"Açık oy gizli tasnifin mucidi Cumhuriyet Halk Partisi"

Başörtülü zulmeden dönemlerde belli, yine başta CHP yoktu. 1950 yılına kadar CHP yönetimi başörtüsü yasağı getirmemiştir. Ne Atatürk ne de İsmet İnönü başörtüsü ile ilgili bir yaptırım uygulamamıştır. Türk kadının başörtüsüne dokunmamıştır. Sadece kamu da çarşaf ve peçe yasaklanmıştır. Bunun da kadınların diniyle ilgili değil de Arap kültürünün yanlış uygulamalarının önüne geçmek amacıyla olduğu açıktır. Atatürk dini hedef almamıştır, dindeki hurafelerle ve irtica ile mücadele etmiştir. O mücadele sürdürülebilseydi şu anda çok farklı bir konumda olabilirdik.

Atatürk Tekke ve Zaviyeleri kapattı diye kahrolanlar, şimdi o tekkelerin, cemaatlerin ülkeyi ne hale getirdiğini hala görememekte ve ısrarla ne yedüğü belirsiz cemaatleri, şeyhleri ve cemaat liderlerini desteklemektedir. Bir insanın imamım diye halkı kandırıp terörist olabileceği gerçeğine karşın hala cemaatler okulları ve dernekleriyle son derece saygın şekilde ülkede yaşam sürdürmektedir.

Şu var ki Fetullah Gülen Atatürk zamanında yaşasa, Atatürk onun niyetini kısa sürede görür idam ederdi, şimdi belli kesimde Fetullah'ı saygı ve hörmetle anardı, Atatürk'ü de dindar bir imamı öldüren din karşıtı ilan ederdi. Keza Atatürk'ün idam ettirdiği din simsarları şu an belli kesimce çok hörmetle ve saygıyla anılmaya devam etmektedir. Oysa Atatürk imamları değil, din simsarlarını hedef almıştır, öyle olsa ülkede tek imam bırakmazdı ancak Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk'ün yanında olan bir dolu gerçek dindar imam öreneği de vardır ve Atatürk onlarla dualar bile etmiştir.

Senin hesap sorduğun duruma gelirsek; keşke bazı partiler başörtüsünü siyasi çıkarlarına alet etmeseydi de, başörtü Allah'ın emri olarak kalsaydı. Siyasi tarihe bakarsanız başörtüsünü çıkarları doğrultusunda malzeme olarak kullananların, başörtülü kişilere en çok zararı verdiğini de görürsünüz. Türban yasağının baş mimarının da bu partiler olduğunu anlarsınız.

Özellikle 80 darbesi ve 28 Şubat süresinde ülke yönetmek yerine propaganda ile uğraşanlar başörtülüye en büyük çelmeyi takanlardır. Bu süreçlerde de ne darbeyi yapanlar ne de başta olanlar CHP değildir. Bunun hesabını soracağınız mevki emin olun sizin şu an çok severek andığınız dindar yöneticilerdir.

Ayrıca dip not, oradan bakınca ben 1950 öncesinde yaşıyormuşum gibi durabilir ama azıcık kitap okuyarakta yaşamadığın deviri öğrenebilirsin. Osmanlı hakkında konuşmak için de Osmanlı zamanında yaşamaya gerek yok.

şimdi ne alakası ver ben hiç Atatürkten ,fetöden bilmem ne bahsettimmi acaba baş örtülü oldugum için sıkıntı çektim dedim biride yav he he dedi ya ben çektim sıkıntı diyorum siz ısrarla yo öyle bir sorun yoktu diyorsunuz he biliyom haddini aşmassan sorun yoktu mesala hastanede doktor olmak istemezsen ,üniverste okumak istemezsen,bir kamu kuruluşunda çalışmak istemezsen efendice evinde kocanın dizinin dibinde oturursan sorun yoktu ben kendi çektigim sıkıntıyı anlatırım bir gün dedim yalancılıkla suçlandım dün ,bu şekilde insanlarla alay etmeye gerek yok herkes enaz sizin kadar okuyor ,biliyor sayın bayan 50 lere girmek istemedigim için uzatmak istemedim ona bile laf söylemişiniz
ha baş örtü sorunu siz yoktu desenizde vardı ha ama sol ekol yapmadı diyorsanız bilemiyecegim belki dogrudur benim gördüklerim o yönde olmasada yinede belki dogrudur diyorum sizin görüşünüze saygımdan olabilir diyorum bakın

Son düzenleme:
Çözüm ne? Çok güzel bir soru sordunuz. Çözüm kimsenin kimseye haksızlık yapmadığı, kayırmacılık, iltimas, sömürünün olmadığı bir ülkede yaşamak. Yaşamak sadece nefes almak ise; o zaman domuzlar da yaşıyor.

