Selam kızlar geçen gün bende post açmıştım ama burda hazır post varmış
bende 15 günü geçkin ameliyat oldum çok şükür kuşlar gibi hafifledim aklımdaki deli sorular düşünceler uçtu gitti evleneli 3 yıl olacak evliliğimin 2. Yılında tanıştım miyomla ilk gittiğimde hem miyom hem kist varmış miyomum o zaman 1 cm di pek bilgi sahibi olmadığım için erteledim iyi düşünürsem geçer gider Allahın izniyle dedim kistlerim bi aylık doğum kontrol hapı ve bi ilaç daha vardı onları kullanmam sonucu geçti ama miyom duruyor doktor git 3 ayda bi gel takip ederiz dedi gittim bi daha da gitmedim neyse 3. Yılımıza girmemize aylar kala artık bebek düşünmeye başladık öncesi hemen doktora görünelim bi sıkıntı varsa hemen tedavi oluruz karı-koca dedik eşimin herşeyi tamam yalnız varikosel başlangıcı varmış ilaç aldık onu atlattık benim de 6.5 cm olmuş miyomm
doktor direk özel bi hastanede başka bi doktora yönlendirince ben panik oldum odadan çıkınca ağladım ödüm koptu çocuğum olmicak mı neyse 5 doktor gezdim hepsi aynı şeyi söyledi ameliyat ama rahim alınabilir yumurtalık alınabilir vs doktor doktor geziyorum belki başka bişey diyen olur diye yok aynı cevaplar istersen hamile kal engel değil ama riskli gebelik dönemi yaşarsın falan filan en son prof bi doktor buldum Doktorumu ilk görünce ilgisiz gibi buldum ama alanında profesör olunca önemsemedim ameliyat dedi karar ver öyle gel istersen hemen karar verme dedi istersen başka doktora da gidebilirsin dedi ben o an kararlandım olmak istiyorum yoruldum gezmekten dedim bi h
selamlar, ben 6 gün önce açık miyom ameliyatı oldum, yeri kötü olduğu için 2 cmlik miyomum alındı. dün artık çok iyiyim diye ağrı kesiciyi bırakmıştım ki bugün ağrı başladı, hemen aldım tabi ama hata ettim sanırım, siz kaçıncı gün bırakmıştınız ağrı kesiciyi?
Merhaba geçmiş olsun. Iki ay önce rahmin çok içerisinde 2cm.miyon tanısı teşhis edildi. iki doktor da aynı şeyi söylediler açık ameliyat ve rahim zarar görür ve rahmini alabiliriz dedi ve iki doktor bu sebepten ameliyata sıcak bakmıyorlar .Kanama kesici ilaç , ağrı kesici , sancı kesici verdiler ama ne aşamada ameliyat olurum bilmiyorum ve hızlı mı büyür bu miyomlar?
afta sonra gel gün vereyim dedi gittik bi hafta sonra kan ekg röntgen çekildi anestezi doktoru ile görüştük onaylandı doktoruma çıktık tekrar bi hafta sonraya gün verdi bi hafta geçmek bilmedi tabii sonra ameliyat günüm geldi ben normalde iğneden bile korkarım ameliyathaneye girdim hiç korku yok doktorum gelene kadar yardımcı doktorlar şakalaşmalar falan anestezi doktoru geldi şimdi korkma iğne yapıca uyicaksın dedi biliyorum dedim şu an her yer sönmeye başladı dedim sonra uyumuşm ameliyatm 30 dakika falan sürdü narkoz sonrası iyi kafa yapmışım tabi gelmeyen tüm aile ferdlerine saydırmışım
narkozdan sonra 1-2 saatte kendime net geldim gaz sorunu yaşamadım çok şükür sonda takılıydı çıkardılar o ilk çıkarılınca ağrımıyo ilk iki tuvalette azıcık bi batma hissi var malesef aman aman değil ilk gün yürüyemedim başım çok dönüyordu ikinci gün destek alarak ayağa kalktım üçüncü kalkmamda artık ytağa tutunarak kalkmaya başladım ikinci gün bi gaz birikmesi oldu çok fenaydı bi yeşilçay birde kuru kayısı yedim rahat ettim iki gün kaldım hastane de 3. Gün taburcu 1 ay beraber olmak yasak rahmin yırtılır dedi doktor 3 ay korun sonrası bebek için bi engel yok dedi daha 17 gün oldu herşeyimi çok rahat yapabiliyorum ağır hiç kaldırmıyorum akşam eşim gelince o hallediyor sağ olsun yani bir miyomunuz varsa ertelemeyin içinizde oldukça sizin için bir tehlike benim hikayemde buydu baya uzun oldu sanırım
umarım faydası olur yazdıklarımın