• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları ACIL nolur bebegım dustu radyasyon..................

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Masallah suphanallah tebarekeallah Allahim korktugun yere ugratmasin yavrunu korusun melek gibidir onlar ben cok korkuyorum bi dusmeden falan her isi birakip yavrularimiza bakicas buyuyene kadar napalim duse kalka buyuycekler Allah baska dert vermesin

Canim çok geçmiş olsun. Eşim radyoloji doktoru. Islem yaptığında yoğun radyosyona maruz kalıyor maalesef :( bebeğini banyo yaptır ve yoğurt yedir

çok geçmiş olsun..bizde kızımın kafa bölgesinden röntgen çektirirken kurşun önlük kullanmamıştık..çok ağır oluyor zaten taşıyamazlar..bol bol yoğurt yedirin içinizi de ferah tutun..bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

benim oglum 15 aylik felandi....Annemlere gitmistim nasil oldu birden anlayamadan ustune eski model tv dustu.....
tek hatirladigim cigliklarim birde tvyi firlatisim.... burnu kaniyordu yavrumun anli sisti.....
Hemen yatirdilar....iki defa ilac verdiler....tv ustune duserken agladimi yoksa uyumakmi istedi diye sordular.....
cok sukur aglamisti kusma felan olmadi....
ama haataneye giderken arabada kac kere. uyumak istesede izin vermedim......
neyse gozetim altina alindi.... birkac saat birsey yedirmediler oglum ac oldugu halde.....

sabah yine dr muayene etti kustumu felan diye sukur kusmamisti....
filim herhangi birsey cwkilmicekmi dedim israrla dr yok dedi gozetimizdeydi felan dedi sadece agri kesici felan verdiler sisligide bir hafta sonra indi...
benim teyzemde almanyada dr ona sordum radiyolojiye gondermediler birsey felan olmaz dimi verdigi cevap cocuklarda radyasyona magruz kaldigi icin ilerde kansere sebep olabiliyormus onun icin mecbur kalinmadan cocuklara cekme taraftari degiller oglunu gozetim altinda tutmuslar gozlemlemek icin.... cok sukur ogluma birsey olmadi....
sizede gecmis olsun insss birsey olmaz yavrunuza....
belkide sadece yurt disinda boyle....

Son düzenleme:
benim oglum 15 aylik felandi....Annemlere gitmistim nasil oldu birden anlayamadan ustune eski model tv dustu.....
tek hatirladigim cigliklarim birde tvyi firlatisim.... burnu kaniyordu yavrumun anli sisti.....
Hemen yatirdilar....iki defa ilac verdiler....tv ustune duserken agladimi yoksa uyumakmi istedi diye sordular.....
neyse gozetim altina alindi.... birkac saat birsey yedirmediler oglum ac oldugu halde.....

filim herhangi birsey cwkilmicekmi dedim israrla dr yok dedi gozetimizdeydi felan dedi sadece agri kesici felan verdiler sisligide bir hafta sonra indi...
benim teyzemde almanyada dr ona sordum radiyolojiye gondermediler birsey felan olmaz dimi verdigi cevap cocuklarda radyasyona magruz kaldigi icin ilerde kansere sebep olabiliyormus onun icin mecbur kalinmadan cocuklara cekme taraftari degiller oglunu gozetim altinda tutmuslar gozlemlemek icin.... cok sukur ogluma birsey olmadi....

Sizede buyuk gecmis olsun. Tüylerim ürperdi okurken. Ama yurtdışında ne güzel, bizde hemen röntgen, tomografi vs.

yurtdışında birde mutlaka kurşun önlük giydirildiğini biliyorum, bizde hak getire... maalesef insan hayatı o kadar ucuz ki. Bizim bilinçlenmemiz gerekiyor bu konuda maalesef yapacak bir şey yok. En ufak birşeyde röntgenler tomografiler...Siz iyi bir doktora rastlamışsınız çok şanslısınız.

