Açık.öğ.. ortaokulu bitirip liseye başlayanların paylaşım alanı .

Merhaba Kızlar bende ortaokulu açıköğretim okudum, ve mezun olduğum anda Diplomamı alıp hemen fotokopisini çektirdim :) biraz delice fakat insan ilkokul diye kendiyle çok uğraşırsa, ortaokulda onun için bir hayaldir yani benim için..çünkü yaş ilerlemiş çoçuk var. günlük koşuşturma ve sorumluluklar ile başarabilirmiyim diye çook tereddüt ettim ve o zamanları yani 2007 senesinde ortaokul 3 senede veriliyordu şansıma işte :) sonra 2010 senesinde 1 senede bitirmek mümkün oldu..zaten bende o 2010 senesinin ilk döneminde mezun oldum 1 dersten kalarak..sonra hemen Açıklise araştırması yaptım desem yalan olur etrafımda giden neredeyse hiç kimse yoktu bir kaç kişi buldum ve hemen sordum...kayıt tarihinde hemen taze diplomamı alıp fazla zaman geçmeden Açıköğretşm Lisesine yazıldım. Meslek lisesi Anne çoçuk gelişimine yazılmak istedim fakat şartlar çoçuğun okulu, maddi durum pek el vermedi(biliyorsunuz haftanın belirli günleri bazen çok uzun saat ders gördüğünüz okulda oluyorsunuz ve yol, yeme içme felan belki önemsiz gibi gözüksede maddi bir külfet) sonuçta belki sonradan dikey geçiş yaparım diye yazıldım...Derslerim çokmu güzel? hayır :) alt yapı yok elimizdeki kitaplarla ve sınav zamanına yakın testler çözerek sınava giriyorum ve hala ilk sınava girdiğim gibi heyecan yapıyorum sınav esnasında..ama yavaş yavaş alışıyorum ve lise son sınıftayım şuan ve mezun olmama 76 kredim var. Açıklisede sınıf yok! neden son sınıf yazdın diye merak edenlere şöyle söyleyeyim. en az 102 krediniz varsa Üniversite sınavlarına girme hakkınız oluyor ve 102 krediyi son sınıf olarak sayıyorlar..nerdenmi biliyorum..çünkü 102 kredim vardı ve Üniversite sınavı olan YGS ye kaydımı yaptırdım :) ve YGS den 172 alarak LYS ye giremedim fakat istediğim AçıkÖğretim Sosyal Hizmetler bölümü için gerekli olan 140 barajını aştım..yani Üniversiteyi kazandım)) fakat önümde şimdi 11-12 Mayısta gireceğim sınav ve yıl sonundaki sınav var ve muhtemelen kredisi az olanlar için Ek Sınavda yaparlar(2 senedir yapıyorlar) yani 3 sınavda en az 25 kredi almam gerek, buda lise okuyan arkadaşlar bilir neredeyse kredisine göre 12 ile 15 ders demek ve bunları geçmek demek...Sınavı kazandığım için çoook çok mutlu olurken ve Hayalimdi Üniversite sınavına girmek, kazanmasamda olurdu fakat kazanmak süpriz oldu..ve sanki üzerimde kocamana bir rehavet var, ne ders çalışmak nede test çözmek istiyorum ve önümüzde 15 günden az bir zaman var sınava..yani hem çok mutluyum hemde biraz karamsar...bunları yazıyorum çünkü bende böyle birşeyleri kendi çabalarıyla başarmış İnsanları okuyarak dinleyerek buraya geldim ve en Yorulduğum anlarda YOL gösterici oldu.. ve Çabalayan ve Niyeti Güzel olan Bütün kızlar! Rabbim Kalbimize göre ve Çabamızın karşılığını versin...

