Açıköğretim Fakültesi ile ilgili Her türlü sorularınıza cevap ...


AÖF Sosyoloji Bölümü Dersleri sosyoloji bölüm dersleri bunlardır.sayısal olarak istatistik dersi var ve şimdiden söliyim zordur :26:
aö geçen sene bildiğimkadarıyla puansız almıştı sosyoloji bölümü için.bu sene kontejanlı 150.000 kontenjan adeti var.zaten aö yazanlar genelde iktisat ve işletme yazar o yüzden kontenjan sayısınında çok olmasından dolayı yazdığınızda büyük ihtimal gelir.
geri kaaln bölümler zaten içeriğinde matematik barındırır.iktisat için özellikle söyleyebilirim.genel matematik,istatistik,finansal yönetim,maliyet muhasebesi gibi dersler matemaik içerir.aman dikkat :18:
 
Bugun secebilecegim bolumlere baktim.aklim en cok sosyoloji yatti.anck iktisat ve istatistik gozumu korkuttu.liseyide aciktan bitirmis biri olarak sayisalim yok gibi bisy.sozel agirlikli tavsiye edeceginiz bolumler neler?
 
Bugun secebilecegim bolumlere baktim.aklim en cok sosyoloji yatti.anck iktisat ve istatistik gozumu korkuttu.liseyide aciktan bitirmis biri olarak sayisalim yok gibi bisy.sozel agirlikli tavsiye edeceginiz bolumler neler?

matematikten kaçış yok kızlar haberiniz olsun
ama matematikte o kadar korkmanıza gerek yok.istatistikte çıkmış sorulara bakmanız yeterli ben öle yaparak mezun oldum iktisat zordur ama genelde varsayımları sorar ve grafik üzerinden gidilir.iktisatın zorluğu şurdan gelir çok fazla varsayım ve grafik vardır:26:
sözel bölüm olan sosyolojide bile istatistik var.biraz gözünüzü karartacaksınız
 
Dogru soyluyorsun matematik olmayan olum yok maglesef
Lisede sirf sayisal derslerden kurtulmak icin sosyal bilimler bolumune gectim.meger mat,fizik,kimya vs hepsi sozel bolmdede varmis.ve yanlis ders secimi yuzunden 4 yil olan liseyi 6yilda bitirdim.biraz cesaret biraz calisma ile insanin basaramayacagi hicbisey yoktur.
Acayip gaza geldim.sosyoloji ilk terihim olacak
 
canım çok sağol ya iknci tercih olarakta türk dili ve edebiyatını yazıcam bu bölüm sence nasıl canım? bidetercih yaparken çıktısını alın diyo onu sonradan kayıtamı vericez

aöde tercihlerde genelde ilk tercih neyse o gelir.ama kontenjanlı olduğu için bilemem.eğer türkdili edebiyatı daha çok istiyorsanız ilk tercihinizde onu yazın çünkü kontenjanı 8000.her ikiside kontenjanlı ne olur olmaz bir tercih daha yapmanızı tavsiye ederim.
artık aö den türdili edebiyat okuyup 1.5 sene formasyon alarak kpss sınavına girdiğinizde öğretmen olarak atama yapılabiliyor.tabi siz mezun olana kadar herhangi bir değişiklik olmazsa
 

düzeltme sosyolojinin kontenjanı 15000 :26:
 
merhabalar kızlar benımde bı sorum olacaktı ben 2009-2011 şletme kayıtlıyım sadece ilk sınavlarıma girdim çalışmadıgım için geceemdim hiç birinden dahada bişe yapmadım bu güne kadar .2gün önce yeni kayıt yapmak için büroya gittim kaydın var sadece harc yatırmalısın dediler 2009dan beri bişe yapmadım kaydım nasıl var sasırdım ama kızında yalan söyleyecek hali yok değilmi?? bide ben işletme okumak istemiyorum bölüm değiştirme hakkında bilginiz varmı yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden tesekkürler...
 

