- 18 Temmuz 2011
- 9.127
- 17
-
- Konu Sahibi masal perisi
- #1.301
ya birde hazır ordayken:) bir iki sorum daha olacak sizce aöf hangi bölüm daha kolay ve iş imkanı yüksek lise sözel bölümlüyüm...aklımda sosyaloji belirdi fakat onuda kontenjanlıymışş..o bölümde okumak için en az kaç puan gerekliki yada matematigi olmayan bir bölüm öneriniz
Bugun secebilecegim bolumlere baktim.aklim en cok sosyoloji yatti.anck iktisat ve istatistik gozumu korkuttu.liseyide aciktan bitirmis biri olarak sayisalim yok gibi bisy.sozel agirlikli tavsiye edeceginiz bolumler neler?
kızlar acil ben sosyolojinin kodunu bulamadım ösym sayfasına baktım bulamadım ya
kodu 1056274
yinede burada kontrol edin yanlışlık olmasın
http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57952/h/2011tablo4-2172011.pdf
kolay gelsin
canım çok sağol ya iknci tercih olarakta türk dili ve edebiyatını yazıcam bu bölüm sence nasıl canım? bidetercih yaparken çıktısını alın diyo onu sonradan kayıtamı vericez
AÖF Sosyoloji Bölümü Dersleri sosyoloji bölüm dersleri bunlardır.sayısal olarak istatistik dersi var ve şimdiden söliyim zordur :26:
aö geçen sene bildiğimkadarıyla puansız almıştı sosyoloji bölümü için.bu sene kontejanlı 150.000 kontenjan adeti var.zaten aö yazanlar genelde iktisat ve işletme yazar o yüzden kontenjan sayısınında çok olmasından dolayı yazdığınızda büyük ihtimal gelir.
geri kaaln bölümler zaten içeriğinde matematik barındırır.iktisat için özellikle söyleyebilirim.genel matematik,istatistik,finansal yönetim,maliyet muhasebesi gibi dersler matemaik içerir.aman dikkat :18:
ben iki senelik myo okucam ama açıktan da tarih okumak istiyorum acaba nasıl oollucak bana yardım eder misiniz nasıl yapıcağımı bilmiyorum
merhabalar kızlar benımde bı sorum olacaktı ben 2009-2011 şletme kayıtlıyım sadece ilk sınavlarıma girdim çalışmadıgım için geceemdim hiç birinden dahada bişe yapmadım bu güne kadar .2gün önce yeni kayıt yapmak için büroya gittim kaydın var sadece harc yatırmalısın dediler 2009dan beri bişe yapmadım kaydım nasıl var sasırdım ama kızında yalan söyleyecek hali yok değilmi?? bide ben işletme okumak istemiyorum bölüm değiştirme hakkında bilginiz varmı yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden tesekkürler...
bölüm değiştirmek için tekrar sınava girmeniz gerekiyor.
bürodaki kız doğru sölemiş.harcınızı ödemeseniz dahi kayıdınız dondurulumuş olarak dikkate alınıyor.ama sadece 2 sene için geçerli.yani bu sene kayıt döneminde (harçların yatırıldığı zaman) tekrar aynı bölüme kaldığınız yerden harcınızı ödeyerek başlayabilirsiniz.ancak seneye böle bir imkanınız olmayacak.2 sene dolduğu için
selam kızlar benim sorum var ben ön lisan mezunuyum ve bu yıl öss ye girdim şimdi açıköğretimden bölüm yazacağım
1. si çalışma ekonomisi diye bir bölüm var ve bu bölüm hakkında hiç bir bilgim yok iş alanı nasıldır yazarsam ileride sıkıntı çeker miyim?
2. si işletme yazarsam birinci sınıftan mı başlarım yoksa ön lisans mezunu olduğum için belli başlı dersleri verip direkt 3. sınıf mı olurum ? yardımcı olursanız sevinirim kafam karıştı iyice :26:
selam kızlar benim sorum var ben ön lisan mezunuyum ve bu yıl öss ye girdim şimdi açıköğretimden bölüm yazacağım
1. si çalışma ekonomisi diye bir bölüm var ve bu bölüm hakkında hiç bir bilgim yok iş alanı nasıldır yazarsam ileride sıkıntı çeker miyim?
2. si işletme yazarsam birinci sınıftan mı başlarım yoksa ön lisans mezunu olduğum için belli başlı dersleri verip direkt 3. sınıf mı olurum ? yardımcı olursanız sevinirim kafam karıştı iyice :26:
1. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunları, kamu ve özel sektörün bir çok alanında çalışma imkânına sahiptir. Bölüm mezunları başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kuruluşlarında, Devlet Planlama Teşkilatı, Türkiye İş kurumu gibi çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında müfettiş, denetçi, danışman ve uzman personel olarak istihdam edilmekte; sendikaların çeşitli kademelerinde uzman ve üst düzey yönetici olarak çalışabilmektedir. Mezunlarımız ayrıca, iktisat, işletme, kamu yönetimi bölümü mezunlarının çalıştığı diğer alanlarda da iş bulabilme imkânına sahiptir. Özel sektörde ise başta bankacılık ve finans sektörü olmak üzere, özel sektörün çeşitli birimlerinde ve özellikle endüstriyel ilişkiler bölümlerinde uzman, üst düzey yönetici ve danışman olarak görev yapabilmekte; kuruluşların insan kaynakları departmanlarında insan kaynakları uzmanı olarak çalışabilmektedirler.
2. canım 2.sorun hakkında bilgim yok malesef
arkadaşlar aöfde sosyal hizmetler bölümü sizce nasıl off kararsız kaldım iş sahası falan birde bu bölüm kaç puanla alınıyor bilgisi olan bilgilendirsin ölecem şimdi