Anladım hayırlısı tabi ki. Ama şöyle söyleyeyim kapalıda içine dağılmıyor. Açıkta alınca da zaten miyom damarlardan kesildiği için aynı işlem aslında.iyileşmesi işte acıtıyor. Uzun sürüyor. Hakkınız da hayırlısı . Ben de kararsızım bakmayın yani. Tek sıkıntım iyileşmesi nasıl olur . Keşke hamile kalınıp çocukla alınsa.Ben ankaradayım.Hacettepe üniversitesinde bir prof a olucam.Bu doktor direk açık ameliyat demişti.2. Doktor kapalı yaparım ancak bir tanesinin yarısı içerde yarısı dışarda rahim duvarına zarar vermemek için belki alamayabilirim dedi,3. Doktorda açık olur istersen kapalı yaparım ama tam temizleyemem dedi.üçüde prof yani 2 si açık ameliyatı önerdi.Bende hem tamamen temizlenmesi için hemde olurda sonuç kötü çıkarsa karın içine dağılmaması için açık tercih ettim.Tabi kapalı ameliyat daha konforluymuş.Ben biraz artı eksi durumuna göre karar verdim
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Açık miyom ameliyatı olacaklar
- Konu Sahibi Ebrhll
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
- 408
Ayrıntı bilmiyorum ama izlediğim bikaç doktor videosunda bu risktende bahsediyordu.Keşke hiç böyle bir derdimiz olmasa ama ne yazıkki var.Anladım hayırlısı tabi ki. Ama şöyle söyleyeyim kapalıda içine dağılmıyor. Açıkta alınca da zaten miyom damarlardan kesildiği için aynı işlem aslında.iyileşmesi işte acıtıyor. Uzun sürüyor. Hakkınız da hayırlısı . Ben de kararsızım bakmayın yani. Tek sıkıntım iyileşmesi nasıl olur . Keşke hamile kalınıp çocukla alınsa.
Evet. Miyom emin ol 3 kadindan 1 inde mutlaka var. Bu arada kapali ameliyat yapmayan ya da cok iyi olmayan kapali ameliyattaki bir cok doktor bunu onermiyor. Oyle olsa laparoskopiyi kaldirirlar. Sizin Istanbul da bildiginiz doktor var mi acaba?Ayrıntı bilmiyorum ama izlediğim bikaç doktor videosunda bu risktende bahsediyordu.Keşke hiç böyle bir derdimiz olmasa ama ne yazıkki var.
- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
- 408
Ben ankaradayım istanbulu bilemiycem.Şöyleki benim durumum biraz farklı,bende çok sayıda myom var ve bir tanesi 8 cm diğerleri 2-3 cm ,büyük olan dışarda ama diğerlerinin bir kısmı içerde.Kapalı ameliyat tabiki daha iyidir dediğim gibi,kişiye göre doktorda karar veriyor.Benim durumumdan dolayı açıkla daha iyi temizleyeceklerini söylediler.Birde kapalı ameliyat süresi uzarsa kan kaybı çok olabiliyormuş,ayrıca kapalı başlayıp mecburen açığa dönülmesi gereken ameliyatlar oluyor.Çok fazla şey var anlayacağın.3 tane prof. gezdim 2 si açık dedi,biri kapalı yaparım ama tam temizlenmez dediki adam kapalıda uzman,biri direk kapalı dedi miyomlardan 1 tanesini rahim duvarına zarar vermemek için ameliyat esnasında bırakabilirim dedi.Açıkcası bende bu sıkıntıya giriyorsam komple temizlensin istedim.İlerde alınamayacak olanda büyürse bir ameliyat daha gerekecek.Benim derdim rahmimi kurtarabilmek,çocuğum yok ve 37 yaşındayım.Her hastanın durumu ve riski farklı yani.Benim kendimce artı,eksileri düşünüp verdiğim bir karar bu.Sende doktorlarının söyledikleri doğrultusunda kendin için en iyisi hangisiyse ona karar verirsin.Evet. Miyom emin ol 3 kadindan 1 inde mutlaka var. Bu arada kapali ameliyat yapmayan ya da cok iyi olmayan kapali ameliyattaki bir cok doktor bunu onermiyor. Oyle olsa laparoskopiyi kaldirirlar. Sizin Istanbul da bildiginiz doktor var mi acaba?
- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
- 408
Bu arada seni miyom kaç tane büyüklüğü ne kadar,dışardamı içerdemi?Evet. Miyom emin ol 3 kadindan 1 inde mutlaka var. Bu arada kapali ameliyat yapmayan ya da cok iyi olmayan kapali ameliyattaki bir cok doktor bunu onermiyor. Oyle olsa laparoskopiyi kaldirirlar. Sizin Istanbul da bildiginiz doktor var mi acaba?