Tomografi yerine MR çektirin,
MR'da radyasyon yok ancak hiç kıpırdamadan yatmanız ve yüksek gürültüye biraz tahammül etmeniz gerekiyor..

Küçükler mutlaka MR süresince uyutuluyordur yine de tomografi daha riskli gibi görünüyor..

Çok geçmiş olsun,her yerimiz manyetik alan hangi birine engel olabilirsiniz
evde wireless,mikrodalga,tlf. kullanmayayım deseniz,
yan komşu alt komşuyu ne yapacaksınız..

canım cok sagol. benım korktugum nokta bebegıme hıcbır sey gıydırılmedı kursun yelek fılan olmadan oyle korunmasız savunmasız koyduk onu Allahım ne salagız oluyorum acıdan yavruma nasıl bunu yaptık yemın ederım o sokla.. ılkınde yatırmayı denedık aglayınca kalktık emzırdım fılan tekrar denedık o ara ıste

saltysardine markasıydı sanırım gümüş ipten örülmüş hamileler için kıyafeti vardı bluz şeklinde
ön kısmında dokuma var sadece

bebeği sıklıkla o tarz bir ürünle sarsanız? belki allah muhafaza bir radyasyon almıssa bile belki emebilir? bir fikir olarak aklıma geldi

bir de yıllar once saracoglu hocamıydı tam hatırlayamadım, kimyon vucuttakı radyasyonu atıyor demisti, yedirmek mümkün mü acaba?

radyasyonun zararları nelerdir bu makaleyi her türlü duruma karşı okumanızı tavsiye ederim.

Kablosuz iletişimler, ilerleyen ve hızlanan teknoloji ve veri iletimindeki yoğunluk güncel hayatın parçası haline geldi.Kanser hastalıkları oranlarının da düşük yaşlarda görülmeye başladığı ve arttığı nedeniyle uzmanların yaptığı araştırmalarda radyasyon unsuru zararları ile başrollerde.

radyasyon zararlımıdır Piyasada bulunan Çin malları, manyetik cihazlar, baz istasyonuna bağlı hat ve sistemler, modem ve benzeri yayıncılar gibi etkenlerin yaydığı enerji bir araya geldiği zaman röntgen cihazından daha fazla radyasyon yaydığı ortaya çıkmıştır. Röntgen odasında 5 dakika bile durmaktan çekinirken aslında büyük bir röntgenin merkezinde olabiliriz.

Atomda proton ve nötronlar bulunur. Nötronlar ile protonlar arasında bulunan manyetik çekim alanı ve etkileşimi bazı şartlar veya ortamlar sayesinde ışıma yaparlar. Nötron sayısı proton sayısını aşmaya başladığında nötronlar parçalanır ve radyasyon adı verilen yüksek enerji ışımaları ortaya çıkar.

Radyasyon insan vücudunu nasıl etkiler ve radyasyonun zararları nelerdir?

Radyasyon ışınları gözle görülemeyen ve insan vücudundan geçebilen özelliğe sahiptir. Yüksek enerjili yapısı sayesinde DNA moleküllerinin yapısını değiştirebilmekte, bozabilmekte hatta doğru kullanıldığında tamir edebilmektedir. Sonuç olarak hücre kaybı, beyin sinirlerinin fonksiyon kaybı ve kanser hatta mutasyonlara varıncaya kadar zararları görebilmek mümkün.

Radyasyon zararları etkileri en çok beyin dokularına etki etmektedir. Sebebi ise sinir hücreleri başta olmak üzer beyin hücreleri kendini yenileyememekte ve hücre kaybı arttıkça unutkanlık, depresyon, stres gibi ruhsal ve doğal sağlığı birebir etkilemektedir. Özellikle kanser riski taşıyan bölgeler olarak belirlenen baz istasyonu çevreleri, ilerleyen teknoloji ile daha zararlı ve tehlikeli hale gelmektedir.

