"Açık oy gizli tasnifin mucidi Cumhuriyet Halk Partisi"

Uwwww tarih bilgin karşısında ben şok ben iptal.

O dönemle ilgili kalın bir kitap okudum canım ya. Öyle bir anlatmışsın ki sanki Mustafa Kemal arkadaşlarıyla okey oynarken birisi taş çaldı da O da sinirlenip partiyi kapattırdı.

O çok partili geçiş döneminde yaşanan olaylar, yeni kurulmuş ve daha emekleyen bir Türkiye Cumhuriyeti karşısında yenilen ama hala gizliden dinle, şeyhle, imamla, ırkçılıkla milleti kışkırtan İngilizler ve yeni Türkiye'de pay almak isteyen iktidar hırsına düşenler ve çıkan ayaklanmaların TC için çok büyük tehdit oluşturması. Atatürk kendisi çok kez çok partili döneme teşvik etmiş ama çıkan onlarca olumsuz olay karşısında çok partililiğin ülkenin selametine uygun olmadığını görmüştür. Kimi partiler kendisi kapanmış, kimisi kapatılmak durumunda kalmıştır.

O günlerle bugünlerin kıyaslanması bile trajikomikir.

Mustafa Kemal imzası ve siyaset bilgisi... Ben de siyaseti çoooh iyi bilirim, çok okudum, bunun kanıtı olarak yarın alnımın ortasına Mustafa Kemal imzası çakçam çaaat diye. 4 imzası olan Orgeneral gibin bişi oluyo siyasette, bir rivayete göre İlber Ortaylı'nın değişik yerlerinde 4 adet Mustafa Kemal imzası varımış diyollaa.

Lütfen şu zamanki ortamla . Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti kurduğu yıllardaki zamanları kıyaslamayın.
Hem madem ki geçmişe gidiyoruz. Şimdiki cumhurbaşkanının İstanbul Belediye Başkanı iken sarfetmiş olduğu başkanlık sistemini yerden yere vuran sözlerini hatırlatalım mı?
Ne dersiniz?
Gerek var mı böyle şeylere?
Bence yok.

Benim bir yuzugum var manevi tek varlığım bu eğer fazla malim olursa bilin ki calmisimdir diyen zamanında şimdi herşeyi fazla fazla var başkanlık amerikan emperyalizminin oyunudur deyip başkanlığı savunur sonra dış mihraklar hayır diyo ne hayırhayıri bea evet diyorlar evet

zaten mükemmel bir algı yanıltması yapıyorlar,
dün kara dediğine bugün ak diyenlerin sözüyle hareket edenlerin bunu anlamasını beklemek de tam bir ütopyadır.

"Millet'in üstünde bir güç tanımadım" demesi gücünüze mi gidiyor?

Mazlum edebiyatı yapanların kendileri aynı koltuğa oturunca aynı zalimliği yaptıklarını görüyoruz, kör değiliz.
Şiir okudu diye mağdur olanlar aynı şeyi dünyaca ünlü bir piyanistimize yapmaya kalkıştı.
Demokrasi sadece size gerekli öyle mi?

Pınarhisar cezaevi kapısında: Bu Şarkı Burada Bitmez, dedik.
Bitmedi çok şükür.
Fazıl Say'a Senfoniye yetecek kadar şarkı oldu.

"Millet'in üstünde bir güç tanımadım" demesi gücünüze mi gidiyor?

ne alaka ben ne demişim sen ne diosun :) Millet demiyor cicimm "milletim" diyor evde zor tutulan %50 heralde o da :) Valla benim gücüme giden bir şey yok yolsuzluk, hırsızlık yapanları savunanların gücüne gitsin bazı durumlar. Dik durmak yanlışa yanlış demek ne zaman güce gidilecek bir şey olmuş. Yemezler bunları artık. Yeteri kadar ayrıştırdınız ötekileştirdiniz yıllardır. Ağzınızda sürekli eyy chp eyy kılıçdaroğu sonra gel benim chp'li kardeşim evet ver. Hıı, çok samimi gerçekten. Atatürk'e ayyaş de sonra milliyetçi cephenin oylarını almak için Atatürk'e övgüler diz. YEMİYORUZ anladın mı?

nasıl bir kıyaslama yapsaydım
Fazıl Say'ın hapsini istemek de haklı diyorsunuz yani.rzın
Hani düşünceye saygı, hani yaşam tarzına saygı?
Adam mı kandırıyorsunuz?
peki siz hani düşünceye yaşam tarzına saygı derken bundan önce çokmu saygılıydı şuanki özgürlükcü saygıcıların geçmişte ne yaptıgını çok iyi biliyorum savundukları şeyi önce kendileri çigneyen chp liler hiç inandırıcı görünmüyor şuanki adaletsizlikten bahsederken ve sürekli eleştirirken tekrar iktidar olduklarında ne yapacaklarını bi anlatsınlar eski yaptıklarına bakınca anlaşılanları mı yoksa yeni bir yaklaşım getireceklermi siyasetlerine bu önemli ve bunu hiç gündeme getiren olmadı
ha bana sorarsanız ikiside yanlış ama

Son 60 yıldır ülkeyi sağ iktidarlar yönetiyor.
Bu olaylar olurken CHP mi iktidarda idi?
Söylediğim sorduğum şeylere alakasız yanıtlar veriyorsıunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…