ACİL:Hamilelikte diş sorunları

ugurnuriye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
220
29
26 haftalık hamileyim. 2 haftadır dşlerim çok ağrıyor. özellikle 20 lik dişimden tüm yanağıma ve kulaklarıma kadar ilerleyen bir ağrı beni mahvediyor. :bbo: Dayanamadım yarın dişçiye gidecem. Ama ne yapacak bilmiyorum. uyuşturucunun zararı olur mu acaba. Dişimi yaptırmazsam ağrısına da dayanamıyorum. Çürük dişler bebeğime zarar verir mi bilmiyorum. Acil fikirlerinizi bekliyorum.

merhaba canım bende tam 20 haftalık hamileyim bende 18 haftalıkken diş ağrısıyla dişçiye gittim artık dayanamayıp mecburen 20 lik dişim en arkdaki dişim kanal tedavisi yapılmaya başlandı ama dişim çok berbat olduğundan kanal tedavisi yarıda kaldı dişim kurtarılamadı ve çekildi ve 2 adet morfin vuruldu çok çükür şimdi iyiyim ama 3 6ay ay arası yapılıyo diş tedavileri bence hemen git derim bir an önce baktır erğer 1 hafta daha oyalanırsan bakmazlar benim 2. hamişliğim 1. bebişimdede çok çektim diş ağrısı ve tam 7 aylık hamiştim tedavi yapmadılar 2 ay çektim o ağrıyı 6. ayın bitince hiç bi tedavi uygulanmıyo neyse ben seni aydınlatayımda ama korkma morfinden bişey olmuyo benim uyuşmadı 2 tane vurdu mecbur sende canım tedavine hemen baktır yarın git vallahi şimdi acilde bile bulursan git derim( başıma geldiği için bilirim neyse hayırlı geceler sağlığına kavuşursun inşallah canım:Saruboceq:

canım benımde 5. ayımın sonunda bır dışıme kanal tedavısı yapıldı hem sprey sıktı doktor hemde ıgne yaptı ılk olarak kadın dogumcuma sordum curukden daha ıyıdır dedı curuk daha zafrarlı malesef sende doktorunu ara ve hemen gıt canım cunku agrısını hıcbırşey kesmez

canım çok geçmiş olsun.
diş ağrısı çok kötüdür ya.
6.ayımda benim de diş ağrılarım ve diş eti kanamalarım başladı.
dişimin ağrısı başımı ve kulağımı ağrıtıyordu.
en kötüsü sürekli ağrıdan ağlıyordum ve uyuyamıyordum.
ağızımda sürekli su tutup acımı hafifletmeye çalışıyordum.
kendi doktoruma sordum diş çekimini yaptırabilirsin dedi.
diş doktoruna gittim oda sorun olmaz ilk 3 ay ve son 3 ay düşük tehlikesi olanların dişini çekmiyoruz dedi.
ve 2 dişim çekildi 1 tanede kanal tedavisi yapıldı.
iyikide doktora gitmişim.
benim gibi hamile bir bayan gelip diş çekimi yaptırdı ve içim rahatladı.
bende bebeğime zararı olursa diye çok ağladım ama şükürler olsun bir problem olmadı.
diş doktorumun bana söylediği ne olursa olsun sabah ve akşam dişlerini fırçalamalısın.
yoksa daha çok ağırır ve hamilelikten dolayı çok çabuk dişlerin çürür.
canım bence doktoruna danış diş çekimi için,daha sonra diş doktoruna git.
dişin çekilince bu acıyı boşuna çekmişim diceksin.

diş çekiminden çok korkardım.
ama diş doktorum koltuktayken bana bu acıyı çekmek istiyorsan eve git ve çek yada bu kapıdan çıkarken rahatla çık dedi.
cesaretlendim ve iğneyi vurdu doktorum(iğnelerde minicik artık)
bir anda ağrım geçti.
ve sanki hayata geri döndüm.
diş çekimini inanki anlamadım ve sakin olmaya çalıştım bebeğim için.
ve o akşam rahat bir uykunun tadını çıkardım.
ama daha sonra 1er hafta arayla bir diş çekimi ve kanal tedavisi uygulaması daha yaptırmak zorundaydım.
seni rahatlatıp korkunu azaltmak istedim canım bence bugün doktoruna danışıp hemen iyi bir dişçiye git.
bu arada her ilacıda kullanamıyorsun ağrı kesici için. dikkat et doktorun önerdiği tek ağrı kesici oluyo.
inş.en kısa zamanda rahatlarsın.

