Açıköğretim Fakültesi ile ilgili Her türlü sorularınıza cevap ...

Arkadaşımın şifresi nedir? Şifreler sadece AÖF bürolarından gerçek şahıslara verilir. Herhangi bir ikinci şahıs, ilgili öğrencinin şifresini öğrenemez, şifre talebinde bulunamaz.
AÖF hakkındaki bilgileri nereden bulabilirim? http://www.aof.anadolu.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
E-posta veya telefon ile adres değişikliği yaptırabilir miyim? Hayır. Adres, büro ve sınav merkezi değişikliğinizi AÖF bürolarından yaptırabilir ya da bu siteye girerek kendiniz yapabilirsiniz.
E-posta adresimi bana bildirir misiniz? Hayır. Her öğrenci (eğer hala almadıysa) kendine bir e-posta hesabı alabilir, bir başkası onun adına e-posta hesabı alamaz. Ayrıntılı bilgi için burayı tıklayınız
E-posta kutularıma kendi bilgisayarımdan nasıl ulaşabilirim? Ayrıntılı bilgi için burayı tıklayınız.
E-posta ve BÜRO-WEB sitesi ile ilgili teknik problemlerimi kime bildirmeliyim? postmaster@aof.anadolu.edu.tr adresine bildirebilirsiniz. Bu adrese ileteceğiniz diğer konulardaki e-postalar cevaplandırılmayacaktır.
Fakültem, sınıfım, dersim vb. konulardaki istek, şikayet ve ihtiyaçlarımı kime bildirmeliyim? mrkburo@anadolu.edu.tr adresine bildirebilirsiniz.
Sınavlarda geçerli olabilmesi için adres değişikliğini en geç ne zaman yaptırmalıyım? Yeni öğrenci iseniz "Yeni Kayıt Klavuzuna", eski öğrenci iseniz "Kayıt Yenileme Klavuzuna" bakınız.
Sınav sonuçları ne zaman yayınlanacak? Sınav sonuçları, cevap kağıtlarının okunmasının ardından idari işlemleri biter bitmez yayınlanır.
Sınav sonuçları nerede yayınlanacak? Şu anda ziyaret etmekte olduğunuz BÜRO-WEB sitesinde.
Şifremi unuttum/kaybettim/hatırlamıyorum. Bana gönderir misiniz? Hayır. Şifrenizi herhangi bir AÖF bürosundan şahsen başvurarak almak zorundasınız. Ayrıntılı bilgi için burayı tıklayınız.
 
Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri olarak mobilöğren servisi ile akademik bilgilerinize ulaşabilmektesiniz. Bunun için mobilöğren' e üye olmanız yeterli. Mobilöğren’ e üye olduğunuz zaman bilgileriniz size kısa mesaj ile otomatik olarak gönderilecek. Ayrıca dilediğiniz zaman sorgulama yaparak servisi kullanabileceksiniz.

ÜYELİK
Üyeliğinizi cep telefonundan, mobilöğren web sitesinden ya da kayıt döneminde AÖF kayıt internet adresinden yapabilirsiniz. Mevcut üyelerin tekrar kayıt olması gerekmemektedir, üyelik mezun oluncaya kadar devam etmektedir.
Cep Telefonundan Kayıt
KAYIT boşluk ÖĞRENCİ NUMARANIZI yazıp 3926 'ya kısa mesaj gönderiniz.

Mobilöğren’ e üye olduğunuzda yıl boyunca iletilecek bilgiler;

  • Açıklandığı anda Sınav Sonuçlarınız
  • Kayıt Yenileme Tarihleriniz ve Harç Miktarınız ve Son Ödeme Tarihi,
  • İlinizde Yapılan Danışmanlık Derslerinin Program Bilgisi
  • Kayıt Durumunuz ve Yıllık Dersleriniz
  • Kitap Bilgileriniz
Üstelik bütün bu bilgiler size özel hazırlanarak yine size gerekli olan zamanda gönderilecek.

Size gönderilen bilgiler dışında, ihtiyacınız olabilecek bilgileri öğrenebilmeniz için de çözümler mevcut. Örneğin büronuzun adres ve telefon bilgilerine ihtiyacınız olduğunda sadece; BURO boşluk Büronuzun Adını yazarak mesaj göndermeniz yeterli olacak.

