- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.400
Otobüs durağının içinde sigara için teyzeye azcık dışarı çıkar mısınız ben sıranızı tutarım astımım var dediğimde benimle bir kavgaya girişti. Önce başbakan yalakası ve akpli Sen çık gerizekalı mal. Bir de elinde kitap tutuyor okusan kaç yazar senden adam olur mu diye hakaret üstüne hakaret yedim. bir de üstüne zabıtayı çağırıp beni şikayet etti. Ben onun sigara içme özgürlüğünü kısıtlıyormuşum. Zabıta ceza yazmakla korkuttu kadını. Kadın kaçtı gitti. Bunların uygulanabilmesi için cidden caydırıcı cezalar olması bunların da sürekli uygulanması lazım. Ama çay bahçeleri olsun, kafelerin üstü açık mekanları olsun buralarda insanlar sigara kahve keyfi yapmak için oturuyor sonuçta. Yasağın kapsama alanını kimseyi üzmeyecek şekilde ayarlamak laızm..
Canım otobüs durağının içinde sigara içmek yasak, ben bu yüzden çok kişiyi uyardım; ben bu durumda direkt fakir edebiyatı yapıyorum, olmadı telefonuma davranıp 184'ü aramakla tehdit ediyorum aramışlığım da var.
Bu arada o kafelerin dış kısmı olayında bence bir paravanla 2'ye bölünmeli. Çünkü diğer türlü dışarıda yalnızca tiryakiler oturabiliyor, biz sigara içmeyenler olarak deniz manzarasından, rüzgardan mahrum kalıyoruz hep onların keyfi yüzünden. Ablam benden illallah etti bu yüzden yolda yürürken sigara içeceği zaman karşı kaldırıma geçiyor içiyor yanıma öyle geliyor, kafelerde de dışarı çıkar, dışarı çıkar sigarasını içer yanıma öyle gelir, eğer içtiği yerde etrafında çocuk varsa yer benden zılgıtı
Ya evet ben hep cafelerde yaz kış içerde oturuyorum ohh mis gibi dumansız dumansız napiyim. Üstüm başım leş gibi kokuyor dışarda. Ama zamanında sigara içmenin keyfine varmış bir insan olarak da öyle cafelerde yasaklanmasını istemem dediğin gibi 2 'ye bölünme mantıklı olabilir. Uyarıyorum ben de durakta yasak olduğunu bildiğimden sürekli. İnsanlar bayılıyor otobüs beklerken içmeye ben deli oluyorum. Sigara yasaklarından bunalan bir teyzemiz de bana patlayıverdi öyle o günden sonra biraz sustum
Valla bana kalsa öyle bir yasaklarım ki... Ama galiba hiç sigara içmediğimden böyle katıyım, bilmem dikkat ettin mi sigara içmeyen insanlar da sigaraya karşı aşırı bir nefret oluyor genelde. Bunun sebebi de sigara içen insanların bencillikleri bence, nefret ettirdiler bizi, yoksa özümüzde iyi insanlarız
Bir keresinde hastanede emzirme odasında 3-4 aylık bebeği kucağında sigara içen anne müsvettesi yakalamışlığım var ve kadın utanmadı bile, gel de nefret etme.O otobüs olayı da çok fena sigaradan son nefes alıp, otobüsten içeri adım atıp dumanlı nefesini dışarı verenlere ifrit oluyorum.
Ya evet ben hep cafelerde yaz kış içerde oturuyorum ohh mis gibi dumansız dumansız napiyim. Üstüm başım leş gibi kokuyor dışarda. Ama zamanında sigara içmenin keyfine varmış bir insan olarak da öyle cafelerde yasaklanmasını istemem dediğin gibi 2 'ye bölünme mantıklı olabilir. Uyarıyorum ben de durakta yasak olduğunu bildiğimden sürekli. İnsanlar bayılıyor otobüs beklerken içmeye ben deli oluyorum. Sigara yasaklarından bunalan bir teyzemiz de bana patlayıverdi öyle o günden sonra biraz sustum