Tatlim o istek ve hirs tek bir sekilde geliyo sahsen bu bende oyle. Ileriye yonelik hedeflerim ve hayallerim. Hayallerin cok ulasilamicak gibiyse ki benim hayalim oyle 2. bir planim var (bu meslek konusunda) Ama birinci hedefime ulasmak icin cok calisiyorum cok calismam gerektigini bildigim icin kendini odaklamakla alakali bisey bu sanirim.
Eger sadece okul odevlerini yapmakla yetinirsen olmaz. Genelde ben bi konu ilerde olmaya calisirim. Bi sinav icin hedefledigim notlar vardir biyoloji hastasiyim biyolojiden cok yuksek bi not almadigim zaman o not iyi bile olsa benim moralimi bozar neden cunku hedefim biyolojide yuksek ama ingilizcede biyolojiden aldigim notyun yarisini aldigim zaman sevinirim bile
ingilizce okumayacagim icin ona biraz daha dusuk hedef belirledim boylece kendimi basarisiz olarak gormuyorum.
Icimden hep
calisarak yapabilecekken neden yapmiyorum diye bi ses beni durtukler. Ben programli degilim bi haftam bi haftama uymaz insaniz sonucta bu haftasonu ders calismayip gezdim ama onumdeki hafta kendimi oldurene kadar calisirim. Cunku surekli calisarak yapamayan bi insanim ben. Seninde programdan kastin hedef belirleyip o hedefe dogru yurumekse benim yaptigim ise yarar saniyorum.
Ajanda almakla baslayabilirsin ise. Ben haftalik program yaptm yaptm hic ise yaramadi. Gunluk 2 gunluk hedefler koyuyorum. Mesela bugun pazar dimi pazartesi gunu ne derslerim var kimya, biyoloji, matematik diyelim.
Kimya yi kolay anladigim icin
yarim saat konu tekrari yaziyorum
biyoloji okuma ve ezberleme gerektirdigi icin
1 saat
matematik soru cozumu benim matematigim iyidir o da
30 dk
Tamam diyorum odevler bitti. bu hafta ici
diyelim tarih sinavim var. Hoca sinavi soyledigi andan itibaren
her gun o sinava (konunun zorluguna bagli olarak)
30 - 60 dk ayiriyorum boylece sinavdan bi onceki gece stresten karnima agrilar girmiyo.
Ben yurtdisindayim bizim finallerimiz oluyo haziran ayinin basinda. Marttayiz bir an evvel sinavlara hazirlanmam lazim sende oss yi final sinaviymis gibi hedef alirsan bu ay ya da onumuzdeki ay dan itibaren senenin basindan alip butun konulari oturup sinavin varmis gibi calisirsan bu sene yaptiklarini yaz gelip gecince hatirlamama ihtimalini azaltmis olursn (yazin calismayi hic sevmem)
Sanirim bende buraya ders calisma programiyla ilgili konu acmistim gecen sene tam emin degilim ama. Gecen sene sirf duzensiz plansiz daha dogrusu HEDEFSIZ calistigim icin cok onemli bi sinav oncesi gece 1 sularinda stresten karin agrilari icinde hastanede buldum kendimi...
Bu bende ise yaradi derslerim cok daha yukselid gecen sene gezip tozamazken simdi sporumu bile yapiyorum:) cok daha mutluyum stresim yok denecek kadar az (sinav haftalari haric)
Coooooooooooook uzun oldu ama ayni dertten benim canim cok yandigi icin yardimci olmaya calisiyorum.. HAftalik planlar herkese uymaz cunku bi hafta bi olay yasarsin ders calisamazsin ya da icinden gelmez ama hedef koyarsan benim yaptigim gibi icindne bi ses hep yapman icin seni iticek...
AMA OSS de kazanmak istedigin bir okul ya da bolum belirle ona gore calis gor bak o istek nasi geliyo:) internetten o bolumle ilgili arastirmalar yapabilir yazilar okuyabilirsin. Hic kimse ders calisma askina ders calismaz ders calismasinin ona getirilerini bildigi icin calisir beni iten bu
umarim yardimci olabilmisimdirrr!!!!!!!