herseyi oduyo,bende tatil için para biriktiriyorum
ayni kapiya çikyo yani :)

sizin olayda evli gibi bi durum yok ,yakinda yeyip içtiginizide hesaplarsiniz, sen az yedin çok yedin ben odedim vs gibi:s

oteki para vermediginiz evi satmayida bi daha teklif etmeyin onda kocaniz hakli

evet ilk evliliğim öyle çok geç bir yaşta evlenmedim 30 yaşımdaydım evlendiğimde,yıl sonunda 34 olucam,çocuk istiyorum evet ama dediğin gibi bu adama güvenipte çocuk yapılırmı orası meçhul zaten oda istekli değil,ben sadece nasıl davranmalıyım ne konuşmalıyım diye soruyorum.evet zor bir durum içindeyim problemli bir evlilik,ama sende baya moralimi bozdun pelus arkadaşım ismi yanlış hatırlamışta olabilirim.

arkadaşım ev ve arabada alınırda adam bana nişanlıyken biz aldığım o evi satarız üzerinede para koyar yeni bir ev alırız diyordu ama evlendikten sonra döndü adam,şimdi bana alıyorsan al ev bana ne diyor,benimde zoruma gidiyor ben adama ev alıcam ama ailesi onun aldığı evde oturacak bu benim çok zoruma gidiyor.

ama o evin borcunu siz odemiyorsunuz ki aylesi oduyor
yanli$mi anladim
bu adamdanda çoccuk yapilmazki
al sen bak çocuga der:44:

ama o evin borcunu siz odemiyorsunuz ki aylesi oduyor
yanli$mi anladim
bu adamdanda çoccuk yapilmazki
al sen bak çocuga der:44:

vallahi der,sen doğurdun başının çaresıne bsak der
eşiniz cok bencil gibi görünüyor,evliliği anlayamamış galiba

arkadasim bencil adamla yasamak zor
gencsin daha
iyi düsün
kendime güveniyom yok demissin
neden ??
daha yasin genc isin gücün meslegin var

Merhaba arkadaşlar ben daha öncede bu konuyla ilgili mesaj yazmıştım ama hala aynı derttle uğraşıyorum 3,5 senelik evliyim eşimde bende çalışıyoruz.direk konuya giricem ben çünkü kafayı yemek üzereyim eşimin bir evi var kendi almış evlendiğimizde 7 sene borcu vardı biz evlendikten birkaç ay sonra evin borcunu ailesinin ödediğini söyledi halada onlar ödüyormuş.bende hafta sonu dedim ki o evi satalım birazda bankadan para çekelim daha iyi bir yerde hemde kendimizin oturacağı bir ev alalım,çünkü o evde şuanda ailesinden birkaç kişi oturuyor.bana dediki o evi unut o ev hayatta satılmaz o evde ailedeki herkesin hakkı var hem o evim 9 sene borcu var dedi.tamam dedim sustum
sonra para biriktirelim dedim ama kredi kartının borçları varmış onada yok diyor,o zaman ben aldığım maaşın hepsini biriktiriyim sadece içinden kendime harçlık alayım ve evin tüm masrafını sen yap dedim onada olmaz dedi,bana sen evin tüm masrafını yap ben para biriktiriyim dedi. yani onada yanaşmadı.eşim kirayı ödüyor bense market alışverişini,faturları ve gazı ödüyorum ama eşim bana sen napıyorsun ki diyor yani ben hiçbişey yapmıyormuşum.yılbaşında alışveriş yap dedim bana kızdı market alışverişi senden dedi git sen al dedi bana.
YA ARKADAŞLAR BANA GERÇEKTEN AKIL VERİN NE YAPMAM LAZIM,BU ADAMDAN ÇOCUKTA YAPILMAZKİ ZATEN GELMİŞİM 34 YAŞINA,BEN GELECEKLE İLGİLİ PLAN YAPAMIYORUM ÇÜNKÜ GÜVENEMİYORUM.NE YAPMALIYIM BANA AKIL VERİN.

Kusura bakma ama eşin eş gibi değil de sanki ev arkdaşı gibi davranıyor sana, eş sorumluluğu çok başka bir şey, eğer bebek yapsan afedersen
zevki benden bebek doğunca cefası senden der, bence de güvenme, yerinde olsam maaşımı kendim biriktirirdim haber de vermezdim.
Allah yardımcın olsun zor bu evlilik işleri.

zaten artık ayrılmayı ciddi ciddi düşünüyorum,adama söylüyorum bak biz bir aileyiz sen bizi bir aile olarak kabul etmiyorsun o yüzden benimle ilgili bir gelecek planı yapmıyorsun diyorum ayrıl diyor.beni psikoljikmen yıkmaya çalışıyor bana dul kadın olacaksın türkiyede dul kadınlara ne gözle bakılıyor diyor ben erkeğim gider istediğimi bulurum diyor.

şimdiki erkeklere anlam vermeıyorum eskıler eslerı calısmasın ısterlerdı sımdıkıler ıse calısıyor dıye sonuna kadar kullanıyorlar bu durumu:@

mutlaka ondan gizli para bırıktırmeye calıs. aıleden para gızlenmez denır ama baksana o senınle aıle olmayı kabullenememıs benımkınden beter:S

Back