"Açık oy gizli tasnifin mucidi Cumhuriyet Halk Partisi"

Sadece gülücük mü yani ?
inanın o kadar işim varki çok şey yazmak isterdim yazamıyorum bakmadanda yapamıyorum:) cımbızlamışsınız orayı biride demiş inönüyü sevmeyen zihin okuyucumusunuz .ben o yazıyı yazarken inönü falan aklımda yoktu
evimde tadilat var,çocuklarım derslerine yardım etmem için sızlanıyor yarın önemli bir toplantım var,eşim şehir dışına gidecek onun eşyaları ütülenecek ama ben burdayım:kızgın: bagımlılık yaptı galiba:KK43:ne desem yanlış anlıycaksınız keşke birbirimiz anlamaya çalışsak cımbızlamak yerine ...o yüzden şimdilik boşa ugraşmayım ilerki günlerde işlerimi toparlarsam ugrar yazarım ve o zaman umarım anlşmaya çalıştıgımız bir gün olur

inanın o kadar işim varki çok şey yazmak isterdim yazamıyorum bakmadanda yapamıyorum:) cımbızlamışsınız orayı biride demiş inönüyü sevmeyen zihin okuyucumusunuz .ben o yazıyı yazarken inönü falan aklımda yoktu
evimde tadilat var,çocuklarım derslerine yardım etmem için sızlanıyor yarın önemli bir toplantım var,eşim şehir dışına gidecek onun eşyaları ütülenecek ama ben burdayım:kızgın: bagımlılık yaptı galiba:KK43:ne desem yanlış anlıycaksınız keşke birbirimiz anlamaya çalışsak cımbızlamak yerine ...o yüzden şimdilik boşa ugraşmayım ilerki günlerde işlerimi toparlarsam ugrar yazarım ve o zaman umarım anlşmaya çalıştıgımız bir gün olur
Yav he he kaç gündür tadilat okul yoktu bugün işine gelmeyince bahaneler bahaneler anladım kib by

Yav he he kaç gündür tadilat okul yoktu bugün işine gelmeyince bahaneler bahaneler anladım kib by
yalan söylemedigime eminim yapmayın ya Allahınızı severseniz şimdide yalancı olduk baksanıza buna bile inanmıyorsunuz ne desem boş artık kelimeler bitti bende

yazdıklarımın hepsi gerçek ve bunu Allah biliyor siz bilmesenizde olur hanım efendi

Tamam ışte belli demissin çoğumuz başörtü takip rahatiz diye ülkemizi daha çok seviyoruz demişsin ayıp valla bişey demiyorum
ben öyle birşey demedim daha fazla uzatıp cevap vermek zorunda bırakmazsanız sevinirim herkes gibi ülkemi seviyorum dedim herkes bütün vatandaşlar daha neyin davasını uzatıyosunuz geçmiştede seviyodum şimdide seviyorum geçmiştede sizde seviyordunuz yine seviyorsunuz OK. oldumu
çatacak yermi arıyorsunuz

ben öyle birşey demedim daha fazla uzatıp cevap vermek zorunda bırakmazsanız sevinirim herkes gibi ülkemi seviyorum dedim herkes bütün vatandaşlar daha neyin davasını uzatıyosunuz geçmiştede seviyodum şimdide seviyorum geçmiştede sizde seviyordunuz yine seviyorsunuz OK. oldumu
çatacak yermi arıyorsunuz
sırf baş örtülü yaşamak okumak,çalışmak bu ülkeye hizmet etmek istedigim için herkes gibi bende ülkemi çok seviyorum uydurdugum falan yok anlatsam yaşadıklarımı roman olur ...
Böyle demişsin ışte neyse görüşürüz

Farzedelim o dönem çok kötüydü, baskıcıydı. Peki şu anda ki hayatımız çok mu mükemmel? Veya o dönemi aratmayacak kadar baskıcı mı? Yiğit Bulut un joleyi sürünüp ekrana çıkarak ''Ülke çok güzel. Ekonomi çok güzel'' demesiyle güzel mi oluyor her şey? Onlar hata yaptıysa bugün o hatalar tekrar yapılmak mı zorunda?