Otomatik mesajlar size 3926 servis numarasından gönderilecek ve sorgu komutlarını kullanmak istediğinizde mesajlarınızı 3926’ya göndermeniz yeterli olacak.

Mobilöğren’ e üye olmak için ayrıca sabit bir abonelik ücreti ödemeyeceksiniz. Ders yılı boyunca sizlere gönderilecek yaklaşık 45 kısa mesajla tüm akademik bilgilerinize kolay bir şekilde ulaşabileceksiniz.

Servis üyeliğinizi kendi ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmeniz mümkün. Hem kısa mesajla hem de mobilöğren web sitesinde üye girişi yaptığınız sayfalarda bunu kolaylıkla gerçekleştirebileceksiniz. Örneğin, otomatik bildirim istemiyorum sadece kendim sorgulamak istiyorum derseniz OTOIPTAL komutuyla Not ve Harç bildirimleriniz dışındakileri iptal edebileceksiniz ya da ben oto bildirimleri istiyorum ama Danışmanlık Ders Programını istemiyorum dediğinizde OTOD H yazıp 3926 ya göndererek bu bildirimi iptal edebileceksiniz. Yaptığınız bu değişikliği yine dilediğiniz zamanda yeniden aktif hale getirebileceksiniz.

İhtiyacınız olduğunda kullanabileceğiniz tüm sorgu komutları ve detaylı bilgiler için mobilöğren web sitesinden bilgi edinebilirsiniz.


Ücretlendirme ise şöyle; 3926 servis numarasına gönderdiğiniz her bir mesaj ve 3926 servis numarasından size gönderilen her bir mesaj 1 Kısa Mesaj/2 kontör, yani abone olduğunuz GSM Operatörünün standart mesaj tarifesi olacak. Bunun dışında herhangi bir abonelik ücreti ya da sabit ücret ödemeyeceksiniz…

Servislerle ilgili olabilecek bazı sorularınızın da cevapları şöyle:

Bilgileri üçüncü şahıslar bilecek mi?


Hayır bilmeyecek. Ancak istemeniz durumunda, ailenizin ya da yakın arkadaşınızın cep telefonundan üye olarak kendi bilgilerinize ulaşabilirsiniz ya da bu cep telefonuna yapılacak otomatik bilgilendirmeler ile onların bilgilenmesini sağlayabilirisiniz.

Şu andaki bilgilerimde yıl içinde değişiklik olursa (telefon numaram değişirse, çalınırsa v.b) bunu nasıl iletebilirim?

Bu durumda, eğer cep telefonunuz üzerinden üyelik iptali yapamıyorsanız yorumlar@mobilogren.net’ e öğrenci bilgilerinizle beraber cep telefonu bilgilerinizi en kısa zamanda iletmeniz yeterli olacak.

Üye olmaktan vazgeçersem ne yapmam gerekir?


Üyeliğinizin iptali için IPTAL yazarak 3926 servis numarasına mesaj göndermeniz yeterli.

Başka sorularınız olması durumunda mobilöğren müşteri hizmetleriyle bağlantı kurabilirsiniz…
 
Önlisans ve Lisans Programları
Öğrenci Seçme Sınavı’na(ÖSS) girerek ÖSS-SAY-1, ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-EA-1, ÖSS-DİL puan türlerinin en az birinden 145 ve üstü puan aldığınızda, tercih ettiğiniz takdirde aşağıdaki açıköğretim önlisans ve lisans programlarına kayıt yaptırabilirsiniz.
Önlisans Programları
Açıköğretim Fakültesi Bankacılık ve Sigortacılık Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Bilgi Yönetimi Programı (*) (**)
Açıköğretim Fakültesi Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Dış Ticaret Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Emlak ve Emlak Yönetimi Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Ev İdaresi Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi İnsan Kaynakları Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Marka İletişimi Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Muhasebe Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Özel Güvenlik ve Koruma Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmetler Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Tarım Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı (*)
Açıköğretim Fakültesi Yerel Yönetimler Programı (*)

Lisans Programları
İşletme Fakültesi İşletme Bölümü
İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü
İktisat Fakültesi Maliye Bölümü
İktisat Fakültesi İktisat Bölümü
İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

