Açık.öğ.. ortaokulu bitirip liseye başlayanların paylaşım alanı .

mehayım o konuda bir bilgim yok canım .

tekrar merhaba cnm
şimdi kardeşimin hanımı 17 eylülde kayıt oldu ama ilk kez kaydoldu
hala ön kayıt öğrencisi olarak görünüyor bu ders seçme işlemi bu dönem hangi tarihe kadar yapılıcak acaba ?
bulamadım tarihini?

bi de ne zaman aktif olur bu ön kayıt yazısı?

bizler için ders şeçimi yapılabiliyor yani eski ögrenciler için . ders seçim tarihlerini ve aktif olmayı tam olarak 147 arayarak ögrenebilirsiniz ..

şimdi baktim açık ög. sitesine .

SORU 5- Yeni kayıt olan öğrenciler ne zaman ders seçer hale gelirler?
CEVAP- Öğrencilerimiz kendilerine verilen numara ve şifreleri ile AÖL sistemine internet üzerinden giriş yaparlar. ÖNKAYIT durumunda iseler ders seçemezler. Kayıt evrakları incelendikten veya tasdikname notları girildikten sonra AKTİF hale getirileceklerdir. Bu işlemleri kayıt alan irtibat büroları (okullar) yapmaktadır. AKTİF hale gelen öğrencilerimiz “ders seçme” butonu açıksa ders seçebilirler.

SORU 6- Ders seçiminde nelere dikkat edilmelidir?
CEVAP- Öncelikle ortak (zorunlu dersler) seçilmelidir. Daha sonra seçilmiş olan ortak derslerin aynı adla seçmeli olanlarından başlamak üzere (Türk Edebiyatı 4, Seçmeli Türk Edebiyatı 4 gibi) seçilmelidir. Ortak dersler başarılmazsa her dönem karşılarına yine çıkar. Ders seçimi ile ilgili ders seçimi nasıl yapılır kısmı okunmalıdır.

SORU 9- Bir şey sormak istediklerinde nerelere başvurmalılar?
CEVAP- Öncelikle soracağı şeyin web sayfasında olup olmadığına bakmak gerekir. Hemen her türlü bilgi web sayfasında vardır. İmkânı varsa irtibat bürolarında görevli arkadaşlarımıza, yoksa ALO 147 aranarak MEB çağrı merkezimize sorabilirler. Burada şunu da hatırlatalım bizim kayıtlarımız örgün eğitimlerden(lise ve Anadolu liseleri) alındığı için her aklımıza gelen soruda da okulları telefonla veya giderek rahatsız etmemek lazım. ALO 147’yi de en basit sorularda dahi ararsa bu da ALO 147’yi işlevsiz hale getirir. Asıl sorusu ve sorunu olanlar ulaşamayabilirler. İrtibat büroları veya ALO 147 ile çözülemeyen sorunlar için A.Ö. Lisesi’ne dilekçe, e- posta ve diğer yollarla ulaşabilirler.

Son düzenleme:

saol cnm teşekkür ederim..
tasdiknameli çıkış olduğu için sanırım tasdiknamesinin işleme girmesini beklicez..
lise 1 i okumuş lise 2en terk etmiş..
umarım aldığı ortak dersler kredisine eklenir onları tekrar almak zorunda kalmaz inşş

kızlar bişey sorcam, bulamadım nasıl oluyor yardımcı olurmusunuz?

benim arkadaşım lise 3 den terk
çocuk gelişim bölümüne kaydoldu tasdiknamesi ile

kredi bilgileri bölümüne bakınca 89 kredi yaziyor..
şimdiye kadar aöl den 3 kredi almış , 2 ders geçmiş

kayıt yeniletti bakıyoruz kredi bilgilerine toplam kredi 89 dönem 9 dio tasdiknamedeki krediler sanırım bunlar
ama hangi ders oluduğunu nerden görcez?

ve tasdiknamedeki krediler mi bunlar yardımcı olursanız ne ben o bilmioz hiç?

elkocum . 147 yi arasanız tüm sorularınız dogru cevabını bulur . Büyük ihtimal tastiknamedeki derslerin kredileridir ..
Hangi dersler oldugunun ne önemi varki bundan sonraki ders şeçimlerine baksın . Zaten şeçeçegi dersler yazıyordur

saol cnm 147 yi arayamadım,netden araştırayım dedim net bi bilgide bulamadım..

