- 16 Kasım 2010
- 1.250
- 24
-
- Konu Sahibi masal perisi
- #1.321
sana katılıyorum.yalnız bu imkanlar genelde örgünden mezun olanalr için geçerli oluyor malesef :26:
kamu kurum ve kuruluşlarına atanmada aöf örgün ayrımı yok diye biliyorum
örgün açık ayrımı yapmıyorum kimse yanlış anlamasın ama.örgünden mezun olup kpssde atanamayan çok kişi var.açıkta dersleri kendiniz çalışıyosunuz ve zaten zor oluyor.kpss dahada zor oluyo o nedenle açık okuyanların pek şansı yok devlette.
ben hem örgün hem açık okudum.açık öğretimin daha zor olduğunu kabul ederk konuşuyorum.
kısmen katılıyorum kpss -a için haklı olabilirsin çünkü sınava girdikten sonra bir de kurumların mülakatından geçmek gerekiyor burada biz yapmasak bile kurumlar belki üniversite ayrımı yapabilir fakat kpss-b de sadece alınan puana göre sistem yerleştirme yapıyor bu durumda da aöf mezunlarının sadece gereken puanları almaları yeterli olucaktır :)
arkadaslar meraba.bana yardımcı oln lutfenn.açıkogretme kayıt ıcın ne gerekıyo..bılgı verebılrmsnz bulamıyorum doğru durust hıc bıyerden...
yeni çekilmiş resim noter onaylı diploma sureti benden almamışlardı ama bazı yerlerde alıyorlar sanırım diploma ve evliysen evlilik cüzdanın
sosyal hizmetler bölümü 2 yıllık puansız alıyo kontenjan sınır var.kontenjan sayısıda 5000 ygs 5 türünden tercih ediliyor.
çalışma olanakları hakkında bilgim yok.ama benim düşünceme göre ya önlisanstan kpss sınavına girip düz memur atanacaksınız yada özel firmalarda kayıt kabul ve çağrı merkezi bölümlerinde çalışmış olacaksınız.
bende ygsye girdim sosyal hizmetler tercih yapmak istiyorum fakat kodunu bulamıyorum ben bu bölümü tercih edebilirmiyim onuda bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz
ygs 5 türünden öğrenci alıyor ve kontenjanı 5000.kodu 1055914
ayrıca açıklama kısmında bu bölümde staj zorunluluğ olduğu yazıyor.lütfen açıklama kısımlarınıda okuyun.stajınızı bitirmeden bu bölümden mezun olamıyorsunuz.bölüm 2 yıllıktır.
inceleme sayfası burası
http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57873/h/tablo-3a.pdf
kolay gelsin
cok teşekkür ederim bilgiler için ama mesleki eğitim olarak geçiyo yani meslek liselerimi öncelikli anlamaıdm ben düz liseyim tercih yapamammı
mrb kızlar bir sorum olucaktı size ben bu sene 2. sınıftım ama alttan 2 ders sorumlu geçmiştim sınavların çoguna gremedim girdiğimide çalışamadığımdan geçemedim şimdi ben bütünlemeyede giremezsem ya da giripte hiçbirinden geçemessem tekrardan 1.sınıfımı 2.sınıfımı vericem acaba bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.
bende bişey sormak istiyorum ...şimdi ben 2 yıllık açıköğretim kazandım ilk yıl sınavlara grdim ama kaldım :26:
ikinci yıl harç yatırdım ama hiç sınavlara gitmedim yine kalmış oluyorm sonra okuldan atıldım 2005 teydi çünkü ilk başvurum şimdi bu torba yasadan dolayımıdır nedir bankada harç borcum görünüyor önceden görünmüyordu ....
şimdi ben harç paramı yatırsam ....seneyemi sınavlara girerim hiç bilmiyorum ....karışık oldu sanırım :26:
biri bana yardımcı olabilirmi acaba yatırsammı yatırmasammı anlamadım
Bu konularda çok cahilim açıkçası .Umarım bana gülmeden cevap verebilecek biri çıkar :18:
Tercih kılavuzunda bazı yerlerde bazı bölümlerde uzaktan eğitim yazıyor.Bunlar da açıköğretim gibi mi oluyor?Mesela Beykent'te,İstanbul Üniversitesinde vs.var öyle bölümler.Bunları da normal bir üniversite okurken okuyabiliyor muyuz açıköğretim gibi?
uzaktan eğitim veren bölümlerin puanları düşüktür ama örgün eğitimle açık öğretim arasındadır.harç konusunda ise genelde ikinci öğretimle aynı harç miktarı ödenir.sakarya üniversitesini araştırmıştım.ona göre bilgi veriyim.uzaktan eğitim açık öğretim gibi okulda tahip edilmez.online eğitim görürsünüz.ama vize ve final sınavlarına hangi üniveristeyi tercih ettiyseniz o üniversitede girersiniz.aö gibi belirlenen bir okulda değil.sakarya ünv vize ve final zamanına 1-2 hafta kala okul kampüsüne çağırarak dersleri okulda veriyorlar.uzaktan eğitimden mezun olanlarda hangi fakülte bitirlmişse o yazılır.aö de gibi bir ibare yoktur.
her okulda farklı olabilir o yüzden mutlaka tercih edeceğiniz okulların uzaktan eğitim bölümlerinin şartlarını üniversite sitelerinden araştırın
çok mu uzun oldu :26:
Bu konularda çok cahilim açıkçası .Umarım bana gülmeden cevap verebilecek biri çıkar :18:
Tercih kılavuzunda bazı yerlerde bazı bölümlerde uzaktan eğitim yazıyor.Bunlar da açıköğretim gibi mi oluyor?Mesela Beykent'te,İstanbul Üniversitesinde vs.var öyle bölümler.Bunları da normal bir üniversite okurken okuyabiliyor muyuz açıköğretim gibi?