bölüm değiştirmek için tekrar sınava girmeniz gerekiyor.
bürodaki kız doğru sölemiş.harcınızı ödemeseniz dahi kayıdınız dondurulumuş olarak dikkate alınıyor.ama sadece 2 sene için geçerli.yani bu sene kayıt döneminde (harçların yatırıldığı zaman) tekrar aynı bölüme kaldığınız yerden harcınızı ödeyerek başlayabilirsiniz.ancak seneye böle bir imkanınız olmayacak.2 sene dolduğu için
 

çok tesekkür ederim cewapladıgın için cnm :
 
selam kızlar benim sorum var ben ön lisan mezunuyum ve bu yıl öss ye girdim şimdi açıköğretimden bölüm yazacağım
1. si çalışma ekonomisi diye bir bölüm var ve bu bölüm hakkında hiç bir bilgim yok iş alanı nasıldır yazarsam ileride sıkıntı çeker miyim?
2. si işletme yazarsam birinci sınıftan mı başlarım yoksa ön lisans mezunu olduğum için belli başlı dersleri verip direkt 3. sınıf mı olurum ? yardımcı olursanız sevinirim kafam karıştı iyice
:26:
 

1. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunları, kamu ve özel sektörün bir çok alanında çalışma imkânına sahiptir. Bölüm mezunları başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kuruluşlarında, Devlet Planlama Teşkilatı, Türkiye İş kurumu gibi çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında müfettiş, denetçi, danışman ve uzman personel olarak istihdam edilmekte; sendikaların çeşitli kademelerinde uzman ve üst düzey yönetici olarak çalışabilmektedir. Mezunlarımız ayrıca, iktisat, işletme, kamu yönetimi bölümü mezunlarının çalıştığı diğer alanlarda da iş bulabilme imkânına sahiptir. Özel sektörde ise başta bankacılık ve finans sektörü olmak üzere, özel sektörün çeşitli birimlerinde ve özellikle endüstriyel ilişkiler bölümlerinde uzman, üst düzey yönetici ve danışman olarak görev yapabilmekte; kuruluşların insan kaynakları departmanlarında insan kaynakları uzmanı olarak çalışabilmektedirler.

2. canım 2.sorun hakkında bilgim yok malesef
 

eğer başka bir bölüm okuyarak ikinci diplomam olsun diyorsanız o zman bu sene tercih yapmanız lazım.önlisanstan hakkınız saklı kalmış olur.çeko pek tavsiye etmem iktisatçı olduğum için belkide :90:
iktisatın alanı daha geniştir daha rahat iş bulursunuz.ama zordur ve kendinizi geliştirmeniz gerekir.
önlisans bölümünüze uygun olacak bi bölüm okumanız sizin avantajınıza.ama ayrı mesleğim olsun derseniz size kalmış.
eğer aöden 3.sınftan devam etmek isterseniz tercih yapmanıza gerek yok.yalnız genelde iş yerleri önlisans diplomasını geçerli saymaz böle bir durumda.zaten aöde şu mantığı kullanır.önlisans diplomanı bana getir ben seni ilk 2 yıl okumuş sayıyım 3.sınıftan başla 2 yıl daha oku aöden mezun ol derler
benim bilgim bu şekilde.yine aö bürosunu arayarak kesin bilgi alın
 

sana katılıyorum.yalnız bu imkanlar genelde örgünden mezun olanalr için geçerli oluyor malesef :26:
 
arkadaşlar aöfde sosyal hizmetler bölümü sizce nasıl off kararsız kaldım iş sahası falan birde bu bölüm kaç puanla alınıyor bilgisi olan bilgilendirsin ölecem şimdi
 
arkadaşlar aöfde sosyal hizmetler bölümü sizce nasıl off kararsız kaldım iş sahası falan birde bu bölüm kaç puanla alınıyor bilgisi olan bilgilendirsin ölecem şimdi

sosyal hizmetler bölümü 2 yıllık puansız alıyo kontenjan sınır var.kontenjan sayısıda 5000 ygs 5 türünden tercih ediliyor.
çalışma olanakları hakkında bilgim yok.ama benim düşünceme göre ya önlisanstan kpss sınavına girip düz memur atanacaksınız yada özel firmalarda kayıt kabul ve çağrı merkezi bölümlerinde çalışmış olacaksınız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…