Acıkınca titreme :/

Merhaba,
Benim de sizinkine benzer şikâyetlerim vardı. Şekerimi daha önce ölçtürmüştüm temiz çıkmıştı ve ben de gizli şekerdir muhtemelen diyerek bir dahiliye uzmanından randevu aldım. Fakat sonuç tahmin ettiğim gibi gizli şeker değildi. Doktora titrememin nedenini sorduğumda bana, hipogliseminin neden olduğunu, çaresinin ise sık sık ve az yemek olduğunu söyledi. Herhangi bir ilaç falan da vermedi.

kan şekerinde düşüyor olabilir bir doktora git canım ihmal etme
ALLAH yar ve yardımcın olsun sağlık versin önemli bir şey değildir umarım AMİN şimdiden geçmiş olsun

Hipoglisemiden kaynaklı olabilir. Bende de var.. 3 yıldır öğün aralarım 2,5 saat..
Önceleri gün içinde yemek yemeyi unuturdum.. Oruçta bile iftarda çorba içer kalkardım..
Bu uzun süre açlık ve yanında iki günde bir nutella tüketmek bu hale getirdi beni.
Şuurumu kaybediyorum uzun süre aç kalırsam..Uyuşuyorum.. Felç oluyor gibi hissediyorum..Dilim dönmüyor...

Tek çaresi sık ve az yemek.. Yoksa atak gelince yersem kendimi kaybediyorum...Sinirli agresif yapıyor beni açlık...

Ve glisemik endeksi yüksek olan yiyeceklerden uzak durmak..

Tatlı krizlerimi hurma ile bastırıyorum. Çantamda mutlaka hurma olur. Çikolata yasak kesinlikle... (intihar etmek gibi bir şey demişti doktorum)

Sonuç itibariyle bu anlattıklarım sizi korkutmasın... Eğer sorun hipoglisemiyse doğru ve sağlıklı beslenme düzeniyle normal hayatınızı sürdürüyorsunuz...
Korkulacak bir şey yok.. Bir an önce doktora gidip sebebini öğrenin.
Aç karnına laboratuara gidip önce kan veriyorsunuz, sonra size bir sıvı içiriyorlar... ve o sıvıyı içtikten sonra 3 saat boyunca her saat başı kan alıyorlar. kan değerlerinden şekerin hangi saatte düştüğünü öğreniliyor.. Ona göre tanı koyuluyor..
Çok geçmiş olsun.. İhmal etmeyin.

Geçmiş olsun aynı şeyler annemde var annem şeker hastası. Doktora gitmekte fayda var. Bu arada şeker ileriki yaslarda gorulecek diye birşey yok bebeklerde bile şeker hastalığı oluyor

insulin direnciniz dusuk muhtemelen...insulin resistansi testi yapilmasi lazim...normal seker olcumu degil yalniz, bunun sonucu bir hafta sonra falan belli oluyor...heryerde yapilmiyor bu test...

Son düzenleme:
Bendede oluyor o ya Arada geliyor.Çok şükür ramazan ayında olmadı ama bazen aniden acıktığımı hissediyorum,bazen onuda hissetmiyorum elim ayağım titremeye başlıyor,soğuk terler atıyorum,bir işe konsantre olamıyorum,halsizleşiyorum.Çok kötü birşey ben hep kan şekerimin düşmesine bağlardım olayı gitmedim doktora ama ihmal etmemek lazım.

Son düzenleme:

Merhaba,
bu dediğinizin aynısı bende de var. 26 haftalık hamileyim Tek endişem bu titreme geldiğinde acaba bebeğime zarar verir mi? Bugün ağladım elim kolum tutmadı çok kötü oldum. Yarın aile hekiminde kontrolüm var o sırada doktora soracağım bakalım... Birde Şeker yüklemesi de yapıldı normal değer aralığında sonuçlarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…