Ya 102 kredisi olanin üzeri üniversite sınavına girebiliyo olması supermis 90 kredim var Allahin izniyle bu sinav sonrasi sinava girmeye hak kazanacakmiyim . Yuppiiii !!! Vallahi sana da bravo arkadasım bizler hayatı tersten yasıyoruz önce evlilik cocuk sonra okul :)))

Shaziye üniversite sınav harcı ne kadar canım birde yılda 1 keremi oluyordu

Gül_Yüz cüm Üniversite harcı Açık yada Örgün gitmene göre değişiyor ..Örgündeki fiyatları bilmiyorum..fakat AçıkÖğretim olarak 205 tl den 255 de var 550 tl de var Hangi bölüm seçtiğine bağlı..bulabilirsem Fiyat listesini geçen senenin buradan paylaşmaktan keyif alırım..550 geçen sene Atatürk üniversitesi Açıköğretim Sosyal hizmetler lisans için istenmiş(kendi alanım olduğu için bakmıştım)..belki yanlışta hatırlıyor olabilirim şuan lise gibi galiba tam bilgim olmamakla beraber, sınavların arası 4 yada 6 ay galiba yani 205 en az harç fiyatı..şuan Wep tasarım kursuna gidiyorum İsmek kursunun(ücretsiz :))onun için hazırlanmam gerek..fırsatım olunca google amcaya sorup anladığım kadarıyla yazarım..yada senin zamanın varsa internet üzerinden arama yaparak öğrenebilirsin...ve güzel sözlerin içinde Teşekkür ediyorum Gül_Yüz Canım

selam kızlar 2. sınava 1 hafta kaldı çalışmak aklımın ucundan geçmedi bakalım ne olacak

benim kredide 97 olmuş evahirim .hadi bakalım hayırlısı bu sefer ne yapacaz.
amin canım .

şaziyecim yani 102 kredi sonrası bizde sınava hakmı kazanıcaz . :44: bilmiyordum demekki bizde seneye üni. sinavına girebilicez öylemi
canım meslek liseleri için öyle diye bi,liyorum geri kalan kredide okula gidildigi için otamatikman veriliyorur yanlışmı biliyorum .:44:
düz açık liseye gidenlerim mezun olması için 190 kredi olması gerekdigini biliyorum bir yanlışlık olmasın?

aynen önce evlilik ,çocuk sonra okul

:) Açık liseden mezun olmak için 192 kredi lazım(kendim AçıkÖğretim lisesi okuduğumdan ) işte o yüzden Üniversiteyi kazandığıma sevinemedim..ahh ahh 76 krediyi nasıl tamamlayacağım diye kara kara düşünür oldum ve Ya Nasip! diyorum artık...bu bir hafta biraz Test çözeyim bari..en azından Ezberci biri olduğum için kalıcı hafızaya her bilgiyi alamıyorum yani kibarca birazcık "Unutkan" bir insanın..Görsel ezber iyi ama analitik olayında sınıfta kalıyorum
AeBen cim ben kendi süreçlerimi yazdım belki seneye daha kolay bir sistem yada daha farklı uygulama olabilir ..fakat bu dışardan okuyanlardan toplanan kayıt paraları hiç azınmayacak kadar çok fazla olduğu için ve Devlet demek Para demek olduğu içinnn daha çoook kolaylıklar yapmaları gerekir...zaten benim arkadaşım ilk yeni yeni Açıköğretim lisesi olduğu dönemlerinde 1 senede bitirmişti.o dönemlerde hem param yoktu(okumayı çok pahalı zannneden bir zihniyete sahiptim:))hemde aileme karşı bu kadar kendimden emin duramıyordum eğitim alanı için...şimdfi bu süreç 3 seneden 4 seneye çıktı işte...çünkü olayın hem eğitim hemde maddi alanda getirileri çook fazla olduğu kadar götürüleride var..inşAllah ortaokul gibi bir senede 3 dönem olup 1 senede bitirme şansı verirler Açıköğretim lisesi öğrencilerine...Biz kaç senede bitirsekte Diğer Bizden sonrakiler için Yol açmış oluruz )(hayal tabi ki ama neden olmasın )

Teşekkür ediyoruım Kariyerden sonra çoçuk zor olduğunu bildiğimiz için işimizi garantiye alıp başta Çoçuk yapıyoruz sonra kariyer ile uğraşıyoruz diye kendimizi biraz teseli edelim :)))))))

off bende yeni yeni test çözüyorum..nedense çalışmak istemiyorum..birde bebiş geliyor onun tembelligi var...
herkese koyal gelsin başarılar..

