Açıköğretim Fakültesi ile ilgili Her türlü sorularınıza cevap ...

canım önlisans düşünüyorum

çalışmak istediğniz bölüme bağlı.2 yıllık aö pek iş olanağı yok.bankacılık ve sigortacılıkla,sosyal hizmetleri öneririm.banka ve isgorta okuduğunuzda banak açağrı merkezleri talep ediyor.ve 2 meslek sahibi gib olmuş oluyosunuz.isterseniz bir sigorta acentesindede çalışabilirsiniz.sosyal hizmetlerde ise sağlık sektöründe iş bulabşilirsiniz.vezne,hasta kabul,muhsebeniz varsa muhasebe kısmında size kalmış

merhaba
burada sorulmuş ama tekrar sormak istiyorum.aof ye kayıtlar başladımı?ösym'nin sitesinde tercihler var ama anlıyamadım.nasıl yapılaağını.bilen biri anlatabilirmi lütfen ?

eğer ygs snıavına girerek tercih yapacaksanız ösyme sitesinden tercih yapıyorsunuz.5 ağustosa kadar normal tercih kısmında yazacağınız kod istediğiniz anadolu ün aöf lisans yada önlisans kodu olacak.dikkat edin aöde kontenjan olmadığı için(bazı bölümler hariç) tek tercih yapmanız yeterli olur.fazla tercihte yapsanız ğer en üste aö varsa direkt o gelir.
eğer herheangi bi üniversiteye kayıtlı önlisans yada lisans öğrencisiyseniz ve ygs sınavına girmediyseniz ikinci üniversite adı altında aöden öğrenci belgenizle kayıdınızı aralık (genelde) ayında aö bürolarından yapacaksınız.

teşekkürler verdiğin bilgiler için.
ben ygs den 170 civarı bi puan aldım.aof ye kayıt yaptırmak istiyorum.anladığım kadarıyla önce tercih yapılacak.kayıt işlemleri daha sonra olacak.
ilk defa tercih yapacağım.o yuzden pek anlıyamadım yanlış bişey yapmaktan korkuyorum.acaba öğrenci bürosuna gitsem yardımcı olurlarmı?yoksa internetten kendimmi yapmalıyım tercihi. tabii neyi tercih edeceğimi de bilmiyorum.

peki canım bişey daha benim bebeğim var ilerisi için sence hangisi daha mantıklı geliyor çalışmayı bi işim olmasını herşeyden çok istiyorum seninde fikrini almak istedim

canım çok soruyorum biliyorum ama etrafımda bu konuda yardımcı olabilecek pek kimse yok.dört yıllık okumak istersem eğer önü açık bölümler hangileri sence

tercihini bireysel olarak internetten yapman gerekiyor.ama ilk tercihini yapıcaksan mutlaka herhangi bir dershanenin rehberlik servisiyle yüzyüe görüşerek yap.internet ortamından hangi adımları sırasıyla uygulayacağını öğren.
aö içinde tercih yapılması gerekiyor.kayıt işlemleri eylül gibi olur.nisan ayında ve haziran başında olmak üzere sınavlara girersiniz.veremediğiniz dersler olursa eylül ayında bütünlemeye girersiniz.her dersn geçme notu (vize final ort ile) 50 dir. bölüme karar veremiyorsanız mutlaka alanları araştırın.

canım çok soruyorum biliyorum ama etrafımda bu konuda yardımcı olabilecek pek kimse yok.dört yıllık okumak istersem eğer önü açık bölümler hangileri sence

rica ederim yardımcı olabiliyosam ne mutlu
aö de genelde 4 yıllık iktisat ve işletme okunur.ama ben aö olarak bu bölümlerin pek avantaj sağlayacağının sanmıyorum.çünkü bunlar okunduktan sonra en önemli şey kendinizi yetiştirmeniz.sertifika ve eğitimler ile.
sizin yerinizde olsam 4 yıllık sosyoloji okumayı düşünürdüm.insan kaynakları elemanı olarak çalışabilirsiniz.
iktisat işletmede tercihiniz olabilr ama dediğim gibi kendinizi geliştirmeniz lazım.ancak şöle bir imkan var iktisat işletme okuyup kpss b grbundan atanarak memur olma imkanınız mevcut.tabi önünüzde birsürü rakip olduğunuda unutmayın

ben iki senelik myo okucam ama açıktan da tarih okumak istiyorum acaba nasıl oollucak bana yardım eder misiniz nasıl yapıcağımı bilmiyorum

ben iki senelik myo okucam ama açıktan da tarih okumak istiyorum acaba nasıl oollucak bana yardım eder misiniz nasıl yapıcağımı bilmiyorum

myo örgün okuyacaksanız eğer değişiklik olmadıysa sadece 2 yıllık aö okuyabiliyorsunuz.ve aö de tarih diye bir bölüm yok :26:

bi sorum olacak bu aöf yabancı dersler zormu aram pek yok baktıgımda hemen hemen her bölümde yabancı dil nasıl oluyo arkadaşlar bir bilgisi olan varmı

bi sorum olacak bu aöf yabancı dersler zormu aram pek yok baktıgımda hemen hemen her bölümde yabancı dil nasıl oluyo arkadaşlar bir bilgisi olan varmı

aö de genelde çıkmış sorulara çalışıldığında rahatlıkla geçilebiliyor.eğer temel düzey yabancı diliniz varsa rahatlıklıa geçebilirsiniz

ya birde hazır ordayken:) bir iki sorum daha olacak sizce aöf hangi bölüm daha kolay ve iş imkanı yüksek lise sözel bölümlüyüm...aklımda sosyaloji belirdi fakat onuda kontenjanlıymışş..o bölümde okumak için en az kaç puan gerekliki yada matematigi olmayan bir bölüm öneriniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…