Acil... Okuldan atılacağım:(((

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahhhu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim çok yakın bir arkadaşım uzaklaştırma aldı bu yüzden, hoca bunda şüpheli davranışlar görüyor ve elindeki kağıdı görüyo tabi çocuk kağıdı ortadan kaldırmak için ağzına atıyor çiğniyo çiğnniyo yutamıyo hoca da o tükürüklü kağıtla beraber 1 dönem uzaklaştırma verdirdi çocuğa. hocayla da aram iyidir 3 sene oldu hala saklıyo o kopya kağıdını. uzaklaştırma alırsan eğer (inşallah almazsın) muhtemelen bursun kesilir canım.

senin taktiğin şu olsun ama, yazdım sadece çekerken görmedi kolumu açmadığım için şüphelendi kolumu açsaydım eğer sıraya dayar zaten rhat rahat bakardım filan diye uydur. hazır finaller zamanı tırstım valla bi kaç dersten kopya hazırlıcak biri olarak.

ama sultan hoca bana dedı kı ınsallah ben olmam heyyette cok kırıldım cunku senın kadar ıyı bır ogrencının boyle yapmasını beklemezdım dıo baska bısey demıyor(( sunum yapmıstım dersınde cok begenmıslerdı sınıf alkıs falan tutmustu hatta vızesınden 27 almıstım 40 uzrınden sınıfın ılk 5 ının ıcındeydım ama gettıı hepsıı gettıııı hukuktamı asısstan senın akraban

Son düzenleme:
ama senın yınede sansın var cunku basarılı bır ogrencısın sansını sonuna kadar zorla tatlım dualarım senınle

Son düzenleme:
Canım benim ya durumun bu kadar ciddi olduğunu bilmiyodum :1shok: bencede git dekanla konuş durumunu ne zorluklarla okuduğunu anlat annenin ne kadar üzüleceğini anlat biraz vicdanları varsa kesmezler bursunu yarn acilen konuş dekanla :çok üzgünüm:

canımmm yaa ne kadar üzgün olduğunu çok iyi anlıyorum ben de arkadaşımın imzasını atmaktan aynı korkuları yaşamıştım. dsiplin cezası alırsan bursun kesiliyor canım maalesef o nedenle yapabileceğin tek şey dekana kendini çok güzel anlatman her yönden ve de araya hoca da sokarsan yararı olur tatlım.kim kopya çekmedi acaba öğrencilik hayatında isteyip de çekemeyen olmuş olabilir o ayrı.çok iyi anlıyorumm çoook çalışıp da kalıcam korkusuyla hatırlamak için birşeyler karalamayı oraya buraya..

offf sinir oldum yaa. çok üzüldüm tatlım. vallahi aramızda üniv. hocası falan vardır illa ki. kızmasınlar, alınmasınlar ama bazılarının egoları ve amiyane tabiriyle totocukları :) pek bi tavan yapıyor bazen. he he heee böcükkk öğrencilerrr diye bakıyorlar. (örnek: yer HÜ. yıl:96 annemle babam ayrıldılar. ben de anneme yük olmayayım diye çalışmaya bşlayacağım. son senem. devam zorunluluğu var. bölüm başkanına gittim durumu anlattım ki muaf olayım yoklamadan. vallahi bana bir bakış attı kendimi böcük gibi hissettim. sesini şişire şişire " kızıııım. devamsızlık hakkını veririm ama benim dersimden geçemezsiiin" dedi. VE GEÇİRMEDİ. ben de dellendim. okula ara verdim. 5 yılıma maloldu. sonra bir ameliyattan uyanırken narkozun etkisiyle zat-ı şahanelerine küfürleri sallamışım aradan 5 yıl geçmesine rağmen. doktor bile şaşırmıştı. "senin bir hocan varmış. böyle böyle yapmış. galiba çok kızgınsın ona" demişti. ) eh böylelerinin yanında çok değerli, bir zamanlar öğrenci olduğunu unutmamış hocalar da var. onlara da sevgilerimi yolluyorum. a.s.
tamam. kabul. doğru birşey değil yaptığın. ancak alacakları ağır bir kararı vicdanlarında öderler mi bilemem. hayatı hata yapa yapa öğreniyoruz genç arkadaşım. eminim seni anlayabilecek değerli hocaların vardır. belki de sadece korkutuyorlardır.
tatlım anneciğinle de konuş istersen. bir de şeyi sormak istiyorum. sen hukuk okuyorsun madem. hakkını hukukunu biliyorsundur bir öğrenci olarak. bir yönetmelik bilmem ne yok mu ki bu konularla ilgili? ne diyor ki o? zamanında biz pısırık pısırık birşey deyip hakkımızı arayamamıştık. sen mücadele et bari. ayyy ne desem . çok üzüldüm ben yaaa. offf.

