sansiro'dan denemek için 15 ml.lik birkaç parfüm sipariş ettim. tek nedeni beğenirsem orjinallerini almak. çünkü parfümerilerde koku kağıtlarından parfümün tenime göre olup olmadığını anlayamıyorum doğal olarak. hepsine tenime sıkmak istemiyorum da. anlamadan o kadar para vermek de israf gibi geliyor.
deneyip beğendiklerim;
givenchy angie au demon le secret- mandalinalı, ama mandalinası hafifleyince çok güzel bir parfüme dönüşüyor. yazın kullanılacak kadar hafif.
nina ricci- premier jour- çok hafif, çok güzel ve masum bir koku. hafif ve yazlık. ayrıca tam bir genç kız kokusu. orjinalini almayı düşündüğüm parfümler arasında. çünkü şişesi de çok anlamlı.
calvin klein- euphoria- orjinal euphoria'ma bittiği ve bir süre alamayacağım için mecburen bir de böyle deneyeyim dedim. ama bir süre beni idare eder bir koku. normal euphoria'nın biraz daha tatlı açılışı yerine, kokunun bir on dakika sonra oturmuş haliyle başlıyor. elbette orjinalini kullanan biri bu farkı kolayca anlayabilir. ama ilerleyen saatlerde koku daha benzer hale geliyor. bargello'dakinden daha iyi diyebilirim.
daha öncede yazdığım gibi parfümlerin hiçbirini, orjinaller de dahil, tenime sıkmıyorum. çünkü bunların hepsi az ya da çok zararlı yine de kimyasal. önceden kıyafetime sıkıp, bekletip öyle giyiyorum.