Acı eşiği tıbben ölçülebilir bir şey mi? Doğum korkusu olan okumasın.

belden aşağısı uyuştuğu için ayaklar hissedilmiyor zaten onda hemfikiriz:)) amma vallahi bağırsaklarımı yerleştirirken hissettim:))

epidural de sadece sancı hissedilmiyormuş. ama kasılmaları dokunmaları hissediyorsunuz hanımlar. dikişleri de hissedersiniz. bu sadece sancıyı yayan siniri uyuşturmak gibi bir şey.

Epidural bazı bünyelerde etkili olmuyor sizin de öyle olmuş galiba. Ben de suni sancıyla normal doğum yaptım ki eşiğim yüksektir ona rağmen kolay değil doğum.
Bunca korkunuz varken keşke normal doğumu denemeseydiniz. Sizin adınıza üzüldüm.

Canim acaba sen mi abartiyosun diycem ama soyle bir durum yasadim benim dogumumda sancim 50 lerde idi ben sesimi cikarmadim ve hissettigim hafif sanciydi stajer ebe bi benim cihaza bakti bide yanimdaki bayanin cihazina adi ne bilmiyorum onun doppler mi hic bir fikrim yok bu bayanin ki 30 larda ciglik cigliga sen 50 desin sesin cikmiyo demisti kisiden kisiye degisiyor belkide..

Ikincisi ose kesi yapmadan once igne vurdular bana sonra makas filan cikardilar birsey ciz etti ari sokmasi gibi sonra cok yirtildi filan dediler dikmeye basladilar dikerkende lap lap ignenin girdigini hissettim zangir zangir bacaklarim titriyodu dogumda herkes titriyomus zaten bebegib eşi cikarken canin cok yanabilir dediler karnima bastirdilar oda acidi ama hemen geçti galiba bende dayanamazdim ama bi an once bitirseler odaya gecsemde kizima kavussam diye heyecandan öldüm yaaaa

Kötü göstermek değildi maksadım. Ben sezaryenin rahatlığından bahsettim sadece. Dikislerin ele gelmesi derken dusen disislerden degil, kalan izden bahsettim. Benim icin deforme olmamak önemli. Herkesin kendi tercihi

Neden kötü olsun? Dünyanın en güzel şeyi. Dikiş 3 gün sonra hiç hissedilmiyor, genişlik falan da yok.
Forumda dogum sonrasi diye bir bölüm var. Orada okudum . Ayrica annem ve arkadasim bu sebepten ameliyat oldu . Siz de okuyun . Basima gelmediği icin yasamadim cok şükür. Benim ozellikle yapmama tercihim annemde yasananlar. Herkesin kendi vücudu kendi karari. Saglikla büyütün çocuklarınızı

Ahaha Allah iyiliğinizi versin :)) makul olmak da lazım tabii onu söylemeyi unutmuşum. Neyse bebeler sağlıklı sıhhatli doğsun da gerisi unutuluyor zaten

O zaman etkisi geçmiştir, doz yetmemiştir sonuna kadar.
Her zaman için hasta beyanı esastır, acı çekiyorum dediğiniz halde iğne yapmadan işleme devam ettiyse doktor büyük suçlu.
Doz yetmemesi gibi bir sey soz konusu degil iste. Spinalden sonra taktiklari epidural bende 2 gun kaldi. Makina surekli acikti ve damla damla gelmeye devam ediyordu. Doktor aslinda komple uyutalim mi diye sordu cok aci cekiyorum dedigim icin. Ne kadsr kaldi dedim 1 2 dakika bebegin cikmasina dedi. O kadar ilerlemisken bebegii goreyim bari dedim. Gordukten sonra uyuttular.

acı eşiğim nirnava da sanırım

sezeryanın bitimine yakın uyandım ve acı falan hissetmedim doktor bile şok olmuştu

mecburi kürtaj olmak zorunda kalmıştım kürtajın ortasında uyandım doktorlar tekrar uyutmaya çalıştı yok devam edin acı hissetmiyorum dedim ve devam ettiler

bu durum iyi mi kötü mü bilmiyorum

bence uyşmuyorsunuz bende spinal sonrası doktora şuan karnımı kesıyorsun bunu hıssdıyorumd edım ve sonrası uyutuldum hemen...

belden aşağısı uyuştuğu için ayaklar hissedilmiyor zaten onda hemfikiriz:)) amma vallahi bağırsaklarımı yerleştirirken hissettim:))
ay bana bir şeyler oluyor..

ya benim arkadaşlardan da çat çat normal doğum yapanlar var, soruyorum acı durumunu. yöö doğurduk işte türevi cümleler alıyorum. onlar mı cok güclü anlamadm

+100 :)

Benim ilk doğumunda dikişlerim çoktu doktor uyutup dikti çünkü dayanamazsin dedi. Diğer doğumunda azdı 3 tane falan ama iğne vurulmasına ragmer acayip canım candı. Ki benim acı esigim oldukça yüksek tır. Yani dikislerin visa canının yanması normal.

Islemleri, kesilmeyi, dikisi hissedersin ki zaten. Senin hissettigin aci degil, bu islemler yalnizca. Ama sartlamissin kendini aci olarak duyuyorsun.

ay bana bir şeyler oluyor..

ya benim arkadaşlardan da çat çat normal doğum yapanlar var, soruyorum acı durumunu. yöö doğurduk işte türevi cümleler alıyorum. onlar mı cok güclü anlamadm

ahaha yok yahu birşeyler olmasın.
bir dünya dolusu kadın doğuruyor. üstüne bir daha da doğuruyor:))

Ben de bunun üzerinde çok düşündüm ama epizyo kesisinin olduğu anı nasıl bilebilirim ki aciyi pskilojik olarak hissedeyim.
Bu gercek bir olaydir anestezi diye filmini cektiler hatta yasanmistir.istatistik olarak bilgim yok.fakat acik kalp ameliyati olan biri tum aciyi hissetmis deniyor

Son düzenleme:

Okudum da zaten ruh halim normal sayilmaz her gun farkli bir hastalık sendrom bulup kesin bu oldum diyip doktoru çildirtirken simdi de anestezik farkindaligim hortladı :) gidiyim de biraz doktorun sinirini boziyim 3 ay sonra ameliyat olcam da muhtemelen :) genel anesteziyle ilgili iki zıt korkum vardır. 1) anestezik farkindalik. 2) ya ayılmazsam .:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…