ben öyle kalkınca kahvaltı yapıp, 2 saat sonra ara öğün yapıp sonra öğle yemeği filan yiyebilenlerden değilim. çünkü oldukça spontane bir yaşantım var. ertesi gün ne yiyeceğimi düşünmek beni daha çok sıkıntıya sokuyor. o yüzden eğer iskender gibi ağır bir şey yiyorsam o gün başka bir şey yemiyorum. 1 öğün size saçma gelebilir ama çok alıştığım için bu duruma artık açlık hissetmiyorum. ayrıca insülin direncim olduğunu da belirtmeliyim. buna rağmen kasımın 26sından beri 9 kilo verdim. vücudun sesini dinlemek her zaman daha iyi. yalnız benim tek uzak durduğum şey fast food. mcdonalds burger king pizza hut vs vs bu tip yerlerden asla yemek yemiyorum. siz de yemeyin. dışarıda yiyecekseniz bunlar kebaptır lahmacundur gibi şeyler olsun. çünkü türlü katakullilerle içine acaip şeyler katmıyorlar sizi daha çok acıktırmak için. genelde 2 öğün yiyorum ama dediğim gibi o gün dışarı çıkıp arkadaşlarla kebapçıya filan gidiyorsam genelde tek öğün yiyorum. ama doyana kadar yiyorum. eskiden iskender öncesi çorba, iskender sonrası künefe yerdim. bu tip alışkanlıkları bıraktım. ama yine de iskenderimin üzerien tereyağ koydurmayı ihmal etmiyorum. her şeyden yiyorum fast food harici. ama çok karbonhidrat ağırlıklı beslenmemeye çalışıyorum. örneğin 2 öğün makarna yemiyorum. 1 öğün makarna yemişsem diğer öğünüm protein ağırlıklı oluyor. az yemezseniz kilo veremezsiniz bu bir gerçek. mutlaka kalori açığı olmalı ki (bu hangi diyet olursa olsun, ister dukan, ister atkins, ister karatay) kilo veresiniz. ama bu demek değil ki kalori sayın. ben kalori saymıyorum. acıkınca yiyorum doyunca bırakıyorum. her şeyi yiyorum. mesela pasta mı koyuyorlar önüme, 2 çatal alıp bırakıyorum. okulda abur cubur uzatıyorlar, alıyorum 1 tane bisküvi. yeter bana o. fazla yemeyin kilo verirsiniz illaki.