Acil...Kızkardeşimi anaokuluna alıştırmak

misslola35

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
460
384
Hanımlar selamlar
Benim ufak kız kardeşimi anaokuluna başlayacak,yarında alıştırmak amaçlı okulunda birkaç saat geçirecek.
Ama annemden birkaç dakika bile ayrı kalmadı,haliyle anneme çok düşkün ve sürekli etrafında onu istiyor.Bu konuda anneme hiç nefes aldırmıyor.
Kafasında hep bir okula gitme,yeni arkadaşlar edinme,bir şeyler öğrenme fikri hep vardı ama bugün kayıt için götürdüğümüzde bize resmen yapıştı.
Biraz öncede okulda güzel zaman geçireceğinden,okula bizim bırakıp alacağımızdan,kötü bir şey olduğunda onu gelip alacağımızdan,birçok şey öğreneceğinden bahsettik.
Biraz sakinleşiyor,hoşuna gidiyor bu durum,sonra tekrar anneme sarılıp ben senden ayrılamam sen yalnız kalırsın sana kıyamam diyor. Ağladı,tekrar sakinleşti derken uyudu kaldı.
Yarın nasıl geçireceğiz bu birkaç saati ve ileriki zamanlar için bilmiyoruz.Tavsiyesi olan var mı?

Anaokulundaki arkadaşlarıyla ilişki kurdukça düzelir. İlk etapta anneniz beklesin biraz. Yavaş yavaş kabullenip alışacaktır.

Biraz sabır lazım
İlk hafta yarım gün gitti bizimkiler, ikinci hafta tam güne geçirmişlerdi .
Kızımda 1-2 ay sürdü alışması, bırakıp kaçıyorduk resmen.
Kreştekiler de yardımcı olur , ne çocuklar alışıyor, sizinki de kolayca alışır inşallah, sabırlı ve kararlı olmak lazım

İlk zamanlar anneniz de gitsin bir kenarda oturup izlesin.. belli bir zaman sonra çocuklar kendi aralarında oynamaya başladıkça sizinkinin de dikkatini çekecek o da katılacaktır, birkaç gün sonra siz almaya gelince sizi iplemez bile o derece Çok tatlıymış bu arada küçük prenses öp yanaklarını :) Hayırlı olsun vatana millete hayırlı bir evlat olur güzelce okur inşallah :)

Eve çok yakın anaokulu,bu konuda ikna etmeye çabaladık ama aklı sürekli anneme kayıyor.Öyle sözler söylüyor ki bizde o uyuduktan sonra duygulanıp ağladık.
Annemde ilk defa bu kadar uzak kalacak haliyle o da duygusal biraz.İnşallah atlatabiliriz bu süreci.

Amin,inşallah ve teşekkür ederiz...Bu sürecin sonu dediğiniz gibi bitecek umarım ama bizim içinde çok zor olacak sonuçta tüm gün evde bıcır bıcır dolaşıyordu haliyle bizde nasıl davranacağız bilemiyoruz

Canım maşallah 6 yaşında, kocaman olmuş artık, bence alışır kolayca

6 yaşında 1. Sınıfa başlaması gerekiyor artık.
66 ayını tam doldurmadı ve çok oyun meraklısı olduğu için anaokuluna başlaması daha iyi olur dedi annemler.Bir anda 1.sınıfa başlaması da onun için daha sıkıntılı olur dedik.

66 ayını tam doldurmadı ve çok oyun meraklısı olduğu için anaokuluna başlaması daha iyi olur dedi annemler.Bir anda 1.sınıfa başlaması da onun için daha sıkıntılı olur dedik.
İyi bir tercih yapmışsınız, merak etmeyin alışacaktır. Kararlı tutumunuzu sürdürün ve her gün azaltarak bekleyin.

Sen konuşmayı denesen, ben de gittim cok eğleneceksin, annem de bu sırada sana kek yapacak gelmeni bekleyecek, eğer okula gidip başarılı bir öğrenci olursan annemiz de cok mutlu olur. Ama ağlarsan aklı sende kalır ve cok üzülür...çıkışta belki güzel bir boya kitabı, puzzle fln hediye...

Kendi anaokuluna ilk gittigim gun geldi aklima
Ben gayet normal sanki hergun geldigim yermis gibi kaynasmistim annem aglamisti
Ogretmen veliler evlerine gidebilir dediginde annem aglayarak gitmisti
Kardesiniz belki ilk gunler aikinti cikartir ama arkadaslarina alisinca sorun kalmaz

Bende konuştum anaokulunda öğretmenim ve arkadaşlarımla birçok şey yaptık diye,sakinleşiyor,sorular soruyor tamam gideceğim diyor.
Bir anda ağlamaya başlıyor bizde nasıl davranacağız şaşırıyoruz en son haftasonu denize götürürüz seni okula gidersen diye.Sonunda uyudu kaldı.

Bende ilk gittiğim gün hoplaya zıplaya gitmiştim,çıkışta da annem,babam ve öğretmenler okuldan ayrılmam için 2 saat yalvarmışlardı
Yarın nasıl davranacak hiçbir fikrimiz yok

Ben pencerenin orada beklerdim, ara sıra camdan bana bakardı oğlum öyle öyle alıştı. Annenin bahcede oldugundan emin olsun bir muddet.
Ev ve okul hemen hemen karşı karşıya ve annemin evde olacağını,bir şey olması durumunda yanında hemen olacağımızı anlatmaya çalıştık.İlk birkaç günde sırayla bekleyeceğiz bakalım artık..

Ya ne sirindir o simdi.ufacik boylariyla arkadan yuruyen canta gibi gorunuyorlar
Evden anneden ayrilmak urkutuyordur simdi onu ama alisir bir haftaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…