Ayrıca (*) ile işaretli programlara sınavsız geçiş ile öğrenci alınmaktadır. Eğer bir mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu mezunuysanız sınavsız geçiş ile 2008-2009 öğretim yılında kayıt yaptırabileceğiniz önlisans programlarının hangileri olduğunu ftp://dokuman.osym.gov.tr/2008/OSYS/2008_OSYS_KILAVUZ.pdf dosyasının 38.sayfasını inceleyerek öğrenebilirsiniz.
(**) ile işaretli programa sadece ÖSS-EA-1 puan türüyle öğrenci alınmaktadır.
Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girerek yeterli puan aldığınızda, tercih ettiğiniz takdirde aşağıdaki kontenjanlı açıköğretim lisans programlarına kayıt yaptırabilirsiniz.
Açıköğretim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı

(2008-2009 öğretim yılında toplam 530 kontenjan) (ÖSS-DİL puanı ile tercih yapılır. İlk iki sınıfı Eskişehir(250), Adana(40), Ankara(40), Balıkesir(40), Edirne(40), Erzurum(40), İzmir(40) ve Konya(40) illerinde yüz yüze, son iki sınıfı uzaktan öğretimle yapılır.) Açıköğretim Fakültesi Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı
(2008-2009 öğretim yılında toplam 2000 kontenjan) (Kız Meslek Liselerinin veya meslek liselerinin Çocuk Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Çocuk Gelişimi ve Bakımı Programından mezun olanlar yerleştirilir.)

Kayıt süreci
ÖSYM’ce bir açıköğretim programına yerleştirildiyseniz internetten başvuru yaptıktan sonra Açıköğretim Bürolarından kayıt yaptırabilirsiniz.
Tarihler
İnternet Başvurusu: (http://aofkayit.anadolu.edu.tr/)
Kayıt:
Mazeretli Kayıt:
 
Yüzyüze Akademik Danışmanlık
Akademik Danışmanlık Hizmetleri kapsamında, uzaktan öğretim gören öğrencilerimiz, bazı seçilmiş dersleri yüz yüze yapabilme olanağı elde etmektedirler. Bu dersler aşağıdaki merkezlerde yapılmaktadır:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Alanya, Amasya, Ankara (Cebeci, Beşevler), Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bandırma, Bayburt, Biga, Bilecik, Bolu, Bozüyük, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir (Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi), Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul (Beyazıt, Haydarpaşa), İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nazilli, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak.

Akademik Danışmanlık kapsamında yüz yüze yapılan dersler şunlardır:

1. Sınıf Dersleri: Genel Matematik, Genel Muhasebe, İktisada Giriş
2. Sınıf Dersleri: Muhasebe Uygulamaları, İstatistik, İktisat Teorisi
3. Sınıf Dersleri: Maliyet Muhasebesi, Türk Vergi Sistemi, Finansal Yönetim, İngilizce
4. Sınıf Dersleri için, yüz yüze öğretim yoktur.

Derslere ilişkin ayrıntılı programlar bulunmaktadır. Danışmanlık yapılan merkezler ve derslerin sayısında değişiklik olduğunda ayrıca duyurulacaktır.

Akademik Danışmanlık dersleri, 05 Ocak 2009 Pazartesi günü başlayıp 29 Mayıs 2009 Cuma günü akşamına kadar kesintisiz sürdürülecektir. Dersler, resmî bayram günleri, ara sınavların yapıldığı günler ve Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırılabilecek tatil günlerinde yapılmayacaktır. Merkezlere göre hafta içi akşamları veya hafta sonları yapılan akademik danışmanlık dersleri için hiçbir ücret alınmamakta, öğrenci kimliği gösterilerek dersliklere girilebilmektedir. Danışmanlık derslerine katılım zorunlu değildir. Derslere katılan öğrenciler, kitaplardan ve TV programlarından anlayamadıkları konuları öğretim elemanlarından öğrenme şansı elde etmektedir.

Derslere katılmak isteyen öğrenciler, hem Anadolu Üniversitesi hem de yüz yüze öğretim görecekleri üniversitelerin tüm disiplin kurallarına uymak zorundadırlar.