Benim de miyomum dışarda 6,5 cm. ve çok sayıda da miyom çıktı MR da. ama ölçüleri yok. Çok yoğun adet olmuyorum. Hafif solumda baskı var. Temmuzda bu ölçüdeydi şimdi de kontrole gidicem bu hafta bakalım kaç cm diyecekler. inşallah acil değildir.Dediklerinde çok haklısın. Ankaradan önereceğin dr var mı peki ? ve bu gittiğin dr hem kapalı hem açık mı yapıyor sana açığımı tavsiye etti. Acaba kaç cm e kadar yolu var rahme zarar gelmez onu merak ediyorum. Biraz korkularım var o kadar.Bu arada seni miyom kaç tane büyüklüğü ne kadar,dışardamı içerdemi?
- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
- 408
Açıkcası ben şu an ankaradan doktor öneremeyeceğim çünkü henüz ameliyat olmadım biliyorsun :) ameliyattan sonra tecrübelerimi yazar, tavsiye edeceksem doktor adınıda belirtirim.Temmuzdan bu zamana kadar hangi hastanede,hangi doktora gittin?Şu an çok paniksin sanki yeni öğrenmişsin gibi düşünmüştüm seni.Ben ilk öğrendiğimde böyle olmuştum :) Hepimizde korku var emin olabilirsin ama bi şekilde bu dertten kurtulmalıyız, ve malesef tek çözüm ameliyat diyorlar.Gerçi birde damar tıkama işlemi varmış ama onuda çok az doktor yapıyor,çoğu doktorda önermiyor.Açıkcası burdan sana o kadar ayrıntılı bilgiyi kimse veremez.Yani kaç cm e kadar,ne risk olur sorusunun cevabını vermek imkansız.iyi bir doktora gidip,belki birkaç doktora gidip,sorularını onlara sormanı öneririm.Benim de miyomum dışarda 6,5 cm. ve çok sayıda da miyom çıktı MR da. ama ölçüleri yok. Çok yoğun adet olmuyorum. Hafif solumda baskı var. Temmuzda bu ölçüdeydi şimdi de kontrole gidicem bu hafta bakalım kaç cm diyecekler. inşallah acil değildir.Dediklerinde çok haklısın. Ankaradan önereceğin dr var mı peki ? ve bu gittiğin dr hem kapalı hem açık mı yapıyor sana açığımı tavsiye etti. Acaba kaç cm e kadar yolu var rahme zarar gelmez onu merak ediyorum. Biraz korkularım var o kadar.
Bana acil demediler zaten. Ama ameliyat demişlerdi. Birkaç dr a gitmiştim. Çapa da ki prof ta olma yılda 1 kontrole gelmen yeterli dedi. Ama ben tabi o kadar bekleyemem. Bir görüneceğim bakalım . Senin dediğin embolizasyon ve antalya da ünlü bir dr var yapıyor. Genelde radyologlar yapıyor embolizasyonu yeditepe ünv de de var .Fakat riski şu hamile kalmana engel olabilir belki çünkü rahim içinde miyomlara giden damarları tıkıyor. Şöyle söyleyeyim rahmi besleyen damarlardan tıkadıkları için biraz riski olabilir. Evli ve çocuklu olsan evet öneririm. Ama şimdi çocuksuz biri için olmaması daha iyi. Ben de istemiştim ama çekindim.hatta ışın sistemiyle istanbulda bir doktor da miyomu yok ediyor. Özel hastanede . Ama çok yaygın değil.Yani çok güvenilir bulamadım.Açıkcası ben şu an ankaradan doktor öneremeyeceğim çünkü henüz ameliyat olmadım biliyorsun :) ameliyattan sonra tecrübelerimi yazar, tavsiye edeceksem doktor adınıda belirtirim.Temmuzdan bu zamana kadar hangi hastanede,hangi doktora gittin?Şu an çok paniksin sanki yeni öğrenmişsin gibi düşünmüştüm seni.Ben ilk öğrendiğimde böyle olmuştum :) Hepimizde korku var emin olabilirsin ama bi şekilde bu dertten kurtulmalıyız, ve malesef tek çözüm ameliyat diyorlar.Gerçi birde damar tıkama işlemi varmış ama onuda çok az doktor yapıyor,çoğu doktorda önermiyor.Açıkcası burdan sana o kadar ayrıntılı bilgiyi kimse veremez.Yani kaç cm e kadar,ne risk olur sorusunun cevabını vermek imkansız.iyi bir doktora gidip,belki birkaç doktora gidip,sorularını onlara sormanı öneririm.