bir de arkadaşın dediği gibi kabul etme kesinlikle çekmedim de çok çalıştığını kalmaktan korktuğun için birşeyler karaladığını falan söyle canım ama kesinlikle bakmaya yeltenmedim de

ah cnm kopya çekmek yerne hakkıyla geçmeyi deneseydin ama olan olmuş artık inş köt bi son olmaz elinden geldiğince öğretmenerinle yapıcı konuşmaya çalış bu yaptığından büyük ders alıp çok utandığını söleyebilirsin belki insafa gelirler allah yardımcın olsun..

çok katılıyorum -tatlicadiarzu-
bizim finallerde 1 kızı yakalamışlardı koluna yazmıştı o da, kağıdını alıp 0 verdiler o kadar. hiç uzaklaştırma vs. olmadı. sınavlarda da birsürü kişiyi uyarıyorlar bakma etme şeklinde, millet de gayet çekiyor.
ama ben devlet üniversitesindeyim, vakıflarda burs kesmek için bilerek yapıyorlardır kesin orası. napabilirsin hiç bilmiyorum, tek yol hocalarını ikna etmen, o da zor gibi görünüyor :çok üzgünüm: inşallah atlatırsın canım yaa, o kadar emek vermişsin. :teselli:

december, hayatımda hiç kopya çekmediğim gibi üniversitede de çeken çok az insan gördüm, demek ki insanın bulunduğu yer de önemli bir faktör, burda zaten kopya çekenler değil, kopya çekmediği halde üstünde kopyayla yakalanan biri var ve şimdiye dek herkes kopya da çekmiş olsa bunu normal karşılamazlar. olay duyulmadan üstü kapatılabilirdi sınıfta ya da asistan arkadaş sadece kağıdı alıp hocayla görüşebilirdi, ama olay büyümüş ve duyulmuş, inşallah arkadaşa sırf diğerlerine örnek olsun diye kötü bir şey yapılmaz; çünkü bu biraz da şans, sen çekersin yakalanmazsın, o yakalanır bir şey olmaz, bu da çekmediği halde olay bu hale gelmiş işte.

Öncelikle çok geçmiş olsun...
Bence hemen okulunuzun öğrenci-eğitim-öğretim v.s ile ilgili yönetmeliğini bulun iyice bir okuyun...Hemen kendiniziyıpratmayın yaniii...
Yönetmeliklerde hangi durumlarda ne tür cezalar verilir, adımları nelerdir muhakkak yazar..Bir bakın bakalım, belki ilki uyarı-kınama dır..

Ayrıca yönetmeliği okumanız sizin için de faydalı olur, okul yönetimi keyfi bir uygulama yapamaz,siz de savunmanızı ona göre hazırlarsınız...

