Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hocam sirke öldürmüyor diye okudum, sabunlu suyla yıkayın bence.Bende burdan sorayim kizlar. Bir cok sebzeyi meyveyi sirkeli sularla bekletip yikiyorum peki cilek gibi hassas meyveleri nasil yapiyosunuz. Gecende sirkeyle az beklettim tadi da degisti beklemekten yumusamis gibiydi de hosumuza gitmedi
Aslında çok mantıklı, Japonlarda böyle bir açıklama yapmıştı, sık sık su için mide asidi ödlürüyor virüsü diye.Arkadaslar bukadar abartmayalim hasta ediceksiniz kendinizi. Yemeklerde sorun yok en fazla mideye gider. Solunumdan almayalim o virusu yeter. Rahatlikla yiyebilirsiniz
Pişirdiğinizde parçalanacak zaten börek yaparsanız. Tedbirli olmak için çiğ yemeyin. Ayrıca 2-3 gün beklediğinde zaten bozunuma uğruyor.Ekmeği yoğurtu biz de evde yapıyoruz, sounuçta yapılabilen şeyler onlar da peynir nasıl yapılır?
Böyle süt ürünleri getiren markette yok çevrede. Aldık, ne yapacağız onu düşünmem lazım?
Çileği sabunlu suyla yıkamayın, çilek yemeyin bence..hocam sirke öldürmüyor diye okudum, sabunlu suyla yıkayın bence.
Merhaba sebze ve meyveleri doğrudan sirkeli suda bekletmek doğru bir yöntem değil. Karbonatlı suda 8-10 dk bekletip durulama suyuna sirke katmalısınız. Kuruyuncada dolaba saklama kabına kaldırabilirsiniz.Bende burdan sorayim kizlar. Bir cok sebzeyi meyveyi sirkeli sularla bekletip yikiyorum peki cilek gibi hassas meyveleri nasil yapiyosunuz. Gecende sirkeyle az beklettim tadi da degisti beklemekten yumusamis gibiydi de hosumuza gitmedi
Cilegi mihocam sirke öldürmüyor diye okudum, sabunlu suyla yıkayın bence.
Ayy karbonatta bulunmuyo ki o an sirke geldi aklima kivircigi falan yikarken onlari da sirkeye basmis oldumMerhaba sebze ve meyveleri doğrudan sirkeli suda bekletmek doğru bir yöntem değil. Karbonatlı suda 8-10 dk bekletip durulama suyuna sirke katmalısınız. Kuruyuncada dolaba saklama kabına kaldırabilirsiniz.
Beklemisti zaten 1 gub dolapta ayy bosuna mi yikadimSadece bikaç saat bekletmek yeterli ne kadar abarttınız. Ekmeği de gayet alın yiyin. Ay çileği sirkeyle yıkayan okudum şoktayım.
Aldığınız peyniri yüksek ısıda pişirerek tüketebilirsiniz. Pişen hiçbir yiyecekten virüs geçemez. Paketli ürün kullanın derim. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama migros bim gibi yerlerde yoğurtluk/peynirlik süt satılıyor biz 1 senedir oğlum doğalı kendimiz yapıyoruz. İnternette tarifleri var. Örneğin lor peynirine hafif zeytinyağ ekleyip blender yapınca mis gibi krem peynir oluyor :)Selam KK üyeleri. Korena çıktı çıkalı eve hapsolduk, her bir şeyi dışarıdan alıyoruz. Geçen günde böreklik peynir vs aldım internetten. Bozulma ihtimali olduğu için her yer satmıyor bunları. Ailemin de kanser geçmişi var, çok dikkat ediyoruz. İnternetten aldık işte. Bilindik iyi site, sadece peynir, süt ürünü vs satıyor.
Ambalajlı gıdalar neyse de açık ürün, içime bir kurt düştü, nasıl tüketeceğiz bilemiyorum? Valide buzluğa attı. İnternette baya aradım, pek sonuç alamadım.
Açıktan peynir, vs alan var mı nasıl tükettiniz? Fikri olan, benzer durum yaşayan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Ben okuduğumu söyleyeyim, sirke öldürmüyor. Biz de çilek aldık ve belki inanmayacaksınız önce balkonda beklettik sonra deterjanlı suda beklettik sonra deterjandan ölmeyelim diye sirkeli suda beklettik. Sonra bir daha almamaya karar verdik. Zira temizlenmesi çok zahmetli.Cilegi mivirusten degilde sabundan mi gidek
İşin aslını isterseniz ben mutfaga girmem, bizim valide yapar, o da uğraşamamış. Migrosta beyaz peynir dışında peynir alamadım, her şey çok çabuk bitiyor orada.Aldığınız peyniri yüksek ısıda pişirerek tüketebilirsiniz. Pişen hiçbir yiyecekten virüs geçemez. Paketli ürün kullanın derim. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama migros bim gibi yerlerde yoğurtluk/peynirlik süt satılıyor biz 1 senedir oğlum doğalı kendimiz yapıyoruz. İnternette tarifleri var. Örneğin lor peynirine hafif zeytinyağ ekleyip blender yapınca mis gibi krem peynir oluyor :)
Aynen bende bi daha aldirmicam temizliginden hic emin olunmuyo. Salatalik kabak elma hadi yika soy ye ama cilek ayri bi zorBen okuduğumu söyleyeyim, sirke öldürmüyor. Biz de çilek aldık ve belki inanmayacaksınız önce balkonda beklettik sonra deterjanlı suda beklettik sonra deterjandan ölmeyelim diye sirkeli suda beklettik. Sonra bir daha almamaya karar verdik. Zira temizlenmesi çok zahmetli.
Sormayın, hastalanmayalım diye dışarı çıkmıyoruz sebzeden meyveden hastalanmayalım diye temizlik stresinden öleceğiz. Bana kalsa hiç aldırmayacağım da neyse....Aynen bende bi daha aldirmicam temizliginden hic emin olunmuyo. Salatalik kabak elma hadi yika soy ye ama cilek ayri bi zor
Valla çilekli tatlılar yapanlara veya kocisimle meyve saati diye sapı ve yaprağıyla çilek ortaya koyana böyle bi garip bakıyorum ben. Geçen hafta eşim alalım dedi ben aldırmadım ama bu hafta alacağım. 1 kaba kaynar su koyup diğer kaba soğuk su koyacağım. Önce kaynar suda 10 saniye kadar bekletip sonra direk soğuk suya atacağım.Bende burdan sorayim kizlar. Bir cok sebzeyi meyveyi sirkeli sularla bekletip yikiyorum peki cilek gibi hassas meyveleri nasil yapiyosunuz. Gecende sirkeyle az beklettim tadi da degisti beklemekten yumusamis gibiydi de hosumuza gitmedi
Ağzımız da solunum yolu ama siz bilirsinizArkadaslar bukadar abartmayalim hasta ediceksiniz kendinizi. Yemeklerde sorun yok en fazla mideye gider. Solunumdan almayalim o virusu yeter. Rahatlikla yiyebilirsiniz
yikanabilen bir peynirse yikayin suya basin salmura gibi bisey olmazEkmeği yoğurtu biz de evde yapıyoruz, sounuçta yapılabilen şeyler onlar da peynir nasıl yapılır?
Böyle süt ürünleri getiren markette yok çevrede. Aldık, ne yapacağız onu düşünmem lazım?