• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil - Fiziksel Şiddet - Aile Kaynaklı Boşanma

Çilek az rahatını bozarsan daha ekonomik bir yer bulursun, senin o dediğin paranın yarısına çocuklu aileler ev bulup yaşıyor, bi başınasın sen kaldı ki.
Rahatım değil güvenlik söz konusu site olsun ki giren çıkan kapıya gelen olmasın inanmıyorsan sana bölge ve ilan listesi atacağım. Gireceğim işe ulaşım için otobüs durağı olan yer bakıyorum bir de lüks değil. Gerçekten son dönem emlak halini bilmiyorsunuz ben de bilmiyordum

Sen hiç çalıştın mı, nerden geldi bu paralar?
10 yıl çalıştım tabii çıkarken tazminatımı aldım ben covidde işsiz kaldım çalışmaz olur muyum iş yerim kapandı çalışırken de biriktirdim bir de babam sağolsun bir para vermişti kenarımda olsun diye üstüne de evlenmeden arabamı satıp kenara çektim parasını

Rahatım değil güvenlik söz konusu site olsun ki giren çıkan kapıya gelen olmasın inanmıyorsan sana bölge ve ilan listesi atacağım. Gireceğim işe ulaşım için otobüs durağı olan yer bakıyorum bir de lüks değil. Gerçekten son dönem emlak halini bilmiyorsunuz ben de bilmiyordum
Ben İstanbul 'un suç oranı en yüksek yerinde, mahalle arasında yaşıyorum ailem ile. Henüz ölmedik. Benim gibi milyonlar var ve benden daha az imkanları olanlar var. Biz ölek o vakit.

Senden çok kötü durumda olan bir arkadaşım var, ailesi ile yaşıyor şu an, boşanma davası istinafta, onu gördükçe senin samimiyetine inanmak çok zor.

Senden çok kötü durumda olan bir arkadaşım var, ailesi ile yaşıyor şu an, boşanma davası istinafta, onu gördükçe senin samimiyetine inanmak çok zor.
Herkesin koşulları farklı kaptan gerçekten mecbur kalsan tabii ki yaparsın ama değilken yapmamaya gayret ediyorum. Çıksa kapıya gelse arasa etse kavga çıksa sitede gelmesi zor arasa ailemin duyması zor. Mecbur olsam param olmasa ya da bu ev dediğin gibi onların olsa tabii ki ailene dönersin.Ben evlenmeden önce de bi süre tek yaşadım. Gerçekten boşanmama bahanesi değil. Param yetmez demiyorum ondan para almam lazım demiyorum

Herkesin koşulları farklı kaptan gerçekten mecbur kalsan tabii ki yaparsın ama değilken yapmamaya gayret ediyorum. Çıksa kapıya gelse arasa etse kavga çıksa sitede gelmesi zor arasa ailemin duyması zor. Mecbur olsam param olmasa ya da bu ev dediğin gibi onların olsa tabii ki ailene dönersin.Ben evlenmeden önce de bi süre tek yaşadım. Gerçekten boşanmama bahanesi değil. Param yetmez demiyorum ondan para almam lazım demiyorum
Ciddi olduğunu anlaması için ailenle konuşman gerek, adam senin niyetini biliyor, o yüzden rahat böyle.

Üç gün bir bahane ile ailemde kaldım, üstteki arkadaşın dediği gibi ailem üzülür diye korkmamı kullanmasını farkettim bundan kurtuldum, evden gitmesini istedim, kilitleri değiştirttim, arabasını sistemden kaldırttım, siteye girişi olasılıksız. Bir avukatla görüştüm ona da çenesini kaptmasını bir hafta sonra konuşacağımızı söyledim. Bu konuşma ister rezillik çıkmadan ayrıl istersen çıkartalım olacak. Bir daha yeltenmedi, pişmanım modunda. Bu beni etkilemiyor çünkü problem onun kişilik problemi. Küs değilim o yüzden affetmek meselesi değil. Bu kabul edilmez bir şey. Üzgün müyüm tabii ki. Bazen unutuyorum sonra aklıma geliyor aa ben bunu yaşadım diye..
Darmadağın bir şeyler hissediyorum. Kırgınlık, pişmanlık her şey..

Bana niyese inandirici gelmedi. Şiddet uygulayan, ailene herşeyi anlatan adam, sessiz sedasiz gidecek ve sen kilitleri değiştireceksin. Ki evden bile çikmak istemeyen sen.

Bu yapilan legal bile değil. Adam dava açip, benim evimi işgal ediyor dese tazminat ödersin.

Normal dostane şekilde geçen boşanmalarda bile bu şekilde geçmiyor, kaldi ki şiddetin olduğu yerde. Sessiz sedasiz boşanma diye yok. Eşinin yokluğundan ailen "aaa x yok" diye en basit boşandiğini anlamayacakmin?

Herşeyi geçtim, son bir konuşma yapmak niye? Aç davani. Niye açmiyorsun? Adam tehdit edildildiğinde "hii ivet cinim, sessiz olurum yeaaa" diyeceğini nasil düşünürsün? En masum, şiddet bilmeyen erkek bile küplere biner ve seni bin pişman etme peşinde olur. Hiç kimse, kadin olsun erkek olsun, tehdite olumlu yanit vermez. O adam seni öldürür.