Farzedelim o dönem çok kötüydü, baskıcıydı. Peki şu anda ki hayatımız çok mu mükemmel? Veya o dönemi aratmayacak kadar baskıcı mı? Yiğit Bulut un joleyi sürünüp ekrana çıkarak ''Ülke çok güzel. Ekonomi çok güzel'' demesiyle güzel mi oluyor her şey? Onlar hata yaptıysa bugün o hatalar tekrar yapılmak mı zorunda?

hiçbir yazımda bu dönem çok mükemmel falan demedim .
isterseniz farz etmeyelim kabul edelim geçmişte mükemmel degildi ..
e çözüm ne acaba eski politikalara dönüşmü chp nin çözümü bu mu diye sordum herkes üstüme atladı kaç saattir ısrarla aynı şey oluyor

"Millet'in üstünde bir güç tanımadım" demesi gücünüze mi gidiyor?
Soylediklerine degil yaptiklarina bakacaksin. Oyle ise neden milletin sectiklerinin yetkisini kisarak tum yetkiyi kendi ustune toplayacak anayasayi halka kabul ettirmeye calisiyor?

Soylediklerinle hareket edersen yarin bugun soylediklerini inkar eden bir insanin hangi soyledigine gore savunuyorsun onu?
Dun Mavi Marmarayi o yollamisti, ertesi gun benden izin mi aldilar dedi, hangisine inandin?
Dun Perez'e "one minut!" demisti, yarim saat sonra Perez'e degil, moderatore dedigini soyledi, hangisine inandin?
Dun Rus ucagini dusuren emri kendi verdigini, ertesi gun pilot hatasi oldugunu soyledi, hangisine inandin?
Dun PKK ile gorustugumu soyleyen serefsizdir dedi, ertesi gun gorusecek arkadaslari ben yolladim, sikintisi olan bana soylesin dedi, hangisine inandin?
Dun FETO'ya "gel, sila hasreti bitsin" derken bugun sucu CHPye atti, hangisine inandin?
Dun kandirilmisti, bugun hic aldanmadigini soyler, hangisine inandin?
Hergun ayni terane, bunun sonu yok, ornekler bitmez.

Sen onun soyledikleri ile buraya gelme, kendi sozunle gel, inan biz sana daha cok inaniriz, yeter ki onun size yaptigini bize yapmaya kalkma, bizim aklimizla da sen alay etmeye kalkma.

Hapisler şiirlerinden, köşe yazılarından ve düşünce özgürlüğü hiçe sayılanlardan geçilmezken bu cümleniz bana aşırı cesurca geldi. Düşünce yüzünden hapse girilmez diyecek bir siciliniz olmadığı için bunu savunacak en son kişilersiniz.

Doğru
Ankarada yaşayanlar gidip ziyaret edebilirler
Ulucanlar Cezaevi
Sağ-sol fark etmez kaç kişi yatmış orada
Ecevit, nazım hikmet ve daha nice solcu da var.

Bu ülkede değişmeyen tek şey sanırım düşünce özgürlüğünün kısıtlanması
İnsanların bu yüzden hapse atılması

Gram ilerlememişiz

tek adam diye bağırıyorlar zamanında kendileri asıl tek adamlık yapıyorlardı . Yasama yürütme yargı tek bir kişinin elindeydi. Hatta Mustafa Kemal o donemdeki muhalefet partisi olan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkasını bile sırf arkadaşlarıyla anlaşmazlığa düştü diye kapattı , neye hayır dediğini bile bilmeyen zihniyetler ortada dolaşıyor , tarih bilgisi olmayanlar koluna Mustafa Kemalin imzasını yaptırınca siyaseti özümsediğini , tarihi bildiğini zannediyor . # hıyar

Üstüme alındım şimdi :olamaz:
Kolumdaki ATATÜRK dövmemle gurur duyuyorum..En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

Görüntü033.JPG

X