Acıkınca titreme :/

moonlight_mj4ewr

Evlâd-ı Osmanlı
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
849
14
46
Diğer
Merhabalar benim derdim diğer dertlere göre belki basit ama bugün olunca ben de bi akıl danışayım dedim.
Ben bazen aniden acıkıyorum, öyle böyle değil yani. Sonra içten içten titreme sarıyor beni. Özellikle yazın çok oluyordu Ramazanda, akşamları mesela ama oruçluyken değil. Diyelimki yemek yedim, 1 saat sonra sanki saatlerdir yemiyormuşum gibi oluyordu. Midem bomboş oluyordu.

Yazın sık sık oluyordu sanırım. Ama daha sonra geçti ben de üstelemedim. Yalnız bu akşam ilk defa yine oldu. 1 saat önce yemek yedik ailecek. Sonra bi anda midem boşalıverdi. İçten içe ellerim ufaktan titremeye başladı. Bu açlıktan titremelerin sebebini araştırdım çoğu yerde şeker belirtisi olabilir denmiş. :/ Ama ailemde hiç yok şeker hastası. Dedemler, anneannem babaannem.. hiçbirinde olmadı. Sanırım dayımda çıktı ama o da 30lu yaşlardan sonra, o da üzüntüden bir ara yükselmiş ama şu anda yok kendisinde ilaçta kullanmıyor.

Sizde de böyle şeyler oluyor mu? Yani aniden gelen açlık hissi, titreme.. yazın daha şiddetli oluyordu titreme, ayaklarım öyle bir titriyordu ki oturup birşey yemeden geçmiyordu. Bu akşam da elim titredi örneğin bir şişenin kapağını zar zor kapattım tabi yemek yiyince geçti. Sizce sebebi ne olabilir? benimle aynı şeyleri yaşayan var mı ?

Benim erkek arkadaşım da acıkınca hemen titrer ama seninki kadar şiddetli değil. Şimdi düşünmeye başladım bak şeker olabilir mi?:26:

bende şeker var ama hiç böyle bişi yaşamadım çok tuhaf doktora görünmende fayda var.

Benim erkek arkadaşım da acıkınca hemen titrer ama seninki kadar şiddetli değil. Şimdi düşünmeye başladım bak şeker olabilir mi?:26:

ben de o kadar şiddetli titremem aslında ama işte böyle içten içten geliyo yemeden de durmuyo titreme, hafiflese de böyle içim bi tuhaf oluyo hem açlık hissiyle beraber :/ uzun zamandır olmamıştı niye oldu yine anlamadım

Son düzenleme:
bende şeker var ama hiç böyle bişi yaşamadım çok tuhaf doktora görünmende fayda var.

çok sık olsa görünürüm ama hep olmuyor çok şükür aklına ne zaman eserse. ailem de biliyor yazın ben yine titriyorum dediğimde oha ne çabuk acıktın diye tepkiler alıyordum eğer sıklaşırsa bi kontrole falan gitmeyi düşünüyorum teşekkür ederim :26:

bende hipoglisemi var şekerım çok düşük
37 kadar ındı, şekerım düştüğünde bende senın gıbı tıtremeye başlıyorum
acıkıyormuş gıbı bı hıs oluyor
Tahlıl yaptır acılen :26: umarım bırşey yoktur

Bende bu şikayetlerle gittim maalesef şeker belirtisi bende tanı koydu ilaçlarla biraz düzeldim
Çok uzatma git doktora
Acıkınca olduğu için şekerle alakalı
Ya düşüyordur ya da çıkıyordur

Bir bu eksikti acaba bu neden olur? Stresten olabilir mi bu hastalık?

Olabılr tabıkı
Stres moral bozukluğu vs tetıkler daha çok
dıkkat edılmesı gerekır
Ben şekerım düştüğü zaman anlıyorum hemen, çok kötü bı baş dönmesı, uyuşukluk sıcak basması vs
Kaç kere bayıldım, kı benım annemde babamda yok, teyzemde var şeker hastalığı
Yedıklerıme çok dıkkat etmem gerekıyor, yanımda her zaman tatlı bırşeyler taşırım kötü olduğumda ağzıma atarım bıtane
Ama atak geçırdığımde kaç kere hastaneye bıle gıttım ambulans felan geldı çok lanet bırşey
Bılınç kaybına kadar gıder

Gerçekten cok zormuş ben o durumlara düşmedim canım ya..sana da çok geçmiş olsun.. Bakalım babama söyleyeyim ben bunu

Ayy çok geçmiş olsun canım..korkmaya başladım iyice ya bu yaşta

Bende 22 yaşındayım :) korkma inşallah yoktur varsa önleyebilirsin başlangıcında önlem almak lazım
ben uzun süre aç kalırdım yemek yemeyi unuturdum sende de uzun süreli aç kalma durumları vs. olduysa vücudun insülin dengesi şaşmıştır
Aksatma ve git ancak kesin bilgiyi dahiliye dr. verir sana kan testleri yaparak

Maalesef seker olabilir
Acilen kan tahlili yaptir
Gecmis olsun
Ne olduğunu haber ver insallah seker veya başka Birşey değildir sadece sana öyle geliyordur

Gecmis olsun canim... Senin sekerin dusuyor anlattigina gore cunku bendede var o evlendikten 3 ay sonra basladi bende.. Ben cok az yemek yiyen biriydim ve uzun sure ac birakirdim kendimi hic umursamazdim acmiyim tokmuyum,bigun esim is icin yurt diskndaydi bende kayinbabamlsrda kaldim ve ogun cok gezdik falan ben kahvaltidan beri aksama kadar hic bisey yemedim , aksam yemegindede demekki okdar acikmisimki acliktan midem bulanmaya baslamisti diye yine oyle cok az yemistim.. Neyse yattin falan sabah ben kalktim banyoya dogru gidiyordumki birdan baktim icim titriyor, buz gibi bir ter bosalti benden ve kendimi mutfaga attim kaynanama dedim bana bir serbet yap deyip bayilmisim orda, gerisini hatirlamiyorum uyandigimda ustumdeki atletim su icinde ve herkes basimda.. Ama bizde irsi malesef ve annemdde hipoglisemi oædugundan belirtileri bana tanidik oldugu icin anladim sekerimin dustugunu ve serbet istedim onu bana icirmisler ve kendime geldim.. Dr falan gittim bisey cikmadi .. Ama hala ayniyim uzun sure ac kalamam, ve hep yanimda serbet tasiyorum.. O bayilma olayindan sonra benim psikolojim bozuldu ve yemek yemezsem hep bayilcam diye korkmaya basladimm, bki cok zayif bir insanken bi anda 10 kilo aldim cunku devamli aklimdaydi acaba aciktimmi bisey yemelimiyim diye diye .. Amacok sukur o psikolojiyi attim ustunden simdi ara ogunleri dikkat edince bisey olmuyor.. Ve hatta bilac kilo verdim yine .. Korkma korkulcak bisey degil annem yillardir bu sekilde ve sanirim bende onun yolunda ilerliyom... Allah dermansiz dert vermesin..

anlattıklarınız hipogilisemi ataklarına benziyor
şeker hastasıyım bana da zaman zaman olur
tehlikeli bir durumdur şeker hastası için
ama şekerin 50 altına düştüğü durumlarda olur genelde
şeker takibi yaptırmanızda fayda var
evde kendiniz de yapabilirsiniz
eczaneden glukometre alıp
geçmiş olsun, sakın ihmal etmeyin
eğer şekerdense dikkat edilmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…