anladım şaziyem 102 kredi sonrası sınava girebiliyoruz fakat mezun olmadıkdan sonra ün. kayıt yok . vel hasil önce 192 kredi dolacak
şimdi baktım sınava girecegim yere . neden uzak yerlere çıkar bu sınav yerleri anlamam burnumun ucunda okul dururken
bende orta ögretimi 2 yılda verdim ilk sene her sene 1 sınıf geçiliyordu sonraki sene 2 sınıfı 1 senede verdim . bu lisede ise 3 yıl . sanırım mezun olmak 4 yılı bulacak
dedigin gibi belki bizden sonra onuda kısaltırlar
daha evvel lise başvuruları 45 tl idi sınav başına . şimdi 25 tl.düştü birkaç senedir
off bende yeni yeni test çözüyorum..nedense çalışmak istemiyorum..birde bebiş geliyor onun tembelligi var...
seviyom tebrik ederim canım saglıkla dogur inşallah
ders çalışmakmı :26::26:

sağol canım inş.
...diyorum ya sen olayı çözmüşsün çalışmadan iyi yapıyorsun.. şimdi baktımda din kültüründe bile dinle alakalı bişey sormamışlar ilim adamlarını soruyorlar.din 2 bu arada:26:

Hayırlısıyla kucağına almak nasip olsun inşAllah..benim yaz dönemine gelmişti ve son ayımda hamileliğim kötü geçtiği için girememiştim

yani rahatsız değilsen çalışmasan dahi gir..zaten bi şekilde 3 kere kaldığın zaman muaf oluyosun o dersten..tabi çalışmak ve erken dönemde bitirmeyi herkes İster

Şimdiden Hepimize Başarılar Diliyorum Kızlar

amin inşallah teşekkür ederim...benim bebiş daha 3.5 aylık bulantılardan çalışamadım bundan sonraki sınavda koca göbekli olcam..zaten bende muaf için ve kaç kredi alırsam kardır diye giriyorum...
senin bebişte hayırlı olsun...sınavda başarılar.

selam kızlar öncelikle herkese başarılar dilerim bende bu hafta sınava gireceğim ve pek çalışmadım sınava

sanrıım biraz mantık yürütüyorum tüm bilmedigim sorularda:44:
din sorularıda gerçekden zor .ama biraz alt yapım var o konuda sıkıntı çekmiyorum. bu derste en düşük puanım 80.
din ve dil anlatımda sanırım 7.ve .8 .derslerimi vericem .ama buna keze mat ve geo. ing. derslerde sürekli kalıyorum .sırf muaf olsun diye giriyorum yoksa geçmem imkansız

selam kızlar öncelikle herkese başarılar dilerim bende bu hafta sınava gireceğim ve pek çalışmadım sınava
hoşgeldin . başarılar

sanada başarılar
bende 2 dönem giremedim sınavlara. birinde umreya gitmiştik birindede ev tadilatı vardı . geç olsun güç olmasın bakalım

hoşgeldin . başarılar

sanada başarılar
bende 2 dönem giremedim sınavlara. birinde umreya gitmiştik birindede ev tadilatı vardı . geç olsun güç olmasın bakalım

Biz kadınlar Kendimize DEĞER verdiğimiz ve hep Öğrenmeye açık olduğumuz sürece , Bizlerden sonra Gelecek olan Çoçuklarımız Yaşama ve Hayata daha Cesur adım atacaklarına İnanıyorum ve Değişim Gelişimi getirir ve Gelişimde İnsanlığı...<3

İnsanlığımıza katkıda bulunduğumuz için başta Kendime ve Bütün Okuma hevesi içinde kalan yada yarım bırakan Herkese Devam ettikleri için ve yılmadan YOLumuza devam ettiğimiz için şunu söylüyorum İyi ki Yaşamda BOŞ kalmayı sevmiyoruz

ve Hafta Sonu olan Sınav içinde Güzel sonuçlar alırız inşAllah aeben ve diğer Kızlar

Ne güzel bir mesaj

aynı dilekler bedende tüm sınava girecekler için

ii akşamlar herkeseeee
bende açıköğretim orta okulu bitirip liseye başladım bu 2.ci sınavım olacak
i,nş hepimiz istediğimiz ideallere kavuşuruzzzzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…