Açıköğretim Fakültesi ile ilgili Her türlü sorularınıza cevap ...

rica ederim

Teşekkür ederim.AÖF istemiyorum,çift ana dal yada yandal düşünüyorum ama imkanı olan bölümler kısıtlı olduğu için uzaktan eğitim düşünmüştüm ama neyse sağlık olsun :)

bnde bi soru sorayım:S

önlisanstan açıköğretim seçtim. iktisat. toplam 3 yıl okucam bi yıl hazırlık. şuan hazırlıktayım. işletme ile değiştirme şansım varmı. işletmede toplam 3 yıl. 1.yılı hazırlık

Teşekkür ederim.AÖF istemiyorum,çift ana dal yada yandal düşünüyorum ama imkanı olan bölümler kısıtlı olduğu için uzaktan eğitim düşünmüştüm ama neyse sağlık olsun :)

eğer zaman kaybetmek istemezsen aö okumanı tavsiye ederim.okul bitince bir bakıyosun 2 diploman olmuş
ama aö de istediğin bölüm yoksa çalışma hayatına başladığında rahatlıkla uzaktan eğitim okuyabilirsin.
artık aö bölümleride (kendini geliştirmen şartıyla) bazı firmalarca geçerli sayılıyor.aö edebiyattan mezun olan birisi formasyon aldıktan sonra devlete öğretmen olarak atanabiliyor mesela
değerlendirmeni tavsiye ederim

Teşekkürler,aklımda olacak bunlar :) Yine de AÖF ye nedense sıcak bakmıyorum ama bitirince devam zorunluluğu olmayan 2.üniversite yapabilirim belki .Umarım çift ana dal yada yan dal olur da bu dertten kurtulurum .

konu açtım ama hemen cevap almak için buraya da yazıyorum.şimdiden teşekkürler.
ben iki yıllık mezunum. küçük bebeğim var çalışmıyorum o yüzden şuan. aöf sosyal hizmetleri 2 yıllık bölümüne bu sene için direk sınavsız kayıt yaptırabiliyor muyum? şartları ve ücretleri hakkında bilgi istiyorum.çocuklla zor olur mu?
ikinci sorum, uzaktan eğitim tıbbi sekreterliik bölümü için iki yıllık mezun olmama rağmen ygs girmem gerekli mi?
üçüncü sorum aöf tıbbı sekreterlik bölümü 2 yıllık var mı?geçebiliyormuyum sınavsız ?

Tercih rehberinde aöf bölümlerini göremiyorum ben kızlar :26: önlisans ilahiyat kodunu arıyorum

Teşekkürler,aklımda olacak bunlar :) Yine de AÖF ye nedense sıcak bakmıyorum ama bitirince devam zorunluluğu olmayan 2.üniversite yapabilirim belki .Umarım çift ana dal yada yan dal olur da bu dertten kurtulurum .

inşallah olur
ben aö de bitirdim memnunum bende senin gibi sıcak bakmıyodum ama yanlış düşünmüşüm

bilgidiğim kadarıyla dönem başında aö bürosuna gidip belgelerinle bölüm değiştirm imkanın var.
bi tanıdığımız yaptı diye hatırlıyorum ama kesin bilgi için aö bürosunu ara hemen cevap veriyorlar

diplomanızla kasım döneminde aö bürosuna giderek kayıt yaptırmanız yeterli.2 yılda toplam 160 tl gibi fazladan harç parası ödersiniz.ama 2 yıllık mezun olduğunuz için sadece 2 yıllık tercih edebiliyorsunuz.zaten sosyal hizmetler 2 yıllık onu tercih ederseniz.çalışma şartları hakkında pek bilgim yok ama genelde kayıt işlemlerinde çalışılır diye düşünüyorum.kpss ataması olup olmadığınıda bir kontrol edin.
aö uzaktan eğitim için açıklama kısmında şu yazıyor

Bu programda dersler internete dayalı eğitim sistemiyle
yürütülecektir. Programa alınan öğrencilerin bir kişisel bilgisayarı
kullanma olanağına, yaygın işletim sistemlerini ve büro yazılımlarını
çalıştırabilme gibi temel bilgisayar kullanım becerilerine sahip
olmaları gerekmektedir. Programdaki derslerin bir bölümüne internet
üzerinden katılım zorunlu olduğundan öğrencilerin öğretim süresi
boyunca internete erişim olanağı bulunmalıdır. Programdaki
uygulama dersleri Eskişehir’de yapılacaktır. Program ile ilgili
ayrıntılı bilgi üniversiteden edinilmelidir

aö de 2 yıllık Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümü var 3 aylık staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır.sınavsız geçiş için büroyu arayın yanlış bilgi vermiyim.:26:

Son düzenleme:
Tercih rehberinde aöf bölümlerini göremiyorum ben kızlar :26: önlisans ilahiyat kodunu arıyorum

1055116 kodu 2 yıllık ilahiyat
http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57873/h/tablo-3a.pdf bu sayfadan tekrar kontrol edebilirsin.
10000 kişilik kontenjanla sınırlı ve Adayların bu programı tercih edebilmeleri için, YGS puan türlerinin
en az birinden, 140.000 ve daha yukarı puan almış olmaları
gerekmektedir. (Sınavsız geçiş hakkı bulunanlar hariç) diye bir şartı var.