Radyasyon ışınlarından nasıl korunabiliriz, neler yapmalıyız?

* Beyin hücrelerine direk olarak zararlı olduğu için telefonla konuşurken kulaklık tercih edilmeli, özellikle uzun süreli telefon görüşmelerinde kulaklık yoksa bile hoparlör ile görüşmenin sürdürülmesine dikkat edilmelidir.

* Fön makinesini kafamıza çok fazla yaklaştırmamalı ve tıraş makinelerinin şarjlı olmayanları tercih edilmelidir.

* Yüksek işlemci teknolojileri kullanan akıllı telefon, tablet, notebook gibi cihazların işlemcileri zararlı derecede radyasyon yayabilmektedir. Bu sebeple beyin ve kalp bölgelerinden uzak tutulmalı, uzun saatler boyunca kullanılmamalı veya yoğurt gibi anti toksin besinleri ile vücudu direnç arttırıcı yiyecekler ile dinç tutulmalıdır.

* CRT ekranlar yani tüplü ekranların elektron tabancasıyla ve ışıma yöntemi ile çalıştığı için daha az zararlı radyasyon yayan LCD ve LED teknolojili monitörler tercih edilmelidir.

* Adaptör ve düşürücülerin kullanılmadığı zamanlarda priz ile bağlantısı kesilmeli, elektrik panoları gibi sistemleri yatak odasından uzak bir yerde muhafaza edilmelidir.

* Modem, mobil, uydu bağlantılarını yatak odasına sinyal ulaşamayacak veya az ulaşacak biçimde uzaklaştırılmalı.

* Kablosuz bağlantılardan kaçınıp kablolu iletişimler kullanılmaya çalışılmalı.

* Baz istasyonu kurulumlarını ve zararlı radyasyon yayabilecek sistemlerin kurulmasına en azından evinizin çevresinde izin verilmemelidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah esirgesin. hic bir sorun olmaz Allahin izniyle hirpalama kendini. doktoruna sordunmu yan etkisi ws olur mu diye. sik tekrarlanmasi durumunda zarari olur diye biliyorum.

Merhaba umarım mesajımı görürsünüz bende bebeğime tomografi çektirdim çok üzülüyorum hiç bilgim yoktu zararlarıyla ilgili bir anda oldu herşey siz nasıl oldunuz baya zaman geçmiş üzerinden bebeğiniz nasıl

Bugun 16 aylık bebegım sandalyeden dustu. Gozumun onunde dokundum tutamadım. Bır anda ve kafası ustune. Agladı agladı. ben mahvoldum. Hastanede beyın tomografısı cektıler 2 dk surdu surmedı ama o sokla hem ıcerı gırerken radyasyon almasın fılan derken o sokla oyle bır sey oldukı. Tomografı ceken gorevlı bebegımın ustune koymak ıcın yelek gıbı kursun ortu koymus sedyenın bır ucuna. Bebegım aglıyor ben aglıyorum soktayım soylemedı ve bız cektırırken ben aman allahım dedım tabı bebegımı tutuyorum durmuyor dıye ama zorla cektım tek elle ustunun yarısı o da 1 dk fılan ortuldu. Su an kahroluyorum. Bıtınce esımle kızdık nasıl sız soylemezsınız bız soktayız ama sızın ısınız bu dedık. Nolur ozellıkle bılgısı olan bırılerı yorum yapsın Allah rızası ıcın cocuguma zararı olur mu resmen ustu cıplak radyasyona maruz kaldı
Merhaba aradan uzun zaman geçmiş ama cevaplarsanız çok sevinirim. Özelden mesaj atamadım ne yazık ki. Tomografinin bir yan etkisini yaşadınız mı acaba. Bebeğime çekildi. Şuan içim içimi yiyor çocuğum radyasyon aldığı için. Günleri kendime zehir eder oldum.

Back