Danışmanlık derslerinin saat ve yerini öğrenmek için buraya tıklayınız. Açılacak dosyada, il il danışmanlık saatleri ve yerleri belirtilmiştir.
yerleri belirtilmiştir
 
bende acıkögretim okul öncesi ögretmenliği mezunuyum.burda bır suru soru soran arkadaslar olmus.umarım yardımcı olabılmısımdir.bilgilerin hepsi Açık Öğretim Büro Web Hizmetleri sıtesınden alınmıstır.kafanıza takılanları bı sıteye gireekögrene bılırsınız.hepinize basrılar dilerimyerimseniben
 
kızlar aof den mezun olduktan sonra tum sınavlara gırme hakkına sahıp oluyor muyuz.üds kpds felan gırebılıyor muyuz bunlara
 
merhaba ben bu yıl halkla ilişkilerden mezun oluyorum bitti yani ama okulu uzatmak istiyorum lisans programı olarak hangilerine devam edebilirim sadece iktisat yada işletmemi???
 
kızlar aof den mezun olduktan sonra tum sınavlara gırme hakkına sahıp oluyor muyuz.üds kpds felan gırebılıyor muyuz bunlara
öncelıklı kac yıllık mezunusun.ikincisi tam olarak emın degılım ama 4 yılıık mezun ve yabancı dılle ılgılı bır bölum bıtırdıysen gırebılırsın herhaldeyerimseniben
 
merhaba ben bu yıl halkla ilişkilerden mezun oluyorum bitti yani ama okulu uzatmak istiyorum lisans programı olarak hangilerine devam edebilirim sadece iktisat yada işletmemi???

Mezuniyet Sonrasý​
Programdan mezun olan öðrenciler, "Halkla Ýliþkiler Önlisans Diplomasý" alýrlar. Halkla Ýliþkiler programýndan mezun
olan öðrenciler, Halkla Ýliþkiler programýna sýnavla dikey geçiþ yapabilirler. Ayrýca bu programdan mezun olan öðrenciler
Dikey Geçiþ Sınavına girmeden Anadolu Üniversitesi isletme - iktisat Fakültelerininin isletme ve iktisat bölümlerine​
doðrudan dikey geçiþ yapabilirler. yardımcı olabılmıstırım umarımyerimseniben
 
kopyallayıp yapıstırdıgım ıcın yazılar degısık ckımıs.canım dıkey gecıs sınavınagırersen 4 yılık halkla ılıskıler programına gecebılırsın.yada dgs ye gırmeden acık ögretım iktısat ve ısletme ye gıdebılırsın.yerimseniben
 
bacılarım önlisansta okuyup bütünlemeye girdim. 1. sınıf bitti, şimdi ben ne zaman parayı yatırcam kitap alcam??
 
kızlar aof den mezun olduktan sonra tum sınavlara gırme hakkına sahıp oluyor muyuz.üds kpds felan gırebılıyor muyuz bunlara
bırde su bılgıler var KPDS


KPDS (Kamu Personeli Yabancı Dil Tesbit Sınavı) yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek amacı ile ÖSYM tarafından yapılmakta olan bir sınavdır. Her yıl Mayıs ve Kasım aylarında Ankara’da düzenlenmekte olan KPDS, katılımın fazla olması durumunda diğer büyük şehirlerde de yapılabilmektedir.

100 sorudan oluşan KPDS toplam 180 dakika sürmektedir.






YDS


YDS (Yabancı Dil Sınavı) sadece dil puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen öğrencilerin seçilmesi ve yerleştirilmesi amacı ile ÖSYM tarafından düzenlenmekte olan bir sınavdır. Yabancı Dil Sınavı (YDS), Öğrenci Seçme Sınavından bir hafta sonra Pazar günü devlet üniversitesi rektörlüklerinin bulunduğu 40 merkez ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Lefkoşa’da yapılır.

YDS Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılmaktadır. Adaylar bu dillerden yalnız birinden sınava girebilir. Bu testlerde kelime bilgisi ve dil bilgisi, Türkçe'den yabancı dile, yabancı dilden Türkçe'ye çeviri ve okuduğunu anlama ile ilgili sorular bulunmaktadır.