İkincisi milletimiz akıllıı olmak zorunda. Yöneticiler bizim hizmetçimizdir, hükümdarımız değil. Bunu herkes bilmeli. Daha yazacak çok şey var ama arkası yarın.

Peki siz neden başörtülü oduğunuz için sıkıntılar ve çileler çektiniz?
Adının başharfi necmettin erbakan (toprağı bol olsun) olan bir kişi boşboğazlık yaparak ''Başörtülülere dekanlar, rektörler ve herkes saygı duruşunda duracak.'' şeklinde saçma, cahilce bir slogan ve beyanat verdi. Daha kötüsü bazı kesimde bu sözü avuçları patlayana kadar alkışladı.
Benim anlamadığım başörtülüler sadece başını örtmek mi istiyor yoksa başını örterek herkesi saygı duruşuna dikmek mi? O avuçları patlayana kadar alkışlayanlar sanırım başını örterek milleti saygı duruşuna dikmek istiyor gibi...
Benim milletim ve ben sadece ve sadece İstiklal Savaşı nda şehit olanlara saygı duruşunda dururuz. Örtülü, kravatlı üniformalı, bikinili, mayolu kim olursa olsun beni saygı dururşuna durduramaz. Durduracak varsa da hodri meydan!!!

evet çok gereksiz bir laf ama e onlarda öyle olmaz böyle olur mu demişler.. tek sebep bu degildir ama inanın uzatmak falan istemiyorum , hiç uzatmaya gerek yok bende sizle aynı fikirdeyim saygıyı hak eden kiyafetler degil insandır ..

Valla bazen adamın yüzü bile değişiyor farkettiniz mi bilmiyorum ama :) Sanki gerçekten bir Recep var bir de Tayyip :) Yoksa mümkün değil bir adam bir dediğini ertesi gün bu kadar yalanlayamaz :) Çok garip vallahi pes. İnsan unutur böyle sürekli not tutması lazm unutma son dediğim bu diye

Güzel sohbetiniz için çok teşekkür ederim. Umarım sizi kırmamışımdır. Biz Türk Milleti olarak bütün sorunlarımızı çözeriz. Yeter ki birbirimizi sevelim.

Siz hala devletin polisine utanmadan 'it!" diyenlere güzelleme yapın.

siz de şehitlere "kelle" diyenlere güzelleme yapın olur mu
Ya da "madencinin fıtratında ölüm var" diyene de yapın aynısını.
Siz hatta cemevine cümbüş evi diyenleri bir kez daha alkışlayın.
Siz öcalana sayın diyeni alkışlamaya devam edin.
Şehit olanlara ağlayanlara "yaygaralar" oluyor diyenlere alış tutun mesela siz.
Bu vatanı size vatan yapanlara "iki ayyaş" diyenleri başınıza taç edin olur mu?
Çiftçiye "ananı da al git lan" diyeni alkışlamayıda unutma
Atama isteyen öğretmene "al oyunu kendine sakla" diyeni alkışla.

Siz hala devletin polisine utanmadan 'it!" diyenlere güzelleme yapın.
Sizin sadece bu mu zorunuza gitti siz hic esnaf gordunuzmu millet kan agliyor cebinde bir kurus yok bu halede 15 yildir tepemizdeki adammlar yapti kendi cepleri doldu bizimki bosaldi polise bilmem ne demis inaniyormusun valla nasil bu kadar at gozlukleriyle bakiyorsunuz sasiyorum ama ayni ulkenin vatandasi olarak sizden sonraki neslinize uzuluyorum gokten bombalar yagacak artik acin gozunuzu

İyi de ciddi olarak kamu da baş örtüsü sorunu vardı, bunu inkar etmenin anlamı yok ki. Herkesin farklı gerekçesi olabilir, ama yapılan insan haklarına aykırıydı. Okula gitmek isteyen kız çocuklarının önü kesildi; ailesi radikal dindar olmayan ve kız çocuğunu okutan ama aynı zamanda yoksul olan bu insanlara " üniversiteye gitmek istiyorsan illa başını açacaksın " diye bir dayatma sunuldu. Bu yanlıştı ve yapan kitle belli, ne tüm CHP idi sorumlu ki , iktidarda değillerdi o dönem, ne de tüm sekülerler.... .yapanlar kendilerini gayet iyi biliyorlar.

Bu adamların eline düşsek, sizi kayırırlar zannetmeyin. Sizi de denize döker. Millet düşmanı bunlar.

Niye? 15 Temmuz gecesi benimle Kılıçdaroğlu arasında fark vardı diye mi? Ben şehit olmak amacıyla çıkmıştım.

Ne alaka Siminru 15 temmuza nereden geldin, Kilicdarogluna hangi arada geldin? Velev ki AKP degilde, ulkeyi DYP yonetiyor olsaydi, ya da CHP, yine sehit olmaya sokaga cikar miydin Siminru?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…