Çocuk Hastalıkları ACIL nolur bebegım dustu radyasyon..................

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

landemiyoladiyola

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2008
576
491
648
İstanbul
Bugun 16 aylık bebegım sandalyeden dustu. Gozumun onunde dokundum tutamadım. Bır anda ve kafası ustune. Agladı agladı. ben mahvoldum. Hastanede beyın tomografısı cektıler 2 dk surdu surmedı ama o sokla hem ıcerı gırerken radyasyon almasın fılan derken o sokla oyle bır sey oldukı. Tomografı ceken gorevlı bebegımın ustune koymak ıcın yelek gıbı kursun ortu koymus sedyenın bır ucuna. Bebegım aglıyor ben aglıyorum soktayım soylemedı ve bız cektırırken ben aman allahım dedım tabı bebegımı tutuyorum durmuyor dıye ama zorla cektım tek elle ustunun yarısı o da 1 dk fılan ortuldu. Su an kahroluyorum. Bıtınce esımle kızdık nasıl sız soylemezsınız bız soktayız ama sızın ısınız bu dedık. Nolur ozellıkle bılgısı olan bırılerı yorum yapsın Allah rızası ıcın cocuguma zararı olur mu resmen ustu cıplak radyasyona maruz kaldı

Oncelikle gecmis olsun benim kizimda o aylarda dusmustu ,kendi doktorunu aradik capaya gidin dedi acile gittik ve bizede tomografi cektiler babasi ben celik yelekleri giydik,bizde cektirsekmi cektirmesekmi diye bir kac doktoru aradik helpsinin soyledigi doktor gerekli gorduyse mutlaka cektirin oldu.ilk bes saatte daha ciddi problemler olusacagi icin cektirme karari aldik.ve hic bir problem olmadi korkma allah beterinden korusun insallah.eger cocuk ic kanama gecirirse radyasyondan daha ciddi sorunlar dogar icin rahat olsun.

canım cok sagol. benım korktugum nokta bebegıme hıcbır sey gıydırılmedı kursun yelek fılan olmadan oyle korunmasız savunmasız koyduk onu Allahım ne salagız oluyorum acıdan yavruma nasıl bunu yaptık yemın ederım o sokla.. ılkınde yatırmayı denedık aglayınca kalktık emzırdım fılan tekrar denedık o ara ıste

bişey olacağını sanmıyorum canım. 1 kerelik bir şey sonuçta. radyasyon sık ve belli aralıklarla alınınca tehlikeli oluyo. bzide tomografiye girdik kafası için yani bişekilde deyiyo. kafasından alıyo yani bedeni çıplak olmasa bile kafası elleri çıplak. öyle bir kerelik radyasyondan bişey olmaz. bide şunu diyim 2 yaşa kadar düşmelerde öyle çok korkmayın kafa tasları pimpon topu gibi çöküp tekrar eski halini alıyyırmuş. bizimki de 9 aylıkken beşikten fayansın üstüne düştü. daha sonra 2 yaşına yakındı babasıyla caminin merdivenlerinden çıktı eşim aşşağı kucağında getirirken oğlumun alnı resmen simsiyah ve inanılmaz şişti tabi biz anneler paniğiz koşarak eve gidiyorum yolda bizi gören herkes amaan bişey olmaz bunkadardan diyo dahada sinir oluyoruz. röntgen tomografisi çekildi görevli bize çocuğu dışarı çıkardı. radyasyon birazda olsa rüzgarla gidebiliyomuş. ayrıca idrarla. ve hemen duş aldırabilirsiniz. ama görünmeyen fakat ağırmış yani rüzgar öye hepsini almıyomuş. bişey çıkmadı.

neyse 1 ay önce oğlum yürürken yine düştü evde hemde kapı kenarına çarptı. busefer götürmedim doktora ama sanki kafasında bişey vardı beze gibi. çatlaktan şüpheendim. doktora gittik doktor çatla olsa dahi bişey yapılmadığını zaten çocuğun iyi olduğunu ama tomografi yazdığını oda sırf benim evhamımdan dolayı yazdığını ama boşuna radyasyon vericez çocuğa dedi. ama busefer tomografiye sokmadım çünkü diğer tomografiye sokalı daa 6 ay olamıştı. bis üre sonra o bezede yok oldu çarpmadan dolayı lezyonmuş yani

ama yukarda yazdıklarımı nette araştırmıştım. rüzgar olayı için artık geç tabi. odaya kim girdiyse kıyafetlerinizin hepsini yıkayın. sizde yıkanın çocuğunuzuda yıkayın. bol sıvı bol idirar atın. giyisilere bulaşan radyasyon oturduğunuz yerlerede bulaşabiliyomuş.

Son düzenleme:
Benim bebegimide giydirmediler zaten giydiremezlerde 15 kg civari agirlikta tek elimle zor kaldirabildim bebege gerek yok annae baba yada yaninda kim varsa o giyebiliyor celik yelekleri ,merak etme bende cok kokrmustum cok sukur bisey olmadi yavruma.b uarada bebegi uyutup getirin durmuyor demisti biz zar zor tututuk hatta meyve suyuna uyutucu bir ilac katabileceklerini soylediler onu kabul etmedim.

canım cok tesekkur ederım ıcımı bır parca rahatlattın Allah razı olsun. Allahım senın kuzuna da bır daha yasatmasın. Allahtan hastaneden cıkınca bır 5 dk acık havada yuruduk ve aksam yıkadım oglumu. Tabı olay sabah oldu ama Rabbım cumlemızın yavrusunu korusun.

