- 5 Ağustos 2016
- 2.017
- 1.641
-
- Konu Sahibi misslola35
Allah sizede kolaylık versin.Evet sebepleri var erken başlayamamasının. Kendisini oyalayacak veya oyunla alakalı hoşuna giden bir şey olduğunda bizi pek aramaz ama annenin mutlaka çevresinde olup olmadığını bilmek istiyor ki annem hep çevresindeydi.Aslinda kucukken anaokuluna gitseymis ama sebepleri vardir mutlaka.4.5 yasinda gecen sene anasinifina gitti.1 ay surdu.bir an pencereden disari atiyordu kendini zemin kat.o hali o zaman uzuyordu ama simdi gulduruyor.her sabah agliyordu iceri girmesi olay zaten kapilarda bekliyodum ilk hafta erkenden gidip aldim.ikinci hafta artik aglayarak iceri aldilar.birsure sonra susuyor.etkinlikleri redetti.1 ay boyle gecti.ondan sonra bir alisti.okuldan eve gelmek istemiyordu.sabah bi sevincli.sizin cocuga baski yapmadan onun icin yeni olan surece alistirmaniz maaelesef laflarla telkin olmuyor.istikrarli davranis olacak.siz sarilacaksiniz.bagimli degil baglanma duygusunu asilamaniz gerekiyor.
Bu sene okula hic aglamadi.ama yine stresli.gitti arkasina bile bakmadan sinifa girdi.cikinca yuzunde gulumseme var ama stres de var.ikinci gece ruyasinda aglayarak sicradi.gozlerini kirpmaya basladi.3.gun yataktan cikmiyacakmis uykusu varmis.zor ikna ettim.ama aglamak yok
Yani sabir sabir sabir
Annenize kıyamadığı için olabilir gerçekten. Bende o yaşlarda hatırlıyorum babamla köye gitmek için geceden bavulları hazıladık sabah tam kapıya çıktık annemle vedalaşıcam. Ben yokum babam yok annem ne yapar tek başına diye ağladım ve gitmedim. Mesela annen x teyze çaya çağırdı onla sohbet edicez zaten ben yanlız değilim sen burda eğlen ben orda sonra seni almaya gelince ikimiz de neler yaptık biririmize anlatalım desin.Hanımlar selamlar
Benim ufak kız kardeşimi anaokuluna başlayacak,yarında alıştırmak amaçlı okulunda birkaç saat geçirecek.
Ama annemden birkaç dakika bile ayrı kalmadı,haliyle anneme çok düşkün ve sürekli etrafında onu istiyor.Bu konuda anneme hiç nefes aldırmıyor.
Kafasında hep bir okula gitme,yeni arkadaşlar edinme,bir şeyler öğrenme fikri hep vardı ama bugün kayıt için götürdüğümüzde bize resmen yapıştı.
Biraz öncede okulda güzel zaman geçireceğinden,okula bizim bırakıp alacağımızdan,kötü bir şey olduğunda onu gelip alacağımızdan,birçok şey öğreneceğinden bahsettik.
Biraz sakinleşiyor,hoşuna gidiyor bu durum,sonra tekrar anneme sarılıp ben senden ayrılamam sen yalnız kalırsın sana kıyamam diyor. Ağladı,tekrar sakinleşti derken uyudu kaldı.
Yarın nasıl geçireceğiz bu birkaç saati ve ileriki zamanlar için bilmiyoruz.Tavsiyesi olan var mı?
Evin içinde günlerdir konuşulan tek konu bu okul durumuydu ve kendisi okula gideceğim diyip duruyordu ama işin ciddiye bildiğini anlayınca annemden nasıl ayrılacak onun düşüncesi sardı.Annenize kıyamadığı için olabilir gerçekten. Bende o yaşlarda hatırlıyorum babamla köye gitmek için geceden bavulları hazıladık sabah tam kapıya çıktık annemle vedalaşıcam. Ben yokum babam yok annem ne yapar tek başına diye ağladım ve gitmedim. Mesela annen x teyze çaya çağırdı onla sohbet edicez zaten ben yanlız değilim sen burda eğlen ben orda sonra seni almaya gelince ikimiz de neler yaptık biririmize anlatalım desin.
Evde bayram havası yaratın. Okula gitmesi çok mühim birşey harika bir olay olarak düşünsün. Zaten öyle ama çocuklara pek hissettirilmiyor bu.
Kuralları anlatın. Mesela bizde sınıfa giren veliler oluyor çocuk durmadığı için. Oğlum x in annesi sınıfta duruyor ama diyince. Yaaa benim oğlum herşeyi kendi başarır x de başarır ama sen daha önce başardın aferin sana diyorum. Bir gurur duyuyorki kendiyle görme.
6 yaşında 1. Sınıfa başlaması gerekiyor artık.
72 ay en ideali bence ama seneye başlayabilir sizinki erken olmaz. Bende bu sene 2011 ocak, şubat, mart doğumlular var 1. sınıfta.kimi de hala erken buluyor ..ben 2011 kasım dogumlu kızımı anaokuluna baslattım seneye de 1.sınıf ..
büyük -küçük kas gelışimi oldukca gelısti.2 yıl krese gıttı
ama kucuk mu kı hala .
Bugün ilk günümüzü düşündüğümüzden daha rahat atlattık.1-2 saat diye bıraktık tüm gün okulda kaldı.Sabah uyanır uyanmaz okula gideceğim diye uyandı,hazırladık ve götürdük okuluna.Birazda korkusu geçsin diye değişik süslü tokalar takıp öğretmenin ve arkadaşların sana çok güzel olmuşsun diyerek meraklandırdık.Ayy Allah'ım kıyamam sana mı diyor annesine yerim onuBugün gidecekti sanırım okula değil mi ? Nasıl geçti ilk gün ?
Bizimki de ağustos 2011li.Bir anda 1.sınıfa başlatmak ve çocuğun okula adapte olması çok zor ve oyun oynamak dışında başka bir şey olmuyor kafalarında.En azından oyuna doyuyorlar öyle başlıyorlar okula.Anaokuluna şimdiden göndermeniz çok daha iyi.kimi de hala erken buluyor ..ben 2011 kasım dogumlu kızımı anaokuluna baslattım seneye de 1.sınıf ..
büyük -küçük kas gelışimi oldukca gelısti.2 yıl krese gıttı
ama kucuk mu kı hala .
72 ay en ideali bence ama seneye başlayabilir sizinki erken olmaz. Bende bu sene 2011 ocak, şubat, mart doğumlular var 1. sınıfta.