Konuyu nerden tutsam elinde kaliyor. Bence adam 2-3 günlügüne ailesine gitmiştir. Kilit felan hikaye. Davadan korkan, kilit değistirmez. Adam ile birleşme kesin olur.

Madem aileniz destek oluyor ne duruyorsunuz ki
Önce hemen gidip darp raporu alın. Sonra da ailenize dönün. Mağara devrinde yaşamıyoruz korkmayın öyle aileniz koşup olay çıkartmayacaklardır. Ya da açıkçası öfke kontrolü olmayan kişilerse de böyle yaptıkları için yasal olarak hak kaybına uğrayabileceğinizi, sakin kalıp size sahip çıkarak, gereğini mahkemede anlatarak size faydalı olmaları gerektiğini, onlardan kavga dövüş değil destek ve huzur istediğinizi anlatırsınız

Bunun haricinde sorunları anlatıp kv kp müdahalelerini aktarıp kendi sinirlerinizi harap etmeye inanın hiç gerek yok. Size el kaldıran, darp eden, yerlerde sürükleyen biri için nedene gerek yok, sonuçsa ortada!

Hemen gidip darp raporu alın, ailenize sığının ve boşanıp tüm bu çirkinlikleri geçmişte bırakın

Aradaki mesajları okuyunca ailenizle yaşamak istemediğinizi anladım. Ama bu evde sizi rahat bırakacak mı şiddet yanlısı bu adam?
Ve halen boşanma davası açmadığınıza da bir anlam veremedim doğrusu. Bana da "pişman olsun da devam edelim" modundasınız gibi geliyor. Umarım değilsinizdir. Hiç bir kadının şiddet gördüğü bir yerde, şiddet gördüğü bir yaratıkla devam etmesini istemem :(

Aradaki mesajları okuyunca ailenizle yaşamak istemediğinizi anladım. Ama bu evde sizi rahat bırakacak mı şiddet yanlısı bu adam?
Ve halen boşanma davası açmadığınıza da bir anlam veremedim doğrusu. Bana da "pişman olsun da devam edelim" modundasınız gibi geliyor. Umarım değilsinizdir. Hiç bir kadının şiddet gördüğü bir yerde, şiddet gördüğü bir yaratıkla devam etmesini istemem :KK43:
Öyle zaten. Aklınca adamı yokluğu ile terbiye edecek. Ama adam da aptal değil, karısının niyetini iyi biliyor. Şurda bizi bile ikna edemedi, yıllarca sevgili olduğu adamı, kocasını nasıl ikna edecek ciddi olduğuna böyle, nasıl bunu umut edebiliyor halen, şaşırıyorum.

Öyle zaten. Aklınca adamı yokluğu ile terbiye edecek. Ama adam da aptal değil, karısının niyetini iyi biliyor. Şurda bizi bile ikna edemedi, yıllarca sevgili olduğu adamı, kocasını nasıl ikna edecek ciddi olduğuna böyle, nasıl bunu umut edebiliyor halen, şaşırıyorum.
Gerçekten öyle. Herşey bir tarafa şiddet yanlısı bir adamın kadının yokluğu ile terbiye olabileceğinı düşünmek nasıl boş bir hayaldir!

Kaç gün sürer bu adamın sözde terbiye olmuş yeni hali!

Şiddet gören kadınların bu boş hayal ve beklentileri herkesten hatta o kocadan bile daha çok zararlı kendileri için maalesef :(

Madem aileniz destek oluyor ne duruyorsunuz ki
Önce hemen gidip darp raporu alın. Sonra da ailenize dönün. Mağara devrinde yaşamıyoruz korkmayın öyle aileniz koşup olay çıkartmayacaklardır. Ya da açıkçası öfke kontrolü olmayan kişilerse de böyle yaptıkları için yasal olarak hak kaybına uğrayabileceğinizi, sakin kalıp size sahip çıkarak, gereğini mahkemede anlatarak size faydalı olmaları gerektiğini, onlardan kavga dövüş değil destek ve huzur istediğinizi anlatırsınız

Bunun haricinde sorunları anlatıp kv kp müdahalelerini aktarıp kendi sinirlerinizi harap etmeye inanın hiç gerek yok. Size el kaldıran, darp eden, yerlerde sürükleyen biri için nedene gerek yok, sonuçsa ortada!

Hemen gidip darp raporu alın, ailenize sığının ve boşanıp tüm bu çirkinlikleri geçmişte bırakın

Konu sahibinin ailesi Boşanmaya nasil bakiyor? Destek varmi?

C cilek4233

Konu sahibinin ailesi Boşanmaya nasil bakiyor? Destek varmi?

C cilek4233
Destek oluyorlar ama onların üzülmesinden, büyük tepkiyle karşı tarafa atağa kalkmalarından vb çekiniyormuş konu sahibi. O yüzden de büyük ölçüde onlardan gizliyor. Ve aileyle yaşamayı istemiyor, kendi evinde durumu çözmeyi düşünüyormuş

Destek oluyorlar ama onların üzülmesinden, büyük tepkiyle karşı tarafa atağa kalkmalarından vb çekiniyormuş konu sahibi. O yüzden de büyük ölçüde onlardan gizliyor. Ve aileyle yaşamayı istemiyor, kendi evinde durumu çözmeyi düşünüyormuş

Tam anlamadim " karşi tarafa atağa kalkmalarindan" ne demek

Back
X