- 13 Ekim 2019
- 39
- 13
- 6
- 39
En sonunda cesaretimi topladim ve amaliyat icin doktorumu aradim gun vericek inanilmaz bir tirsma korku heyecan adi neyse artik bilinc altim berbat inanc gucumle Allaha olan aşkımla en sonunda karar verdim kacmaktan helak oldum biktim tukendim bu formda amaliyat olan arkadaslar beni cesaretlendirdi umarim hersey guzel olur ve saglikli sihatli imanli cocuklarim olur cokk zor gunler imtihanlar sonu husranla sonuclanan düşükler kansizlik halsizlik berbat adet donemleri vsvsvs nediyelim ZOR OLSUNKİ İMTIHAN OLSUN DEGILMI....DUA EDIN BANA KARDESLERIM....
- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
- 408
Şimdidrn geçmiş olsun.Bende yarın ameliyat olucam,bir an önce olsun bitsin istiyprum.Senin ameliyatın nasıl olacak miyomların ne kadar büyüklükte?En sonunda cesaretimi topladim ve amaliyat icin doktorumu aradim gun vericek inanilmaz bir tirsma korku heyecan adi neyse artik bilinc altim berbat inanc gucumle Allaha olan aşkımla en sonunda karar verdim kacmaktan helak oldum biktim tukendim bu formda amaliyat olan arkadaslar beni cesaretlendirdi umarim hersey guzel olur ve saglikli sihatli imanli cocuklarim olur cokk zor gunler imtihanlar sonu husranla sonuclanan düşükler kansizlik halsizlik berbat adet donemleri vsvsvs nediyelim ZOR OLSUNKİ İMTIHAN OLSUN DEGILMI....DUA EDIN BANA KARDESLERIM....
- 13 Ekim 2019
- 39
- 13
- 6
- 39
Benim miyomlar rahim icinde bitanesi 9 cm ve bir kactanede kucuk miyom varmis ben bir bucuk yildir kaciorum amaliyattan bu sure zarfinda annemi kaybettim hergunum hastanede annemle gecti zannedersem hastane piskolojiside bana agir geliyor ama yasanacaksa yasanior yasadigim tecrubelerden yola cikarak yinede caresi olan hastaliklar miyom nedirki diorum ya caresi olmasaydi hamdolsunki Allah bizlere caresiz hastaliklar vermesin rabbim amaliyatinda sana guc kuvvet versin kuş gibi hafif git kuşlarrr gibi hafif gel sular gibii serinn gittt sularrr gibi beraak ve serin gelmeyi nasip etsin arkadasim ...
- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
- 408
Başın sağolsun canım.Haklısın hastane psikolojisi kötü.Çok teşekkür ederim güzel dileklerin içinde umarım bütün dertliler bir an önce dermanını bulur.Benim miyomlar rahim icinde bitanesi 9 cm ve bir kactanede kucuk miyom varmis ben bir bucuk yildir kaciorum amaliyattan bu sure zarfinda annemi kaybettim hergunum hastanede annemle gecti zannedersem hastane piskolojiside bana agir geliyor ama yasanacaksa yasanior yasadigim tecrubelerden yola cikarak yinede caresi olan hastaliklar miyom nedirki diorum ya caresi olmasaydi hamdolsunki Allah bizlere caresiz hastaliklar vermesin rabbim amaliyatinda sana guc kuvvet versin kuş gibi hafif git kuşlarrr gibi hafif gel sular gibii serinn gittt sularrr gibi beraak ve serin gelmeyi nasip etsin arkadasim ...
- 13 Ekim 2019
- 39
- 13
- 6
- 39
- 29 Haziran 2019
- 324
- 178
- 103
- 39
Ameliyat oldun mu? Olduysan nasıl geçti, nasılsın?Şimdidrn geçmiş olsun.Bende yarın ameliyat olucam,bir an önce olsun bitsin istiyprum.Senin ameliyatın nasıl olacak miyomların ne kadar büyüklükte?
- 23 Ocak 2020
- 12
- 6
- 36
- 29
- 13 Ekim 2019
- 39
- 13
- 6
- 39
Nasilsin iyimisin arkadasim amaliyatin nasil gecti...Başın sağolsun canım.Haklısın hastane psikolojisi kötü.Çok teşekkür ederim güzel dileklerin içinde umarım bütün dertliler bir an önce dermanını bulur.
Açık miyom ameliyatı olan arkadaşlara bir sorum var.ben kapalı oldum.sorunlu miyom müdahale edildi rahmin içindeki.baska ufak tefek var mı bilmiyorum.acik ameliyatta doktor hepsini mı temizliyor.daha doğrusu ultrasonda kendini göstermeyen sinsice büyüyen miyomlar da ortaya çıkıyor mu?
- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
- 408
- 13 Ekim 2019
- 39
- 13
- 6
- 39