tek adam diye bağırıyorlar zamanında kendileri asıl tek adamlık yapıyorlardı . Yasama yürütme yargı tek bir kişinin elindeydi. Hatta Mustafa Kemal o donemdeki muhalefet partisi olan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkasını bile sırf arkadaşlarıyla anlaşmazlığa düştü diye kapattı , neye hayır dediğini bile bilmeyen zihniyetler ortada dolaşıyor , tarih bilgisi olmayanlar koluna Mustafa Kemalin imzasını yaptırınca siyaseti özümsediğini , tarihi bildiğini zannediyor . # hıyar
Lütfen şu zamanki ortamla . Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti kurduğu yıllardaki zamanları kıyaslamayın.tek adam diye bağırıyorlar zamanında kendileri asıl tek adamlık yapıyorlardı . Yasama yürütme yargı tek bir kişinin elindeydi. Hatta Mustafa Kemal o donemdeki muhalefet partisi olan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkasını bile sırf arkadaşlarıyla anlaşmazlığa düştü diye kapattı , neye hayır dediğini bile bilmeyen zihniyetler ortada dolaşıyor , tarih bilgisi olmayanlar koluna Mustafa Kemalin imzasını yaptırınca siyaseti özümsediğini , tarihi bildiğini zannediyor . # hıyar
Benim bir yuzugum var manevi tek varlığım bu eğer fazla malim olursa bilin ki calmisimdir diyen zamanında şimdi herşeyi fazla fazla var başkanlık amerikan emperyalizminin oyunudur deyip başkanlığı savunur sonra dış mihraklar hayır diyo ne hayırhayıri bea evet diyorlar evetLütfen şu zamanki ortamla . Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti kurduğu yıllardaki zamanları kıyaslamayın.
Hem madem ki geçmişe gidiyoruz. Şimdiki cumhurbaşkanının İstanbul Belediye Başkanı iken sarfetmiş olduğu başkanlık sistemini yerden yere vuran sözlerini hatırlatalım mı?
Ne dersiniz?
Gerek var mı böyle şeylere?
Bence yok.
zaten mükemmel bir algı yanıltması yapıyorlar,Benim bir yuzugum var manevi tek varlığım bu eğer fazla malim olursa bilin ki calmisimdir diyen zamanında şimdi herşeyi fazla fazla var başkanlık amerikan emperyalizminin oyunudur deyip başkanlığı savunur sonra dış mihraklar hayır diyo ne hayırhayıri bea evet diyorlar evet
Anliycak akıl yok akil olanlarsa işlerine gelmiyo malesefzaten mükemmel bir algı yanıltması yapıyorlar,
dün kara dediğine bugün ak diyenlerin sözüyle hareket edenlerin bunu anlamasını beklemek de tam bir ütopyadır.
"Millet'in üstünde bir güç tanımadım" demesi gücünüze mi gidiyor?Evet kız öyle olduydu, hatta bu aklı fetö verdiydi o zaman Chp'ye. Sonra bir yiğit ışıklar içinde geldi dedi ki duruuuunn !! Ben dünya lideriyim bunu yapamazsnız nayırr nolamazz, Sonra birden yer gök inledi yağmur yapmaya başladı göklerden bir karar geldi Duuuur dedi duurrr yapma Chpallahım okuyon mu sen bir de kıyamam
pohpohlanmaya bu ne merak?"Millet'in üstünde bir güç tanımadım" demesi gücünüze mi gidiyor?
Ben şiir okuduğu için hapse atılmasını doğru bulmuyorum ki .Bir şiir okuyan lideri hapse atmak neyin nesi?? Hem de ders kitaplarında geçen bir şiir.
Peki o zaman Ömer Hayyam dörtlüğünü Retweet yaptı diye Fazıl Say hakkında hapis istemek doğru mu?Bir şiir okuyan lideri hapse atmak neyin nesi?? Hem de ders kitaplarında geçen bir şiir.
Pınarhisar cezaevi kapısında: Bu Şarkı Burada Bitmez, dedik.
Bitmedi çok şükür.
Fazıl Say'a Senfoniye yetecek kadar şarkı oldu.
Öyle kıyaslamaya böyle cevap, güzel kardeşimBu mu cevabınız?
:)
Peki.
nasıl bir kıyaslama yapsaydımÖyle kıyaslamaya böyle cevap, güzel kardeşim
"Millet'in üstünde bir güç tanımadım" demesi gücünüze mi gidiyor?
peki siz hani düşünceye yaşam tarzına saygı derken bundan önce çokmu saygılıydı şuanki özgürlükcü saygıcıların geçmişte ne yaptıgını çok iyi biliyorum savundukları şeyi önce kendileri çigneyen chp liler hiç inandırıcı görünmüyor şuanki adaletsizlikten bahsederken ve sürekli eleştirirken tekrar iktidar olduklarında ne yapacaklarını bi anlatsınlar eski yaptıklarına bakınca anlaşılanları mı yoksa yeni bir yaklaşım getireceklermi siyasetlerine bu önemli ve bunu hiç gündeme getiren olmadınasıl bir kıyaslama yapsaydım
Fazıl Say'ın hapsini istemek de haklı diyorsunuz yani.rzın
Hani düşünceye saygı, hani yaşam tarzına saygı?
Adam mı kandırıyorsunuz?
Son 60 yıldır ülkeyi sağ iktidarlar yönetiyor.peki siz hani düşünceye yaşam tarzına saygı derken bundan önce çokmu saygılıydı şuanki özgürlükcü saygıcıların geçmişte ne yaptıgını çok iyi biliyorum savundukları şeyi önce kendileri çigneyen chp liler hiç inandırıcı görünmüyor şuanki adaletsizlikten bahsederken ve sürekli eleştirirken tekrar iktidar olduklarında ne yapacaklarını bi anlatsınlar eski yaptıklarına bakınca anlaşılanları mı yoksa yeni bir yaklaşım getireceklermi siyasetlerine bu önemli ve bunu hiç gündeme getiren olmadı
ha bana sorarsanız ikiside yanlış ama