100 sorudan oluşan YDS toplam 150 dakika sürmektedir.




ÜDS


ÜDS (Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı) 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 24. ve 65. maddeleri gereğince hazırlanarak 1 Eylül 2000 tarih ve 24157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Doçentlik Sınav Yönetmeliği" uyarınca doçent adaylarının gireceği merkezi bir sınavdır. Bu sınava doktora/sanatta yeterlik adayları da girerler. Ayrıca, ÜDS sonuçları, yüksek lisans programlarına giriş için de kullanılabileceğinde n, lisans programı mezunları ile lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler de bu sınava girebilirler. Ancak bu öğrencilerin ilgili üniversite ile irtibat kurarak, yüksek lisans programları için üniversitenin ÜDS sınav sonuçlarını kullanıp kullanmayacağını öğrenmeleri gerekir.

Yabancı dil koşulunun sağlanması için doçent ve doktora/sanatta yeterlik adaylarının bu sınava girip başarılı olmaları gerekir.
Yabancı dil koşulunun sağlanması için ÜDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65,000, doktora/sanatta yeterlik adaylarının 100 üzerinden en az 50,000 puan almaları gerekir.
Türkiye'de veya uluslararası düzeyde merkezi olarak yapılan yabancı dil sınavlarının ÜDS'ye eşdeğerlik durumları Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından belirlenmektedir. Buna göre uluslararası düzeyde uygulanan sınavların ÜDS'ye eşdeğerlik durumları tablo halinde aşağıda verilmiştir:
alıntıdır.umarım yardımcı olmusumduryerimseniben
 
açıköğretimde kayıt dondurma nasıl oluyor bi bilgisi olan varmı?
Anadolu Üniversitesince kamuoyuna duyurulan tarihler ve belirtilen esaslar çerçevesinde gereken kayıt yenileme işlemlerini yaptırmayan öğrencilerin kayıtları -yeniletme yapmadığı o yıl için - dondurulmuş sayılır. Yani o yıla ait "Öğretim Gideri" ve "Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkı Payı" 1. taksit bedellerini ödemeyen öğrenciler kayıtlarını dondurmuş sayılırlar.

NOT: Kayıt yeniletmeyen öğrenciler kayıtlarını dondurdukları yılı izleyen yıl kayıt yeniletmek zorundadırlar. Aksi takdirde iki yıl üst üste kaydını yeniletmedikleri için fakülteden kayıtları silinerek ilişkileri kesilir.
 
arakadaşlar ben 2 yıllık bilgisayar proğramcılığı önlisanas mezunyum ve şimdi aöf den işletmeye devam etmek istiyorum ne yapmam gerekiyo beni bilgilendiririmisiniz
 
mrb bende bu sene bes yıl aradan sonra aof tufk dıl ve edebıyatı bolumune kayıt yaptıracagım ama basarabılırmıyım bılmıyorum dersler bıraz zor gıbı.kayıt ıcın hangı evraklar gerekıyor ve harc ucretı ne kadar acaba yardımcı olursanız cok sevınırım bırde dort sene okuduktan sonra formasyon alabılıyormuyuz alıyorsak devam zorunlulugu olan bır egıtımmı formasyon.yuksek lısans yapmamız sartmı ogretmen olabılmek ıcın yuksek lısans ne kadar ondada devam zorunlulugu varmı bıraz fazla sordum ama bılgım yok lutfen cevap verın bılgılenmek ıstıyorum belkıde ona gore kayıt yaptırıcam ıyı bayramlar
 
Son düzenleme:
Mrb

ben üniversite okuyorum.. acıkogretim de okucam. sınavsız girebiliyor muyum?

sınavla terch etmek yada direk girmek arasında ne fark var?

harclar fark ediyor mu? yoksa iki durumda mı aynı mI?

birde harclar ne kadar? :)

tşkler iyi bayramalrl :))
 
kızlar sorulduysa çok özür dilerim ama sfları okuyamadım açıköğretime kayıt yaptırıcam önlisans işletme uzaktan eğitim mezunuyum şimdi açıköğretime kayıt yaptırmak istiyorum dikey geçiştenn mi kayıt olcam 3. sınıftan devam mı bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…