çok teşekkür ederim. internetten kayıt falan lazımmı ? bir de kpss alımı var mı nereden bakılıyor? sosyal hizmetler, çocuk yuvaları bi çok yerde çalışabiliyorlarmış. bir soru daha gene aöf 2 yıllık tıbbı sekreterlk bölümüne direk kayıt yapabiliyormuyum? amma çok soru sordum çok sağol :)

ya birde sağlık kurumları işletmeciliği bölümü var. sizce hangisini tercih etmeliyim? sosyal hizmetler mi?tıbbı sekreterlik mi? sağlık kurumları işletmeciliği mi? kpssye girme ve çalışma şartları açısından? ben gıda teknikeriyim kendim. çok yer uzun süreler çalıştım. ama kpssye alım yeni olmaya başladığı için bu yolu seçtim.

kızlar merhaba benımde bır sorum olacak..ben 1. sınıfı okuyordum kaldım ve bır dahakı donem kayıt yaptırmadım dondurdum...(ızmırde)suanda kıbrıstayım ve okuluma devam etmek ıstıyorum...bunun ıcın ne yapmam gerekır bılen varmı?....

sınavsız ikinci üniversite için 2010-2011 döneminde kayıt tarihleri şunlardı
İnternet Başvuru Tarihi 25 Ekim 2010 – 26 Kasım 2010
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 25 Ekim 2010 - 23 Kasım 2010

bu senede bu taihlere yakın olacaktır.dönem başında http://aofkayit.anadolu.edu.tr/ bu adresten kayıt yapacak almış olduğunuz çıktı ve diploma ile aö bürosuna gideceksiniz.
kpss içinde
http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57793/h/tablo-2onlisans.pdf bu site nitelik kodunu gösterir.sosyal hizmetlerin kodu
3384 tür.bu kodla nerelerin aldığını görebilirsiniz
http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57895/h/yer20111maxminonl.pdf bu sitede en büüyk ve en küçük puanları gösterir.

aö 2 yıllık tıbbi sekreterlik bölümü aö de yok ki :26: tıbbi labratuvar teknikeri var ondada uzaktan eğitim açık öğretim yazıtor.o yüzden aö bürosunu arayarak kesin bilgi alın

aö de 2 yıl ödeme yapmazsanız 2 sene sonunda okulla ilişki kesiliyordu zaten artık ilişki kesilmede kaldırıldığı iç,in bir sorun olmaz .dönem başında harç paranızı ödeyerek tekrar kayıt yaptırabilirsiniz.

aö olduğu için kendinizi geliştirmeniz gerekicek.sosyal hizmetler gayet iyi ama sertifika almanızda gerekir.ismek kurslarına giderek hem ücretsiz hem meb onaylı kendi işinizle ilgili avantaj sağlayacak sertifikalar alabilrisniz

hangi bölüm ile ilgili sertifikalardan bahsettin canım? eğer gıdaysa haccp falan var.ama şuan kızım olduğu için kurslara şu aşamada gidemem. aöf ile sosyal hizmetler okuyana kadar 2senede kızım büyür nasılsa.seneye kpssye de giricem gene zaten.hayırlısı bakalım.sen sosyal hizmetler diyorsun yani. o zaman bu sene ona kayıt yaptırıyım.

ben söylediğiniz bölümler arasında kalsam sosyal hizmetleri okurdum.bahsettiğim sertifikalar bilgisayar işletmenliği gibi sertifikalar.sosyal hizmetlerde çalışılınca büro elemanı olmuş olucaksınız genelde o yüzden bilgisayarla ilgili sertifikalar avantajınız olur

canım çok sağol başını ağrıttım bugün çok ama çok yardımcı oldun inan beni yönlendirme konusunda. canım benim bilgisayar işletmenliği ve ingilizce dil sertifikalarım da var. inceledim şimdide alım var evet. ben 78 le açıkta kaldım 4 sene. kendi bölümümden alım olmadığı için. gıda teknikeri de alıcakmış artık sanırım kpss. sağlıkçı çok alım var, o hangi bölüm biliyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…