çok teşekkür ederim arkadaşlar az sonra gidecem inşallah dişçiye.doktoruma geçen hafta son kontrolümde sordum istediğin işlem yapılabilir dişine dedi röntgen hariç tabi. İnşallah çok ilerlemiş bişeyler yoktur çünkü 1-2 haftadır ağrıyor. beni de kanal tedavisi korkutuyor. diş çekimi ve dolgu daha iyi yani.

iğnenin ağrısı değil de içeriği bebeğime zarar vercek mi diye korkum var. yüzlerce hamile dişini yaptırıyor bir sorun olmaz umarım bende de.

canım çürük ve iltahaplı dişin bebeğe zararı daha fazla.
doktorumun dediği,artık elleri, kolları,ayakları oluştu içini rahat tut dedi.
dişim çekildikten sonra bebeğimin hareketini hissetmeyince doktoruma gidip ultrasonda bebeğime bakmak istiyorum demiştim.
heyacan yapma, sakin olmaya çalış bebeğin için.

dişçiden geldim. 20lik dişim iltihaplanmış.antibiyotik verdi. sonra da alınması lazım durum acil dedi. 20lik dişini aldıran var mı? sanırım normal çekmiyorlar ameliyat olunuyor onun için. doktoruma sordum durum ilerlemişse ol dedi bir sorun olmaz dedi.pazartesi yeniden gidecem o zaman belli olacak durum.

nası yani?6.aydan sonra diş tedavisi yapılamıyor mu?ben 7.ayımı bitirim.ama jinekoloğum dolgu hatta kanal tedavisi yaptır bir an önce.çünkü erken doğum riski olur enfeksiyon kaparsan dedi.şimdi aklım karıştı?yaptırsam bir turlu yaptırmasam bir turlu .fakat ben hem diş doktoruma hemnde jinekoloğuma çok guveniyorum.jinekologum doc.diş dok.uzman.nasıl bir yok izlesem kii?

benim diş doktorum da bir an önce yaptırmalısım tehlikeli döneme giriyorsun dedi. internetten de araştırmıştım ilk 3 ay ve son 3 ay diş tedavisi için uygun değil diyordu. ama erken doğum riskin yoksa bişey olmaz sanırım.

arkadaşlar bugün fakülteye gittim profla görüştüm. diş çekiminin yapılamayacağını doğumdan sonra gitmeme gerektiğini söyledi. çürük ve iltihaplı dişin bebeğe zararı olmaz sadece seni rahatsız eder sana zararı olu dedi. onun için ben de yaptırmadım. şimdi tehlikeli olur dedi.3 ay sabredicem artık zaten arada ağrıyor. bir de antibiyotik içecem.inşallah geçer.

selam 24 haftalik hamileyim. kizlar bir haftadir bende agri cekiyorum.ilk uc aylikken gittim yine agrim vardi curugum yoktu ustume isin gecirmeyen yelek koydu ve rotgenimi cekti.
hamilelikten oncede dis eti hastaligim vardi cekilmeler vardi . ameliyat oldum hamile kalmadan 6 ay oncede tedavi oldum.yinede ise yaramadi agriyan disim degil dis etlerimmm .
nerdeyse 24 saat agrim var . bol sut ve yogurt yiyorum calsiyum icin ama bir isede yaramiyorrr.
dis etleri agriyan varmiii

bana da doktorum 6 aydan sonra asla dişlerine hiç bir müdahalede bulunulamaz 6. aya kadar yaptır demişti..

ilk 3 ve son 3 ay diş müdahelesi yaptırtmıyor doktorlar..

Hamilelikte bende daha ilk aylardan itibaren çok fazla ağızda diş eti ve diş çürüme sorunu yaşamaya başladım normal diş macunları ile sürekli fırçalamama rağmen hallemedim sonunda teyzemin kızı aynı sorunu Damla Sakızlı Papatyalı Diş macunu ile hamileliğinde halletiğini ve nedeninin hamilelikte bakterilere karşı ağızın zayıf kaldığı ve damla sakızının antiseptik etkisi nedeni ile bu eksiği kapatığını soyledi bende denedim bir hafta içinde gerçekten diş etlerim normale dondu ve hamilelikte çürük yaşamadım
Benim gibi zayıf ağız yapısı olan yeni hamile arkadaşlar için yazdım

Kızlar eski Hamisler konu baya eski ama benimde 1 haftadır dişlerim ağrıyor ihmal ettim gitmedim dun gece sabaha kadar uyumadım 18 haftalık hamileyim . Bu tedavileri yaptıranlar bi yol gösterin sorun çıktı mı sizde sağ arka alt çenem tümden ağrıyor

Canım hiç oyalanma 6ıncı aya girmeden git. Agrılarn yarattıgı stres bile bebek için zararlı zaten şuan 2inci 3 aylık dönemde oldugun için sorun olmaz. Bende senin kadarlıkken kanal tedavi oldum hiç bi sorun olmadı merak etme tabi kadın dogum doktorunada danış☺

Benımde sağ alt tarafta 20lik dilim çıkıyor. Çok Ağrım var 12 +2 haftalık hamıleyım dayanmıyorum artık çok ağrı oluyor doktorum izin verdı ama diş doktoru çekmiyor düşük tehlıken olur dıyor ne yapacağımı şaşırdım

Geçmiş olsun .İlk 3 ayın dolmuş çekebilir aslında şuan. Devlete gidiyosan sorumluluk almak istemiyolar malesef. Diş doktorunu degiştr bence olmadı kadın doğum doktoruna anlat risk olmadıgına dişin çekilebilecegine dair imzalı bi kagıt versin o zaman yapıyolar bendede aynı problemi çıkarmşlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…