çok geçmiş olsun konu hakkında bilgim yok ama bilgisi olanlar yazmışlar Allah korktuğunuza uğratmasın tedbirinizi alın söylennenleri yapmak işe yarayacaktır çok geçmiş olsun

Bızde uyutmadık ama cok agladı. Allahım sıkıntılarını gostermesın hıcbırımızın yavrusunun. Bugun yaslandım valla..

çok geçmiş olsun konu hakkında bilgim yok ama bilgisi olanlar yazmışlar Allah korktuğunuza uğratmasın tedbirinizi alın söylennenleri yapmak işe yarayacaktır çok geçmiş olsun

tesekkur ederım canım sızde saglıkla kucagınıza alırsınız ınsallah bebegınızı. Evlat gercekten hıcbır seye benzemıyor..

AminNnn o psikolojiyi cok iyi biliyorum kendime cik kizdim ve ilk isim goruntulu telsiz almak oldu ogun bugundur icim tahat tavsiye ederim

Son düzenleme:

inş bişey olmaz canım doktorla konuşun allah korur inş bebeğini

hastanede giydiğiniz a dan z ye tüm giyisilerinizi hemen yıkamayı ihmal etmeyin. başka şeylere değidrmeden dediğim gibi rüzgar çok az bir kısmını götürüyomuş hemde kuvvetli rüzgar olması gerekirmiş.

tabiki radyasyon diret alındığı için endişeniz normal ama gün içinde okadar çok radyasyona mağruz kalıyoruzki zaten. tv fişi çekilmeden aynı odada uyumak. bilgisayar kablosuz net akımında olmak. baz istasyınları. cep telefonları ki heleki akıllı telefonlar tam tehlike arz ediyo. vallahi saydıkça köye yerleşesim geldi. gerçi artık köylerdede var bunların hepsi :)

ay çok yer kapladım ama cilen şunuda diyim hani bebeğim ağladı emzirdim falan diyosunuz ya o odaya girdiğiniz anda hatta aktında radyasyon almış oluyosunuz sadece çekim esnasında değil yani. demir parçacığı gibi ortamdan üstümüze yapışırmış. eğer böyle röntgen tomografi çekecek varsa kendisi yada çocuğu ağlamasına falan bakmayın acilen koyun sımsıkı tutun hemen çektirip çıkın ortamdan. farkındaysanız röntgen tomografi çeken kişiler çok hızlı hareket eder ve çekilen kişilerede hızlı olmasını söyler esgiden röngen teknisyenlerine uyuz olurdum bu yüzden ama adamlar bizim iyiliğimizi düşünüyomuş :)

benim bebeğimede 2 aylıkken röntgen çekmişlerdi hemde hiçbir koruyucu giydirmeden. O zamanlar pek bilmiyordum sonradan araştırdıkça ne kadar çok röntgen tomografi çekilirse troid kanseri riskinin o kadar artacağını öğrendim. Bu sadece çocuklarımız için değil bizler içinde geçerli. Acil doktoru gerekli gördü ve çektirdi ama sonradan tecrübe kazandıkça o röntgenin hiç gerekli olmadığını gördüm. Doktorumla görüştüğümde bir kereden bişey olmaz çok olmasın dedi. kızım 3 yaşında allaha şükür tekrar ihtiyaç duymadık. Aklınızda bulunsun düştükten sonra hemen ağlıyorsa bişey olmuyor(doktorun dediği yine bu) gereksiz yere gitmeyin. Geçmiş olsun.

canım ılgılendıgın ıcın cok sagol. Allah hıcbırımıze tekrarını yasatmasın.
bızım rontgen teknısyenı tam bır odundu valla hareketlerı vs. yada ben cok kotu haldeydım adamın herseyı battı o anda. Annelık nasıl bır hıs ya:) Allahım kımseye evlat hasretı yasatmasın. Tekrar tesekkur ederım canım

evet canım senin moralin bozuk olduğundan batmış. röngen teknisyenleri hep aynı neden böyleler derdim hep. gir çauk soyun yatır çabuk çabuk kalk. çıkabiirsiniz. hepsi donuk. ve aslında olayı öğrendimki radyasyondan hemen kurtulmamız için. bu arada bizde çelik yelek giymedik

Canım bu kar / zarar ilişkisi.

Radyasyon alır ama (kafa üstü düştüğünü farzederek) beyin de oluşacan en ufak birşey görülür.

Radyasyon almaz ama beyinde oluşan birşey görülmez.

Hangisini tercih edersin derseler ne dersin, tabi ki beyinde birşey olmuş mu görelim değil mi ? O zaman yapacak birşey yok de kendini hırpalama.

Aklınızda olsun MR'da radyasyon yok, hamilelikte bile MR çekilebiliyor. Birşey olursa tomografi değil MR isteyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…