Benim bir tüp bebek uzmanı arkadaşım var. Benim durumları konuşurken “negatif görüşmesinde” detayları zaten anlatırlar demişti.
Demek ki negatif görüşmesi diye birşey var
şeklinde bir sonuç çıkardım ben ama bilemiyorum tabi hiçbir merkez bunun için can atmıyordur sanırım.
Ben bugün bir doktora gittim!
Tüp bebekçi arkadaşım birkaç ay dinlenip takviye kullanıp belki bir mucize bekleyeceğimizi duyunca bana “jinekolojik bir muayene ol ne olur ne olmaz çok yumurtan vardı küçükleri toplanmadı, bazen vücut onları imha edemiyor kistleşiyor vs ne olur ne olmaz git bir görün” demişti.
Ben de gitmişken tüp bebek doktoru olsun ki benim şu bahtsız embriyoları falan da konuşayım diyerek İstinye Liv’e gittim.
Ankara’daki Gürgan klinik işletiyormuş burayı. Daha yeni sayılırlar 1 yıl olmuş İstanbul açılalı. Timur Gürgan nadiren geliyormuş. Çok sakin temiz pak bir yer. Bekleyenler var, ben de bekledim ama makul bir süre. Ziya Bey diye çok tatlı bir doktor ile görüştüm. Hiç de araştırmadım kendisini çünkü yeni bir tüp bebek denemesi için gitmedim ben oraya sadece yumurtalarıma baktırıp biraz embriyo sohbeti yapıcam
.. Ve fakat tüm bildiklerimi yeniden düşünmeye başladım
Sana yazacaktım hiç düşünme 3. gün embriyolarını koydur diye bu görüşmeden hemen sonra ama fırsat bulamadım ancak yazıyorum.
Kendisi der ki; karyotipleriniz bir çıksın. Eşinizde veya sizde herhangi bir sorun yoksa ve bana gelirseniz ben size direk en iyilerinden 2 tane 3. gün embriyosu taze transfer yaparım! Lab.da 3. Günden 5. Güne gitme ile rahimde 3. günden 5. Güne gitme arasında çok fark var. Rahimde embriyolar kendilerini tamir edebiliyorlar lab.da bu olmuyor.
Karyotip’de bir anormallik varsa tabi ngs’siz transfer sakın yaptırmayın dedi.
Baktı ben biraz birşeyler okumuşum az çok araştırmışım, “Joyce Harper’i bir araştırın 3. Gün 5. Gün ile ilgili neler anlatıyor bir bakın bakalım” dedi. Kimdir nedir bilmiyorum henüz araştırmadım ama ingilizce yayın okumak için yeterli seviyede değil
‘im
Embriyologları da çok iyiymiş bu arada, Bahçeci’de 10 küsür yıl çalışmış biri. Buranın sakinliği emnriyolog için avantaj gerekli dikkati özeni göstermek için yeterli vakti var diyorlar.
Ticari kaygı meselesine gelince; Ziya Bey “madem karyotip test beklenecek, takviyeler de kullanıyorsunuz, bir iki ay yumurta takibi yapalım belki doğal yolla olur” dedi. Bu da bana biraz iyi şeyler hissettirdi ticari yönü ile ilgili..
Bilemedim valla Acıbadem mi Memorial mi Bahçeci mi derken hayat beni nereye götürüyor diye düşünmekteyim