Biliyorum çok zor belki imkansız kadar ama, ailenize konuyu muhakkak açın derim ben...Sonradan duyarlarsa daha kötü olur, en azından şimdi bir şekilde yardım etmeye çalışırlar ne kadar üzülseler de...
Karar verildikten sonra söylemeniz daha kötü, olmuşla ölmüşe çare yok misali...

maalesef arkadaslarımm maleseff yonetmelıkler benı korumuyor yok un dısıplın yonetmelıgıne gore 1 yada 2 yarıyıl uzaklastırma yazıyor ,okul ıse bursun sona erme kossulları arasında dısıplın cezası almıs olmak yazıyor((
ama ben tabıkı hakkımı korumakıcın ugrasacagım bılemıyorum saglam tanıdık olsa hallolurdu ama yokk bulamıyorum aramadıgım yer kalmadı artık...

öncelikle çok üzüldüğümü belirtmek isterim cnm ben de üni de okuyorum ve bu sene uzatmalı senem bi çok arkadaşıım kopya çekebildiği için haketmedikleri halde mezun oldular bunu zaten kndileri de diyor çekmesek 8 yılda zor mezun olurduk die..yani bu kopya işinde sen tek değilsin..hangi özel üni de okuyosun bilmiorm ama nie kopya gereği duydunki..çoğu özel üni de yaz okulu bile ücretsiz burslu öğrencilere..yani keşke çekmeseydin....kaldı ki burslu kazanmışsın zoru başarmışsın şimdi nie kolaya kaçıp kopyaya yelteniosn.

eğer disiplin kurulunda ceza alırsan bu ömrün boyunca karşına çıkıcak.iş bile zor bulursun sen nereye cezan seninle yani...
ne yap et ceza alma.ailene anlat onlar gisin devreye..geçmiş olsun

mrb oncelıkle gecmıs olsun..
oncelıkle kopyayı cekerken yakalndıysan kotu..gercekten cıddı sonuclar dogurabılır..bence bursun kesılmesınden onemlı seyler var..sıcılıne ıslemesı gıbı..ama bu olay ılk defa basına geldıyse ılk kınama cezası verırler..okuldan uzaklastırma.v.s v.s olabılır..

saolun arkadaslar ...
yarın bır dekanla konusmayı deneyecegım bakalım ya yarına sınavım var ve bana hoca gır sınavlarına dedı ama bır kafa varkı bende ben kıtaba bakıyorum kıtapta bana anlayacagınız bu kafayla sınavları nasıl verecegımı bende bılemıyorummmmmm((((((((( ama verırsem hepsını belkı bana artı bır sans dogurabılır bosuna calısmıs da olabılırım bılmıyorum bılemıyorum oooffffffffff offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

cok yanlis yapmissin keske yapmasaydin olsun bundanda bir ders almissindir.hayatta kopya cekmedim cekmemde.nasil cesaret ya otuurp calismak varken kolaydan yoldan diploma oh ne ala memleket.boyle kopya ceken insanlar doktor hemsire vs. olunca sonucta aci oluyor maalesef igne yapmayi bilmeyen hemsireler var. cok yazik.

yapilabilecek en basit yol mecbur ailene soyliyeceksin onlarda gidip yonetimle gorusecek .yoksa senin tek basina halledebileceigin birsey olmaktan cikmis durum.

birdaha da asla yapmassin umarim.

arkadasım gunlerce calısmıstım ben zaten o sınava haksız kazanc saglayan bırı olsam bu kadar uzulmem oss yı kazanamam artı yatay gecısı basaramazdım sadce anayasa gıbı bır ders gecılmesı cok zor oldugundan ve benım bır donem dahı uzatacak durumum olmadıgından bı an seytana uydum kı cekmedım de..................

bitanem ya aranın iyi olduğu bi öğretmenle falan konuşsan belki bi faydası olur yani yada ne biliyim idarecilerden özür dilesen

çok üzüldüm gerçekten.
burslu okuduğun için bu kadar katıdırlar diye düşünüyorum.
notların gerçekten yüksekmiş neden böyle bişeye giriştin ki
biber'e katılıyorum belki öğretmenlerinle konuşsan rica etsen, belki bir işe yarar.
denemekte fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…