hangi dersler olduğunun aslında önemi yok ama aynı dersleri alır mı die edişe etti arkaşım..

inş staj da vardır mesleki açık öğretimde ..

aynı dersleri almaz bence neden dersen zaten senin şeçmen için kendi sayfanda sana uygun dersler yazılı .onlardan şekersin .

elko ögrenci girişinden girip kendi sayfanızı açıyorsunuz dimi? tüm işlemler . ders şeçimi vs ordan yapulıyor .. ayrıca 147 aramak ücretsiz diye biliyorum . kesin yanıtlara ordan kolayca ulaşabilirsiniz.

evet arkadaşıma şifre falan vermişler , ders seçiminide yaptı meslek lisesi olduğu için 20 kredilik ders aldı..
hatta bugün gitmiş kitapalrınıda almış inceledim de bana çok kolay geldi dersler benim derslerin yanında tabi..

ben aöf sosyal hizmetler ön lsans okuyorum öle zorki dersler gerçi çalışana kolay ama kitaplar fazla karmaşık ondan zorlandm

tabiki açık lisede konular özet halinde sanırım .ama dedigin gibi sen bildigin için kolay
arkadaşada kolay gelsin .
birde açık öğ. ana sayfasından girilen onlayn testler var onlarda çok yardımcı oluyor . ben kitap almıyorum genelde son haftalarda ordan çalışıyorum mutlaka sınavda 3.5. soru oradakine yakın çıkıyor

slm kızlar...sınava az kaldı ne yaptınız...benim ilk sınavım olacak çok çalışamadım geçmiş sınav sorularına çalışıyorum...varmı vereceginiz taktik yardım lütfen...herkese başarılar

benim bu sene 3. senem olacak . ne yalan diyim ilk yılar bende çalııyordum .ama son zamanlarda dersmi oda ne diyorum
sadece geçen gün türkçe dersine baktım bir iki test çözdüm . genelde çalışmadanda geçiyorum dil anlatımı ..
bu yıl ilk etapda geçemeyecegim dersleri seçtim hemde çifter çifter . mat.ing. geomet. gibi. en azından muaf olayım diye . çünki bu dersleri çalışsamda yapamıycam,bu dersler beni zorlar, geçmek için ya çok aşırı çalışmak lazım yada alt yapının olması .. bende bu ikiside yok malesef .
o yüzden bu sınavdan çok kredi beklemiyorum .

sanada başarılar canım .

ooo sen olayın mantını çözmüşsün arkadaşım çalışmadan mantıkla ilerliyorsan aferin kız...inş..bu sınavdada güzel kredi alırsın ve alırııızz

ooo sen olayın mantını çözmüşsün arkadaşım çalışmadan mantıkla ilerliyorsan aferin kız...inş..bu sınavdada güzel kredi alırsın ve alırııızz

inşallah seviyon .

canım hafta sonu için başarılar .

Liseli kızlar mrhb
Bİşey sormak istiyorum size
Ben mat 1 den muaf olmuştum 2 den de olmuşum
Ama bu sefer ders seçerken bana ortak derslerde hiç mat çıkmadı
Ne hayır acaba :)
Halbuki bu sefer hep matleri seçmeyi düşünüyordum

matematik 3.4. seçmeli derslerin içinde varmı cevahrim ?
sanırım döneminin mat dersleri henüz girmediginden ortak derslerin arasında deyildir . ama şeçmelilerin arasında vardır mutlaka .. yinede bir ara sor derim 444. nodan

bende kayıt yenilemeyi unutmuşum iyiymi şükürki 1 hafta uzatılmıştı geçen hafta yaptırdım
kredi toplamımda 97 olmuş
dedigim gibi zorlandıgım ve geçmeyecegimi bildigim(mat. in. geom.) derslerde kalmışım ama digerlerini geçmişim
bu dönemde yine karışık seçtim yarısı kalacagım dersler, muaf olayım diye

Hop aman dikkat bi dönem bi dönem
Kaç kredi kaparsak :)
Ben ilk gün yaptırdım kaydımı Dersleride hemen seçtim Gerçi hala açık ders seöme
Mat. seçmelide var ama ben ondan seçmedim
Ortaklardan yabancı dil, dşl ve anlatım, türk edebiyatı 8leri kaldı onları aldım
Din 7-8 Geometri 1-2
gerisi seçmeli psikoloji mantık fln var bu sınav sonunda filozof olucam
Krediyide anca 108 yapabildim Ne zaman bitecekse puffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…