- 19 Aralık 2012
- 73
- 12
Merhaba Kızlar bende ortaokulu açıköğretim okudum, ve mezun olduğum anda Diplomamı alıp hemen fotokopisini çektirdim :) biraz delice fakat insan ilkokul diye kendiyle çok uğraşırsa, ortaokulda onun için bir hayaldir yani benim için..çünkü yaş ilerlemiş çoçuk var. günlük koşuşturma ve sorumluluklar ile başarabilirmiyim diye çook tereddüt ettim ve o zamanları yani 2007 senesinde ortaokul 3 senede veriliyordu şansıma işte :) sonra 2010 senesinde 1 senede bitirmek mümkün oldu..zaten bende o 2010 senesinin ilk döneminde mezun oldum 1 dersten kalarak..sonra hemen Açıklise araştırması yaptım desem yalan olur etrafımda giden neredeyse hiç kimse yoktu bir kaç kişi buldum ve hemen sordum...kayıt tarihinde hemen taze diplomamı alıp fazla zaman geçmeden Açıköğretşm Lisesine yazıldım. Meslek lisesi Anne çoçuk gelişimine yazılmak istedim fakat şartlar çoçuğun okulu, maddi durum pek el vermedi(biliyorsunuz haftanın belirli günleri bazen çok uzun saat ders gördüğünüz okulda oluyorsunuz ve yol, yeme içme felan belki önemsiz gibi gözüksede maddi bir külfet) sonuçta belki sonradan dikey geçiş yaparım diye yazıldım...Derslerim çokmu güzel? hayır :) alt yapı yok elimizdeki kitaplarla ve sınav zamanına yakın testler çözerek sınava giriyorum ve hala ilk sınava girdiğim gibi heyecan yapıyorum sınav esnasında..ama yavaş yavaş alışıyorum ve lise son sınıftayım şuan ve mezun olmama 76 kredim var. Açıklisede sınıf yok! neden son sınıf yazdın diye merak edenlere şöyle söyleyeyim. en az 102 krediniz varsa Üniversite sınavlarına girme hakkınız oluyor ve 102 krediyi son sınıf olarak sayıyorlar..nerdenmi biliyorum..çünkü 102 kredim vardı ve Üniversite sınavı olan YGS ye kaydımı yaptırdım :) ve YGS den 172 alarak LYS ye giremedim fakat istediğim AçıkÖğretim Sosyal Hizmetler bölümü için gerekli olan 140 barajını aştım..yani Üniversiteyi kazandım)) fakat önümde şimdi 11-12 Mayısta gireceğim sınav ve yıl sonundaki sınav var ve muhtemelen kredisi az olanlar için Ek Sınavda yaparlar(2 senedir yapıyorlar) yani 3 sınavda en az 25 kredi almam gerek, buda lise okuyan arkadaşlar bilir neredeyse kredisine göre 12 ile 15 ders demek ve bunları geçmek demek...Sınavı kazandığım için çoook çok mutlu olurken ve Hayalimdi Üniversite sınavına girmek, kazanmasamda olurdu fakat kazanmak süpriz oldu..ve sanki üzerimde kocamana bir rehavet var, ne ders çalışmak nede test çözmek istiyorum ve önümüzde 15 günden az bir zaman var sınava..yani hem çok mutluyum hemde biraz karamsar...bunları yazıyorum çünkü bende böyle birşeyleri kendi çabalarıyla başarmış İnsanları okuyarak dinleyerek buraya geldim ve en Yorulduğum anlarda YOL gösterici oldu.. ve Çabalayan ve Niyeti Güzel olan Bütün kızlar! Rabbim Kalbimize göre ve Çabamızın karşılığını versin...